Μπορειτε να περιγραψετε τον ηχο των ενισχυτων Mcintosh?

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Αυτό είναι και εν μέρει διακριτικό του σκοτεινού τους ήχου, στρογγυλεμένου χωρίς ιδιαίτερη ζωτάνια και με πλαδαρά άκρα, ιδίως στο χαμηλό άκρο.
Δεν το άκουσες γιατί δεν είχες άλλον ενισχυτή από δίπλα να συγκρίνεις.
Γιάννη μην λες αυτά τα πράγματα δότι δεν ισχύουν, δεν είναι έτσι. Δε λέω ότι μετά τη McIntosh είναι το χάος, σαφώς και υπάρχουν πολλά άλλα αξιόλογα μηχ/τα, αλλά το να περιγράφουμε κάτι για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι, νομίζω δεν είναι υπεύθυνο. Μας διαβάζουν, μην το ξεχνάς!

Στους Μ/Τ εξόδου επιμένει η εν λόγω εταιρία πρωτίστως διότι έτσι εγγυάται την απόδοση σε ισχύ που αναφέρει το κάθε μοντέλο ενισχυτού, ανεξαρτήτως εμπέδησης οιουδήποτε ηχείου ήθελε χρησιμοποιηθεί..
Ή διαφορά ίσως να ήταν στο καλλίτερο ντακ του Hegel 360
..δε μπορώ παρά να συμφωνήσω, αν και λέω ότι δεν παίζει άσχημα. Σ' ένα ολοκληρωμένο ενισχυτή που σου δίνει μια υλοποίηση D/A και Phono Stage mm, mc, και μάλιστα εντελώς πραμετροποιήσιμο, δε μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενο. Απαιτήσεις βέβαια δε μπορούμε να έχουμε (απαντώ και στο φίλο Ρένο παραπάνω που αναφέρει ότι το dac του ενισχυτού του είναι για φάπες).

Εγώ πάντως δε θα μπορούσα να ζήσω με αυτά, και γ' αυτό αγορασα άλλο Phono, και εσχάτως παρήγγειλα και Dac..

Last edited by a moderator:

Reaction score
29.804
@Νίκος Τεγόπουλος
Γράφω προσωπικές εμπειρίες .
Η πρώτη έλαβε χώρα εδώ στο δικό μου set up , με έναν ολοκληρωμένο mcintosh 2χ200 , με μ/σ στην έξοδο, συγκριτικά με το δικό μου σύστημα και το δικό μου combo sansui b2301, c2301, ηχεία Αυλός 280 +σαμπ 2χ15" , και τα δύο παρόντα και στις δύο περιπτώσεις.
Η αντικειμενική άποψη και των τριών μας ήταν η ίδια, σκοτεινός με μειωμένη ταχύτητα , και στρογγυλεμένα άκρα.
Στο άλλο σετ απ του φίλου με ACCUPHASE P400-C280V, ηχεία JBL XPL 200 πάλι τα ίδια .
Μειωμένη ταχύτητα , μειωμένα δυναμικά , πλαδαρά μπάσα.
Πάλι συμφωνήσαμε και οι τρείς για το ίδιο πράγμα.

Δεν λέω πουθενά ότι το μηχάνημα είναι άχρηστο και τέτοιες ιστορίες. Απλώς εκφράζω απόψεις , τριών ανθρώπων.

Είναι δεδομένο ότι κάπως έτσι θα ακουστεί από την στιγμή που παρεμβάλονται Μ/Σ στην έξοδο .
το γιατί επιμένει η εταιρία σε αυτήν την σχεδίαση είναι θέμα δικό της και δεν θα την κρίνω εγώ. Αποψή της και καλά κάνει. Το ίδιο και για όσους audiophiles γουστάρουν τα mcintosh.
Γιατί θεωρείς ότι δεν είμαι σίγουρος για αυτά που γράφω? Λάθος κάνεις.
Τώρα για το πως ακούγονται και γιατί η MAC κάνει τις επιλογές της είναι άλλο καπέλο.
Δεν έφταναν αυτοί οι δυο;:)
Δεν ξέρω τι κάνει ο HEGEL που λες , αν δεν έχει στην έξοδο Μ/Σ θα΄έπρεπε να είναι σαφώς ταχύτερος.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Γράφω προσωπικές εμπειρίες .
Η πρώτη έλαβε χώρα εδώ στο δικό μου set up , με έναν ολοκληρωμένο mcintosh 2χ200 , με μ/σ στην έξοδο, συγκριτικά με το δικό μου σύστημα και το δικό μου combo sansui b2301, c2301, ηχεία Αυλός 280 +σαμπ 2χ15" , και τα δύο παρόντα και στις δύο περιπτώσεις.
Η αντικειμενική άποψη και των τριών μας ήταν η ίδια, σκοτεινός με μειωμένη ταχύτητα , και στρογγυλεμένα άκρα.
...στο δικό μου setup δε συμβαίνει αυτό που λες. Σε καμία περίπτωση. Νομίζω η δική μου τοποθέτηση έχει αρκετή αξία μιας και ζω από το 2014 (αρκετά χρονια ώστε να μπορώ να αξιολογήσω ενα μηχ/νημα καλύτερα, σε σχέσει με μια ακρόαση μερικών ωρών, ή έστω λίγων ημερών).
Στο άλλο σετ απ του φίλου με ACCUPHASE P400-C280V, ηχεία JBL XPL 200 πάλι τα ίδια .
Πάλι συμφωνήσαμε και οι τρείς για το ίδιο πράγμα.
...δε μπορώ να να γνωρίζω γιατί συνέβει και στο setup του φίλου σου αυτο, να υποθέσω μόνο μπορώ. Αυτό που μετά βεβαιότητος μπορώ να σου πω, είναι οτι δεν είναι αυτός ο ήχος της Mcintosh που περιγράφεις.
Είναι δεδομένο ότι κάπως έτσι θα ακουστεί από την στιγμή που παρεμβάλονται Μ/Σ στην έξοδο .
;;;;;;;;;;

Reaction score
176
Παιδιά οι Mcintosh εξακολουθούν να έχουν όλοι , λαμπατοι και τρανζιστοράτοι Μ/Σ εξόδου.
Ολοι. Αυτό είναι και εν μέρει διακριτικό του σκοτεινού τους ήχου, στρογγυλεμένου χωρίς ιδιαίτερη ζωτάνια και με πλαδαρά άκρα, ιδίως στο χαμηλό άκρο.
Οι εισαγωγικοι ολοκληρωμενοι -που ειναι και οι πιο προσιτοι οικονομικα- εδω και χρονια δεν εχουν autoformers:
Οποτε ειναι ευκολο καποιος να την πατησει θελοντας να γνωρισει τον ηχο της Mcintosh , να γνωρισει απλα τον "ηχο" των μπλε vumeters...(ομολογουμένως πανεμορφα και πολυ "ευηχα" :) :) :))

Reaction score
3.628
Δε θυμαμαι παντως να εχω διαβασει καπου εστω και μια κριτικη για τους Hegel να εχουν χρωματισμενο ηχο...Το αντιθετο μαλιστα,λογω της πατενταρισμενης αναδρασης που χρησιμοποιουν.(Απο οτι ισχυριζεται η εταιρια).

Reaction score
29.804
Ναι ο μόνος που δεν έχει είναι ο 5300 ο πιο μικρός. Ολοι οι άλλοι έχουν.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Γιάννη ουδέτερος, ως οφείλει να είναι πας ενισχυτης, δεν είναι πάντως.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.130
το γιατί επιμένει η εταιρία σε αυτήν την σχεδίαση είναι θέμα δικό της και δεν θα την κρίνω εγώ. Αποψή της και καλά κάνει.
Καλάθια και κούπες.
Την κρίνω γω.
Μ@λακίζεται.

Άμα θέλετε τον ήχο των Μακ χωρίς τα βιούμετρα, πάρτε ένα μετασχηματιστή ηχείων με 8ωμη τάπα από τη μια και ο,τι βολεύει από την άλλη, και βάλτε τον στην έξοδο του ενισχυτή σας.

Αθλιότητες.

Στους λαμπάτους κάναν αμάν να απαλλαγούν από μετασχηματιστές εξόδου, με τους otl, κι η Μακ βάζει τέτοιους σε τρανζίστορ. Θα πηδηχτώ απ'το παράθυρο δηλαδή..

Τες πα.

Reaction score
29.804
Οι εισαγωγικοι ολοκληρωμενοι -που ειναι και οι πιο προσιτοι οικονομικα- εδω και χρονια δεν εχουν autoformers:
Οποτε ειναι ευκολο καποιος να την πατησει θελοντας να γνωρισει τον ηχο της Mcintosh , να γνωρισει απλα τον "ηχο" των μπλε vumeters...(ομολογουμένως πανεμορφα και πολυ "ευηχα" :) :) :))
Κοίτα να δείς που απέκτησαν ήχο και τα βιγιούμετρα. Και είναι εύηχος. :roflmao::lolsign:

C

chrispo

Guest
".............

........."
Αυτός ακριβώς είναι ο ήχος των ss ΜΑΚ , με μ/σ εξόδου.
....LIFELESS..:geek:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Καλάθια και κούπες.
Την κρίνω γω.
Μ@λακίζεται.

Άμα θέλετε τον ήχο των Μακ χωρίς τα βιούμετρα, πάρτε ένα μετασχηματιστή ηχείων με 8ωμη τάπα από τη μια και ο,τι βολεύει από την άλλη, και βάλτε τον στην έξοδο του ενισχυτή σας.

Αθλιότητες.

Στους λαμπάτους κάναν αμάν να απαλλαγούν από μετασχηματιστές εξόδου, με τους otl, κι η Μακ βάζει τέτοιους σε τρανζίστορ. Θα πηδηχτώ απ'το παράθυρο δηλαδή..

Τες πα.
Ας μη γίνει το θέμα που άνοιξε ο άνθρωπος όπως όλα τα άλλα. Έστω για μία φορά . Προσπάθησε να κρατήσεις ένα επίπεδο στη συζήτηση, εάν σου είναι δύσκολο, καλύτερα απέσχε απ' αυτή .:)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.238
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos