Δικάναλο χάος...? (ερωτήσεις - απορίες ενός "νέου & άσχετου" με το είδος)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.826
Κατα καιρούς εχουν κατηγορηθεί κάποιοι πως προτείνουν πάντα ενεργά. Συζητήθηκε, ξανασυζητήθηκε, αναλύθηκε μέχρι τέλους.

Αυτο που δεν εχει συζητηθεί ειναι γιατι κάποιοι προτείνουν πάντα παθητικά...δεν καταλαβαίνω, δεν υπάρχει πιθανότητα η επιλογή ενεργού να είναι καλύτερη;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.974
δεν υπάρχει πιθανότητα η επιλογή ενεργού να είναι καλύτερη;
Όχι γιατί κάτι που έχει €. €€€ δεν γίνεται να είναι χειρότερο από το άλλο που έχει €. €€€÷3 ή 4, σύμφωνα με τη λογική τους.

Go figure.
:lolsign:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Λεανδρούκο, με έχεις για τόσο στόκο ώστε να συγκρίνω ένα κανάλι ( ένα ενεργό ) με δύο κανάλια ( του ενισχυτή )? Αν ναι, αναθεώρησε την άποψη που έχεις για το άτομό μου, δεν είμαι.
Τώρα, εξήγησέ μου γιατί σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις του ενισχυτή του ενεργού στα οποιαδήποτε ωμ... Τι σημασία έχει; Ο κάθε ενισχυτής οδηγεί ένα συγκεκριμένο μεγάφωνο. Θεωρητικά είναι υπολογισμένος για τις ανάγκες της κάθε μονάδας. Και επειδή δεν οδηγεί τρεις μονάδες, υποψιάζομαι ότι δεν θα έχει να αντιμετωπίσει και τρελές πτώσεις στην εμπέδηση του ηχείου.
Και ακόμα δεν έχεις προτείνει ηχείο... Ούτε μας έχεις εξηγήσει πως προκύπτει η κάκιστη ποιότητα του ενεργού, αλλά και πως γίνεται να ξεχνάμε τη ποιότητα του ηχείου που θα οδηγήσει ο Yamaha.

Και επειδή εξακολουθείς επίμονα να χρησιμοποιείς τμηματικά τα λεγόμενά μου εις βάρος μου ( ή έτσι προσπαθείς, anyway ), εσύ ο ίδιος πόσταρες αυτό που είπα:
" ότι απο τα 100 βατ συνολικά του yamaha, , θα φτάσουν έστω και τα μισά στα μεγάφωνα; Ενώ τα συνολικά 140 του ενεργού, μπορούν να πάνε στο 100%. "
Αφού το ενεργό, το κάθε ενεργό έχει 140, μιλάω για ένα κανάλι. Ανά κανάλι. Το καλύψαμε;
δε διαστρέβλωσα τίποτα Νίκο!
το αν συντακτικά εσύ δεν το απέδωσες όπως το εννοούσες είναι δικό σου θέμα.
Τώρα, για την ισχύ που έχεις φαγωθεί..
Ακολουθώντας το σκεπτικό σου, ο υποψήφιος αγοραστής επιλέγει εντέλει 4ωμα ηχεία και έτσι δεν έχει πλέον 100βατ αλλά 171watt/4ohm βάσει του τεστ που κοινοποίησε ο φίλος παραπάνω.
έχει λοιπόν την όποια σημασία στα πόσα ohm εντέλει λειτουργούν και με τι παραμόρφωση τα ενισχυτικά της κουκρκ..,
έστω εγκυκλοπαιδική σημασία...
Δεν είπα πουθενά επίσης για κάκιστη ποιότητα του κουκρκ, δε θα μπορούσα άλλωστε, δεν ανακοινώνει κανένα δεδομένο εκτός της στάθμης , της απόκρισης (αλήθεια..+/- πόσα db ),της ...ισχύος(???) και των διαστάσεων για να μπορέσω να πάρω έστω την παραμικρή θέση!
Είναι μια τεράστια ζαριά βάσει των δεδομένων που δίνει η εταιρία(δηλαδή τίποτα!), μπορεί να παίζει καλά, μέτρια, ή άθλια!!

