Ποδήλατο

Reaction score
25.531
κάθομαι και απορώ πωςζντονμπουτζο έχω ξεκωλιαστεί στα καρδιοτέτοια και έχω το ίδιο ftp από το σεπτέμβρη.

What Is the Functional Threshold Power Feature on My Garmin Device? | Garmin Support

How Is My FTP Estimate Determined by My Device?
Garmin devices take your user profile information from the initial setup to estimate your FTP. From there, once you have established a VO2 Max Estimate, that value will be used to determine your FTP Estimate.

For the most accurate value, you can conduct an FTP test using a paired power meter and heart rate monitor.

For instructions for performing an FTP test, refer to your Owner's Manual.
το οποίο VO2max υπολογίζεται στο τρέξιμο με χρήση ζώνης (έχω) ή στο ποδήλατο με χρήση ζώνης ΚΑΙ βατόμετρου.
άρα ή θα πάρω βατόμετρο (που έχεις μπλέξει γιέ μου) ή θα τρέχω ένα μισαωράκι μιόντας να υπολογίσει VO2max και να υπολογίσει από αυτό το FTP.

αντεσταδιαλα χριστουγεννιάτικα

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.288
Αν ήσουν αγύμναστος θα είχε ανέβει.
Ελα όμως που δεν είσαι, δεν ανεβαίνει τόσο εύκολα. Θέλει περισσότερο χρόνο και προσπάθεια. Κυρίως σε εβδομαδιαίο χρόνο.
Να μας πει και ο κόουτς περισσότερα αλλά δεν νομίζω ότι τους τελευταίους 3 μήνες που κάνεις πιο εντατικά γυμνάστηκες. Απλός συνήθισες την ποδηλασία σαν άθλημα και μπόρεσες να βγάλεις την αντοχή που ήδη είχες.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.877
Αν ανέβαινε το FTP έτσι εύκολα, τότε όλοι οι ποδηλάτες θα είχαν πάνω από 250 σ' ένα τρίμηνο.

Το να πιάνεις νούμερα που ήδη είχες στο παρελθόν είναι πιο εύκολο από το να τα επιδιώκεις για πρώτη φορά. Γι' αυτό και κάποιος αθλητής που έχει σταματήσει και έχασε τη φόρμα του, μπορεί να επανέλθει σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
Ο νέος χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Όσο πλησιάζουμε το προσωπικό μας όριο που καθορίζει η φυσιολογία, τόσο πιο δύσκολη είναι η περαιτέρω πρόοδος.

Για παράδειγμα, ένας αρχάριος ποδηλάτης που έχει ως άνω όριο τα 300W, με σωστή προπόνηση*, διατροφή και ξεκούραση, μπορεί να φτάσει τα 250W σ' ένα εξάμηνο. Από κει και πάνω απαιτείται δυσανάλογη προσπάθεια για μικρές μεταβολές.

Επίσης, αυτό το 70-80% του μάξιμουμ μπορούμε να το συντηρούμε με λίγη και σωστή προπόνηση. Το παραπάνω χάνεται γρήγορα με μικρές παρεκκλίσεις.

* Η "σωστή προπόνηση" είναι σχετική. Χονδρικά πρέπει να περνάμε τις 8 ώρες τη βδομάδα, έχοντας ένα βασικό πλάνο του τι κάνουμε.

Reaction score
25.531
Μη πάρεις τίποτα Παναγιώτ, είναι μικρό το χρονικό διάστημα και πολύ λίγες οι προπονήσεις ώστε να δεις αποτέλεσμα.
όχι θα πάρω.
(αφού πάρω παπούτσια/πετάλια του δρόμου, αφού πάρω τροχούς, αφού άμα)
θα τα οργώσω ρε τα βνα , θα δείτε τι θα πάθετε

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.288
Να πάρεις .
Αφού είσαι αριθμολάγνος :roflmao: :roflmao: .
Εγώ περασα πρόγραμμα απεξάρτησης, τίποτα δεν έχω.
Το κινητό με spotify & strava στην τσέπη έτσι για το αρχείο.

Reaction score
2.324
κάθομαι και απορώ πωςζντονμπουτζο έχω ξεκωλιαστεί στα καρδιοτέτοια και έχω το ίδιο ftp από το σεπτέμβρη.

What Is the Functional Threshold Power Feature on My Garmin Device? | Garmin Support

το οποίο VO2max υπολογίζεται στο τρέξιμο με χρήση ζώνης (έχω) ή στο ποδήλατο με χρήση ζώνης ΚΑΙ βατόμετρου.
άρα ή θα πάρω βατόμετρο (που έχεις μπλέξει γιέ μου) ή θα τρέχω ένα μισαωράκι μιόντας να υπολογίσει VO2max και να υπολογίσει από αυτό το FTP.

αντεσταδιαλα χριστουγεννιάτικα
Δυστυχώς garmin, strava κλπ εξαρτώνται από τους αισθητήρες για να καταγράψουν σωστά. Πχ καταγραφή από κινητό vs καταγραφή από ρολόι με αισθητήρα cadence στην ίδια ανάβαση:
11.jpg

22.jpg

Και εδώ είναι και η καύλα της ποδηλασίας για τους αριθμολάγνους... Αυτές οι μικροδιαφορές στους χρόνους και την μέση ταχύτητα μεταφράζονται στην πραγματικότητα σε 15 μέτρα διαφορά και σπάσιμο της ψυχολογίας του πίσω που προσπαθεί να καλύψει την απόσταση και δεν γίνεται. Για αυτό και ακούστηκε κάποια στιγμή και το: πετάξτε τα κομπιουτεράκια τώρα και ανεβείτε ρέε :p

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.288
Βρε πάρε σου λέω, θα σε βοηθήσει πάρα πολύ σαν κίνητρο.
Είναι στον τρόπο σκέψεως σου.

Τελικός κριτής είναι μόνο το χρονόμετρο, τα κομπιουτεράκια έχουν άλλη χρησιμότητα και όχι για όλους.

Reaction score
2.324
Να πάρεις .
Αφού είσαι αριθμολάγνος :roflmao: :roflmao: .
Εγώ περασα πρόγραμμα απεξάρτησης, τίποτα δεν έχω.
Το κινητό με spotify & strava στην τσέπη έτσι για το αρχείο.
Καλά εσύ μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες...

Reaction score
2.324
Το μυστικό δεν είναι στα κομπιουτερακια, στα παπούτσια, τα πεντάλ...
Αλλού είναι κύριοι!

Κάτσε καλά γιατί ο Γαλαξίας που τις ψωνίζεις ξεκίνησε από Λαμία με το πρώτο του σουπερμάρκετ 500 μέτρα από το σπίτι μου... Εξ αιτίας του δε, η πόλη έχει volley, basket και ποδόσφαιρο.
Τώρα που το ξανά σκέφτομαι... ρε μπας και... :headbang::headbang::headbang::headbang:

Reaction score
4.587
Οι κλίσεις που δείχνει το στραβα είναι σωστές? Η λ. αλεξάνδρας που ανεβαίνω με τη γλώσσα έξω έχει κλίση μόνο 2%? Την πανεπιστημίου την δείχνει 1%.

Reaction score
20.862
Είναι μέσος όρος του τμήματος (εφόσον μιλάς για segment, όπου δίνει τέτοιο στοιχείο το strava). Έτσι στο σύνολο του κομματιού μπορεί να είναι 2%, αλλά ενδιάμεσα μπορεί να παίζει πολύ! Σε άλλη φάση μπορεί σε ένα segment να δίνει και 0 κλίση, αν ξεκινά από τη βάση ενός λόφου (ας πούμε) φτάνει στην κορυφή και καταλήγει στην άλλη πλευρά, τέρμα κάτω! Το καταλαβαίνεις σε αυτή τη περίπτωση και από το υψομετρικό κέρδος που δίνει στο τμήμα αυτό που υποτίθεται έχει 0 κλίση...

Κοίτα πχ στο segment "anodos alexandras", η μέση κλίση είναι 2,3% όπως το βγάζει το strava, αλλά σε ενδιάμεσα σημεία φτάνει και 10% (δεν ξέρω αν είναι σωστό, γιατί δεν υπολογίζει πάντα σωστά τέτοιες κλίσεις το strava, αλλά ας το δεχθούμε ότι είναι τόσο).

alexandras.jpg

Last edited:

Reaction score
4.587
Μάλιστα, έπαιξα λίγο και με το γράφημα που έχει το στραβα κάτω από το χάρτη της διαδρομής και είδα πως σε 1.5χλμ ανεβαίνεις 60μ άρα η κλίση είναι 4% στο σύνολο ενώ παίζει από 2,5 έως 6% στην πορεία. Ευτυχώς γιατί είδα το 2% και απογοητεύτηκα σε ότι αφορά τις δυνατότητές μου :p.

Και στην πανεπιστημίου πάντως σε 1χλμ κατεβαίνεις 25μ άρα η κλίση είναι -2.5% καμία σχέση με αυτά που δείχνει στο σέγκμεντ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll