Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.953
να σου καούν οι μπάμιες ρε
δύσκολο, τις σιάχνω σε χαμηλή φωτιά και είμαι πάνω από το μάτι της κουζίνας, βίνδεο δεν έχω και η γάτα έχει ψοφήσει χρόνια, βρες κάτι άλλο :biggrin: :lolsign:
@bretsos Πάνω από το γήπεδο του Ιωνικού.
Για gravel ποια η άποψη σου;
Μία χαρά επιλογή, πραγματικά!

Reaction score
20.853
Τι γίνεται βρε παιδιά... Εγώ θυμάμαι ακόμα την εποχή που τα μόνα διαθέσιμα αξεσουάρ για το ποδήλατο ήταν ένα πλαστικό ποτήρι ή τραπουλόχαρτο σφηνωμένο στο πηρούνι, για να ακούγεται σαν μηχανή!

Άντε και παγουράκι για τους έχοντες...
Δεν χρειάζομαι τραπουλάχαρτα, έχω το freehub της dt swiss αντί γι αυτό... βέβαια πιο τσιριχτός ήχος... αλλά anyway :gamer:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.953
Δεν χρειάζομαι τραπουλάχαρτα, έχω το freehub της dt swiss αντί γι αυτό... βέβαια πιο τσιριχτός ήχος... αλλά anyway :gamer:
Το άκουσα στα βινδεο που ανέβασες, σαματά καλό κάνει, εγώ θα είχα βάλει λιγάκι γράσο να σε πω, σε όλους τους τροχούς βάζω γράσο να σκάσει το ελεύθερο τη πολύ φασαρία, άλλοι θέλουν θορυβώδες ελεύθερο και εμένα μου χαλάει τη ηρεμία μου... 🤣

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.487
επειδή τα παίρνει ο @bretsos [...]
wattομετρο δεν παίρνω νπνγ [...]
Βεβαίως και να μην πάρεις. Όχι επειδή είναι ακριβά, αλλά επειδή δεν θα έχεις τι να το κάνεις!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.953
Βεβαίως και να μην πάρεις. Όχι επειδή είναι ακριβά, αλλά επειδή δεν θα έχεις τι να το κάνεις!
Ενώ όλοι οι άλλοι που έχουν ξέρουν τι να το κάνουν... 🤣
Τι βλέπουν τα ματάκια μου να ήξερες... Το χειρότερο παράδειγμα που κυκλοφορεί είναι ένα μαύρο ΚΤΜ τρεκινκ στη παραλιακή με αναβάτη που φοράει μαύρη στολή και το ποδήλατο έχει πάνω από 13.000 ευρά αξεσουάρ.. Στο τρεκινκ όλα αυτά... :roflmao:

Reaction score
20.853
Το άκουσα στα βινδεο που ανέβασες, σαματά καλό κάνει, εγώ θα είχα βάλει λιγάκι γράσο να σε πω, σε όλους τους τροχούς βάζω γράσο να σκάσει το ελεύθερο τη πολύ φασαρία, άλλοι θέλουν θορυβώδες ελεύθερο και εμένα μου χαλάει τη ηρεμία μου... 🤣
Είναι πολύ παραπλανητικό το βίντεο (αν και κάνουν θόρυβο τα συγκεκριμένα freehub με ratchet της dt swiss)!! :geek: Έχω μπλοκάρει τα μικρόφωνα της κάμερας με μία ταινία για να μην πιάνει τον άνεμο (είναι πάρα πολύ ενοχλητικός και δυνατός θόρυβος στα βίντεο), κι έτσι τώρα πιάνουν μόνο τους θορύβους που περνάνε μέσα από τον... σκελετό του ποδηλάτου, και τους ενισχύουν κιόλας! Για αυτό ακούγονται κι έντονα τα φρένα, ενώ στην πραγματικότητα δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα όταν φρενάρω (ενώ αν πρόσεξες δεν ακούγεται κανένας εξωτερικός θόρυβος από αυτοκίνητα, μηχανές, πουλιά, οτιδήποτε! Σε μια στιγμή - εκεί που ένα αμάξι στρίβει ξαφνικά ενώ πίσω είναι δύο μηχανές και εγώ, φωνάζω δυνατά - όχι βρισιά - αλλά στα μικρόφωνα δεν πέρασε τίποτα!! ).

ΥΓ. Το γράσαρα πριν ένα μήνα περίπου, αλλά σιγά σιγά επανέρχεται στον αρχικό θόρυβο, είναι... προγραμματισμένο! :geek: :gamer:

ΥΓ2. Ένας λόγος που φοράω σχεδόν πάντα ακουστικά ή ωτοασπίδες, είναι ο θόρυβος - γενικά! Μου την σπάει και με εκνευρίζει, είτε άνεμος είναι, είτε αυτοκίνητα, είτε το... freehub! :laugh:

ΥΓ3. Στα βίντεο συνήθως φιλτράρω τον θόρυβο, για να ακούγεται πολύ πιο χαμηλά - και λιγότερο ενοχλητικά, αλλά στο συγκεκριμένο... το ξέχασα! Κανονικά θα έπρεπε να βάζω κάποια μουσικούλα, αλλά με το youtube παίζονται θέματα δικαιωμάτων και δεν έχω όρεξη για μηνύματα ότι κάποια μουσική παραβιάζει δικαιώματα και να μου μπλοκάρουν το βίντεο. Το έκαναν πριν χρόνια σε 1-2 από αυτά...

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.953
Σώτο, ενώ είχα τη αίσθηση πως οι δρόμοι εκεί σακάτ δεν θα είχαν πολύ κίνηση, βλέπω στα βίνδεο πως γίνεται χαμός...
Πολύ θα ήθελα να ακούω μουσική τη ώρα της προπονησης αλλά πίστεψέ με θα ημουν νεκρός τώρα εδώ στη Αθήνα.
Όσο για το ελεύθερο έχω κόλλημα όπως κατάλαβες μεγάλο, πριν βάλω τους eurus πάνω τους είχα ανοίξει ήδη και τους είχα παστώσει γρασο, μετά 5.000 χλμ όλα είναι σε silent κατάσταση.
Εψές σκαρφάλωνα σε ένα τοίχος και έτριζε το πίσω quick release επειδή ήταν χαλαρό, κατέβηκα να το σφιξω και μετά δεν μπορούσα να κουμπώσω να συνεχίσω λόγο της κλίσης του δρόμου...🤣

Reaction score
20.853
Όπως έχω γράψει, ξέρω τι κινείται από πίσω, αφού μου δίνει την πληροφορία το φως-ραντάρ της garmin στο κομπιουτεράκι. Αλλά ακόμα κι χωρίς αυτό, πάντα ακούγονται τα αυτοκίνητα, μηχανές, απλά πιο χαμηλά. Δεν βάζω ιδιαίτερα δυνατά την μουσική...

Σε κεντρικούς δρόμους γίνεται πάντα χαμός! Ακόμα κι χωρίς τους τουρίστες που τέτοια εποχή πολλαπλασιάζουν την κίνηση! Τώρα σε δρόμους όπως στο τελευταίο βίντεο η κίνηση είναι ελάχιστη, κυρίως είναι από... πρόβατα και κατσίκες (τα είδες στη μέση του δρόμου, αμέριμνα!! ).

Για το freehub, το σκεφτόμουν και το "πάστωμα", αλλά δε νομίζω ότι το συνιστά η dt swiss, με την έννοια ότι είναι τέτοια η μηχανική κατασκευή που είναι πιθανό να γλυστράνε τελικά τα γρανάζια με υπερβολικό γράσο! Οπότε βάζω όσο λέει, μία μικρή σχετικά ποσότητα.

Αυτό με την κλίση, το έχω πάθει με το τρέκινγκ! Να μην μπορώ να ξεκινήσω σε κάποιες στιγμές σε μεγάλες κλίσεις!! Να πας να πέσεις (που λέει ο λόγος), από 0 ταχύτητα! :geek: :laugh:

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.953
Έχω κάτι ασύρματα ακουστικά και πολύ δειλιαζω να τα χρησιμοποιήσω, το ραντάρ είπαμε πως για τα δεδομένα της Αθήνας δεν θα λειτουργήσει και να λειτουργούσε πάλι θα σε πατήσουν τουτοι εδώ οι ψεκασμενοι, με προσπερνάμε και από δεξιά τα παπάκια και όχι μόνο...

Reaction score
2.324
Χθεσινό βιντεάκι, κάθοδος από Παναγιά (Κεραμειά) προς Μουρνιές (το βίντεο μόλις ανέβηκε, κι είναι ακόμα σε ανάλυση SD)

Ωραίος, μου αρέσει που περνάς με 25-30 μέσα από τα πρόβατα δεν θα το τολμούσα κυρίως λόγω των τσοπανόσκυλων... και ο μ@λάκας απέναντι εκεί να περάσει παρόλο που έχει το εμπόδιο... στις κατηφόρες εκεί που πιάνεις 50+ πριν τις στροφές εγώ είμαι ήδη στα φρένα πολύ πρίν - φοβάμαι ακόμη να το αμολήσω... τις προάλλες βέβαια σε ένα μπλοκάρισμα πάνω στην στροφή ενεργοποιήθηκε η μνήμη από τότε που ήμουν παιδί και το έστριψα σαν τον Βαλεντίνο Ρόσσι, τα έχασα με την αμεσότητα του ποδηλάτου στο πλασάρισμα, ά ρε να είχα τέτοιο εργαλείο τότε...
Έχω κάτι ασύρματα ακουστικά και πολύ δειλιαζω να τα χρησιμοποιήσω, το ραντάρ είπαμε πως για τα δεδομένα της Αθήνας δεν θα λειτουργήσει και να λειτουργούσε πάλι θα σε πατήσουν τουτοι εδώ οι ψεκασμενοι, με προσπερνάμε και από δεξιά τα παπάκια και όχι μόνο...
Καλή προπόνηση με μουσική δεν κάνεις σε κανένα σπορ αντοχής... και εκτός της ακοής αποσπάται και η προσοχή - συγκέντρωση... γνώμη μου. Βέβαια στις καταβάσεις με πάνω από 25 -30 λόγω του αέρα στα αυτιά εγώ προσωπικά δεν ακούω τίποτα από αυτά που έρχονται πίσω. Περιμένω μεταξύ άλλων καθρεφτάκι κράνους για αυτόν τον λόγο θα γράψω εντυπώσεις.

Last edited:

Reaction score
20.853
Συνήθως δεν έχουν τσοπανόσκυλα - όταν δεν υπάρχει κι ο τσοπάνης εκεί κοντά, όπως τα βλέπεις τα αφήνουν στους δρόμους, αμολητά. Έχω συνηθίσει όμως την συμπεριφορά τους, και περιμένω τις αντιδράσεις τους. Τώρα τα συγκεκριμένα τα είδα ότι δεν είχαν ενοχληθεί, για αυτό δεν έκοψα πολύ...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.953
Ένα περίεργο πράμα, τον τελευταίο καιρό από τη Θεσσαλία μέχρι τα δερβενοχωρια αλλά και τα γύρω κορφοβούνια τα σκλιά έχουν πάψει να μου τη πέφτουν...
Βλέπω κάτι κτηνοι σε μέγεθος αρκούδας από μακριά και ξεκινάνε τα ψιλά να λερώνουν το pad... Φτάνω κοντά στα φρένα και με κοιτάνε σαν βόδια, τι τους συμβαίνει?
Που είναι ο παλιός καλός καιρός που έτρεχαν ξωπίσω και πολύ κοντά στη γάμπα με το στόμα έτοιμο ανοιχτό σαν τον κροκόδειλο να αφαιρέσουν κομμάτι? :idk:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.953
Καλή προπόνηση με μουσική δεν κάνεις σε κανένα σπορ αντοχής... και εκτός της ακοής αποσπάται και η προσοχή - συγκέντρωση... γνώμη μου. Βέβαια στις καταβάσεις με πάνω από 25 -30 λόγω του αέρα στα αυτιά εγώ προσωπικά δεν ακούω τίποτα από αυτά που έρχονται πίσω.
Στη Λάρσα έκανα τελευταία μια ανάβαση όπου και έσπασα κάθε προηγούμενη δική μου προσπάθεια ακούγοντας τέρμα το τελευταίο δίσκο του Schiller-Morgenstund.
Ήξερα όμως πως στα 01:17 της ώρας ανάβαση και αντίστοιχα 28 λεπτά κατάβασης δεν θα προσπεράσει ούτε κουνούπι.

ΥΓ.
Για του λόγου το αληθές

IMG_20200724_163054.jpg
IMG_20200724_163156.jpg

Στη κατηφόρα ειδικά... Πήγα πετώντας :biggrin:

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.789
Ένα περίεργο πράμα, τον τελευταίο καιρό από τη Θεσσαλία μέχρι τα δερβενοχωρια αλλά και τα γύρω κορφοβούνια τα σκλιά έχουν πάψει να μου τη πέφτουν...
Βλέπω κάτι κτηνοι σε μέγεθος αρκούδας από μακριά και ξεκινάνε τα ψιλά να λερώνουν το pad... Φτάνω κοντά στα φρένα και με κοιτάνε σαν βόδια, τι τους συμβαίνει?
Που είναι ο παλιός καλός καιρός που έτρεχαν ξωπίσω και πολύ κοντά στη γάμπα με το στόμα έτοιμο ανοιχτό σαν τον κροκόδειλο να αφαιρέσουν κομμάτι? :idk:
Είσαι πλέον κοντά στην ολική μεταμόρφωση σε μπάμια οπότε τα σκυλιά σε αγνοούν.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.953
Χθεσινό βιντεάκι, κάθοδος από Παναγιά (Κεραμειά) προς Μουρνιές (το βίντεο μόλις ανέβηκε, κι είναι ακόμα σε ανάλυση SD)

Έβλεπα τις στροφές στο κατήφορο μηδενικές και φώναζα, πάτα!! πάτα!! πάτα Σώτο!! :roflmao:

IMG_20200724_192827.jpg

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster