Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.187
Είναι σκληρό λάστιχο γιαυτό σε παίδεψε στη τοποθέτηση , δεν θα ξανά πάθεις όμως ποτέ φουιτ και θα βγάλουν πααααρα πολλά χλμ.
Συμβουλή, άμα δεν είσαι βαρύς προσπάθησε να μην τους βάζεις πάνω από 100psi γιατί ξεχειλώνουν αρκετά λόγο των λίγων tpi
Καλά με τα Gatoskin πρέπει να είσαι κι γμ τους άτυχους για να έχεις λάστιχο! Μόνο που είναι πιο βαριά, και έχουν μεγαλύτερη αντίσταση κύλισης, Αλλά αντέχουν... 8-)
Και εμένα Σώτο η κύλιση και το βάρος με αποτρέπει αλλιώς θα ήταν το βασικό μου λάστιχο.
Βέβαια έχω ένα ζευγάρι καβατζα για τους δύσκολους δρόμους ;)

Reaction score
20.867
Service day ride...

Καινούριοι ρότορες και τακάκια για τα φρένα, καινούρια αλυσίδα και επιστροφή στο 11-32 (και επι τη ευκαιρία γρασάρισμα και το hub).... 8-)

ride.jpg
DSC08963.jpg
DSC08967.jpg
DSC08972.jpg

Reaction score
20.867
Ναι, το κάνει αυτό, πιθανόν με πιο προσεκτική ρύθμιση να μην εμφανίζεται το πρόβλημα, αλλά ουσιαστικά είναι άνευ σημασίας αφού δεν υπάρχει κάποια ανάγκη να κάνεις τέτοιο συνδυασμό (μόνο καμιά φορά μπορεί να ξεχαστώ και να το αφήσω στον μικρό και να κατεβάσω στο 11, και να μην το καταλάβω αφού με τα ακουστικά σπανίως θα ακούσω τον θόρυβο αυτό).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.187
Είναι όντως άνευ σημασίας γιατί δημιουργειται μεγάλη φθορά σε γρανάζια και αλυσίδας.
Στο προηγούμενο group (10 speed) μου επέτρεπε να πάω πίσω στο 11 γρανάζι κάνοντας αυτόματα ένα βήμα ακόμα το εμπρός ντεραγιέ ώστε να μη το γαργαλάει η αλυσίδα, σε τούτο μου απαγορεύει να πάω στη 10 και 11 ταχύτητα.
Όσο και να το έψαξα στο νετ εξήγηση δεν πήρα γιαυτό σε ρώτησα, άρα στενεύουν τα περιθώρια και προφανώς δεν υπάρχει ρύθμιση.
Thanks!

ΥΓ.
Θεωρώ επίσης πως γίνεται και για να προστατέψει τη πιο λεπτή αλυσίδα από θραύση.

Reaction score
20.867
Είναι επίσης και θέμα πως έχεις ρυθμίσει την b screw στο πίσω ντεραγιέ, αν δεν είναι τόσο σωστά θα ακουμπάει η αλυσίδα στα μικρά γραναζάκια από την κάτω τους μεριά, άσε που είναι και πολύ χαλαρή σε αυτή τη θέση, οπότε εύκολα χτυπάει και στο chainstay...

Reaction score
2.324
Το βασικό είναι να συνηθίσει η περιοχή του κ@λου τη πίεση.
Απο τις φώτο που βλέπω ίσως θα έπρεπε να κατεβάσεις ελάχιστα τη μύτη της σέλας προς τα κάτω, ώστε να έχουν καλύτερη στήριξη τα κόκαλα της λεκάνης.

View attachment 170345
Θα το κάνω αύριο. Ξέχασα να πάρω αλφάδι και δεν ξέρω αν είναι οριζόντια η σέλα μάλλον έχεις δίκιο όμως.
Το απόγευμα πάντως με το μαξιλαράκι της assos καμία σχέση...

Screenshot_20200620-215933_Strava.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.187
Με τα κουμπωτό παπούτσι Σάκη πως τα πας?
Θέλει μεγάλη προσοχή τώρα στη αρχή...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.187
Σάκη άλλαξε λίγο διαδρομή.....
Ασε τον άνθρωπο ρε, είναι πολλά ακόμα που πρέπει να συνηθίσει και καλά κάνει και πάει σε ασφαλές περιβάλλον.
Αυριο πουρνο πουρνο θα πάω σε μία καινούρια περιπέτεια αφού ψάχνεσαι με αλλαγές :)

5% κλίση avg για 7km χωρίς στροφές.
Στη επιστροφή το ίδιο ως κατηφόρα που σε ιδανικές συνθήκες μπορείς να φτάσεις και να ξεπεράσεις τα 90km/h...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
μπορείς να φτάσεις και να ξεπεράσεις τα 90km/h...
Έβλεπα σήμερα, συμπτωματικά, διαδρομές του παρελθόντος κι είδα ότι η μέγιστη ταχύτητα που έχω πιάσει με το ποδήλατο ήταν 95.5 χαω. Ούτε καν θυμάμαι πώς ήταν, σίγουρα όμως δεν έχω καμία διάθεση να το κάνω ξανά.

Reaction score
25.533
Πλάκα πλάκα βλέπω τα τωρινά μου κατορθώματα που έχω πιάσει 65 χαω και μου φαίνονται στα όρια της καταστροφής και σκέφτομαι τι μλκς έκανα όταν ήμουν 16 και κατέβαινα την Κηφισίας με σχεδόν 3 πλήρεις περιστροφές το δευτερόλεπτο (90 φευγα και κάτι ψηλά) χωρίς να γλυστρίσουν τα πόδια μου από τα πετάλια(εννοείται χωρίς clips) σε σκελετό mtb με ακροτίμονα στριμμένα όσο μπροστά πήγαινε και να προσπαθώ να σκύψω όσο πάει .
Είχα μεγαλύτερο σκελετό από τον προτεινόμενο και ίσως αυτό να με έσωζε στην κατηφόρα γιατί το τιμόνι ήταν μακρυά και μπορούσα να σκύψω πολύ και να κρατήσω σταθερό το τιμόνι.
Και άλλο ποδήλατο να μου βρει ο @bretsos (ψήνομαι λέμε ) αμφιβάλω αν θα ξαναδοκιμάσω κάτι τέτοιο.
Εδώ προχθές κατέβαινα από τον Υμηττό και πάταγα φρένο ο χέστης.

Reaction score
2.324
Με τα κουμπωτό παπούτσι Σάκη πως τα πας?
Θέλει μεγάλη προσοχή τώρα στη αρχή...
Εχω spd sl κανένα πρόβλημα από την αρχή. Μεγάλη υπόθεση - πρώτη φορά κουμπώνομαι σε πεντάλ.
Σάκη άλλαξε λίγο διαδρομή.....
Αν σου πω ότι κρατιέμαι μέτα βίας να βγώ στον δρόμο... πρέπει να συνηθίσω όμως πρώτα λίγο το ποδήλατο και την σέλα.

Reaction score
5.505
Εχω spd sl κανένα πρόβλημα από την αρχή. Μεγάλη υπόθεση - πρώτη φορά κουμπώνομαι σε πεντάλ.

Αν σου πω ότι κρατιέμαι μέτα βίας να βγώ στον δρόμο... πρέπει να συνηθίσω όμως πρώτα λίγο το ποδήλατο και την σέλα.
Πλάκα σου κάνω, καλά το πας. Σιγά σιγά όλα θα γινουν

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm