Το εδεσματολόγιον του αβουσάιτ.(οι συνταγές μας)


A

AKARL

Guest
Κοτόπουλο με ουίσκι

Υλικά:

Απαραίτητο: φούρνος

Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι. Προβλέψτε , αλάτι, πιπέρι ,ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες.
Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.
Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου.
Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220° βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά. Σερβιριστήτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.
Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.
Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι. Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές.
Μετά απο ένα τέταρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλείψετε το κλείσιμο του ψητόπουλου.
Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία.
Μετά από ένα κετα.. όχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάτνων .... κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε βάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο απ' την άλλη.
καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια Κίσκη αμόκα.
Νύστε, λύστε ψήστε το κουφόλουπο για μισή φώρα ακόμα .
3 λοτήρια αρφότερα ....
Ζαμέψτε το γατόπουλο από χάμω, ( έπεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο.
Φτάτε τα κούτρα σας από το νέσιμο στο κάτωμα απ' τα γάδια που μύθικαν στα κλαπάκια της μουζίνας,
Μην αποχειραχθήτε να κησωθείτε, μια φαρά είμαστε εδώ μάτω απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι.
Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμήτε ως το χρωί.
Την επόμενη μέρα, πάρτε ένα άλκα σέλτζερ. Πηγαίνετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονέζα και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζίνα.
Την άλλη βδομάδα θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή : Κατσικάκι με τσικουδιά !!!
 


D

Deleted member 23222

Guest
Η σκέψη είναι να γράφουμε εδώ τον τρόπο που μαγειρεύουμε τα φαγητά που μας αρέσουν.
Ερωτήσεις απαντήσεις... Όλα εδώ... :smile:
Tips που έχετε εφαρμόσει προκειμένου να...

Αλλά εφαρμόσει!!
Post automatically merged:

Γίγαντες.

Εφόσον μουλιάσουν αποβραδίς (ή τρεις τέσσερις ώρες με σόδα), γίνονται πολύ γρήγορα εάν:

1. Τσιγαρίσουμε απαλά κρεμμύδι + μυρωδικά χλωρά που προτιμάμε + καρότο στη χύτρα.
2. Βράσουν 8 λεπτά στη χύτρα (ανάλογα και με τη σοδειά) με το ελάχιστο δυνατό νερό ,και μετά στην άκρη μέχρι να πέσει η βαλβίδα

Μετά στο φούρνο με ντομάτα και το λάδι (εάν χρειαστεί), αλάτια πιπέρια, μυρωδικά ξερά και λάδι με το νερό από τη χύτρα που έχει όλη τη γεύση (το χύνουμε εάν έχουμε περισσότερο του αναγκαίου, αλλά καλύτερα να το υπολογίσουμε σωστά).

Ψήσιμο σε πλατύ σκεύος και δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν το χρώμα που μας αρέσει.


Αφήστε τους παραδοσιακούς να παιδεύονται με τις ώρες...
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
2.303
Reaction score
5.358
Τηγανιά χοιρινή απόψε....
Τα υλικά...
IMG_20191119_201632.jpg
Σε καυτό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο λαδάκι και προσθέτουμε το κρέας...
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και αλατοπιπερωνουμε....
Συνεχίζουμε το σωταρισμα και μόλις ψηθεί καλά το κρέας σβήνουμε με κρασί.... Μόλις εξατμησθει το κρασί ρίχνουμε το λεμονακι και ελάχιστη μουστάρδα.... Τελειώνουμε με ρίγανη..... Σερβίρουμε με ρύζι, πατατουλες, πουρέ, κτλ.....
IMG_20191119_203415.jpg IMG_20191119_204956.jpg
 

Μηνύματα
1.768
Reaction score
2.802
Παιδιά, μιλούσαμε για μπάμιες στο παραδίπλα thread και το κλείδωσαν, μην πείτε καμία συνταγή με μπάμιες εδώ γιατί θα το κλειδώσουν και αυτό.
 



Μηνύματα
1.768
Reaction score
2.802
Δεν φταίω εγώ, ο bretsos φταίει που μόστραρε τους καταψύκτες του γεμάτους μπάμιες.
 


D

Deleted member 23222

Guest
Ένα tip που ισχύει όταν υπάρχει ζωμός,που θέλουμε μέσα να βάλουμε ρύζι για να γίνει ένα σχετικό πιλάφι.

Αφού και καλά, δεν μπορούμε να το μετρήσουμε, στο κέντρο του σκεύους, χωρίς να κοχλάζει, ρίχνουμε ρύζι, μέχρις ότου σχηματιστεί ένα βουναλάκι που μόλις εξέχει από το ζωμό.
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.153
Reaction score
93.263
Ένα tip που ισχύει όταν υπάρχει ζωμός,που θέλουμε μέσα να βάλουμε ρύζι για να γίνει ένα σχετικό πιλάφι.

Αφού και καλά, δεν μπορούμε να το μετρήσουμε, στο κέντρο του σκεύους, χωρίς να κοχλάζει, ρίχνουμε ρύζι, μέχρις ότου σχηματιστεί ένα βουναλάκι που μόλις εξέχει από το ζωμό.
ΔΕν ισχύει το ίδιο αν το σκεύος έχει διάμετρο 15 εκατοστά, 20, 25 ή 30.
 

D

Deleted member 23222

Guest
ΔΕν ισχύει το ίδιο αν το σκεύος έχει διάμετρο 15 εκατοστά, 20, 25 ή 30.
Σωστό.
Πρακτικά ισχύει σε πιο μαζικές εστιάσεις, (δηλαδή εάν τουλάχιστον τραπεζώνεις κόσμο) οπότε χρησιμοποιείς "μεγάλο" σκεύος, όπου το ρύζι δεν απλώνει μέχρι την άκρη του.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370
- το παν στο ρύζι είναι πρώτα τσιγαρισμα και μετά είμαστε από πάνω συνέχεια, προσθέτοντας σταδιακά νερό ή ζωμό, έτσι ώστε στο τέλος να μην θέλει σουρωμα, απλά να μείνει ακριβώς με όσο ζουμί χρειάζεται
 

D

Deleted member 23222

Guest
- το παν στο ρύζι είναι πρώτα τσιγαρισμα και μετά είμαστε από πάνω συνέχεια, προσθέτοντας σταδιακά νερό ή ζωμό, έτσι ώστε στο τέλος να μην θέλει σουρωμα, απλά να μείνει ακριβώς με όσο ζουμί χρειάζεται
Εννοείς ριζότο?

Γιατί αλλιώς δεν πρέπει να το αγγίζεις.
Χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο καπάκι, και μόλις πιεί τα υγρά του, έτοιμο!!
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370
Εννοείς ριζότο?

Γιατί αλλιώς δεν πρέπει να το αγγίζεις.
Χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο καπάκι, και μόλις πιεί τα υγρά του, έτοιμο!!
- ναι, ριζότο
 

Μηνύματα
27.076
Reaction score
25.011
- το παν στο ρύζι είναι πρώτα τσιγαρισμα και μετά είμαστε από πάνω συνέχεια, προσθέτοντας σταδιακά νερό ή ζωμό, έτσι ώστε στο τέλος να μην θέλει σουρωμα, απλά να μείνει ακριβώς με όσο ζουμί χρειάζεται
Σωστά , τσιγάρισμα στην αρχή και μετά σταδιακά προσθήκη νερού , ζεστό αν είναι δυνατόν , knorr σκόνη βάζω εγώ , αρκετό , και ρύζι κίτρινο μπονέ.
Όταν βράσει αφού το έχω χαμηλώσει , είναι εξαιρετικό , εννοείται ότι δεν το σουρώνουμε ποτέ.
Το σούρωμα του ρυζιού το έκαναν παλιά οι νοικοκυρές που δεν ήξεραν.
Post automatically merged:

- ναι, ριζότο
Το ριζότο παιδιά είναι σκέτη λάσπη. Το ρύζι πρέπει να είναι σπυρωτό.
 


Μηνύματα
27.076
Reaction score
25.011
Μπα !κάθε ρύζι μπορεί να λασπιάσει , αν το παρακάνεις στο βράσιμο.
Τελευταία έχω δει και άγριο , δεν το έχω πάρει όμως , να δω τι λέει.
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.313
Μηνύματα
2.858.202
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top