Ποδήλατο

Reaction score
572
Με γειες Καλοτάξιδο! Ποιο μέγεθος πήρες τελικά?
Το ίδιο πρέπει να έχουμε σε άλλο χρώμα!
Να γίνει φωτογράφιση μαζί με ρουχισμό παρακαλώ!

Last edited:

Reaction score
25.468
Ευχαριστώ
S
Όπως τα λες , το ίδιο στο άλλο χρώμα.
Ρουχαλάκια αύριο θα έρθουν , φωτογράφηση με αυτά δύσκολο γιατί το κορίτσι θα με κοροϊδεύει.
Η σέλα σε βολεύει στις 2 ώρες;
Θέλω και ψώνια , σαμπρελίτσα , τρομπίτσα , εργαλειάκια ,θηκούλα κινητού κλπ.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.790
Τρόμπα πάρε Αυτή με μια 16gr αμπούλα έχει 100psi ή παίρνεις 25gr και φουσκώνεις 1,5 λάστιχο.
Μη πάρεις χειροκίνητη τρόμπα, θα το μετανιώσεις.
Πάρε ένα Τέτχιο αντάπτορα μήπως έχεις κοντά μπενζινάδικο.
Σαμπρελα φυσικά μόνο continental.
Λεβιεδες πλαστικούς και αυτα στη περίπτωση που είσαι άτυχος και ξανά πάθεις φούιτ.
Όλα τα παραπάνω είναι εγγυημένα και δοκιμασμένα από μένα και πολλούς άλλους

Reaction score
2.324
Λεβιεδες πλαστικούς και αυτα στη περίπτωση που είσαι άτυχος και ξανά πάθεις φούιτ.
Για αυτό τον λόγο έχω μαζί μου 2 σαμπρέλες, 2 τρόμπες (η μία δωρεά :)) και για την CO2 τρόμπα 2 αμπούλες... το μπάλωμα θυμάμαι από τα παλιά δεν δουλεύει σχεδόν ποτέ σωστά. Για το σπρέυ με τον αφρό τι λέτε?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.790
Σάκη από τότε που ήμασταν παιδιά η τεχνολογία έχει προχωρήσει, τα μπαλώματα αυτά δουλεύουν, έχουν δική τους κόλλα.
Βέβαια δεν θα έλεγα πως είναι μόνιμη επισκευή, αν και προτείνονται για μόνιμη.
Όταν πας μια καλή προπόνηση δεν γίνεται να κουβαλάω όλα αυτά που είπες.
Ο χώρος στις τσέπες του jersey είναι πολύτιμος και συνήθως κατειλλημένος από πιο χρήσιμα πράματα.
Τσαντάκια, τρόμπα και λοιπά πράματα βιδωμένα πάνω στο σκελετό κόβουν Watts :lolsign:

ΥΓ.
Μη διανοηθείς να βάλεις το σπρέι αυτό με τη κόλλα, αυτά ήταν κόλπα μια φορά και έναν καιρό... η τρύπα πιθανόν να κλείσει άμα είσαι τυχερός αλλά μετά θα τα πετάξεις όλα μαζί με τη ζάντα... 🤣

Reaction score
1.040
@bretsos
Απο σελες, τι θα προτεινες; Μιλαμε παντα για μια οικονομικη κατηγορια τιμης ετσι; Μη σκασουμε 150αρια για σελα. Αυτη τη στιγμη εχω μια specialized avatar expert. Δυστυχως ομως απο το Μαρτιο που εχω ξαναπιασει το ποδηλατο, δεν εχω καταφερει να αισθανθω ανετα πανω της, οπως αισθανομουν παλαιοτερα. Ισως να εχει πεσει η αποδοση της, δεν ξερω, αλλα σε οποια θεση και να τη βαλω, σε οποια κλιση, παντα εχω ενοχλησεις τυπου τσιμπηματων στα αχαμνα! Οχι πονους, ποτε δεν εχω πονεσει, ουτε εχω μεινει με πονους μετα την προπονηση-βολτα. Μονο τσιμπηματα κατα τη διαρκεια της βολτας, που ταιριαζουν με την περιοχη που εχει το κενο η σελα.
Μια σελα πομπε, χωρις κενα δηλαδη, οπως καποιες fizik, θα ηταν καλη επιλογη;

Reaction score
572
Ευχαριστώ
S
Όπως τα λες , το ίδιο στο άλλο χρώμα.
Ρουχαλάκια αύριο θα έρθουν , φωτογράφηση με αυτά δύσκολο γιατί το κορίτσι θα με κοροϊδεύει.
Η σέλα σε βολεύει στις 2 ώρες;
Θέλω και ψώνια , σαμπρελίτσα , τρομπίτσα , εργαλειάκια ,θηκούλα κινητού κλπ.
Eγώ τελικά πήγα στο XS μοντέλο με 170 ύψος και ~80-81 inseem για να μαι σίγουρος.
Προσωπικά την σέλα την άλλαξα σε bike fit που έκανα πρόσφατα - θα κοιτάξω σύντομα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου από την διαδικασία.

