Ποδήλατο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.055
Η αυτονομία έχει να κάνει με τη δύναμη της συσκευής, τις δυνατότητες και την οθόνη. Όσο περισσότερα ζητάμε, τόσο μικρότερη γίνεται.

Παράδειγμα:
Έχω για γενικές μετρήσεις ένα Huawei Watch GT 2e. Η μπαταρία του με πλήρη χρήση βγάζει άνετα 8-10 μέρες.
Η σύζυγος έχει Apple Watch που θέλει φόρτιση κάθε μέρα.

Όμως! Σε δυνατότητες και συνολική εμπειρία το Huawei θυμίζει κομπιουτεράκι Casio των 80s και το Apple Watch τελευταίο μοντέλο Desktop hi-end.

Reaction score
20.874
Και αυτό σωστό... αν και αμφιβάλλω αν η σύζυγος (μιλώντας γενικά) όντως χρειάζεται όλες τις δυνατότητες του Apple Watch για να ανέχεται αυτονομία μόνο μία ημέρας (προσωπικά σε smart watch κάτι λιγότερο από εβδομάδα θα το θεωρούσα ιδιαίτερα ενοχλητικό)! 8-)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.055
Και αυτό σωστό... αν και αμφιβάλλω αν η σύζυγος (μιλώντας γενικά) όντως χρειάζεται όλες τις δυνατότητες του Apple Watch για να ανέχεται αυτονομία μόνο μία ημέρας (προσωπικά σε smart watch κάτι λιγότερο από εβδομάδα θα το θεωρούσα ιδιαίτερα ενοχλητικό)! 8-)
Αν ορίσουμε το smart watch με την πραγματική του έννοια, προϋποθέτουμε ενεργοβόρες λειτουργίες που καμία συσκευή σήμερα δεν έχει την ικανότητα να τις παρέχει και να περνάει τις δύο μέρες αυτονομίας.

Το 99% των ρολογιών που κυκλοφορούν δεν είναι smart, απλά έχουν μερικά έξτρα χαρακτηριστικά. Για να μην πω ότι τα μoναδικά που υπάρχουν και καλύπτουν όλες τις προδιαγραφές του όρου είναι το Apple Watch και το Samsung Galaxy Watch.

Η σύζυγος φοράει το Apple Watch ακόμα κι αν τελειώσει η μπαταρία. Επειδή είναι Apple και μοδάτο. :biggrin:

Κοροϊδεύω αλλά κι εγώ είμαι χειρότερος αφού αποτελώ τον ορισμό του γυαλιστερού. :o

Τα ακριβά αυτόματα ρολόγια που έχω σταματάνε μετά από λίγες μέρες που δεν θα τα φορέσεις με αποτέλεσμα να χάνουν την ώρα. Σπάνια τα ρυθμίζω όταν τα φοράω γιατί 1ον βαριέμαι και 2ον βλέπω την ώρα στο κινητό. :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.220
Το galaxy watch το έχω από τότε που βγήκε, 5 μέρες μέρες χαλαρά μπαταρία με όλα τα βασικά χωρίς GPS & WiFi ανοιχτά.
Ο ορισμός γυαλιστερός σε όλα τα υπόλοιπα εκτός ποδηλάτου δεν με ενοχλούν ντίπ :biggrin:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Τα ακριβά αυτόματα ρολόγια που έχω σταματάνε μετά από λίγες μέρες που δεν θα τα φορέσεις με αποτέλεσμα να χάνουν την ώρα. Σπάνια τα ρυθμίζω όταν τα φοράω γιατί 1ον βαριέμαι και 2ον βλέπω την ώρα στο κινητό. :roflmao:
...ενώ το δικό μου (όχι ιδιαίτερα ακριβό) αυτόματο ρολόι σταματά μεν μετά από κάποιες ημέρες, αλλά όταν το φορέσεις ξανά τρέχουν οι δείκτες και επανέρχεται στην ορθή ώρα. Μάλιστα αυτό - όπως με είχε ενημερώσει τότε ο πωλητής - το κάνει αυτόματα μέχρι το 2100.

- Και μετά; ρωτάω με γουρλωτά μάτια
- Τι και μετά; ρωτάει με γουρλωτά μάτια
- Μετά το 2100 τι γίνεται; ρωτάω με σηκωμένο το ένα φρύδι, το καλό
- Εεεε μετά θα πρέπει μάλλον να γίνει ένα calibration από την ίδια την εταιρεία, απαντάει με φάτσα σχηματισμένη από ερωτηματικά
- Θα υπάρχει; και έστω ότι υπάρχει, νταξ, κοτζάμ Seiko μάναμ, αντιπροσωπεία όμως θα υπάρχει; και έστω ότι υπάρχει κι εκείνη, πού θα τρέχω εγώ τότε, άστο καλύτερα να λείπει. Και έφυγα κύριος.

Με γουρλωτά μάτια ο πωλητής. :biggrin:

Τελική αγορά από ebay για το 1/3 της τιμής στο κατάστημα, συγνώμη κιόλας αλλά ήταν τεράστια διαφορά.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
...ενώ το δικό μου (όχι ιδιαίτερα ακριβό) αυτόματο ρολόι σταματά μεν μετά από κάποιες ημέρες, αλλά όταν το φορέσεις ξανά τρέχουν οι δείκτες και επανέρχεται στην ορθή ώρα. Μάλιστα αυτό - όπως με είχε ενημερώσει τότε ο πωλητής - το κάνει αυτόματα μέχρι το 2100.

- Και μετά; ρωτάω με γουρλωτά μάτια
- Τι και μετά; ρωτάει με γουρλωτά μάτια
- Μετά το 2100 τι γίνεται; ρωτάω με σηκωμένο το ένα φρύδι, το καλό
- Εεεε μετά θα πρέπει μάλλον να γίνει ένα calibration από την ίδια την εταιρεία, απαντάει με φάτσα σχηματισμένη από ερωτηματικά
- Θα υπάρχει; και έστω ότι υπάρχει, νταξ, κοτζάμ Seiko μάναμ, αντιπροσωπεία όμως θα υπάρχει; και έστω ότι υπάρχει κι εκείνη, πού θα τρέχω εγώ τότε, άστο καλύτερα να λείπει. Και έφυγα κύριος.

Με γουρλωτά μάτια ο πωλητής. :biggrin:

Τελική αγορά από ebay για το 1/3 της τιμής στο κατάστημα, συγνώμη κιόλας αλλά ήταν τεράστια διαφορά.
Seriously, ποιο Seiko είναι αυτό;

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Έχω το Samsung Galaxy Watch Active 2. Μαζί με το Strava κάνει παπάδες. Αυτονομία με όλα φουλ, δεν παίζει να βγαίνει η μέρα. Αλλά με light πράγματα on είναι πολύ ωραίο, ελαφρύ και βολικό
Όπου να ναι περιμένω και τη VO2 λειτουργεία του να ενεργοποιηθεί, έχει ανακοινωθεί.

Να πω την αλήθεια βέβαια, μετά το Strava, ποιο πολύ με έχει βολέψει που ενω κάνω ποδήλατο, μπορώ να απαντησω και να μιλήσω από το ρολόι, σαν τον Μαικλ τον γνωστό βρε, αυτόν με τον Κιτ.. :p

B9436BEC-2EB0-4B38-A9B2-E6A0D2575AB5.jpeg

Last edited:

Reaction score
25.536
βέβαια ποιος θα είναι ο θαρραλέος να τρυπήσει ανρθακόνημα σκελετό για να περάσει καλώδια...
χτίσιμο εν εξελίξει:
α) αλουμινοσκελετός , ευκολάκι , ο σκελετός θα είναι γείωση και οι ντίζες το + με ικανή διατομή να λειτουργήσουν τα πάντα.
β) καρβουνιάρικο χωρίς di2 , μπαταρία μπροστά , δίνει ρεύμα σε μπροστινό φως και κομπουτόρι, μένει το πίσω φως να πάρει ρεύμα απο την ντίζα του πίσω φρένου και του ενός ντεραγιεόυργγ
γ) καρβουνιάρικο με di2 , φεύγουν οι ντίζες των ντεραγιεεεεεεεεεουρρργγ και περνάνε κανονικά καλώδια για το ρεύμα. Στο ένα εξ αυτών συνδέεται το πίσω φως.

