Genelec The Ones

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Μηνύματα
5.852
Reaction score
12.416
Σκέψου όμως πως άλλοι έχουν έν ζεύγος παθητικων ηχείων (χωρίς σαμπ και χωρίς ενισχυτικά) στα υπερδιπλάσια λεφτά τούτου του σεταπ της τζενελεκ, ενώ κάποιοι άλλοι, έχουν εν ζεύγος παθητικων που μαζί με τα ενισχυτικά τους, ξεπερνούν το ποσό των τζενελεκ.
Σωστά. Στα λόγια σου έρχεσαι.

[costasEAR mode]Αϊ πάνε βρε, είναι κάργα φουλ ρέιντζ το εργαλείο λέμε, πιο φουλ ρέιντζ από κάτι τέρατα 4πλάσιας τιμής που γυαλίζουν στο μάτι των χαιεντάδων[/mode]
:biggrin:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.116
Reaction score
124.695
Σωστά. Στα λόγια σου έρχεσαι.
Λογικό και αναμενόμενο.
Σταθερα, χρόνια τώρα. 😎

Να ανησυχείς άμα αρχίσω να έρχομαι στα λόγια άλλων.. 🤣😜😁


Τα 901 Γκέρχαρντ και τα μεγάλα ουάνς, είναι πρακτικά τα μόνα δορυφορίδια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε πολυκαναλο σεταπ χωρίς σαμπ, και όχι μόνον αυτό, αλλά επιπροσθέτως να μοιράσεις το. 1 κανάλι σ'αυτα.
Ωστόσο, αν έχεις το μαλλί για να πας μέχρι εκεί, ε, βάλε και σαμπ ρε άρχοντα, κι ας είναι για τα μάτια του κόσμου..
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Η δική μου προειδοποίηση δεν αφορά σε όσους έχουν αρκετά υψηλό περισσευούμενο εισόδημα ώστε να κάλυπτε ένα πλήρες immersive setup με τέτοια αξιοθαύμαστα εργαλεία όπως τα The Ones,αλλά σε όποιον θα ήταν πρόθυμος να καταθέσει το ΄΄υστέρημά του΄΄ στην αγορά ένός δικαναλικού ζεύγους,είτε συνοδεία είτε απουσία sub...

Σε περίπτωση κατά την οποία τα ηλεκτρονικά συστήματα τέτοιων συσκευών παρουσιάσουν βλάβες οι οποίες για οποιονδήποτε λόγο δεν θα καλύπτονταν από εγγύηση,τότε ο χρήστης θα κληθεί να πληρώσει για την αποκατάσταση ποσά δυσανάλογα σε συνάρτηση με το αντίτιμο ολόκληρου του εκάστοτε τεμαχίου,δορυφόρου ή sub...Οι εταιρείες τείνουν κιόλας να χρεώνουν περισσότερα για υποσύνολα του ενεργού ηχειακού συστήματος τα οποία θα συνοδεύονταν από μικρότερο χρόνο εγγύησης,λ.χ. τα ηλεκτρονικά έναντι των μεγαφώνων.Το θέμα εθίγη προς γνώση όλων και όχι αποκλειστικώς για την περίπτωση των Genelec...
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.247
Reaction score
78.936
Αν αγόραζα σήμερα σύστημα πιθανότατα θα ηταν με αυτά, και ας έπαιρνα 5in μικρότερη οθόνη αν δεν χωρούσε.

Εχει λήξει το ματς, δεν έχει νόημα. Geithain δεν χωράνε, οπότε The Ones, και τέλος.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.116
Reaction score
124.695
Προσωπικά έχω 9 δορυφόρους κάτω και 4 πάνω, σύνολο 13 που λίαν συντόμως προβλέπω να γίνουν 16, μόλις ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του τρινοβ.

16 τέτοια τζενελεκ βγαίνουν 80 χιλιάρικα, και δε θα βάλω ανόμοια ηχεία.
Φυσικά πουλώντας τα προηγούμενα, τα 80 θα γίνουν χονδρικα 65.

Δεν είναι καιρός για τέτοια κίνηση, κάτσε να πάρουμε κάνα Τεσλα πρώτα και μετά, αλλά δεν το έχω απορρίψει σαν ιδέα, ίσα ίσα, παραμένει σταθερή στην άκρη του μυαλού μου..
 

Μηνύματα
3.998
Reaction score
3.831
Συγκριτικά με τα ανωτέρω δύο, τα ντατς δε κάνουν ούτε για διακοσμητικά, ούτε για ασανσέρ.
Τα ντατς τα έχω στο επίπεδο των Νιούμαν που παίζω. Εξαιρετικά μεν, αλλά καμία σχέση με τα ανωτέρω μεγαθήρια..
Ικτίθισι τόσου, που δεν φαντάζισι:fuckyou:
Μνιά που έχω ίδιαν εμπειρίαν σε λέω -και δεν θα επαναλάβω- ότι όχι με 13, με 2 Ντατσ επικρατεί τρόμος σε ντάμπα-ντούμπα αδιανόητος -απλά- για τα Νιούμαν.
Ανατομική αναδιάταξη ισχύου και οσχέου μαζί.
Σε περίπτωση που είχες δε 5 Ντατσ στο χώρο σου, θα καταλάβαινες τα χτυπήματα με το προς τα πού γέρνεις!! Για 5 Γκέιθαν δε γνωρίζω!!
Δεξιό παλάτζο? Βαράι απ αριστιρά!!
Γέρνς σα μπροστά? Βαράι απο πίσ!!
Κ.Ο.Κ
Στο τραπιζάκ θάταν: πουτήρ, νιρό κι αντι....-ιλλιγιώδη πίλς. Στανταρ!!
Περί αποκαταστάσεως πραγματικότητας το κείμινον, ΑΕΙ μη δγιαβάζω παπαρίτσις.
Ίσυ τυχιρός που δεν πέρασε κάνα Ντάτσ -τυχαία- από κει που μένς!!:drinks:
 




Ndis

Titika
Μηνύματα
1.853
Reaction score
4.601
Νομίζω οτι το diminishing return βαράει χοντρά στο κεφάλι. Δλδ πόσο περισσότερο ξύλο θα φας απο τα 16 genelec 8361 σε σχέση με τα 16 kh310 (ή focal twin be 6 ή genelec 8050). Στο 1.5Κ ανα τεμάχιο βασικά υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις. Απο τα χρήματα που εξοικονομείς βγάζεις ενας τρινοβ ανα 5 τεμάχια!

Τώρα βέβαια αν έχεις λ7 για κάψιμο, γιολαρα!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.116
Reaction score
124.695
πόσο περισσότερο ξύλο θα φας απο τα 16 genelec 8361 σε σχέση με τα 16 kh310 (ή focal twin be 6 ή genelec 8050)
Δεν "χρειάζεται" περισσότερο ξύλο, και δε το κάνεις γι'αυτο το λόγο, αλλά γιατί απλώς είναι καλύτερο ηχείο το τζενελεκ.

Προφανώς την στάθμη, με οποιουσδήποτε δορυφόρους, θα πρέπει να την περιορίσεις το πολύ στα 10 ντεσιμπέλ πάνω από αναφοράς, για λόγους ασφαλείας των αυτιών σου..

Ολα τα σοβαρά μόνιτορ, ανεξαιρέτως, είναι ικανά για στάθμες αναφοράς στην ενδεδειγμένη για αυτά απόσταση ακρόασης, πάντα αυτός είναι ο στόχος της υλοποίησης.

Το καλύτερο ηχείο όμως, θα παίζει καλύτερα.
Τα σχεδιαγράμματα του τζενελεκ βγάζουν μάτι.
Οι παραμορφωσεις κυμαίνονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα σε όλο το φάσμα.
Η ομοιογένεια οφ αξις είναι υπόδειγμα για όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές ανεξαιρέτως.
Η απόκριση on axis ομοίως αποτελεί υπόδειγμα, παράδειγμα προς μίμηση, με πλήρη έλλειψη συντονισμών και χρωματισμών.
Το στεπ ρισπονς έρχεται σα κερασάκι στην τούρτα να δείξει την αρτιότητα της υλοποίησης στο πεδίο του χρόνου.
Η δε στάθμη, αρκεί για χρήση ως main monitors σε μεγάλες αποστάσεις ακρόασης, για άνετη ασυμπίεστη στάθμη αναφοράς.

Κανένα μόνιτορ δεν προορίζεται για χρήση σε μεγαλύτερη στάθμη της στάθμης αναφοράς. Υπάρχουν τα PA για αυτή τη χρήση.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.116
Reaction score
124.695
Μνιά που έχω ίδιαν εμπειρίαν σε λέω -και δεν θα επαναλάβω- ότι όχι με 13, με 2 Ντατσ επικρατεί τρόμος σε ντάμπα-ντούμπα αδιανόητος -απλά- για τα Νιούμαν.
Όσον αφορά την χρήση των εν λόγω δορυφόρων ως κυρίως ηχείων χωρίς σαμπ, έχεις δίκιο.

Μόνο που αυτή η χρήση, είναι πέραν της δικής μου λογικής, δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ και για κανένα λόγο, κανένα εξ αυτών των 2 δορυφόρων ως ηχείο πλήρους φάσματος χωρίς σαμπ, το θεωρώ λάθος εκ των πραγμάτων, αν και είναι γνωστός συμβιβασμός σε μερικά σαλόνια. 😎

Ανάλογο σφάλμα θα ήταν η χρήση των γκριμ χωρίς το σαμπ τους.. 😎

Η καρδιοειδης αρχιτεκτονική του ντατς, του κόβει στάθμη, είναι αναπόφευκτο, και αυτό το γνωρίζουμε και για τα γκειθαιν.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηχείων, είναι διαθέσιμα, όπως το max spl, και εντός των ορίων χρήσης τους (ενδεδειγμένη απόσταση ακρόασης) είναι αμφότερα ικανά για παρόμοιες στάθμες στο φάσμα που τους αναλογεί, εφόσον χρησιμοποιηθούν σωστά (κροσαρισμενα και με σαμπ) και ουχί σαλονατα.

Το Νιούμαν το 310 που έχω, πλεονεκτει στη χρήση ως δορυφόρος στην ενσωμάτωση με σαμπ, διότι είναι κλειστής καμπίνας. Ωστόσο, αυτό του το πλεονέκτημα, το καθιστά πρακτικώς άχρηστο για χρήση σε οποιοδήποτε σαλόνι χωρίς σαμπ, είναι μια λάθος τακτική αυτή, που απλώς οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα χαιενδικης φύσεως. Μια μικρή κλειστή καμπίνα με 8,25" γουφερ, τι θες να κάνει στην πρώτη οκτάβα σε σαλόνι που θα το βάλει ο καγκουρας στα 3,5 μέτρα; είναι απλώς λάθος όλο το κονσεπτ, δεν αποτελεί μειονέκτημα του ηχείου η χρήση με χαιενδικους όρους.😎

Ομοίως το γκριμ, κι αυτό σα το 310, χωρίς σαμπ, είναι ακατάλληλο για χαιενδικη χρήση, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε λανθασμένα συμπεράσματα. Βεβαίως, μεταξύ τους, το 310 πλεονεκτει λόγω ελαφρώς μεγαλύτερου γουφερ και 3 δρόμων, αλλά κανένα τους δεν είναι για σαλονατη φάρ φιλντ χρήση χωρίς σαμπ, και αυτό δεν αποτελεί μειονέκτημα των σχεδιασεων αυτών, αποτελεί απλώς λάθος χρήση τους. 😎

Το ντατς αντιθέτως, λόγω των οπών ανάκλασης χαμηλών που διαθέτει, αν χρησιμοποιηθεί ομοίως λάθος υπό όρους χαιενδικης φαρφιλντ τοποθέτησης σε σαλόνι χωρίς σαμπ, προφανώς θα πλεονεκτει στο φιλινγκ του χαιενδα, αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράματα. 😁🤣😍😜😁😘

Γενικώς η χρήση δορυφόρων χωρίς σαμπ, είναι λάθος χαιενδικης φύσεως και δεν ασχολούμαι προσωπικώς με τέτοιες τακτικές.

Το ντατς τυγχάνει να το έχω ακούσει και γω αρκετά για να έχω "ιδίαν άποψη" με χαιεντικους όρους, όπως και το Νιούμαν, και τα τζενελεκ και τα γκειθαιν, και αυτή δεν αλλάζει που να χτυπιούνται ως χταπόδια όλοι στο γνωστό σύμπαν. 🤣😂😁

Την άποψή μου, να στην πω αναλυτικά:

Η πρώτη μου επιλογή, για προσωπική χρήση, εννοείται σε πολυκαναλο ιμερσιβ σεταπ στο χώρο μου, hands down, για τον καλύτερο δορυφόρο που μπορούν να αγοράσουν τα λεφτά στο γνωστό συμπαν, είναι τα 901, τα Γκέρχαρντ, τα γνωστά "με γκειθαιν" φακ εβριθινγκ.

Η επόμενη επιλογή μου, ανεξαρτητως κοστολογίου μιλάω πάντα, θα ήταν τα τζενελεκ the ones, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η τρίτη επιλογή μου, πάντα ανεξαρτήτως κοστολογίου, θα ήταν τα γκριμ.

Τέταρτη επιλογή, ανεξαρτήτως κοστολογίου, και χωρίς σαφή νικητή μεταξύ τους, θα ήταν atc και Neumann. Το 45-αρι και το 310. Κανένα άλλο.

Πέμπτη επιλογή, και πάλι χωρίς σαφή νικητή, ειλικρινά δεν έχω προτίμηση, είναι ντατς και κιι. Δεν μπορώ να πω ότι προτιμώ το ένα έναντι του άλλου, δεν δίνω σαφές προβάδισμα σε κανένα.

Έκτη επιλογή, Adam s3h. Πρακτικά στο ίδιο επίπεδο με την 5η επιλογή, αλλά η καρδιοειδης αρχιτεκτονική των 2 της 5ης, τους αξίζει να μπουν ένα σκαλοπάτι ψηλότερα.

Μετα το χάος. Πολλά άξια, πολλά ενδιαφέροντα, χαμός, και το νέο pmc το 8-2 ίσως ξεχωρίζει.
Μου αρκεί όμως να βολεύομαι με οποιοδήποτε στην πρώτη εξάδα, όπως κι έχω πράξει. 😎


ΥΓ. 1. Κοστολογικα μιλώντας, τα 310 είναι η αγορά του αιώνα. Η τιμή τους είναι κλοπή.
Ακολουθεί το Άνταμ. 😎

ΥΓ. 2. Για λόγους πχιότητας, υπό χαιενδικης ένδυσης προσωπικών προτιμήσεων, θα άλλαζα ευχαρίστως όλα μου τα 310 με γκριμ, εν ριπή οφθαλμού. Αν μου κάνεις δώρο τη διαφορά τιμής τους. 🤣😁

Αν θέλω μόνο στάθμες, πάλι πάω σε τζενελεκ που δεν έχουν αντίπαλο.

Μία πιο λογική σύγκριση καθαρά και μόνο περί στάθμης (ανεξαρτήτως κοστολογίου) θα ήταν τα 310 σκέτα με τα γκριμ σκετα, ή αμφότερα με σαμπ, αλλά θα ήταν παράλογη λόγω διαφοράς κοστολογίου, κατά βάση θα είχε λογική (κοστολογιακα) να συγκρίνω τα ντατς με τα Γκέρχαρντ και με τα τζενελεκ, γιατί βρίσκονται όλα τους σε ίδια κοστολογια, και θα φάει πολύ ξύλο το ντατς από τα άλλα δύο, τόσο στην πχιότητα όσο και στις στάθμες. Δεν έχει ελπίδα.. 😎

Επί της ευκαιρίας, τα 310 παίζουν πιο δυνατά από τα γκριμ. Αυτό όμως, δεν έχει σχέση με τίποτα, και δεν έχει και καμιά ουσιαστική χρησιμότητα σα πληροφορία. 🤣😁
 
Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.786
Reaction score
11.021
Το εχει ολο το δενδρο αποφασης στο μυαλο του. Δεν υπαρχει. Ενα ποστ, ολοκληρος οδηγος αγορας.

Ρε τι θα κανουν τα περιοδικα και οι ριβιουερς, κλεφτες θα γινουν; Τα φορουμς; Με τι θα περναμε την ωρα μας;

(Κατσε να φτιαξω και γω εναν οδηγο για το λαουτζικο, με κοστος δορυφορου μεταξυ 100 και 500 εουρος και κλεισαμε.)

Υ.Γ. Εννοειται συμφωνω με τις επιλογες. Αν και θαθελα να ακουσω κι ολας ;-) Μονκαναδυοτρια εχω ακουσει απο αυτα που προτεινονται.
 
Last edited:

Μηνύματα
3.998
Reaction score
3.831
να συγκρίνω τα ντατς με τα Γκέρχαρντ και με τα τζενελεκ, γιατί βρίσκονται όλα τους σε ίδια κοστολογια, και θα φάει πολύ ξύλο το ντατς από τα άλλα δύο, τόσο στην πχιότητα όσο και στις στάθμες. Δεν έχει ελπίδα.. 😎
Στο σπίτι μου, δεν υπήρχε θέμα στάθμης για τα Ντατς, τρόμος, στο είπα από κοντά!
Σε σχέση με τα Κιι, νομίζω ότι υστερούν στην μεσαία - υψηλή περιοχή, το ίδιο και με τα Γκριμ.
Κοστίζουν βέβαια λιγότερο απ τα μισά χρήματα αυτών των δύο.
Αυτά για το δικάναλο που λέτεεε...!;)
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.247
Reaction score
78.936
Τα Dutch παραμορφώνουν όταν παίζουν δυνατά, αρκετά περισσότερο απο τα Genelec.
Στα 96dB οι παραμορφώσεις, το πάνω είναι το Genelec

CF37E6A0-95D5-4CBD-A9AC-8F4C6846070B.jpeg
2834342D-BE2C-4625-B9C8-120AF4353FB9.jpeg


To Dutch από την άλλη εχει το καρδιοειδές ως πλεονέκτημα και σε σαλόνι που γίνεται της καραμπόλας δεν θα χρειάζεται να παίζει πολύ δυνατά.
Σε προσεγμένο χώρο όμως θα φανεί η διαφορά στην απαραμόρφωτη στάθμη.
 



Μηνύματα
4.461
Reaction score
7.732
Παιδες αξιζει το σεταπ για να ακουω λιγο σποτιφαι στο γραφειο???
βασικα δεν νομιζω να υπαρχει ακομη μελος στο avsite που να εχει αγορασει....τα the ones :lolsign:
 

Ndis

Titika
Μηνύματα
1.853
Reaction score
4.601
Παιδες αξιζει το σεταπ για να ακουω λιγο σποτιφαι στο γραφειο???
Φιλαρακι εχεις λιγο γραφειο στα ηχεια σου:lol::lol::lol::lol:
Μέχρι spotify φίλος ... Για tidal δεν κάνουν .

Μόνο μπιεντανταμπλεγιου κίτρινα για χαϊ-φαϊ.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.323
Μηνύματα
2.858.528
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top