Ποδήλατο

Reaction score
379
Καλησπέρα
είμαι άσχετος με τα είδη ποδηλάτων του υπάρχουν μιας και όταν ήμουν μικρός υπήρχαν τα bmx τα σπαστά τα βελαμος και αργόπερα τα mountain bikes.
Σκέφτομαι να πάρω ένα ποδήλατο για την πόλη και αν τύχει και λίγο χώμα.
Δεν θέλω κούρσα γιατί δεν θέλω να είμαι πολύ σκυφτός.
Κοιτάζω στα site διαφόρων κατασκευαστών και νομίζω ότι ο σωστός τύπος γι αυτό που ζητάω είναι ο trekking.
Εχω ένα φίλο όμως που επιμένει ότι καλύτερα είναι να πάρω ένα cross country και για λόγο του βάρους μου 110 κιλά και 195 ύψος είναι προτιμότερος ένας μεγαλύτερος τροχός, ο σκελετός είναι πιο ανθεκτικός για ανέβα κατέβα από τα πεζοδρόμια και τα λάστιχα είναι πιο χοντρά για να αντέχουν στις καταπονήσεις.
Ποια η γνώμη σας;
Έχετε κάποια πρόταση μέχρι 1000€ άντε 1100€;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.471
Σε αυτά τα λεφτά παίρνεις ένα πολύ καλό ποδήλατο, πρόταση δυστυχώς δεν έχω.
Αν πάντως σκέφτεσαι να ασχοληθείς σοβαρά με το άθλημα θα σου πρότεινα να το ξανά σκεφτείς για τη κούρσα.
Αν θες απλά ένα ποδήλατο να πας και να έρχεσαι στη πόλη μη δώσεις με τίποτα αυτά τα λεφτά, με πολύ λιγότερα θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.

Reaction score
1.550
Οντως. Με τα λεφτα αυτα παιρνεις δυο ποδηλατα :)

Εγω εχω πρόγονο αυτου. Γενικα η ideal εχει πολυ καλα περιφερειακα για τα λεφτα που ζητα. Το συγκεκριμενο ειναι λιγο τσιμπιμενο βεβαια. Αλλα καλο ειναι να το καβαλησεις το οποιο ποδηλατο. Αυτο ας πουμε ειναι αρκετα σκυφτο για trecking. Και KTM βρισκεις και οτι θες. Το θεμα ειναι πως θα κατσεις πανω σε αυτο. Γενικα πρεπει να πας απο μαγαζι. Να σε μετρησουν και να σε βαλουν να δοκιμασεις. Κι εγω νομιζω οτι δε χρειαζεται να εξαντλησεις το budget. 500 με 600 και θα εισαι σουπερ. Αντε να το εξαντλησεις τελικα με κανενα καλο κρανος, κανενα smart band, κανενα αδιαβροχο μπουφαν, κανενα καλο backpack και νεες φορμες κλπ...

Reaction score
3.093
ideal,specialized,ktm
Δες και μεταχειρισμένα,υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες,από ανθρώπους που ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και πριν καλά καλά αρχίσουν τις πρώτες πεταλιές,τα παράτησαν.Με 200 ευρώ βρίσκεις ποδήλατα των 600
1587883448039.png

specialized.χειροποίητα,γύρω 600 ευρώ

Reaction score
11.740
Θα είναι σαν τη βόλτα που πήγα εγώ με το BMWδάκι μου με 3 AUDI, 2 Biturbo και ένα RS4. Μόλις άρχισαν να πατάνε, έμεινα εκατοντάδες μέτρα πίσω. :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:

Reaction score
572
Απευθυνόμενος σε όλους τους τρανους κουρσαδες που βλέπω ότι κάνετε αρκετά χλμ (και μπράβο σας).

Ποια είναι η γνώμη σας για τα Gravel bikes? Έχετε οδηγήσει? Πως σας φαίνονται σε σχέση με τις dedicated κούρσες σας?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.471
Αυτό που ξέρω είναι πως στο χώμα για να πας γρήγορα με σωστό grip χρειάζεσαι ένα σύνολο με ανάρτηση για τις καταπόνησεις.
Ένα σύνολο που θα σε τοποθετεί με γωνίες στα χέρια για καλύτερο έλεγχο και ασφάλεια.
Για εμένα τα gravel είναι μια ανάγκη που επινόησαν κάποιοι για καταναλωτισμό.

Reaction score
25.272
Σκέφτομαι να πάρω εργονομικές χειρολαβές
Είδα κάποιες που έχουν gel και συνδυάζονται με ακροτιμονα.
Αυτές πχ

Στο παλιό μου mtb είχα βάλει ακροτιμονα και θυμάμαι σε τέτοιες διαδρομές με είχαν βολεύει πολύ.
Καμιά ιδέα;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.471
Μόνο με δοκιμή θα ξέρεις αν είναι όντως εργονομικά, η ergon ξέρω πως βγάζει καλά προϊόντα σε αυτή τη κατηγορία.
Στο τρεκινκ έχω μόνο ακροτιμονα αλουμινένια της pro, σπάνια τα πιάνω αφού οι αποστάσεις που κάμω με αυτό το ποδήλατο είναι μικρές.
Η σωστή θέση πάνω στο ποδήλατο είναι με ελαφρώς λυγισμενους τους αγκώνες αλλιώς κουράζονται τα χέρια.

Reaction score
25.272
για σωστή θέση δεν παίρνω όρκο αλλά ελαφρά λυγισμένα τα έχω.

απλά προψες, συναντήθηκα με τον γείτονα και είχε κάτι πολύ όμορφες λαβές στο mtb του , λες και μπαίνανε μόνες τους στα χέρια σου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l