γ++) μπαταρία lipo περασμένη στα drops δεξιά και αριστερά (πάνω από 12000mAh για πλάκα) σε αλουμινένιο τιμόνι θα εκτελεί και χρέη γείωσης , πλακέ καλώδιο τυλιγμένο στην ταινία πηγάινει στις μανέτες (όπου τροφοδοτούν τους εκτροχιαστές) και αφήνει αναμονή για φωτάκι και κομπουτορι.
επειδή πλέον μιλάμε για μανέτες με ρεύμα και διακόπτες , έχουμε δυνατότητα για κανονική λειτουργία φρένων με πάτημα μανέτας , να ανάβουμε μεγάλη σκάλα για σινιάλο κλπ .
αν δεν μπουν οι μπαταρίες στο τιμόνι μέσα μπορούμε να έχουμε αφαιρούμενο πακέτο που συνδιάζεται με τα μπροστινά προβόλια (δυνατότητα φλας κλπ )
το σταματάω εδώ , έχει πολλές δυνατότητες το θέμα μάλλον θα σηκωθούν οι μπάμιες να φύγουν περπατόντας αν το συνεχίσω...

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
χτίσιμο εν εξελίξει:
α) αλουμινοσκελετός , ευκολάκι , ο σκελετός θα είναι γείωση και οι ντίζες το + με ικανή διατομή να λειτουργήσουν τα πάντα.
β) καρβουνιάρικο χωρίς di2 , μπαταρία μπροστά , δίνει ρεύμα σε μπροστινό φως και κομπουτόρι, μένει το πίσω φως να πάρει ρεύμα απο την ντίζα του πίσω φρένου και του ενός ντεραγιεόυργγ
γ) καρβουνιάρικο με di2 , φεύγουν οι ντίζες των ντεραγιεεεεεεεεεουρρργγ και περνάνε κανονικά καλώδια για το ρεύμα. Στο ένα εξ αυτών συνδέεται το πίσω φως.

γ++) μπαταρία lipo περασμένη στα drops δεξιά και αριστερά (πάνω από 12000mAh για πλάκα) σε αλουμινένιο τιμόνι θα εκτελεί και χρέη γείωσης , πλακέ καλώδιο τυλιγμένο στην ταινία πηγάινει στις μανέτες (όπου τροφοδοτούν τους εκτροχιαστές) και αφήνει αναμονή για φωτάκι και κομπουτορι.
επειδή πλέον μιλάμε για μανέτες με ρεύμα και διακόπτες , έχουμε δυνατότητα για κανονική λειτουργία φρένων με πάτημα μανέτας , να ανάβουμε μεγάλη σκάλα για σινιάλο κλπ .
αν δεν μπουν οι μπαταρίες στο τιμόνι μέσα μπορούμε να έχουμε αφαιρούμενο πακέτο που συνδιάζεται με τα μπροστινά προβόλια (δυνατότητα φλας κλπ )
το σταματάω εδώ , έχει πολλές δυνατότητες το θέμα μάλλον θα σηκωθούν οι μπάμιες να φύγουν περπατόντας αν το συνεχίσω...
Ειλικρινά, μα πολύ ειλικρινά όμως, θα ήθελα πολύ στο ποδήλατο αυτές τις λειτουργίες. Μόνιμα. Και ας είναι μισό κιλο όλα μαζί και αυτονομία 4 ώρες. Μαμά κιτ όμως, να κουμπώνει όμορφα. Θα είχα μια μπαταρία στο backpack και για τις άλλες έξτρα 4 ώρες.

Αγχώνομαι πολύ στον δρόμο χωρίς τα βασικά που έχω μάθει από τις μηχανές.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.220
Τι συνέβη πανάγο?
Πού πας μέσα στη νύχτα, μέσα στον βοριά... (συνοδεία μπουζουκιού στο στιχάκι) :geek::gamer:
Αυτό ήθελα να του το πω καιρό αλλά ο άνθρωπος ψάχνει να βρει χρόνο να βολέψει και λίγο ποδήλατο... Σεβασμός :hi:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.220
Πανάγο μη σκας, το είχε η μέρα σήμερα...
Και εγώ ξεκίνησα με διάθεση αλλά κάτι έπαιζε στη ατμόσφαιρα, πέρασα και από το σημείο του ατυχήματος...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.961
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988