Reaction score
4.587
έχει λοιπόν την όποια σημασία στα πόσα ohm εντέλει λειτουργούν και με τι παραμόρφωση τα ενισχυτικά της κουκρκ..,
έστω εγκυκλοπαιδική σημασία...
Όχι και πάλι όχι. Καμία σημασία δεν έχουν τα ενισχυτικά. Σημασία έχει το max spl και οι παραμορφώσεις των ηχείων.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Όχι και πάλι όχι. Καμία σημασία δεν έχουν τα ενισχυτικά. Σημασία έχει το max spl και οι παραμορφώσεις των ηχείων.
μα ούτε οι παραμορφώσεις ανακοινώνονται!!

Reaction score
12.617
δε διαστρέβλωσα τίποτα Νίκο!
το αν συντακτικά εσύ δεν το απέδωσες όπως το εννοούσες είναι δικό σου θέμα.
Δεκτόν. Αλλά αφού είναι έτσι, γιατί έπιασες τη πρώτη μου αναφορά στη συνολική ισχύ και άφησες στην άκρη τη δεύτερη, στην ίδια πρόταση που αφορά στο ένα ηχείο, άρα ένα κανάλι...?
Ακολουθώντας το σκεπτικό σου, ο υποψήφιος αγοραστής επιλέγει 4ωμα ηχεία και έτσι δεν έχει πλέον 100βατ αλλά 171watt/4ohm βάσει του τεστ που κοινοποίησε ο φίλος παραπάνω.
Που όλοι ξέρουμε ότι ποτέ δεν παραμένει σταθερή. Και που γνωρίζουμε ότι τα 171 βατ παρέχονται με παραμόρφωση 0.7%.
(αλήθεια..+/- πόσα db )
Αφού έχει dsp. Δεν υπάρχει κάποια σταθερά βρε Λέανδρε. Ο χρήστης ορίζει την καμπύλη.
μα ούτε οι παραμορφώσεις ανακοινώνονται!!
Δηλαδή, στο σύστημα με τον Yamaha, η μόνη παραμόρφωση θα είναι η 0.019% στα 8Ω και 0.7% στα 4Ω?
Και τέλος, σε τί στάθμες θα παρουσιάζει τη παραμόρφωση το σύστημα με τον Yamaha και σε ποιες στάθμες το σύστημα των ενεργών, αφού τα τελευταία όπως είπαμε έχουν τριενίσχυση και ενεργό κροσάρισμα;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
1-Δεκτόν. Αλλά αφού είναι έτσι, γιατί έπιασες τη πρώτη μου αναφορά στη συνολική ισχύ και άφησες στην άκρη τη δεύτερη, στην ίδια πρόταση που αφορά στο ένα ηχείο, άρα ένα κανάλι...?

2-Που όλοι ξέρουμε ότι ποτέ δεν παραμένει σταθερή. Και που γνωρίζουμε ότι τα 171 βατ παρέχονται με παραμόρφωση 0.7%.

3-Αφού έχει dsp. Δεν υπάρχει κάποια σταθερά βρε Λέανδρε. Ο χρήστης ορίζει την καμπύλη.
1-ειλικρινά, όπως το είχες γράψει αυτό το νόημα έβγαλα!!..και πίστεψε με...δεν ήμουν κι ο μόνος!

2-Σωστά 171 βατ με παραμόρφωση 0,7% ή 142βατ με 0,1% παραμόρφωση!
Στα κουκρκ πόση παραμόρφωση έχει για να αποδώσει (αν αποδίδει..) τα 140βατ?

3- Τι πάει να πει 'έχει dsp"??
αν στα κάτω των 50hz παίζει με ...πχ..-10db, πόσα βατ θα φάει στο κεφάλι για να μπουκώσει τη τρούπα??? :sneaky:
Τα δεδομένα του κουκρκ, μόνο με...χαρτορίχτρα μπορείς να υποθέσεις ποιά είναι!

Reaction score
155
..συμφωνα με την επεκταση του πνευματως των ινδιανων (ειπαρχει αντιστοιχη βιβλιογραφια-δεν επικαλουμαι καμμια μεταφυσικη γνωση φυσικα), ειναι ο θορυβος της καθημερινοτητας, που μας οδηγει οπου μας παει..(κορεσμος)
... αυτο που αναφερεις Σταυρο, ειναι το αυτο που θελουν να ισχυριζονται οι (τσουβαλιασμενα)"βινυλιομαχοι" εναντιων πσυφιακου (jitter και δειγματολειψια).. υπο συνθηκες θα πω εγω.

ο επικαλομενος τη πσυχοακουστικη, να φροντισει να εχει πσυχη... αλλιως θα λεγοταν ακουστοπσυχικη...

-Προσωπικα? η (πε)παγιωμενη μια εξελικτικη αντιληψη που εχω (για την ωρα-χαμενος στο ουρανιο τοξο αθλιοτητας που με διεπει-πολυ καιρο τωρα, με αποτελεσματα για φορουμ παραφυσικης...) επιλεγω το μεσο αναλογα την περιπτωση .. εφοσων μου επιτρεπει η περισταση, καποια εργα (μου) ταιριαζουν σε CD, αλλα σε LP, και καποια mp3 .. καποια γιατι οχι "all of the above", βεβαια το καθε μεσο στη καθε περισταση.. -αλλα η γενικη βαση ειναι το λιγοτερο κοστοβορο -
that being said, or written..
... συνηθεια και βολεψη, ειναι το κλειδι μετα, βολευει η λαμπα και το βινυλιο να λειαινει καποια μερη, η πληροφορια ειναι εκει**, απλα δινεται minimaly (less is more), αν εισαι minimal το δεχομαι .. αν τα θες ολα (ολα για ολα που λενε)... δεν ειναι καθολου ετσι..
-σε κουβεντα να ευρισκομαστε-
τι σου ειπα "ρε" ? 2 ατομα ειμαστε εσυ ο Σταυρος και γω..μου θες και τσατ (πιο πανω, απολα εχει το φορουμ) ...τσατ.. ακου τσαζ...αυτοσχεδιαστικη... εγγυημενος υπνος και εφιαλτες σε 5 λεπτα , το εχω παθει με Samuel Beckett(συγγραφεας, σκοταδι μονο!)
@Σταύρος Λαγκαδιανός φανταζομαι τον @Alfee24 το πρωι.. 8-)
**εφοφων οι χρονοι ειναι σε σωστο πλαισιο βλ RT60..-μη τα ισοπεδονουμε ολα.
Δεν κατάλαβα τίποτα... :(

Μοζαρτ εχει γινει ωραιο το νημα σου. Λειπει κατι βασικο ωστοσο.

Φωτογραφια του χωρου σου ή εστω μια σελιδα χαρτι με κατοψη αυτου. ;)
Θα ανεβάσω σε λιγάκι... Θέλω να ξανακάνω σωστά τις μετρήσεις.

τα watt του yamaha είναι
Ισχύς Εξόδου:160 W + 160 W (4 ohms, 1kHz, 0.7% THD)
Δυναμική Ισχύς/ κανάλι (8/6/4/2 Ohms):140 / 170 / 220 / 290 W

και μάζί παίρνει....κι ένα ντακ..κι ένα sub out..κι ένα ιντερνετικό ράδιο... κι ένα ράδιο fm... και αναλογικές εισόδους να συνδέσει πάνω πχ ένα cd που ήδη έχει...και phono...και τηλεκοντρόλ....και...bluetooth....και wifi...και...μια ψηφιακή είσοδο...και...ας μη ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο ενισχυτή άκουσε και του άρεσε!! ;)
πράγματι μια εξαιρετική επιλογή σ'αυτό το κόστος!! :hi:
Όχι, δεν άκουσα τον συγκεκριμένο yamaha, απλά διάβασα κάποια σχόλια.

Κανένας έμπορας δε θα σου πει πάρε ενεργά.....
Ο λόγος είναι προφανής...!!!
Δηλαδή;

Και ο λόγος;

Reaction score
12.617
1-ειλικρινά, όπως το είχες γράψει αυτό το νόημα έβγαλα!!..και πίστεψε με...δεν ήμουν κι ο μόνος!
Εν πάση περιπτώσει, ξεκαθαρίστηκε.

2-Σωστά 171 βατ με παραμόρφωση 0,7% ή 142βατ με 0,1% παραμόρφωση!
Στα κουκρκ πόση παραμόρφωση έχει για να αποδώσει (αν αποδίδει..) τα 140βατ?
Ο yamaha με ποια ηχεία μπορεί να συνδυαστεί ώστε να πιάσει 112db και με πόση παραμόρφωση;

3- Τι πάει να πει 'έχει dsp"??
αν στα κάτω των 50hz παίζει με ...πχ..-10db, πόσα βατ θα φάει στο κεφάλι για να μπουκώσει τη τρούπα??? :sneaky:
Τα δεδομένα του κουκρκ, μόνο με...χαρτορίχτρα μπορείς να υποθέσεις ποιά είναι!
Ποιο ηχείο προτείνεις για χρήση με τον yamaha, σε ποιο κόστος, να δούμε ποιότητα κατασκευής ( παρακαλώ να υπερτερεί έναντι του krk ) καθώς και τη συμπεριφορά του κάτω απο τους 50 κύκλους.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Εν πάση περιπτώσει, ξεκαθαρίστηκε.

Ο yamaha με ποια ηχεία μπορεί να συνδυαστεί ώστε να πιάσει 112db και με πόση παραμόρφωση;

Ποιο ηχείο προτείνεις για χρήση με τον yamaha, σε ποιο κόστος, να δούμε ποιότητα κατασκευής ( παρακαλώ να υπερτερεί έναντι του krk ) καθώς και τη συμπεριφορά του κάτω απο τους 50 κύκλους.
Νίκο...για να μπορώ να σου προτείνω κάτι καλύτερο από το κουκρκ, θα πρέπει να ξέρω τι κάνει το κουκρκ..
ποιά λοιπόν είναι η παραμόρφωση του κουκρκ στα 112 ντιμπιά?
Αφού λοιπόν δε ξέρουμε τι ρόλο βαράει τι θες να σου πω?
το καφέ?

Reaction score
12.617
Νίκο...για να μπορώ να σου προτείνω κάτι καλύτερο από το κουκρκ, θα πρέπει να ξέρω τι κάνει το κουκρκ..
ποιά λοιπόν είναι η παραμόρφωση του κουκρκ στα 112 ντιμπιά?
Αφού λοιπόν δε ξέρουμε τι ρόλο βαράει τι θες να σου πω?
το καφέ?
Αφού δεν ξέρεις τί ρόλο βαράει το κρκ, τότε πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν τα λέει...?

Reaction score
155
Παρακαλώ, μην επικεντρώνετε τη συζήτηση σε τόσο εξειδικευμένα πεδία.
Θυμηθείτε ότι απευθύνεστε σε κάποιον ανίδεο με το αντικείμενο. Εξάλλου, όπως προανέφερα, δεν προσφέρουν ούτε σε μένα, αλλά ούτε και σ' έναν μελλοντικό υποψήφιο αγοραστή που θα διαβάσει το νήμα, όλες αυτές οι τεχνικές αναλύσεις.
Μπήκα πριν λίγο εδώ και βρήκα 4 με 5 σελίδες αποκλειστικά και μόνο με αναλύσεις που ούτε καν κατάλαβα...
Σας παρακαλώ... Λίγη κατανόηση στον άσχετο... :errwhat:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Αφού δεν ξέρεις τί ρόλο βαράει το κρκ, τότε πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν τα λέει...?
Δεν είπα πουθενά επίσης για κάκιστη ποιότητα του κουκρκ, δε θα μπορούσα άλλωστε, δεν ανακοινώνει κανένα δεδομένο εκτός της στάθμης , της απόκρισης (αλήθεια..+/- πόσα db ),της ...ισχύος(???) και των διαστάσεων για να μπορέσω να πάρω έστω την παραμικρή θέση!
Είναι μια τεράστια ζαριά βάσει των δεδομένων που δίνει η εταιρία(δηλαδή τίποτα!), μπορεί να παίζει καλά, μέτρια, ή άθλια!!

Reaction score
12.617
Εν πάση περιπτώσει, τόση ώρα δεν λέμε και κάτι καινουργιο, δεν προσθέτουμε κάτι στη συζήτηση. Σταματάω προς το παρόν.

Reaction score
9.845
Παρακαλώ, μην επικεντρώνετε τη συζήτηση σε τόσο εξειδικευμένα πεδία.
Θυμηθείτε ότι απευθύνεστε σε κάποιον ανίδεο με το αντικείμενο. Εξάλλου, όπως προανέφερα, δεν προσφέρουν ούτε σε μένα, αλλά ούτε και σ' έναν μελλοντικό υποψήφιο αγοραστή που θα διαβάσει το νήμα, όλες αυτές οι τεχνικές αναλύσεις.
Μπήκα πριν λίγο εδώ και βρήκα 4 με 5 σελίδες αποκλειστικά και μόνο με αναλύσεις που ούτε καν κατάλαβα...
Σας παρακαλώ... Λίγη κατανόηση στον άσχετο... :errwhat:
Κράτα ότι παρά πολλοί είχαν παθητικά ηχεία και πήραν ενεργά. Δεν ξέρω ούτε έναν που να είχε ενεργά και να το γύρισε στα παθητικά. Αν υπάρχει καλο είναι να το μάθουμε για να γελάσουν και τα περιστέρια στην πλατεία συντάγματος.
Με τα ενεργά θα γλυτώσεις από ματσαρισματα, ε ναι μη γελάς, ξέρεις πόσοι ασπρισαν τα μαλλιά τους ή δραπετευσαν από το κεφάλι τους και προσπαθούν ακόμη να πετύχουν το τέλειο ματσαρισμα? Ενισχυτές ντροπαλοι και συγκρατημενοι δεν ταιριάζουν με έξω καρδιά ηχεία.
Τεσπα ότι και να πάρεις κοίτα μην τα πετάξεις απλά πάνω σε ένα χαλί όπως μερικοί μερικοί :biggrin:
Όπως και να έχει σε τυπικά σαλόνια θα πρέπει να παλέψεις σίγουρα με το μπάσο και προς θεού δεν εννοώ χαρτόκουτα με κουβερτες:biggrin:

I

iason

Guest
Δεν υπάρχει έμπορος ενεργών και έμπορος παθητικών...!
Προς τιμήν του ο έμπορος που πήρα τα ηχεία μου μου έδειξε το τιμολόγιο αγοράς τους.....
Ένιωσα άσχημα....
Οπότε γιατί από μόνος του να προτείνει κάποιον να πάει εκεί..?
Μην μας πεις ότι δεν βγάζουν τίποτα? :rofl: :rofl: :rofl:
Κατα καιρούς εχουν κατηγορηθεί κάποιοι πως προτείνουν πάντα ενεργά. Συζητήθηκε, ξανασυζητήθηκε, αναλύθηκε μέχρι τέλους.

Αυτο που δεν εχει συζητηθεί ειναι γιατι κάποιοι προτείνουν πάντα παθητικά...δεν καταλαβαίνω, δεν υπάρχει πιθανότητα η επιλογή ενεργού να είναι καλύτερη;
Οι Συμφουριτες οι οποίοι δεν (Ανήκουν) σε κάποιο από τα δύο δόγματα παθητικό, η ενεργό προτείνουν με βάση τις γνωσεις τους και τις ανάγκες του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.
Δυστυχώς αυτοί ειναι μετρημένοι στα δάκτυλα.......
Οι πιο πολλοί γράφουν προτείνουν ότι αρέσει η θα ήθελαν να αγόραζαν οι ίδιοι.
Δε μπορεί να λέει ο άλλος δίνω 500 ευρώ να πάρω κάτι αξιόλογο να ακούω τη μουσικούλα μου ,και να τον ρωτάνε για rt60, DSP, immersive και ποια Σάμπ θα βάλει και πόσα...
Βέβαια Καλό είναι ορισμένοι να ξεκαβαλησουν το καλάμι και να σοβαρευτουνε, διότι τελικά κρίνονται από αυτά που λένε και από αυτά που γράφουν.
Τέλος είτε μας αρέσει είτε όχι σε ενα χαμηλο μπάτζετ για απόκτηση μηχανήματος το οποίο προσφέρει μουσική ευχαρίστηση τα ενεργά είναι μονόδρομος.
:drinks:

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.316
Κράτα ότι παρά πολλοί είχαν παθητικά ηχεία και πήραν ενεργά. Δεν ξέρω ούτε έναν που να είχε ενεργά και να το γύρισε στα παθητικά. Αν υπάρχει καλο είναι να το μάθουμε για να γελάσουν και τα περιστέρια στην πλατεία συντάγματος.
Σιγά μην το γράφανε εδώ μέσα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll