Αφυγραντήρας και στέγνωμα ρούχων

Reaction score
25.632
Οχι , μιλάω για κλασσικό στεγνωτήριο ρούχων.
Αυτά που έχουν αντιστάσεις των 2kw 4kw.
Δεν κάνει μάναμ αυτό.
Με συμπιεστή μόνο να μαζεύει την υγρασία στο κεσεδάκι του και να μην καεί τίποτα.
Βασικά κερδίζεις γιατί το στεγνωτήριο σου μειώνει την χρήση του σίδερου που καίει τον πάτο του.
Επίσης αυτό που λες εσύ θέλει και αγωγό αέρα να στέλνει έξω την υγρασία.

Reaction score
29.712
Δεν κάνει μάναμ αυτό.
Με συμπιεστή μόνο να μαζεύει την υγρασία στο κεσεδάκι του και να μην καεί τίποτα.
Βασικά κερδίζεις γιατί το στεγνωτήριο σου μειώνει την χρήση του σίδερου που καίει τον πάτο του.
Επίσης αυτό που λες εσύ θέλει και αγωγό αέρα να στέλνει έξω την υγρασία.
Σωστά . Τα άλλα που λέτε , δεν τα ξέρω. Αντιλαμβάνομαι τι και πως το κάνουν , απλά δεν έχω ψαχτεί .
Αυτό που έχει ο φίλος στο μπόστον όντως καίει τον πάτο του.
Μιλάμε για 4kw , που όταν το βάζει κλαίει . LG 5ενταετ'ίας είναι.

Reaction score
5.615
Ενεργειακή απόδοση A++

Χάρη στην τεχνολογία αντλίας θερμότητας, το στεγνωτήριο ρούχων της Samsung με αντλία θερμότητας προσφέρει έναν πιο αποτελεσματικό, οικονομικό και ήπιο τρόπο για το στέγνωμα των ρούχων σας. Το στεγνωτήριο ενεργειακής κλάσης A++ θερμαίνει τον αέρα χρησιμοποιώντας ψυκτικό μέσο αντί για ηλεκτρισμό. Έτσι, καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τα συμβατικά στεγνωτήρια συμπύκνωσης και βελτιώνει τη συνολική απόδοση, ανακυκλώνοντας τον αέρα χωρίς σπατάλη ενέργειας.

Reaction score
5.615
Στα νέα μοντέλα στεγνωτηρίων υπάρχουν και ενεργειακής απόδοσης A+++.
Τα μοντέλα πλυντηρίου-στεγνωτηρίου όμως βλέπω να είναι μόνο Α.

Καλύτερα ξεχωριστά τελικά απ’ ό,τι φαίνεται.

Reaction score
5.615
Μέχρι και Α+++ -10% έχει στεγνωτήρια!
Δηλαδή 10% πιο οικονομική λειτουργία από την Α+++ κλάση.

Ενθουσιασμένοι στα reviews:
“δεν ξέρω πως ζούσα χωρίς στεγνωτήριο τόσα χρόνια“

Reaction score
11.790
Τα πάντα στεγνώνουμε εμείς στο στεγνωτήριο.
Αυτό είναι το στεγνωτήριο:
Επειδή αυτό είναι μεγάλο και ακριβό, παίζει κάτι καλό, μικρότερο και κάτω από 500 να πάρω δώρο στη μάνα μου;

Reaction score
5.615
Στα 364 ευρώ: Candy CSO H8A2DE-S

Πιο πάνω, Pitsos WTP70008 στα 500 ευρώ.

Reaction score
2.558

Reaction score
11.790
Στα 364 ευρώ: Candy CSO H8A2DE-S

Πιο πάνω, Pitsos WTP70008 στα 500 ευρώ.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Θεωρώ ότι εσύ που ξέρεις καλύτερα από εμένα, τα διάλεξες από μερικά διαφορετικά φτηνά και τα θεωρείς καλύτερα από τα υπόλοιπα. Θα προτείνω στην μητέρα και θα προχωρήσω.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.221
Επειδή αυτό είναι μεγάλο και ακριβό, παίζει κάτι καλό, μικρότερο και κάτω από 500 να πάρω δώρο στη μάνα μου;
Τώρα μέχρι εδώ που φτάσαμε, δεν κάνεις λίγο υπομονή μέχρι τη Black Friday μπας και βγει τίποτα καλό; Έχει ένα ρίσκο βέβαια ότι μπορεί να περιμένεις και τελικά να μην βγει κάτι που να αξίζει, αλλά αν δεν το βιάζεσαι (ή η μάνα σου τέλος πάντων), μπορεί και να βγεις κερδισμένος.

Reaction score
5.615
Ευχαριστώ για την απάντηση. Θεωρώ ότι εσύ που ξέρεις καλύτερα από εμένα, τα διάλεξες από μερικά διαφορετικά φτηνά και τα θεωρείς καλύτερα από τα υπόλοιπα. Θα προτείνω στην μητέρα και θα προχωρήσω.
Με αντλία θερμότητας και τα δύο (όχι συμπύκνωσης), ενεργειακής κλάσης Α++ και τα δύο και κάτω από 500 ευρώ.

Εγώ θα έπαιρνα το Pitsos, λόγω μάρκας, και ευανάγνωστων ενδείξεων.

Ενώ το Candy κοίτα πώς είναι. Εφιάλτης, ειδικά για μεγάλο άνθρωπο.

Από θέμα αξιοπιστίας, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Και πολύ ακριβό να πάρεις, μπορεί να σου κάψει πλακέτα. Σε μένα στο Samsung έκαψε πλακέτα εντός εγγύησης, αλλά κατά τα άλλα δουλεύει μια χαρά. Σημαντικό να υπάρχει υποστήριξη από σοβαρή μάρκα.
Πιστεύω το Pitsos είναι καλή επιλογή. Και επώνυμο και σε προσιτή τιμή.
Πολύ θετικές αξιολογήσεις.

Last edited:

Reaction score
11.790
Με αντλία θερμότητας και τα δύο (όχι συμπύκνωσης), ενεργειακής κλάσης Α++ και τα δύο και κάτω από 500 ευρώ.

Εγώ θα έπαιρνα το Pitsos, λόγω μάρκας, και ευανάγνωστων ενδείξεων.

Πιστεύω το Pitsos είναι καλή επιλογή. Και επώνυμο και σε προσιτή τιμή.
Κι εγώ έτσι πιστεύω. Μόλις έμαθα ότι θα μπει και ο πατέρας στο παιχνίδι, οπότε πιθανών το budget να αυξηθεί. Άλλα άμα καλυπτόμαστε με το Pitsos και τα πιο ακριβά δεν έχουν να προσφέρουν κάτι σημαντικό, θα το προχωρήσουμε.

Reaction score
5.615
Τα πιο ακριβά είναι ακόμη πιο οικονομικά.
Μέχρι και Α+++ -10%!
Δηλαδή -10% κατανάλωση από Α+++.

Και όσα έχουν δυνατότητα αυτόματου καθαρισμού είναι πολύ σοβαρό πλεονέκτημα.
Ειδάλλως κάθε φορά μετά από το στέγνωμα, πρέπει να αφαιρείς το φίλτρο, να το πλένεις και να το στεγνώνεις.
Δηλαδή αν πας σε κατάστημα δες πόσο εύκολα γίνεται η διαδικασία σε κάθε μοντέλο.

Επίσης υπάρχουν μοντέλα που έχουν δυνατότητα να βιδώνει από όποια πλευρά θέλεις η πόρτα, από δεξιά ή από αριστερά.

Ας πούμε κοιτάζω το μοντέλο με τα πιο πάνω πλεονεκτήματα:
Στα 845 ευρώ, αλλά πιστεύω αξίζει.

Τις 10ετείς εγγυήσεις δεν τις λαμβάνω υπόψη, γιατί αν πάθει κάτι, θα πάθει από πλακέτα συνήθως.
Άρα λειτουργεί με την αρχή λειτουργίας του αφυγραντήρα που λειτουργεί με την αρχή λειτουργίας του air condition, σωστά;
Dual inverter όπως στα κλιματιστικά της χρησιμοποιεί η LG στο πιο πάνω μοντέλο:

Last edited:

Reaction score
25.632
στεγνό καθάρισμα το φίλτρο
δευτερόλεπτα θέλει.
με το πλύσιμο το δυσκολεύεις χωρίς λόγο

Reaction score
584
Ο αφυγραντηρας πάντως σου ανεβάζει και την θερμοκρασία 1με 2 βαθμούς στο χώρο, μιας και από το στοιχείο του βγάζει χλιαρό αέρα. Έτσι σε νορμάλ θερμοκρασία δεν θα χρειαστεί καλοριφέρ. Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή δεν μπορεί να δουλέψει γιατί παγώνει το στοιχείο και κάνει συνέχεια απόψυξη.

Reaction score
1.064
Πριν 14 χρονια ειχαμε αγορασει ενα στεγνωτηριο Miele 1300 €. Το χρησιμοποιησαμε καμμια 10αρια φορες.
Τσαλακωμενα , νωπα και ξεφτισμενα ρουχα .Οτι και να δοκιμασαμε τα ιδια . Ασε την καταναλωση . Ακομη το κλαιμε που το πηραμε ( ...και περισσοτερο κλαμα για το χωρο που πιανει ) .
Δεν το σκεφτομαι καν να δοκιμασω στεγνωτηριο ρουχων. Ο αφρυγραντηρας κανει μια χαρα αυτη τη δουλεια

Reaction score
5.615
Ο αφυγραντηρας πάντως σου ανεβάζει και την θερμοκρασία 1με 2 βαθμούς στο χώρο, μιας και από το στοιχείο του βγάζει χλιαρό αέρα. Έτσι σε νορμάλ θερμοκρασία δεν θα χρειαστεί καλοριφέρ. Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή δεν μπορεί να δουλέψει γιατί παγώνει το στοιχείο και κάνει συνέχεια απόψυξη.
Καλός είναι και ο αφυγραντήρας. Δύο έχω.
Αλλά για την υγρασία του χώρου, όχι να υγραίνουνε τον χώρο με υγρά ρούχα και να τον αφυγραίνουμε με τον αφυγραντήρα. Φαύλος κύκλος γίνεται.
Σε κανονικές συνθήκες λίγο ανάβει ο αφυγραντήρας και σταματά μόνος του.

Και ο καθαριστής αέρα είναι καλός, και το air-condition και το καλοριφέρ.
Κάθε μηχάνημα για τη δουλειά που προορίζεται.
Πριν 14 χρονια ειχαμε αγορασει ενα στεγνωτηριο Miele 1300 €. Το χρησιμοποιησαμε καμμια 10αρια φορες.
Τσαλακωμενα , νωπα και ξεφτισμενα ρουχα .Οτι και να δοκιμασαμε τα ιδια . Ασε την καταναλωση . Ακομη το κλαιμε που το πηραμε ( ...και περισσοτερο κλαμα για το χωρο που πιανει ) .
Δεν το σκεφτομαι καν να δοκιμασω στεγνωτηριο ρουχων. Ο αφρυγραντηρας κανει μια χαρα αυτη τη δουλεια
Κρίμα, ήταν και Miele. Για να λες για κατανάλωση θα ήταν συμπύκνωσης και όχι με αντλία θερμότητας. Φαντάζομαι με ένα σύγχρονο LG όπως το πιο πάνω, θα ήταν διαφορετική σήμερα η εμπειρία σου.

Παρόμοια περίπτωση θυμήθηκα της μάνας μου. Είχε πάρει ένα πλυντήριο πιάτων Miele πριν 40 χρόνια και δεν το χρησιμοποίησε ποτέ. Ποτέ όμως. Ακόμη το έχει ως πάγκο να αφήνει πράματα από πάνω. Προτιμά στο χέρι να πλένει τα πιάτα.

Last edited:

Reaction score
5.615
στεγνό καθάρισμα το φίλτρο
δευτερόλεπτα θέλει.
με το πλύσιμο το δυσκολεύεις χωρίς λόγο
Ναι, αν μπει υγρό το φίλτρο, το δυσκολεύει το μηχάνημα χωρίς λόγο.
Στο εγχειρίδιο του δικού μου γράφει ότι πρέπει στεγνό να επανατοποθετηθεί μετά το ξέπλυμα κάτω από τη βρύση:

Στα αυτοκαθαριζόμενα μοντέλα γλυτώνεις και από αυτό.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67