Από nordost σε κάτι άλλο !!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.099
Reaction score
124.654
Χόμπι είναι να ακούς μουσική και να μην το πολυψειρίζεις το θέμα, τα καβλώδια είναι μαλακίες που σου τρώνε χρόνο από τη ζωή σου.
Ε, αυτό λέει κι ο Λέανδρος. :party:
Αστειεύομαι φυσικά :)
Δεν είναι ώρα γι'αστεια ρε..
Στείλτου πμ και πάρτον τηλέφωνο.
Δώστου IBAN. Να τελειώνουμε.
Δηλαδή τι; Μόνο στα καβλώδια θα τα σκορπάει;
:tongue:
 

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Δεν είπαμε ότι δεν ακούγονται τα καλώδια, αλλά ότι δεν χρειάζονται τα ακριβά καλώδια. Μη ξεχνάμε ότι σαν σημείο αναφοράς ετέθη το budget του νηματοθέτη, όχι το σύστημά του, όχι ο χώρος του, όχι το στήσιμο του συστήματος στον χώρο, όχι τυχόν παρεμβάσεις σε αυτόν. Μόνο το budget. Και τελικά, προτάθηκαν οι προσωπικές προτιμήσεις του καθένα. Κι εγώ μπορούσα να προτείνω το KS1016 αφού τότε που ασχολιόμουν και πίστευα στα καλώδια ήταν το αγαπημένο μου ( μαζί με τα 8TC ), αλλά έτσι δεν θα συνέβαλα σε τίποτα. Θα έλεγα απλά τη προτίμησή μου, χωρίς να παρείχα ουσιαστική βοήθεια στον νηματοθέτη. Και ενώ είμαι πεπεισμένος για τη χρησιμότητα του dsp, ουδέποτε του το πρότεινα. Συμμετείχα όμως σε συζήτηση επ'αυτού αφού ετέθη απο άλλα μέλη, όχι απο εμένα και δεν το έθεσα γιατί θεώρησα και πάλι ότι το dsp είναι προσωπική μου προτίμηση και δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να έχουν τη θέληση να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο. Αντ'αυτού, επέμεινα στην ορθή λειτουργία του συστήματος στον χώρο, κάτι που δεν είναι θέμα προτίμησης. Είπα ότι αντιμετώπισα δύο καταστάσεις:
α) "Καλά" καλώδια με όχι προσεκτική τοποθέτηση των ηχείων
β) "απλά" καλώδια με προσεκτική τοποθέτηση των ηχείων
και ανέφερα το "πόρισμα" ότι η (β) κατάσταση παίζει πολύ καλύτερα και ό,τι άκουσα κατά την (α) κατάσταση ήταν κλάσεις κατώτερο της (β). Και αρχίσανε τα παρατράγουδα. Τί για προσωπικό γούστο είπατε, τί για τη βλακεία που με έδερνε ( σε ελεύθερη μετάφραση ) που δεν είχα ακολουθήσει τα βασικά βήματα. Ρωτήσατε όμως τον νηματοθέτη αν αυτός τα ακολούθησε πριν αρχίσει να ψάχνεται με τα καλώδια; Όχι. Του επισημάνατε τη σπουδαιότητα του να επιμείνει στην ορθή λειτουργία του συστήματος στον χώρο πριν κάνει οτιδήποτε; Όχι.
Αντιθέτως, σπεύσατε να με "επαναφέρετε στη τάξη" υπενθυμίζοντάς μου τον τίτλο του νήματος, ότι ο νηματοθέτης ζητάει συμβουλές για καλώδια και αυτές πρέπει να πάρει, λες και οι υπόλοιποι ήμασταν off topic. Έπεσε και λίγη σάλτσα ότι δήθεν τα λέμε όλα αυτά επειδή αντιπαθούμε τα καλώδια, κάτι που αυτομάτως ανάγει τους συμβούλους καλωδίων σε φίλους και τους υπόλοιπους σε αντίπαλους. Προκειμένου μάλιστα να γίνει πιο έντονη αυτή η αντιπαλότητα, άρχισαν και τα φιλικά σχόλια προς το άτομό μου, αντιπαραβολές με όσα έλεγα στο παρελθόν, τότε που κι εγώ εσφαλμένα αναζητούσα τη βελτίωση μόνο στα καλώδια, κάτι που έμμεσα οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι έγινα μέλος της κλίκας των αντικαλωδιάδων, άρα ο λόγος μου δεν έχει βαρύτητα, δεν έχουν σημασία όσα επίμονα τόνιζα στον νηματοθέτη μπας και καταλάβαινε το απλούστατο, ότι δηλαδή ό,τι και αν κάνουν τα καλώδια, θετικό ή αρνητικό, δεν θα το ακούσει παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό, εάν δεν ασχοληθεί με τη βασική λειτουργία του στερεοφωνικού. Μπας και καταλάβαινε το επίσης απλούστατο, ότι δηλαδή όλα αυτά που τον ενοχλούν οφείλονται κατά μεγάλο ( τον μεγαλύτερο βαθμό ) στο χώρο του και όχι στα καλώδια.
Έτσι λοιπόν, οδηγηθήκαμε σε αυτή τη διαμάχη, για μια ακόμη φορά, ανάμεσα στους καλούς καλωδιάδες και τους άσχετους και προκατειλημμένους αντικαλωδιάδες που χαλάνε οποιοδήποτε νήμα έχει να κάνει με καλώδια και δικάναλα. Όχι αγαπητοί. Λέμε τη γνώμη μας που αποδεικνύεται με μετρήσεις και όχι ακουστικές εντυπώσεις και ο χαλασμός γίνεται επειδή εσείς οι υπέρμαχοι των καλωδίων δεν λέτε να ξεσκαλώσετε τα μυαλά σας και λέτε όλο τα ίδια και τα ίδια. Δεν είμαστε εμείς οι προκατειλημμένοι που δεν δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό. Εμείς κάτσαμε και δοκιμάσαμε τη προσέγγιση των καλωδίων, ενώ παράλληλα δοκιμάσαμε και άλλες οδούς, τις οποίες πεισματικά αρνείστε να δοκιμάσετε κι εσείς. Δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε. Είστε υποχρεωμένοι όμως όταν είναι να δώσετε συμβουλές, να το κάνετε με όση αντικειμενικότητα μπορεί να διαθέτετε, γιατί κάποιος βασίζεται στις συμβουλές σας και θα επενδύσει το όποιο χρηματικό ποσό για να τις ακολουθήσει. Οφείλετε να είστε σύμβουλοι και όχι υποστηρικτές. Οφείλετε πριν μιλήσετε με βάση τα γούστα σας, να τονίσετε τα βασικά και στοιχειώδη.
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους λοιπόν, δεν το πράξατε. Βρήκατε έναν ακόμη "καλωδιάκια", τον αντιμετωπίσατε ως όμοιό σας, ως μέλος της παρέας σας και δεν του δώσατε τις βασικές συμβουλές ως οφείλατε.
Αυτό που συνέβη εδώ ( και συμβαίνει σε πολλά άλλα παρόμοια θέματα ) είναι σαν να ρωτάει κάποιος ποια μάρκα καπνού να αγοράσει, ποιος είναι ο πιο γευστικός. Εσείς ως καπνιστές του αναφέρατε μάρκες. Εγώ ως επίσης καπνιστής, του είπα να κόψει το τσιγάρο.
"Φιλικά"...
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.099
Reaction score
124.654
Εσείς ως καπνιστές του αναφέρατε μάρκες. Εγώ ως επίσης καπνιστής, του είπα να κόψει το τσιγάρο.
"Φιλικά"...
Α, πολύ μου άρεσε αυτό. :drinks:

Το απλό "κοψ'τη μ@λακία" δε πιάνει, ε;:lol:
 







Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
καημο μεγαλο να κατεβαζεις σεντονια βρε Astronaut Jr.
Το τελευταίο ήταν, don't worry.
Ελπίζω κατόπιν να μην πιάσεις τις...κουβέρτες - Θου Κύριε φυλακη τω στομάτί μου... :sneaky:
για να δουμε.......
......την διαφορα καλωδιων το eq δεν μπορει να την κανει ....
Καθότι όποια διαφοροποίηση θα σου έδιναν καλώδια θα ήταν τζογαδόρικη σαν από αμβλύ εργαλείο,ενώ οι αντίστοιχες από αναγνωρισμένα λογισμικά πιο εξειδικευμένες και κοφτερές,σαν νυστέρια. ;)
 
Last edited:


Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
Αν το είχα με την αγγλική γλώσσα όπως ο φίλτατος @Bhutia , πιθανότατα θα έγραφα τους στίχους του "Fry Baby"....

Αφιερωμενη στο φιλο τουρτα . Μια προτροπη για πχιο ολαραουντ αναζητησεις
janis joplin nip slip.jpg

θου κυριε !

:drinks:
 



Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Άμα γυρίσω σε πολυκάναλο με ενεργά και subs, θα μου κάνει δωρεάν την μαγνητική ο Dr Ear και θα μου κάνει επίσης δωρεάν την αρθροσκόπηση ο Dr Dimifoot να ελπίζω ή όχι
Όχι μωρέ, δε χρειάζονται τόσα έξοδα.
Αρκεί απλά να γίνεις ακόλουθος όπως εγώ και να τους πατάς λαϊκς...
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Άμα γυρίσω σε πολυκάναλο με ενεργά και subs, θα μου κάνει δωρεάν την μαγνητική ο Dr Ear και θα μου κάνει επίσης δωρεάν την αρθροσκόπηση ο Dr Dimifoot να ελπίζω ή όχι
Εγώ είμαι μέσα
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Άμα γυρίσω σε πολυκάναλο με ενεργά και subs, θα μου κάνει δωρεάν την μαγνητική ο Dr Ear και θα μου κάνει επίσης δωρεάν την αρθροσκόπηση ο Dr Dimifoot να ελπίζω ή όχι
Θα δέχεσαι όμως κριτικές από τον υποφαινόμενο...Νο Way Out. :lol:
Αν το είχα με την αγγλική γλώσσα όπως ο φίλτατος @Bhutia , πιθανότατα θα έγραφα τους στίχους του "Fry Baby"....

Αναρωτιέμαι κατά πόσον προτιμάς να επιδιδόμουν ξανά σε στιχουργική αντί να εξηγούσα τί συνέβη με την οριστική απόκριση στο τρέχον υπό διόρθωση setup...

 


N

nickmitro

Guest
Δεν είπαμε ότι δεν ακούγονται τα καλώδια, αλλά ότι δεν χρειάζονται τα ακριβά καλώδια.
Φυσικα και χρειαζονται.Η φροντιδα του χωρου,απο μονη της,ειναι ημιμετρο.Ακολουθει το τριτο συστατικο της επιτυχιας,η στηριξη.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.069
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top