Αγορά starter πικάπ

gid

Reaction score
9.946
Νομίζω ότι κάποιοι χαρακτηρισμοί είναι υπερβολικοί. Το να χαρακτηρίσει κανείς σκουπίδι το AT-120 το βρίσκω άτοπο. Ναι σε αγορά μεταχειρισμένου, αλλά αν δεν υπάρχει εμπειρία από τον χρήστη, πώς θα αξιολογήσει την κατάστασή του; Γι' αυτό προτάθηκε το συγκεκριμένο, ως λύση plug and play, από σοβαρό κατασκευαστή. Το μεταχειρισμένο στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστεί βελόνα (προσθέστε ένα πενηντάρικο για την αγορά μίας at-vm95e), ενώ αν απαιτείται σέρβις, ιμάντας κλπ, το κόστος θα ανέβει περισσότερο. Βάλτε τώρα και ένα phono stage της σειράς (ένα φτηνό project πχ, των 80 ευρώ) και με το καλημέρα σας φτάσαμε στο κόστος του καινούργιου audio-technica, που ουδεμία σχέση έχει με τα βαλιτσάκια τύπου crosley και ion.

Καμιά φορά, τόσο σε αυτό το φόρουμ όσο και σε άλλα, παρατηρώ να προτείνουμε σε ενδιαφερόμενους πράγματα παίρνοντας δεδομένη τη δική μας εξοικείωση και εμπειρία. Ναι, έχω αγοράσει μεταχειρισμένα πικάπ, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις χρειάστηκε μπόλικο TLC και χρόνος για διάβασμα, ρυθμίσεις κ.λπ. και ακούω από βινύλιο τριάντα χρόνια τώρα. Για κάποιον που πρωτομπαίνει στον χώρο, ενδέχεται όλη αυτή η διαδικασία να λειτουργήσει αποτρεπτικά.
Πολύ εύστοχες παρατηρήσεις.

Reaction score
8

Καλησπερα δες και αυτα, ειναι αξιοπρεπη και κατω απο 200 ευρω, ενσωματωμενο phono που παρακαμπτεται αν αργοτερα θελησεις κατι αλλο οπως και αναβαθμιση της κεφαλης που πιθανα αργοτερα να κανεις, το ενα εχει και Bluetooth αν αυτο για καποιον ειναι χρησιμο. Δεν ειναι εξεζητημενα αλλα για αρχη οκ και αν βαρεθεις το βινυλιο δεν θα κλαις τα λεφτα σου
Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Τέτοιο mindset έχω κι εγώ. Ξέρω ότι το lp120 είναι η καλύτερη επιλογή Αλλά στα 300 ευρώ είναι λίγο ακριβό για τη χρήση που το θέλω. Από την άλλη θα ήταν αμαρτία να πάρω κάτι που θα είναι απλά κακό και με καμία δυνατότητα για "upgrade". Αυτό είναι το δίλημμα μου κιόλας...δινω 300 για να το έχω σε βάθος χρόνου ή δίνω τα μισά και κάνω τη δουλειά μου για την ώρα? Θέλει σκέψη 😜

gid

Reaction score
9.946
Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Τέτοιο mindset έχω κι εγώ. Ξέρω ότι το lp120 είναι η καλύτερη επιλογή Αλλά στα 300 ευρώ είναι λίγο ακριβό για τη χρήση που το θέλω. Από την άλλη θα ήταν αμαρτία να πάρω κάτι που θα είναι απλά κακό και με καμία δυνατότητα για "upgrade". Αυτό είναι το δίλημμα μου κιόλας...δινω 300 για να το έχω σε βάθος χρόνου ή δίνω τα μισά και κάνω τη δουλειά μου για την ώρα? Θέλει σκέψη 😜
Όταν λάβεις υπόψη σου το κόστος απόκτησης 5-10 ακόμη βινυλίων, θα καταλάβεις, πιστεύω, πως τα έξτρα αυτά χρήματα για την αγορά του πικάπ, τελικά, δεν είναι και κάτι σοβαρό.

Reaction score
968
Νομίζω ότι αυτό το πικάπ το έχει και το Lidl δε θυμάμαι τη τιμή.
Tο μοντέλο του Lidl ήταν το Dual DT250 με ιμάντα

Reaction score
8
Νομίζω ότι κάποιοι χαρακτηρισμοί είναι υπερβολικοί. Το να χαρακτηρίσει κανείς σκουπίδι το AT-120 το βρίσκω άτοπο. Ναι σε αγορά μεταχειρισμένου, αλλά αν δεν υπάρχει εμπειρία από τον χρήστη, πώς θα αξιολογήσει την κατάστασή του; Γι' αυτό προτάθηκε το συγκεκριμένο, ως λύση plug and play, από σοβαρό κατασκευαστή. Το μεταχειρισμένο στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστεί βελόνα (προσθέστε ένα πενηντάρικο για την αγορά μίας at-vm95e), ενώ αν απαιτείται σέρβις, ιμάντας κλπ, το κόστος θα ανέβει περισσότερο. Βάλτε τώρα και ένα phono stage της σειράς (ένα φτηνό project πχ, των 80 ευρώ) και με το καλημέρα σας φτάσαμε στο κόστος του καινούργιου audio-technica, που ουδεμία σχέση έχει με τα βαλιτσάκια τύπου crosley και ion.

Καμιά φορά, τόσο σε αυτό το φόρουμ όσο και σε άλλα, παρατηρώ να προτείνουμε σε ενδιαφερόμενους πράγματα παίρνοντας δεδομένη τη δική μας εξοικείωση και εμπειρία. Ναι, έχω αγοράσει μεταχειρισμένα πικάπ, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις χρειάστηκε μπόλικο TLC και χρόνος για διάβασμα, ρυθμίσεις κ.λπ. και ακούω από βινύλιο τριάντα χρόνια τώρα. Για κάποιον που πρωτομπαίνει στον χώρο, ενδέχεται όλη αυτή η διαδικασία να λειτουργήσει αποτρεπτικά.
Το μεταχειρισμένο είναι μια σκέψη που έχω σαν τελευταία λύση. Είμαι της άποψης πως όταν αγοράζεις πχ μεταχειρισμένο αμάξι χωρίς να είσαι γνώστης αυτοκίνησης,μπορεί να πάρεις γουρούνι στο σακί. Καπως έτσι το βλέπω με το πικάπ,εφόσον δεν έχω ιδέα απο τεχνικής άποψης. Αλλά όλες οι προτάσεις δεκτές
1) Για ποια ενεργά ηχεία μιλάμε?

2) Συγχώρεσε με, αλλά μου φαίνεται ότι το βλέπεις σαν παιχνίδι και απλά έχεις ενθουσιαστεί τώρα.
Ξέρεις ότι ένας καινούργιος δίσκος κοστίζει 30€ περίπου?
Ότι οι μεταχειρισμένοι μπορεί και να μην ακούγονται?
Αν θέλεις να κάνεις το βήμα ξεκίνα με κάτι φτηνό και αν σου βγει το χόμπυ, βλέπεις στο μέλλον τι θα κάνεις.

Έτσι κι' αλλοιώς ότι πληρώσεις παίρνεις συνήθως.
Σκεφτόμουν για ηχεία αυτής της κατηγορίας.
Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει το παιχνίδι που προανέφερες. Είπα από την αρχή ότι το θέλω για λαιτ χρήση και πως δεν έχω τρελή συλλογή. Από πότε χρειάζεται να έχεις 100 βινύλια για να πάρεις πικάπ? Γι αυτό και ζήτησα γνωμες για starter και budget friendly. Με την ίδια λογική,όσοι κάνουν λίγα χιλιόμετρα και όχι ταξίδια,δεν θα έπρεπε να έχουν αυτοκίνητο.
Νικολετα φοβαμαι οτι στο τελος θα σε τρομαξουμε και δεν θα παρεις τιποτα! Εμπιστευσου κατι επωνυμο σε λογικη τιμη και κολησεις μετα ξοδεψε το κατι παραπανω. Εγω δεν εχω παρει ποτε καινουργιο αλλα μου αρεσει να διορθωνω και να σκαλιζω. Οτι παρει πρεπει να ειναι βασει αναγκων δυνατοτητων και γουστου
Κι εγώ για αρχή αυτό έλεγα. Κάτι στα 180 ευρώ περίπου όπως έχω δει κάποια στο Σκρουτζ. Ε μετά μου μπαίνει η σκέψη για κάτι καλύτερο μακροπρόθεσμα. Απλά δεν ξέρω ποια αξίζουν πραγματικά στην κατηγορία των -200 για κάτι αξιοπρεπές για αρχάριο. Θα κοιτάξω τα παραπάνω πάντως..
Καμιά φορά δεν έχει σημασία μόνο τί αγοράζεις, αλλά και το πώς!

Η λύση σου βρίσκεται εδώ:

249€ μαζί με τα έξοδα αποστολής, μείον 5€ με την εγγραφή στο newsletter = 244€ τελική.
Εντός budget και μια δοκιμασμένη και αξιόπιστη επιλογή.

Το αγόρασα κι εγώ πριν 6 μήνες (από το συγκεκριμένο μαγαζί).
Δεν θα προσποιηθώ ότι γνωρίζω και πολλά από πικάπ, αλλά με τα λίγα που ξέρω, είμαι ευχαριστημένος.
Στα 244 ακούγεται καλό ντιλ για το συγκεκριμένο μηχάνημα. Αυτό που φοβόμουν από αγορά εξωτερικού (μιας και έχω κάνει μόνο 2 φορες),είναι το τελωνείο. Αλλά αν και εσείς δεν είχατε έξτρα φόρο,θα το σκεφτώ σοβαρά αν καταλήξω στο συγκεκριμένο
Μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα παραπάνω αρκεί για μένα να είναι direct drive όπως το ΑΤ 120 που έχει και την vfm βελόνα V95M. Αν δεις ότι δεν σε καλύπτει το εσωτερικό phono παίζουν πολύ καλά phono καινούργια και μεταχειρισμένα. Πες μας και τα ηχεία σου γιατί στο τελος αυτά θα παίξουν το μεγαλύτερο ρόλο στην ποιότητα.
https://www.skroutz.gr/s/5443078/Edifier-R1700BT.html δεν έχω αποφασίσει,το θεώρησα δευτερεύον μέχρι να βρω πικάπ 😜 Αλλά σκεφτόμουν για κάτι σαν κι αυτό..η έστω κάτι αυτής της κατηγορίας
Εγώ δε θα το αγόραζα, αλλά.........
Δεν αξίζει? Ποιο μοντέλο είναι?

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.908
Στα 244 ακούγεται καλό ντιλ για το συγκεκριμένο μηχάνημα. Αυτό που φοβόμουν από αγορά εξωτερικού (μιας και έχω κάνει μόνο 2 φορες),είναι το τελωνείο. Αλλά αν και εσείς δεν είχατε έξτρα φόρο,θα το σκεφτώ σοβαρά αν καταλήξω στο συγκεκριμένο
Δεν τίθεται θέμα τελωνείου γιατί το κατάστημα είναι στη Γερμανία. Δεν υπάρχουν τελωνεία για αγορές εντός ΕΕ. Είναι το ίδιο σαν να αγοράζεις online από ένα ελληνικό μαγαζί.

Reaction score
8
Δεν τίθεται θέμα τελωνείου γιατί το κατάστημα είναι στη Γερμανία. Δεν υπάρχουν τελωνεία για αγορές εντός ΕΕ. Είναι το ίδιο σαν να αγοράζεις online από ένα ελληνικό μαγαζί.
Το σκέφτομαι σοβαρά για το συγκεκριμένο. Θα προσπαθήσω να κατασταλλαξω αυτές τις ημέρες. Είναι η πρώτη μου επιλογή,εάν δε βρεθεί κάτι οικονομικοτερο Αλλά αξιοπρεπές. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Εδώ Ελλάδα είναι πάνω από 300
https://www.skroutz.gr/s/5443078/Edifier-R1700BT.html καμία γνώμη γι αυτά τα ηχεία?

ika

News
Reaction score
16.169
Σκεφτόμουν για ηχεία αυτής της κατηγορίας.
Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει το παιχνίδι που προανέφερες. Είπα από την αρχή ότι το θέλω για λαιτ χρήση και πως δεν έχω τρελή συλλογή. Από πότε χρειάζεται να έχεις 100 βινύλια για να πάρεις πικάπ? Γι αυτό και ζήτησα γνωμες για starter και budget friendly. Με την ίδια λογική,όσοι κάνουν λίγα χιλιόμετρα και όχι ταξίδια,δεν θα έπρεπε να έχουν αυτοκίνητο.
Τα ηχεία αυτά έχουν ΒΤ, οπότε μπορείς να δεις και πικάπ με ΒΤ σύνδεση.

Παιχνίδι εννούσα ότι μπορεί να το είδες σαν gadget, γι' αυτό και ξεκίνησα την πρόταση μου πολύ προσεκτικά γιατί ίσως και να έχω λάθος εικόνα.
Η χρήση του πικάπ είναι ιδιαίτερη για τους νεότερους, δεν είναι σαν CD, δεν είναι σαν mp3, δεν είναι σαν Η/Υ. Παράδειγμα κάθε 10-15' θα πρέπει να πηγαίνεις να το σταματάς ή να αλλάζεις πλευρά στο δίσκο. Δεν υπάρχει τηλεκοντρόλ, θέλουν καθάρισμα και προσοχή οι δίσκοι, εκεί που θα μπει το πικάπ μπορεί να έχει ανάδραση κοκ.
Όταν ξεκίνησα με πικάπ, είχα ένα μόνο δίσκο, κάθε μήνα, κάθε 2 μήνες έπαιρνα και κάποιον άλλο. Αλλά τότε οι δίσκοι ήταν το κύριο μέσο, εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι πια. Το ότι έχω ακόμα, πικάπ είναι μόνο για συναισθηματικούς λόγους.
Επίσης δεν είπα ότι πρέπει να πάρεις πολλούς δίσκους για να έχεις πικάπ ή να μην πάρεις πικάπ, εξάλλου έκανα και μια οικονομική πρόταση (παρεπιπτόντως με ΒΤ). Εννοούσα ότι αν δεν έχεις εικόνα από τον συστηματικό χειρισμό πικαπ, μπορεί αυτός να σου φανεί άβολος και να το παροπλίσεις.
Και φυσικά όταν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με κάτι, μπορεί να πάρει ότι γουστάρει, και αυτοκίνητο για να πηγαίνει μόνο στο περίπτερο, καθαρά δικό του θέμα είναι.

Reaction score
8
Τα ηχεία αυτά έχουν ΒΤ, οπότε μπορείς να δεις και πικάπ με ΒΤ σύνδεση.

Παιχνίδι εννούσα ότι μπορεί να το είδες σαν gadget, γι' αυτό και ξεκίνησα την πρόταση μου πολύ προσεκτικά γιατί ίσως και να έχω λάθος εικόνα.
Η χρήση του πικάπ είναι ιδιαίτερη για τους νεότερους, δεν είναι σαν CD, δεν είναι σαν mp3, δεν είναι σαν Η/Υ. Παράδειγμα κάθε 10-15' θα πρέπει να πηγαίνεις να το σταματάς ή να αλλάζεις πλευρά στο δίσκο. Δεν υπάρχει τηλεκοντρόλ, θέλουν καθάρισμα και προσοχή οι δίσκοι, εκεί που θα μπει το πικάπ μπορεί να έχει ανάδραση κοκ.
Όταν ξεκίνησα με πικάπ, είχα ένα μόνο δίσκο, κάθε μήνα, κάθε 2 μήνες έπαιρνα και κάποιον άλλο. Αλλά τότε οι δίσκοι ήταν το κύριο μέσο, εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι πια. Το ότι έχω ακόμα, πικάπ είναι μόνο για συναισθηματικούς λόγους.
Επίσης δεν είπα ότι πρέπει να πάρεις πολλούς δίσκους για να έχεις πικάπ ή να μην πάρεις πικάπ, εξάλλου έκανα και μια οικονομική πρόταση (παρεπιπτόντως με ΒΤ). Εννοούσα ότι αν δεν έχεις εικόνα από τον συστηματικό χειρισμό πικαπ, μπορεί αυτός να σου φανεί άβολος και να το παροπλίσεις.
Και φυσικά όταν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με κάτι, μπορεί να πάρει ότι γουστάρει, και αυτοκίνητο για να πηγαίνει μόνο στο περίπτερο, καθαρά δικό του θέμα είναι.
Ευχαριστώ για την προταση,λαμβάνω υπόψιν μου ότι μου λέτε,όντας άσχετη..δεν ξύπνησα όμως μια μέρα και είπα "αχ βαριέμαι,ας βρω κατι να χαλάσω κάνα 300-400αρι" 😜
Σίγουρα δεν είμαι πορωμενη (με την καλή έννοια πάντα) όσο είναι πολλοί με το βινύλιο αλλά βλέπω τη διαδικασία του σαν μια ωραία ενασχόληση που αξίζει ενδεχομενως και μακροπρόθεσμα.. γι αυτο και αναζητω κατι οικονομικό Αλλά αξιοπρεπές

Reaction score
9.056
Νικολέτα αφού βρίσκεις όπως είπες και εσύ ότι η διαδικασία του βινυλίου είναι μια ωραία ενασχόληση, πάρε ένα αξιοπρεπές πικάπ γιατί......... δε γίνεται και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο....... δηλαδή οικονομικό.
Eγώ θα σου πρότεινα αυτό :

Reaction score
8
Νικολέτα αφού βρίσκεις όπως είπες και εσύ ότι η διαδικασία του βινυλίου είναι μια ωραία ενασχόληση, πάρε ένα αξιοπρεπές πικάπ γιατί......... δε γίνεται και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο....... δηλαδή οικονομικό.
Eγώ θα σου πρότεινα αυτό :
Το σέβομαι..εχω δει να το προτείνουν. Αν μπορούσα,προφανως θα έπαιρνα το καλύτερο,αλλά ο οικονομικός παράγοντας εξακολουθεί να υπάρχει. Δεν περιμένω να βρω τη χρυσή τομή,αλλά σίγουρα θα υπάρχει κάτι τίμιο για καζουαλ χρήση

Reaction score
115
Λεμε ξαναλεμε, σαν το ΜΚ2 δεν εχει:fuckyou: Νικολετα τα 250 για το AT LP 120 ειναι καλα. Αυτα που σε προτεινα εγω αν αλλαξεις κεφαλη φτανεις τα 220. Αρα με 30 ευρω ακομα παιρνεις ενα direct drive που και για μενα διαφοροποιειται απο τα belt, με ενα καλο σωμα και το διαχρονικο look του αγαημενου μου Technics. If you cant be with the one you love, love the one your with. Αν υπηρχε στο φορουμ καμια ευκαιρια σαν το Technics 1600 που πουληθηκε πριν λιγες μερες θα σου ελεγα παρτο γιατι ειναι πραγματι super, αλλα δεν εμφανιζονται αρκετα συχνα.. Αρα...κανε μια παρορμητικη επιλογη χωρις να κοιτας πισω:headbang:

Reaction score
460
Θα το κοιτάξω,αν και μετά δε γνωρίζω όσον αφορά service η σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ένα μεταχειρισμένο. Αλλά επειδή έχω μικρό budget,το σκέφτομαι και για μεταχειρισμένο. Θεωρείς το lp120x της audio technica που ανέφεραν παραπάνω κακή επιλογή για καινούριο?
Οποιοδήποτε καινούργιο σε αυτά τα λεφτά είναι κακή επιλογή,υποφέρουν από παρά πολλά προβλήματα που ένα παλιό dual ή Lenco δεν έχει. Το θέμα είναι να το βρεις σε καλή κατάσταση και να μην χρειαστεί service αλλά ακόμα και να χρειαστεί γίνεται εύκολα και οικονομικά!

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.774
Νικολέττα και λοιποί φίλοι του avsite , ψώνισε οτι σου αρέσει, αλλά απο την Ελλάδα.
Τα Ελληνικά καταστήματα αποδίδουν 24% ΦΠΑ στο κράτος και απασχολούν Έλληνες εργαζόμενους, που ειδικά τώρα έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη την δουλειά τους.
Όταν ψωνίσεις εσύ καθώς και ´αλλοι απο το avsite απο Γερμανία σύντομα αρκετοί εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους γιατί η ύφεση θα ειναι μεγάλη.

Σίγουρα στα περισσότερα προϊόντα έχουμε τις ίδιες τιμές. Ας μην τρίβει τα χέρια του ενα πολυκατάστημα της Γερμανίας και ας πάει το μεροκάματα στην οικογένεια του ο Έλληνας εργαζόμενος και η μικρή Ελληνική επιχείρηση.
Που ξέρεις στο μέλλον μπορεί να τους χρειαστείς κιόλας, για μια αναβάθμιση, μια ερώτηση ή οτιδήποτε άλλο.....

Reaction score
115
Οποιος δεν εχει την τρελα καλα ειναι μην ανακατευεται μe service ρυθμισεις και προβληματα. Εχω φαει ωρες και λεφτα καταρχην προσπαθωντας να μαθω. Καποιος θελει κατι απλο με συνδεσιμοτητα και ευκολια. Οκ δεν ειναι αναγκη να μπερδευτει τοσο απλα για να ακουσει τους δισκους του και ισως καποτε να εμβαθυνει. Baby steps
1588260305941.png

και εγω θελω μια μερα αυτο αλλα δεν το εχω...μαζευομαι
1588260439610.png

θα τρελαθω καμια μερα...κοιταξτε μηχανημα και κατασκευη. βαθιες ανασες και βολευεσαι με κατι στις δυνατοτητες σου. Το μονο που μου τη σπαει ειναι οταν διαβαζω..μου το εδωσε η θεια μου...το βρηκα στα σκουπιδια κλπ

Last edited:

Reaction score
8
Νικολέττα και λοιποί φίλοι του avsite , ψώνισε οτι σου αρέσει, αλλά απο την Ελλάδα.
Τα Ελληνικά καταστήματα αποδίδουν 24% ΦΠΑ στο κράτος και απασχολούν Έλληνες εργαζόμενους, που ειδικά τώρα έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη την δουλειά τους.
Όταν ψωνίσεις εσύ καθώς και ´αλλοι απο το avsite απο Γερμανία σύντομα αρκετοί εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους γιατί η ύφεση θα ειναι μεγάλη.

Σίγουρα στα περισσότερα προϊόντα έχουμε τις ίδιες τιμές. Ας μην τρίβει τα χέρια του ενα πολυκατάστημα της Γερμανίας και ας πάει το μεροκάματα στην οικογένεια του ο Έλληνας εργαζόμενος και η μικρή Ελληνική επιχείρηση.
Που ξέρεις στο μέλλον μπορεί να τους χρειαστείς κιόλας, για μια αναβάθμιση, μια ερώτηση ή οτιδήποτε άλλο.....
Αδιαφορώ παντελώς για το 24% που καταχραζεται το κράτος. Όσον αφορά τις ελληνικές επιχειρήσεις συμφωνώ απόλυτα,πραγματικά. Σκέψου όμως πως κι εγώ σαν Έλληνας πολιτης,ενδεχομενως να έχω πληγεί από την κατάσταση που επικρατει και σιγουρα 50+ ευρω δεν τα εχω για πεταμα. Αν ήμουν τόσο άνετη,δε θα έβαζα πλαφόν. Σέβομαι όμως αυτό που λες,μακάρι να μπορούσα να το κάνω.
Αρα...κανε μια παρορμητικη επιλογη χωρις να κοιτας πισω:headbang:
Με κόβω για at-lp120 στο τέλος τέλος

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.539
Members
38.459
Νεότερο μέλος
the saint