Ποδήλατο

Reaction score
22
Να συμπληρώσω για τους τροχούς ότι το βάρος τους δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο όσο έχει διαδοθεί στην ποδηλατική κοινότητα. Σίγουρα έχουν μικρότερη στροφορμή (αδράνεια περιστροφής) αλλά στην πράξη η διαφορά είναι αμελητέα.

Ακόμα και στα σιρκουί (criteriums) με τις συνεχείς επιταχύνσεις είναι προτιμότερη η χρήση αεροδυναμικών τροχών που είναι βαρύτεροι αλλά το όφελος σε Watt είναι πολλαπλάσιο.

Με λίγα λόγια, μας ενδιαφέρει το συνολικό βάρος του ποδηλάτου μαζί με τους τροχούς.
[/QUOTE]
Ακριβώς όπως τα λες καλύτερα πιο βαρυς τροχός και αεροδυναμικός παρά ένας τυπικός τροχός ελαφρύς και επειδή σε ένα post αφησες να εννοηθει οτι εμπλεκοσουν σε αγωνες και εκτος ελλαδος καταννοεις πληρως οταν αναφερομαστε αεροδυναμικη και ποδηλατο( την εξελιξη της συσκευης ποδηλατου).Σιγουρα θα γνωριζεις και την υπαρξει ενος Ελληνα κορυφαιου και αναγνωρισμενο στην παγκοσμια ποδηλασια που υπηρξε και τεχνικος συμβουλος στη UCI.
P.S.:Επειδη με απασχολησε για το πως ειχα κρατησει αυτο το forum στα favorites και επισκεφτηκα ξανα στην περιοδο covid-19 το εψαξα και σε ευχαριστω για την βοηθεια σου τοτε(2015).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.953
Δεν το έχω εξαντλήσει, υπολογίζω όμως από την εναπομείνουσα μπαταρία κάθε φορά, πάνω από 10 ώρες (νομίζω ότι η μαμά του δίνει 20), αλλά η αυτονομία εξαρτάται και από ποιες λειτουργίες θα ενεργοποιήσεις (αν έχεις bluetooth και wifi πχ) και πόσους αισθητήρες, πόση ώρα θα ανάβει το backlight, κλπ. Τα περισσότερα τα έχω ενεργοποιημένα, οπότε καταναλώνει κάπως παραπάνω από έναν μέσο όρο. Επίσης το αφήνω και στο standby μετά την διαδρομή (δεν κλείνει άμεσα από το power button, μπαίνει σε μενού επιλογής standby, restart ή power down), έτσι καταναλώνει συνέχεια λίγο παραπάνω από όσο αν ήταν κλειστό.

ΥΓ. Αν το πάρεις δεν θα σε δυσαρεστήσει πάντως... έχει αρκετά ενδιαφέροντα, όπως πχ η προειδοποίηση για κλειστές στροφές (σε κατηφόρα βοηθά πολύ αν δεν ξέρεις ή δεν θυμάσαι καλά τον δρόμο), και πολλά άλλα.
Ευχαριστώ Σώτο, γνωρίζω πως τα garmin έχουν πολλά μπιχλιμπίδια, κάποια πολύ χρήσιμα, πριν είχα θέμα με το lag που είχαν λόγο cpu & αυτονομία μπαταρίας η οποία κιόλας έπεφτε πολύ γρήγορα, το θέμα μπαταρίας συνεχίζεται και προσωπικά με ενοχλεί να έχω το νου μου στη συχνή φόρτιση τόσων συσκευών τριγύρω.
Άμα φτάσει τις 20 ώρες αυτονομίας σε πραγματικές συνθήκες ίσως να τη δω με άλλο μάτι τη garmin.
Είναι και πολλά ακόμα, όπως το απαράδεκτο ελληνικό service και τα απαράδεκτα ακριβά περιφερειακά.
Πουλάει όνομα και καλά κάνει, πάντως οι 9/10 έχουν garmin...

Reaction score
1.040
Εγω εχω το vivoactive 3 της gsrmin. Μπορεις και να το δεσεις πανω στο τιμονι και να παιζει το ρολο του κοντερ. Αλλα εγω παντα στο χερι το εχω.... ετσι κι αλλιως το μονο που με νοιαζει ειναι να βλεπω παλμους και το κανω με ενα ελαφρυ γυρισμα του καρπου χωρις καν να αφησω χερι. Job done!

Νομιζω οταν εβλεπα τα χαρακτηριστικα του, ειχα δει οτι μπορει να συνδεθει με αισθητηρες ant+ οπως πχ cadence sensor, heart rate ζωνη, καθως επισης και με τα φωτα της garmin. Για τα βατομετρα δεν ξερω αν συνδεεται....

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.953
ότι έχει ant+ μπορεί να φορτώσει πάνω του όλους τους αισθητήρες.
Το θέμα είναι πως μικραίνουν οι ενδείξεις στη ήδη μικρή οθόνη και στο τέλος θα οδηγας με γυαλιά πρεσβυωπίας :lolsign:

Reaction score
20.853
Για την μπαταρία, αν θέλεις τόσο να είσαι σίγουρος ότι θα κρατήσει 20 και πλέον ώρες (εμένα ακόμα και στο 520 που είχε μικρότερη αυτονομία, 1-2 φορές από τόσες διαδρομές έμεινε από μπαταρία, κι αυτό όταν κι αυτή είχε αρχίσει να πέφτει), υπάρχει και πρόσθετο battery pack της garmin που συνδέεται από την κάτω μεριά του egde 530 - έχει μία σειρά από επαφές για το σκοπό αυτό, το 520 δεν είχε τέτοιες - εφόσον χρησιμοποιείς και την βάση της garmin βέβαια (ή κάποια άλλη που να επιτρέπει αυτή τη σύνδεση, να έχει κενό δηλαδή για να μπορεί να συνδεθεί). Βέβαια είναι λίγο ακριβούτσικο - στο bike24 το βλέπω στα 104 ευρώ τώρα...