Τώρα έχω την Bontrager Verse Comp με την οποία νιώθω πολύ πιο άνετα αλλά φαντάζομαι οτι είναι καθαρά υποκειμενικό και διαφέρει από αναβάτη σε αναβάτη.
Με την σέλα που ήρθε το ποδήλατο έκανα μια χαρά 2 ώρες, απλά τώρα νιώθω οτι μπορώ να κάθομαι πολύ περισσότερη ώρα.

Τρόμπα να πάρεις σίγουρα μια δαπέδου αν δεν έχεις και για τα απρόοπτα μια C02.
Τι άλλο σου λείπει? Έφυγες βόλτες!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.790
@bretsos
Απο σελες, τι θα προτεινες; Μιλαμε παντα για μια οικονομικη κατηγορια τιμης ετσι; Μη σκασουμε 150αρια για σελα. Αυτη τη στιγμη εχω μια specialized avatar expert. Δυστυχως ομως απο το Μαρτιο που εχω ξαναπιασει το ποδηλατο, δεν εχω καταφερει να αισθανθω ανετα πανω της, οπως αισθανομουν παλαιοτερα. Ισως να εχει πεσει η αποδοση της, δεν ξερω, αλλα σε οποια θεση και να τη βαλω, σε οποια κλιση, παντα εχω ενοχλησεις τυπου τσιμπηματων στα αχαμνα! Οχι πονους, ποτε δεν εχω πονεσει, ουτε εχω μεινει με πονους μετα την προπονηση-βολτα. Μονο τσιμπηματα κατα τη διαρκεια της βολτας, που ταιριαζουν με την περιοχη που εχει το κενο η σελα.
Μια σελα πομπε, χωρις κενα δηλαδη, οπως καποιες fizik, θα ηταν καλη επιλογη;

Η σέλα που έχεις είναι πολύ καλή, τη έχω στο τρέκινγκ.
Αν όπως είπες δεν έχει χαλάσει ο σκελετός της σέλας συνέχισε όπως είσαι.
Το μπρος-πίσω είναι συγκεκριμένο ανάλογος το ύψος και σε σχέση με το δισκοβραχίονα.
Το πάνω-κάτω της μύτης μιας σέλας είναι ανάλογα που το βολεύει το κάθε αναβάτη, η αρχική ρύθμιση είναι παράλληλα με το έδαφος.
Η σέλα δεν είναι για να αράζουμε, είναι εκεί για έλεγχο και στήριξη.

Όλοι έχουν ενοχλήσεις (άλλο πόνος και άλλο ενόχληση)
Ερεθισμό και ψιλό ενοχλήσεις έχω και εγώ, ανακουφίζεις τα σημεία με διάφορους τρόπους, τα διαφορετικά grip του τιμονιού είναι μια μέθοδος, πρέπει ανάλογα των συνθηκών να τα χρησιμοποιείς, ορθοπέταλο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μικρή μετατόπιση μπρος-πίσω επίσης βοηθάει.
Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν προϋπηρεσία και πολύ πριν ξεκινήσει το πρόβλημα.

Προσωπικά την σέλα την άλλαξα σε bike fit που έκανα πρόσφατα - θα κοιτάξω σύντομα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου από την διαδικασία.
Κώστα άλλαξες παλουκόσελο και λαιμό τιμονιού?

Last edited:

Reaction score
572
Κώστα άλλαξες παλουκόσελο και λαιμό τιμονιού?
Οι αλλαγές που έγιναν:

1)Σέλα, με την οποία νιώθω αρκετά πιο άνετα και έχει μεγαλύτερο έυρος offset στις ράγες (αν το λέω σωστά).
2)Ύψος σέλας, μπήκε πιο ψηλά - παραδόξως ένιωσα πιο άνετα, δεν το περίμενα. Πολύ πιθανή αιτία του τραυματισμού η χαμηλή σέλα.
3)Μύτη σέλας: Κοιτούσε αισθητά προς τα κάτω - και αυτό πιθανή αιτία του τραυματισμού σε συνδιασμό με το ύψος της σέλας.
4)Spacers σε τιμόνι: Το τιμόνι κατέβηκε πιο κάτω, λίγο περί τον μισό-ένα πόντο.
5)Ρύθμιση σε σχαράκια - καλά, τα είχα όπου να ναι.
6)Πάτοι για τα παπούτσια - έχω αρκετά χαμηλή καμάρα γενικά στο πόδι
7)Διόρθωση στάσης γενικότερα - δεν έχω εμπειρία με την ποδηλασία δρόμου, οπότε κάποιες συμβουλές ήταν καθοριστικές, που δεν μπορούσα να τις κατανοήσω/αντλήσω από βίντεο κλπ

Πρέπει να μπει λαιμός 100mm (τώρα έχω 80mm). Δεν έβαλα αμέσως καθώς δεν υπήρξε διαθέσιμος προς πώληση.
Παλουκόσελο βρήκα από έναν φίλο, ωστόσο η διόρθωση των παραπάνω φαίνεται να αντιμετώπισε το πρόβλημα που φαινόταν στις φώτο είχα ανεβάσει. (Για του λόγου το αληθές θα ανεβάσω ένα πριν-μετά κάποια στιγμή). Οπότε εν τέλει μου είπαν να κρατήσω το παλουκόσελο που είχα.

Στην πράξη:
Λόγω τραυματισμού δεν μου επιτρέπεται να κάνω ποδήλατο μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη (τόσο στο γόνατο όσο και στο κεφάλι μου με τις βλακείες που έκανα στην τύχη).

Κάνοντας μόλις ~5 χιλιόμετρα χαλαρά δεν ένιωσα κανέναν πόνο, εκεί που πριν ο πόνος ήταν αισθητός.
Σε μια εβδομάδα περίπου που θα επιστρέψω θα πω περισσότερα συμπεράσματα και feelings μετά το bike fit σε μεγαλύτερες αποστάσεις

Reaction score
25.468
έχω τρομπίτσα δαπέδου (με αυτήν φούσκωσα χθες)
ψευτοέκατσα πάνω χθες , πήγα την σέλα πίσω να μην βγαίνει το γονατάκι μπροστά , νομίζω ότι είναι καλό το μήκος του σκελετού.
πρέπει να πάω από το ποδηλατάδικο να με σιώσουνε να κάνω και ψώνια εισαγωγικά άντε να δούμε.

για bike fit του επιπέδου μου που να ψάξω; είδα κάτι κομπούτες και κάτι σατανικά πράμματα στον τσιρίκο , μου φάνηκαν υπερβολικά επιτηδευμένα (χώρια το οικονομικό)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.790
Πήγες σε γιατρό για το γόνατο?
Δεν είναι που έβαλες τα σχαράκια λάθος αλλά πηγές και ανήφορο να πατήσεις...

Ένας του χώρου εκεί σακάτ ρε φουστη μου δεν υπάρχει για τα βασικά?
Περαστικά!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
@pankrok Στο bikefit, δεν χωράνε εκπτώσεις.

Δεν υπάρχει κάτι "υπερβολικά επιτηδευμένο". Με αισθητήρες και λογισμικό γίνεται η σωστή δουλειά. Ναι, είναι ακριβό. Ναι, κρατάει ώρα (click me). Όμως, γλιτώνεις από τραυματισμούς και μυοσκελετικά προβλήματα κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό.

Προσωπικά, θεωρώ το bike fit την αμέσως επόμενη κίνηση/επένδυση μετά την αγορά ποδηλάτου - ειδικά όταν μιλάμε για road bike.

Reaction score
572
Πήγες σε γιατρό για το γόνατο?
Δεν είναι που τα έβαλες μόνο λάθος αλλά πηγές και ανήφορο να πατήσεις.

Ένας του χώρου εκεί σακάτ ρε φουστη μου δεν υπάρχει για τα βασικά?
Περαστικά!
Σε ευχαριστώ πολύ! και αν δεν μου τα έλεγες μπορεί ακόμα να έκανα βλακείες!
Ελπίζω τέλος καλό όλα καλά, αμέσως την προηγούμενη Τρίτη έκανα: bike fit, ορθοπεδικό, μαγνητική.

Δεν ξαναπαίζω μ αυτά.. Δεν είναι ότι έχω κάτι σοβαρό όπως φάνηκε, απλα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (και ασφαλές).

Συμφωνώ 100% με wizzy, bretsos κλπ, αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, θα ταν να κάνω το bike fit αμέσως μετά την αγορά του ποδηλάτου. Oι διαφορές είναι εμφανείς από την πρώτη βόλτα πραγματικά!

Θα επανέλθω σύντομα 8-)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.790
Όταν θα ξανά ανέβεις στο ποδήλατο Κώστα θα το πας χαλαρά, μόνο ευθεία χωρίς πολλά υψομετρικά, θα νιώσεις μια κάποια ευαισθησία στο γόνατο αλλά πρέπει να του δώσεις χρόνο.
Ξέρω ξεροκέφαλους που δωσαν ένα σκασμό παράδες σε ποδήλατο, εξαρτήσεις και λυπήθηκαν να δώσουν για bikefitting, αν είσαι τυχερός και δεν πάθεις κάποιο σοβαρό τραυματισμό... σίγουρα δεν θα μπορέσεις να γίνεις αποδοτικός και να πατήσεις το ποδήλατο.
Έχω ανεβάσει πολλές φώτο από το ποδήλατο μου εδώ μέσα, ένας που δεν ασχολείται βλέπει απλά ένα ποδήλατο, ένας που ασχολείται βλέπει τα επιμέρους αξεσουάρ και μπιρμπιτσόλια, ο έμπειρος μπορεί να καταλάβει όμως από τις ρυθμίσεις σε τι επίπεδο βρίσκεται ο αναβάτης που το πατάει!!
Σε βάθος χρόνου λεπόν και πέραν του bikefitting ο αναβάτης μπορεί να παρέμβει σε κάποια εξαρτήματα ώστε να νιώσει ίσως πιο άνετα αλλά πάντα για να γίνει πιο αποδοτική η δύναμη που βάζει στα πεντάλ.
Οι βασικές όμως ρυθμίσεις δεν αλλάζουν ποτέ όσα χρόνια και να περάσουν, όσα ποδήλατα και να αλλάξεις.

Όσο για τα σχαράκια, αλλάζω παπούτσια σχεδόν κάθε χρόνο.
Τα παραγγέλνω bike 24 ή wiggle μαζί με τα σχαράκια (καλύτερες τιμές) τα παίρνω όλα παραμάσχαλα και πάω σε μαγαζί εμπιστοσύνης και μου τα βάζει άνθρωπος που κάνει αυτή τη δλειά όλη μέρα.
Εμένα δεν με εμπιστεύομαι γιατί βάζω τα μπλε με τις 2 μοίρες και σαν χαζό που είμαι και πατάω στο ανήφορο θα γίνει σίγουρα μ@λακια

Last edited:

Reaction score
25.468
εμένα πάλι αύριο θα έρθει ...
ρε πστη μου μια ώρα διαφορά δεν είχαν οι παραγγελίες μας.
χρήστο προς τα μέρη μου έχεις να προτείνεις κανέναν;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.790
εμένα πάλι αύριο θα έρθει ...
ρε πστη μου μια ώρα διαφορά δεν είχαν οι παραγγελίες μας.
χρήστο προς τα μέρη μου έχεις να προτείνεις κανέναν;
Έδωσα και 3€ για να έρθουν με dhl τα θκάμ γιαυτό.
Bikefitting cyclist. gr θα πας

Reaction score
25.468
και μένα dhl μάναμ με 3 ευρώ αλλά έτσι είναι , σε είδαν από τη φάτσα εσένα και σε ζμπρόγκξανε
παράγκες παντού

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.790
και μένα dhl μάναμ με 3 ευρώ αλλά έτσι είναι , σε είδαν από τη φάτσα εσένα και σε ζμπρόγκξανε
παράγκες παντού
Δεν πάει έτσι, για πολλά χρόνια βοηθάω να μείνει ανοιχτό το μαγαζί στο UK... 🤣
Έσκασες τώρα εσύ και θες τη ίδια αντιμετώπιση? 🤪🤣
Με τους κουριερ έχουμε γίνει φιλαράκια, αν δεν είμαι σπίτι, έρχονται οπότε θα είμαι και με βολεύει.. Θα είχε κλείσει και η DHL αν δεν ήμουν και εγώ :lolsign:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis