Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

TGD

Μηνύματα
6.984
Reaction score
7.068
Αμ δεμ έχετε πάει σε πανηγύρι σε επαρχία, να παίζει η ορχήστρα πάνω στη ρυμούλκα του τρακτέρ να δεις από που έρχεται ο ήχος και το κλαρίνο!!!
Αξέχαστες εποχές που υπηρετούσα στην Ανδραβίδα και σε πανηγύρι στα Λεχαινά έλυσε το χειρόφρενο της ρυμούλκας και πήρε δρόμο όλοι η ορχήστρα.
Δυόμιση δεκαετίας μετά το ονόμασαν ιμέρσιβ και πράσινα άλογα! :tongue:
Η ίδια φάση με το La Folia, έ;
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.075
Reaction score
18.684
Τις γυναίκες όσων λένε για την αισθητική και αδυναμία τοποθέτησης πολλών ηχείων, να πάμε να τις ψησουμε για ηχομπάρες, οτι μια χαρα ακούγεται η μουσική, θα σας καταργήσουν το δικάναλο σε dt :fuckyou: :roflmao:

View attachment 150647
Είσαι απαράδεκτος :lol: :lol: :headbang:
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Να κάνω ένα σχόλιο, πάνω σε αυτό: Είμαι με την εντύπωση ότι πολλά μέλη, τα οποία αντιτίθενται στα όσα υποστηρίζουν με δεδομένα και μετρήσεις οι πολυκάναλοι βλαμμένοι της Θεσ/νίκης, νομίζουν ότι οι λύσεις που προτείνονται πρέπει, σώνει και καλά, να εφαρμοστούν τώρα, αμέσως, αύριο, χτες, αν ήταν δυνατόν, μη λαμβάνοντας υπόψη οτιδήποτε άλλο. Κατ' εμέ, αυτό είναι λάθος.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στην τσέπη του άλλου, ούτε στις συνθήκες που ζει κι αντιμετωπίζει εκεί όπου ακούει μουσική. Αυτό που υποστηρίζουν οι βόρειοι φίλοι μας είναι το γεγονός ότι η σωστότερη οδός για να απολαύσει (στην κυριολεξία) κάποιος τη μουσική που του αρέσει, είναι να περιποιηθεί ακουστικώς το χώρο ακρόασης κι αφού το κάνει αυτό, σε κάποια φάση, μετά από μία σειρά βημάτων, να φτάσει στο σημείο να στήσει ενεργό πολυκάναλο σύστημα αναπαραγωγής μουσικής, σύμφωνα με συγκεκριμένες επιστημονικές προδιαγραφές. Ούτε μπήκαν στο σαλόνι του καθενός μας (εξαιρείται ο @Dimifoot, διαβάστε το thread του από την αρχή για να καταλάβετε!!! :biggrin: ), ούτε έβαλαν το χέρι τους στην τσέπη μας, ούτε τίποτα.

Μας λένε "Κύριοι, σας δείχνουμε το φως στην άκρη του τούνελ. Θέλετε να βγείτε από το τούνελ; Καλώς, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το μονοπάτι. Όχι σήμερα, ούτε αύριο, όποτε θέλετε και μπορείτε εσείς. Δεν θέλετε να βγείτε από το τούνελ; Πάλι καλώς, αλλά μην μας πρήζετε για τον τέλειο ήχο (που αποδεδειγμένα δεν έχετε) και για χροιές και για υγρές μεσαίες και βαθύ χαμηλό (που σίγουρα δεν έχετε!), θέλοντας να πείσετε κι άλλους ότι π.χ. το επιροδιωμένο βύσμα του καλωδίου επιφέρει βελτιώσεις στο ηχητικό αποτέλεσμα".

Γράφεις ότι οι λύσεις είναι ανέφικτες. Όχι, δεν είναι. Ανέφικτες είναι τώρα, που το σκέφτεσαι και ζεις τη ζωή σου με συγκεκριμένα δεδομένα. Εάν, π.χ., σε 10 χρόνια αλλάξουν κάποια από τα σημερινά δεδομένα, μπορεί οι λύσεις να καταστούν εφικτές. Τώρα, δεν μπορείς να βάλεις διαχύτες στο σαλόνι σου - για τον οποιοδήποτε λόγο. Σε 10 χρόνια ίσως να μπορείς - για τον οποιοδήποτε λόγο. Τότε, δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις "δεξιά" κι "αριστερά" για το τι θα κάνεις για να βελτιώσεις την ακουστική του χώρου σου. Θα ξέρεις ότι αυτό που ψάχνεις υπάρχει εδώ, σε αυτό το forum, επειδή κάποιοι τρελοί τα έγραφαν και τα έκαναν πράξη πριν 10 δέκα χρόνια.

Και μην πας μακριά. Θες να δεις τι bullying "έφαγα" στο thread μου για να στήσω πολυκάναλο ή/και home cinema, στο χώρο μου; Σελίδες επί σελίδων - ευτυχώς που βρέθηκε κι αυτή η ψυχή ο @Sleep και με υπερασπίστηκε! ΟΚ, πολυκάναλο δεν έστησα (home cinema δεν θα στήσω ποτέ εκεί μέσα, fact), αλλά τότε δεν σκεφτόμουν ότι ήθελα δύο subwoofers για να βρω τη "γη της επαγγελίας". Αλλάξαν κάποιες συνθήκες (σε 1-2 χρόνια ε! Ούτε καν 10 που λέω στο παράδειγμα), μπόρεσα κι απέκτησα δύο κι από το τότε το μόνο που λέω είναι "ρε πούστη μου, τι έχανα τόσο καιρό;". Είχα την ευκαιρία να ακούσω και μουσική σε σοβαρό πολυκάναλο σύστημα και ξέρω τι παραπάνω χάνω. Ξέρω.

Πολλά μέλη, "οχυρωμένα" πίσω από τα δικάναλα συστήματά τους, τα οποία δεν τηρούν καν βασικούς κανόνες στερεοφωνίας, αρνούνται πεισματικά να γνωρίσουν την άλλη πλευρά (=πολυκάναλο). Κατανοητό, ως ένα σημείο. Ο άνθρωπος έχει μια έμφυτη αντίσταση στην αλλαγή - άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο (είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποιο .pdf για αυτό κι όχι, δεν το έχω!). Όμως, το να αντιστεκόμαστε στην ευκαιρία να γνωρίσουμε την αλλαγή, την εξέλιξη (διότι, περί αυτού πρόκειται) αν θέλεις, επειδή έτσι, χωρίς να δίνουμε την παραμικρή ευκαιρία σε οτιδήποτε άλλο πέραν αυτού που γνωρίσαμε, στήσαμε ακούσαμε κι αγαπήσαμε, ε, δεν είναι "έμφυτη αντίσταση", είναι ξεροκεφαλιά. Κάποια στιγμή, κατάλληλη από όλες τις πλευρές, όλοι θα χρειαστεί να επιλέξουμε εάν θα βγούμε από το "τούνελ" ή όχι. Για δες όμως: Θα έχουμε την επιλογή! Διότι, μέχρι πριν κάποια χρόνια, δεν είχαμε αυτή την επιλογή επειδή δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε η "άλλη" πλευρά.

Τι θέλω να πω; Θέλω να πω ότι (προσωπικό παράδειγμα) προς το παρόν, στο εγγύς κι απώτερο μέλλον, δεν σκοπεύω να περάσω σε πολυκάναλο σύστημα - για τους δικούς μου λόγους. Σε 20 χρόνια, μπορεί να μπορώ. Η γνώση, ο τρόπος, οι λεπτομέρειες, οι πληροφορίες, θα είναι εδώ και θα περιμένουν να υλοποιηθούν.

Υ.Γ.: @Alfee24 & @christos77: Μη νομίζετε ότι δεν διάβασα τα posts σας. Θα τα πούμε αύριο!:lolsign:
Έτσι έχουν τα πράγματα αδέλφια αλήτες χαλιά...Κανείς δεν ξέρει τι χάνει μέχρι να δει τον W καθώς διαβαίνει τη γη της...απαγγελίας. :roflmao:

Να ξέρουν μόνο οι διστακτικοί ενδιαφερόμενοι μην πάνε κι εγκαταστήσουν υπό τα τωρινά δεδομένα με την πάροδο δεκαετίας,αλλά καλό θα ήταν να παρακολουθούν διαρκώς τη διαδοχή των setup,αφού μέχρι τότε τα fashion victims θα έχουν υιοθετήσει πρόσθετα πρωτόκολλα και θα έχουν οπωσδήποτε βγάλει νέα...φιρμάνια νομοθετικά επ'αυτών. :Α

Κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν από τώρα εφόσον θα τελούσαν υπό ιδιοκατοίκηση,να έβγαζαν το δίκτυο τροφοδοσίας από τους τοίχους για να έμενε πάντα έτοιμο προς περαιτέρω αναβαθμίσεις ώστε να άντεχε τις αυξανόμενες καταναλώσεις.Μη βλέπουν τον jio που δεν τους άνοιξε,όσο και να είχε κάνει κάτι σχετικό σε πρότερο στάδιο δεν ξέρει τώρα τι...χάνει. :Α

Αυτοί οι τύποι ακόμα και τη...βασιλόπιτα την κόβουν πλέον πολυκαναλικά,αφιερώνοντας ξεχωριστά κομμάτια σε καθένα κανάλι που έχουν εγκαταστήσει.:roflmao:
Τα δε setup τους ανταγωνίζονται εν είδει..."My Style Rocks"...:A

Όταν το δικαναλικό setup πεθάνει πραγματικά,το κηδειόνημα θα καταλάβει ελάχιστες σελίδες που δεν θα πολλαπλασιάζονται διαρκώς.... :sneaky:

Όσο για τους καλλιτέχνες,άμα τους δοθεί αρκετό σχοινί εκ της τεχνολογίας αργά ή γρήγορα όλο και κάποιος θα σκεφτεί να ...κρεμαστεί μ'εκείνο,για χάρη πάντα...της δημιουργίας.:)
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.867
Reaction score
20.359
πανω απο μενα εμενε μια φοιτητρια οταν κα ,,,,,νε και δυσυχως αυτο συνεβαινε καθε απογευμα, ανοιγε τσιτα τα γκαζια σαν αυτα που ακουει ο γουιζι ε το εκλεινα εγω και ακουγα γουιζικη ΄΄μουσικη΄΄:drinks:
Η wizzyκη μουσική, αγαπητέ, δεν είναι "μουσική". Είναι μουσική, με όλη τη σημασία της λέξης. Κι όπως σε όλα τα είδη μουσικής, για να σου αρέσει ή - έστω - για να κρίνεις εάν σου αρέσει ή όχι, θα πρέπει να εντρυφήσεις σε αυτήν. Σιγά σιγά, ξεκινώντας από πιο "ελαφριά" ακούσματα και περνώντας αργότερα σε πιο "βαριά".

Θες ένα παράδειγμα με κλασσική μουσική; Να σου πω! Πάρε έναν απαίδευτο στην κλασσική μουσική και βάλε του να ακούσει την εισαγωγή της Carmen ή το Radetsky March ή τις Τέσσερις Εποχές. Θα ενθουσιαστεί και - κατά πάσα - πιθανότητα θα θέλει να ακούσει περισσότερα έργα κλασσικής μουσικής. Πάρε τον ίδιο απαίδευτο και βάλε του να ακούσει το Rite of Spring. Τι νομίζεις ότι θα συμβεί; ;)

Σπέσιαλ αφιερωμένο στον wizzy και σε σένα, χαρούμενο μουσικό διάλειμμα:. :angel:
Cheers, mate!
καλε την τουτο, το,, χαρουμενο΄΄ ηχορυπαντικο διαλειμμα θες να πεις
....κι ακόμα δεν έχεις ακούσει τίποτα... 8-):roflmao:
Ηχορύπανση οι Nargaroth;;;
Θου Κύριε, αφού έψαχνα να βρω το like button να κάνω λικε στον εαυτό μου για το ποστάρισμα αλλά τελικά είδα ότι δεν γίνεται, ΝΑΙ, για κάτι τέτοιο θα πλήρωνα είσοδο 100€ στον Ear να ακούσω αυτές τις μποτιές να μου σκάνε μπουνιές στη μούρη να ακούσω χαμηλό να μου διαλύει το στομάχι να ακούσω τα πιατίνια να μου γαργαλάνε το ακουστικό νεύρο και να μη χορταίνω να ακούω να ακούω να ακούω... καλά οι Γερμανοί έχουν κάνει φοβερή δουλειά στην παραγωγή παρόλο που είναι από το 1998, γενικά όσες μπάντες γερμανικές έχω ακούσει έχουν εξαιρετικές παραγωγές.
Εμείς πρέπει να βρεθούμε να ακούσουμε μουσική σε πολυκάναλο. Όπως-και-δήποτε!
 

christos77

Master of Diffusion
Μηνύματα
6.253
Reaction score
13.131
κούσω τα πιατίνια να μου γαργαλάνε το ακουστικό νεύρο και να μη χορταίνω να ακούω να ακούω
μρε αλφεε24 αλλο σημειο του σωματος πρεπει να γαργαλαει και οχι το ΄΄ακουστικο΄΄ νευρο
 


wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.433
Reaction score
15.081
Η wizzyκη μουσική, αγαπητέ, δεν είναι "μουσική". Είναι μουσική, με όλη τη σημασία της λέξης. Κι όπως σε όλα τα είδη μουσικής, για να σου αρέσει ή - έστω - για να κρίνεις εάν σου αρέσει ή όχι, θα πρέπει να εντρυφήσεις σε αυτήν. Σιγά σιγά, ξεκινώντας από πιο "ελαφριά" ακούσματα και περνώντας αργότερα σε πιο "βαριά".

Θες ένα παράδειγμα με κλασσική μουσική; Να σου πω! Πάρε έναν απαίδευτο στην κλασσική μουσική και βάλε του να ακούσει την εισαγωγή της Carmen ή το Radetsky March ή τις Τέσσερις Εποχές. Θα ενθουσιαστεί και - κατά πάσα - πιθανότητα θα θέλει να ακούσει περισσότερα έργα κλασσικής μουσικής. Πάρε τον ίδιο απαίδευτο και βάλε του να ακούσει το Rite of Spring. Τι νομίζεις ότι θα συμβεί; ;)
Ε μα δεν τον ξεκινήσατε και σεις τον Χρηστάρα77 λίγο πιο χαλαρά! τον πήγατε στα "ώρε μάνα μ τιν τούτο" με τη μία! :p

 


Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.492
Reaction score
37.569
... μονο WIZZY ... ΜΟΝΟ !!!!!!
ροκ εν ρολ ουισκι και σεπουλτουρα δισκοι...
(αν και αυτο το εχω σε κασσετα)
... βεβαια, αν ακους τετχοιο πραμα, δεν ειναι και πολυ βολικο το ιμερσιβ..ας ειμαστε καπου ειλικρινεις..οχι? :king:
... πραγματι, ειναι μουσικη, διοτι δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απολυτως απο τα υπολοιπα ειδη, ισα ισα που εχει πληρους φασματως (υπο)κουλτουρα απο πισω, που τα περισσοτερα ειδη δεν εχουν...
 






christos77

Master of Diffusion
Μηνύματα
6.253
Reaction score
13.131
:gotcha:Σα δεν ντρέπεσε βρε μουστόγερε που σου γυάλισαν τα πιπίνια. ΟΥΣΤ, ΝΤΡΟΠΗ. :roflmao:
μρε γιαννημου τι με ειπες ειμαι 63 ετων πιπινη, ουαου διαγω δευτερη νεοτητα :party: :drinks: αποδειξη οτιεχω μαλλια:);):gamer::dance2::wink:
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.433
Reaction score
15.081
Άλλο τα Ζουζούνια και άλλο οι Μαζού εντ δε ζου..
Να ακριβολογουμε.
χαχαχα "Ζουζούνια" είναι το κανάλι, όλο το κανάλι θέλουμε ιμερσιβ όχι μόνο τους "Μαζού εντ δε ζου" :p
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
:gotcha:Σα δεν ντρέπεσε βρε μουστόγερε που σου γυάλισαν τα πιπίνια. ΟΥΣΤ, ΝΤΡΟΠΗ. :roflmao:
Πιπίνια Γιάννη μου ήταν οι δύο τσουπρες, όταν είχαν βγει αυτά. Θυμάμαι τα έβλεπε η κόρη μου και ήταν τότε 2-3 ετών.
Τώρα η ξανθιά και η μελαχρινή θα έχουν γίνει μιλφαρες!!
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.104
Reaction score
124.658
Σημερινό on topic live streaming από Audioholics.
Μια απάντηση δια στόματος Τουλ, που δίνεται και στο ανωτέρω βίντεο για τα ιδιαίτερης κατασκευής ηχεία που παρουσιάζουν στην αρχή.

You said: "we can't achieve the theoretically perfect point source that we might want"
I'm not persuaded that the academic "point source" is a desirable goal. Relatively constant directivity above the transition frequency is a better objective, and it is practical. One can discuss the effects of different directivity indices, but if the "circle of confusion" is acknowledged as having merit then the forward-firing configuration would seem to be the default - as that is the norm for mixing and mastering.

What is needed to deliver a more credible sound field to listeners is a multichannel system. 8-) All else is compromise, especially two-channel stereo - so we play around attempting to extract from a directionally and spatially deprived system some sense of realism. Fortunately the adaptive human brain is a willing participant and we manage to find pleasure in the simplistic sounds that are delivered. So, listeners at best are able to offer opinions of "preference" of one compromise over others.

If we consider multichannel originals or upmixed stereo as a desirable basis, then the spatial cues exist in the (recorded or synthesized) direct sounds and one could argue that reduced indirect sound is desirable. Discussions would then revolve around the relative merits of upmixers, which, frankly, I think is a rewarding activity if we wish, as you say, "to take our living room to the concert".

Nice to be back to a rational discussion :)
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.149
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top