242786-01-d-472981.jpg

maxresdefault.jpg

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Τι γίνεται βρε παιδιά... Εγώ θυμάμαι ακόμα την εποχή που τα μόνα διαθέσιμα αξεσουάρ για το ποδήλατο ήταν ένα πλαστικό ποτήρι ή τραπουλόχαρτο σφηνωμένο στο πηρούνι, για να ακούγεται σαν μηχανή!

Άντε και παγουράκι για τους έχοντες...

Reaction score
1.040
Το θέμα είναι πως μικραίνουν οι ενδείξεις στη ήδη μικρή οθόνη και στο τέλος θα οδηγας με γυαλιά πρεσβυωπίας

Μπα όχι. Τις σκρολαρει τις πληροφορίες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην τις βλέπεις όλες ανά πάσα στιγμή, αλλά τις βλέπεις όλες καθαρά. Οπότε το θέμα είναι το κατά πόσο σε ενδιαφέρει να έχεις διαθέσιμες όλες τις πληροφορίες πάντα. Στο επίπεδο που είμαι εγώ, μόνο οι παλμοί με ενδιαφέρουν που φαίνονται πάντα. Τα υπόλοιπα τα μελετάω μετά!

K

kimon

Guest
Τι γίνεται βρε παιδιά... Εγώ θυμάμαι ακόμα την εποχή που τα μόνα διαθέσιμα αξεσουάρ για το ποδήλατο ήταν ένα πλαστικό ποτήρι ή τραπουλόχαρτο σφηνωμένο στο πηρούνι, για να ακούγεται σαν μηχανή!

Ξέχασες τις χειρολαβές με τις φούντες! (πού 'χανε και κάτι Φλορέττες)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.953

Ξέρω κάτι κοιλαράδες που άμα δεν καλιμπράρει το βατόμετρο δεν βγαίνουν για ποδήλατο... Που ζεις εσύ??? :biggrin: :biggrin:

Reaction score
25.503
επειδή τα παίρνει ο @bretsos από την garmin, την campagniollo , την shimano, την...
θα γίνουμε εμείς αιμοδότες.
στα διαλα...
wattομετρο δεν παίρνω νπνγ , για cadence θα το σκεφτώ.
εντωμεταξύ, εν όψη αυγούστου, κηρύσσω σήμερα την παύση αθλητικών δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι.
η συνέχεια μετά το πρώτο μισό του αυγούστου (εκεί κατά τις 35-36 του μήνα όπως κάθε χρόνο)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.953
επειδή τα παίρνει ο @bretsos από την garmin, την campagniollo , την shimano, την...
θα γίνουμε εμείς αιμοδότες.
στα διαλα...
Δεν βγαίνω μάναμ, τα παίρνω και από avsite :biggrin:

wattομετρο δεν παίρνω νπνγ , για cadence θα το σκεφτώ.
Το φθηνότερο, αξιόπιστο βατόμετρο κάνει αυτή τη στιγμή +- 400 ευρά, δλδ όσο πήρες το τρεκινκ :lolsign:

Reaction score
379
Έχω παραγγείλει ένα hardtail mountain bike 29” με 1*12 ταχύτητες.
Πόσο δύσκολο θα είναι να κάνω τις διαδρομές που κάνετε;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.953

Που θες να πας δλδ?
Σούνιο πχ?

K

kimon

Guest
Έχεις πέσει σε "κουρσάδες" , οπότε μιλάνε μόνο για ασφάλτινες διαδρομές και "κουρσάκια"
Φυσικά και γίνονται με μάουνταιν, αλλά σε τι χρόνο...
Όταν με το καλό παραλάβεις, πές μας πως αντεπεξέρχεται η μετάδοση 1x12 στις έντονες χωμάτινες κλίσεις.

Last edited by a moderator:

Reaction score
379
Σούνιο προς το παρών δεν είναι στα πλάνα μου μιας κι έχω να καβαλήσω ποδήλατο σίγουρα καμία εικοσαριά χρόνια και από φυσική κατάσταση είμαι του καναπέ.
Όμως επειδή στο lockdown έκανα κάτι δουλειές που χρειάστηκαν και τις είχα κάνει πριν 10 χρόνια ξανά είδα ότι τις έκανα με παρά πολύ δυσκολία.
Όποτε είπα να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση κάνοντας ποδήλατο και χάνοντας κιλά μιας και είμαι 191 ύψος με 110 κιλά βάρος.
Όταν έκανα ποδήλατο τότε δεν υπήρχαν τόσα ποδήλατα όποτε υπάρχει και ο φόβος. Αν δω ότι μου αρέσει τόσο πολύ μακάρι να φτάσω και στο Σούνιο.
@bretsos μένουμε κοντά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.953
Δύσκολο με αυτή τη κατηγορία ποδηλάτου να κάνεις πορείες, για τα κυβικά σου αυτή τη στιγμή είναι καλή (όχι η καλύτερη) περίπτωση αυτό που επέλεξες, φτιάξε φυσική κατάσταση, ρίξε κιλά και εφόσον συνεχίσεις να το αγαπάς και να το κυνηγάς πρέπει να περάσεις σε άλλη κατηγορία ποδηλάτου για Σούνιο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster