Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Reaction score
11.649
Γιατί πόσοι έχουν class A ενισχυτικά νομίζεις?
Είδες τι καλά που κρύβονται :biggrin:

Δεν έχω Α, κάτι σε ΑΒ ναι, αλλά πιστεύω ότι αν ρωτούσαμε στο φόρουμ, ίσως εκπλαγούμε.:whistling:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.410
Αν καθήσουμε και τα μετρήσουμε πιθανολογώ , ότι τα ηλεκτρικά οχήματα καταναλώνουν πολύ περισσότερο , από τους class A ενισχυτές.
350watt κατανάλωση έχει μόνο ο BenQ!
Ωραία κάνετα 800w-1kw, 1,3kw.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.196
ο Μάρκου δεν έχει να φοβάται τίποτε….
όλο το ρεύμα πάει στα μπάσα… :lolsign: .

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.194
Μη γελάς εσύ ρε!

Άντε μη σε βάλω μέσα στο αεροπλάνο του και δεις το χάρο να σας κτυπάει το τζάμι!

Reaction score
6.708
Λάθος σκεπτικό.
Στις ΑΠΕ θέλεις μείγμα προφανώς και δεν έχει σημασία αν θα είναι αποκλειστικός πάροχος ενέργειας αλλά αν θα μπορεί να είναι σημαντικό κομμάτι. Το συμφέρον ποσοστό ΑΠΕ είναι διαφορετικό ανά χώρα και περιοχή και προκύπτει από σχετική μελέτη.
Αυτό είναι εμφανέστατο είναι ότι η αιολική ενέργεια είναι κάθε άλλο παρά αποτυχημένη όπως θέλουν να την παρουσιάζουν οι άσχετοι με το θέμα και για αυτό οι επενδύσεις σε ισχύ είναι συνεχώς αυξανόμενες.

Σύντομα , με την επικράτηση των ηλεκτρικών οχημάτων , η μόνιμη διασύνδεση τους στο δίκτυο θα είναι επένδυση από μέρους των καταναλωτών προς την λύση αποθήκευσης περίσσειας ισχύος που σήμερα δεν είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμη
Δεν ξέρω εάν είναι "λάθος σκεπτικό" το να κάνει μία χώρα τη "σχετική μελέτη" της με βάση τουλάχιστον σε τι ποσοστό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από την αιολική ενέργεια αποβλέπει.
Καλό είναι να διαβάζουμε και παρακάτω:
Denmark plans to increase wind's share even further[24] to 50% of consumption in 2020,[25] and up to 84% in 2035

Άντε πάλι με το περιβαλλοντικό και οικολογικό κόστος της αιολικής ενέργειας.... Οι-κωλο-γία μια ζωή...
Από το "plans" μέχρι το να καταστεί πραγματικότητα έχει κάποια διαφορά, τουλάχιστον μέχρι πράγματι να λάβει χώρα το "σχέδιο". Καθώς είμαστε ήδη γερά μέσα στο 2021, δεν διάβασα πουθενά ότι η Δανία όντως έφθασε το 50% για το οποίο σχεδιάζε για μέχρι το 2020. Ως προς το 2035, όποιος ζει μπορεί να δει πόσο μάκρυα θα έχουν φθάσει.
Σε κάθε περίπτωση, η μικρή Δανία ίσως μπορέσει να τα καταφέρει...Πόσες άλλες χώρες, ακόμη και του μεγέθους της Δανίας, μπορέσαν να τη μιμηθούν και με τι όρους?
Αν δεν υπάρχει ή δεν πρέπει να υπολογίζουμε το περιβαλλοντικό και οικολογικό κόστος, ΟΚ. Επειδή έτυχε στην καριέρα μου να συμμετάσχω για κάμποσα χρόνια στο Ειδικό Οργανισμό για το Περιβάλλον του ΟΗΕ (United Nations Environment Programme, UNEP), για τους εκεί ειδικούς υπήρχε κάποιο θεματάκι σχέσης χρήσης αιολικής ενέργειας με το περιβάλλον γενικότερα, τη βιοποικιλότητα ειδικότερα κ.ο.κ.
Τέλος πάντων, τουλάχιστον ένα είδος κόστους-οφέλους ανάλυση θα πρέπει να υπάρχει ή να γίνει...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.196
Μη γελάς εσύ ρε!

Άντε μη σε βάλω μέσα στο αεροπλάνο του και δεις το χάρο να σας κτυπάει το τζάμι!
μπορεί να βγει κ ο Μάρκου έξω να το χτυπήσει αυτός :lol:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.079
Από τα κριτήρια εναντίον των ανεμογεννητριών, το πιο αστείο είναι η "ασχήμια".

Βλέποντας αυτούς που το παραθέτουν, το ύφος τους, τους τρόπους τους, τα πιστεύω τους, την καθημερινότητά τους, καταλαβαίνω ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει περί ομορφιάς.

Reaction score
6.708
Από τα κριτήρια εναντίον των ανεμογεννητριών, το πιο αστείο είναι η "ασχήμια".

Βλέποντας αυτούς που το παραθέτουν, το ύφος τους, τους τρόπους τους, τα πιστεύω τους, την καθημερινότητά τους, καταλαβαίνω ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει περί ομορφιάς.
Πολύ σωστό! Ας μη ξεχνάμε και το γνωστό..."The beauty lies in the eye of the beholder" και σε πιο Σαιξπηρικό στυλ..."Beauty is bought by judgement of the eye"...

Reaction score
22.892
Εγω το είπα έχοντας άλλο σκεπτικό.
Η παραγωγή ενέργειας στην παρούσα κατάσταση είναι απλά ανεπαρκής. Globally.
Η πυρηνική ενέργεια είναι η μόνη που μπορεί να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση. Υπάρχει και η καύση του λιγνίτη αλλά δεν θεωρείται πράσινη(τρίχες κατσαρές) , αφού λοιπόν θέλουν πράσινη ενέργεια , ας φιάξουν μερικά πυρηνικά εργοστάσια να τελειώνουμε. Σε λίγο καιρό με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα έχει γεμίσει ο πλανήτης δεν θα φτάνει το ρεύμα ούτε για ζήτω.
Το τι πρέπει να κάνουν για να μην έχουμε νέα chernobyl, fukusimες κλπ είναι νομίζω γνωστό.
Κυρίως , δεν παραχωρεί το κράτος την εκμετάλευση σε ιδιώτες που μόνο σκοπό έχουν το κέρδος και την μείωση των εξόδων.
Υπηρεσίες κοινής ωφελείας όπως λέγονταν παλιά.
Να αυτά λέω και εγώ. Αλλά άντε να πείοουμε. Δε ξέρουν οι άνθρωποι, μην ασχολείσαι. Αφού και εδω μέσα οι Αντι - ψεκ (που θέλουν ανεμογεννήτριες κλπ ) εμένα μου φαίνονται ψεκ. :) Πρέπει να διαβαθμστεί το ψεκ ανά ένταση και είδος. Εγω π.χ. είμαι Ψεκ μόνο για τις τρίοδους λαμπάτους κλάση α, πολλά βατ χά χά. Σε όλα τα άλλα είμαι σουπερ αντιψεκ. Ο wnet με τις ανεμογεννητριες ,ο Νταχαρης .... άγνωστο..

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.525
οικολογικό κόστος
Έχουμε ξεπατώσει (και συνεχίζουμε) ούτε και ξέρω πόσα εκτάρια προαιώνιων βιότοπων κα τώρα μάς έπιασε ο πόνος για ένα μικρό ποσοστό δέντρων που χρειάζεται να κοπούν για να γίνουν δρόμοι.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.410
Πυρηνικά εργοστάσια στην Ελλαδα;
Κάτι ξέρει ο Ερντογαν δηλαδή.. κοιτάει μπροστά!
Από σεισμούς πως πάμε;
Γιατί όχι?
Οι σεισμοί σε φοβίζουν?
Κανένα θέμα δεν έχουν σοβαρές αντισεισμικές κατασκευές.
Το όλο ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα είναι ο χειριστής τους - εκμεταλευτής τους και τίποτα άλλο.
Ενέργεια σχεδόν τσάμπα , να φαν και οι κόττες. Υπερκάλυψη όλων των αναγκών , για τώρα και μελοντικά .
Δεν ξέρω τι ξέρει ο ερντογάν.

Reaction score
6.708
Έχουμε ξεπατώσει (και συνεχίζουμε) ούτε και ξέρω πόσα εκτάρια προαιώνιων βιότοπων κα τώρα μάς έπιασε ο πόνος για ένα μικρό ποσοστό δέντρων που χρειάζεται να κοπούν για να γίνουν δρόμοι.
Το οικολογικό κόστος πρέπει να αποτελεί μέρος της ανάλυσης κόστους-οφέλους (benefit-cost analysis). Βέβαια, σημασία έχει ποιοι θα μετέχουν στην ανάλυση αυτή...και πόσο επιστημονική ή πολιτική θα είναι...

Reaction score
3.161
Φτιάξτε ένα πυρηνικό εργοστάσιο για την κάλυψη ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ενεργοβόρων ενισχυτών.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.712
Αν καταφέρουμε να κινούμαστε μόνο με αέρα και ήλιο θα έχουμε τεράστιο κέρδος. Τα υπόλοιπα ας είναι από φυσικό αέριο, λιγνίτη κλπ. Τα υδροηλεκτρικα (λένε) κάνουν πολύ μεγαλύτερη καταστροφή στο τοπικό περιβάλλον από ότι οι ανεμογεννήτριες.

Από το 1970 έχει χαθεί η ισορροπία με τον πλανήτη και τις δυνατότητες του προς εμάς. Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού από τότε είναι 121%.

Υπάρχει η Earth Overshoot Day. Η μέρα όπου οι ανάγκες μας για οικολογικές πηγές και ανάγκες τελειώνουν όλο και νωρίτερα. Φέτος ήταν στις 29 Ιουλίου. Το 2020 λίγο παγκόσμιου lockdown είχε ανέβει στις 22 Αυγούστου. Από εκεί και μετά καταστρέφουμε τον πλανήτη γιατι ότι παίρνουμε και ότι του δίνουμε δεν μπορεί να το διαχωριστεί.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα ο μεγαλύτερος καταναλωτής είναι η Αμερική που χρειάζεται 5 πλανήτες το χρόνο, ακολουθεί η Κίνα με 3 πλανήτες.

www.overshootday.org/about/

Σε αυτό το link μπορούμε να δούμε σαν καταναλωτές πόσους πλανήτες χρειαζόμαστε κάθε έτος σύμφωνα με τι ζωή που κάνουμε.

www.footprintcalculator.org

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.410
Φτιάξτε ένα πυρηνικό εργοστάσιο για την κάλυψη ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ενεργοβόρων ενισχυτών.
Εχς ξεφύγ!
Ξέρεις τι ενέργεια απaιτούν τα ev?
Kαι μας λές για ενισχυτές?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members