Ανασχεδιασμός στέγης σε σοφίτα

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.589
Εγώ προτείνω το εξής :
Βρες και Ρώτα όχι αυτόν που την έφτιαξε, αλλά τον μηχανικο που την σχεδίασε και την υπολόγισε, γιατί αυτός ο σχεδιασμός είναι καλός και δε νομίζω να το έκανε ένας στεγας από μόνος του.
έχω την υποψία ότι τον σχεδιασμό μπορεί να τον έκανε και ο πεθερός μου(μηχανικός).....αλλά δυστυχώς μας άφησε

Reaction score
6.712
μετά από 20 χρόνια....άντε να ψάχνεις μνήματα :roflmao:
Τι να πω;
Αν έχεις καλούς γείτονες προχωρα.....
Κοίτα μήπως κάποιος μηχανικός σου προτείνει κάποια λύση για την κολώνα κ γλιτώσεις τα υπόλοιπα διαφορετικά θα πληρώσεις και το ξηλωμα κ την κατασκευή απ' την αρχή +κάποια υλικά.
Μεγάλες δουλειές πάς να ανοίξεις χαράς το κουράγιο σου

Reaction score
11.725
Σκέφτηκα κάτι, πατέντα που σου λύνω το θέμα της μεσαιας κολόνας χωρις όμως να ξηλώσεις τπτ , αλλά θα στο πω αφού δω και άλλες φωτό.

Υ. Γ.
θελω να ξέρω το παχος της πλάκας (ότι στοιχεία έχεις γι αυτήν πχ σχέδιο)

daharis666

Moderator
Reaction score
83.589
Τι να πω;
Αν έχεις καλούς γείτονες προχωρα.....
Κοίτα μήπως κάποιος μηχανικός σου προτείνει κάποια λύση για την κολώνα κ γλιτώσεις τα υπόλοιπα διαφορετικά θα πληρώσεις και το ξηλωμα κ την κατασκευή απ' την αρχή +κάποια υλικά.
Μεγάλες δουλειές πάς να ανοίξεις χαράς το κουράγιο σου
γείτονες δεν έχω ούτε μπροστά ούτε πίσω....μόνο δίπλα

μπροστά έχει δρόμο και μετά μια απέραντη αλάνα-οικόπεδο....πίσω είναι το πάρκινγκ του σουπερμαρκετ και μετά δρόμος και μετά κάτι χαμηλά σπίτια.....πολλά μέτρα μακρυά

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.517
στο πολυ προχειρο και καφενειακο το πραμα παει καπως ετσι :
-Σεναριο ενα, βαζεις δοκαρι και προσθετεις 2 κολωνες,
-σεναριο δγυο αλλαζεις τις αποστασεις των κολωνων...(πιθανο να χρειαστεις ενα δοκαρι το εχω βαλει με μπλε)
-σεναριο 3 βγαζεις την κολωνα αλλα βαζεις υποστηριγμα (ή διπλο υποστηριγμα με κιτρινο)..
(ή καποιος συνδιασμος αυτων)
επισης αντι για ξυλο μπορεις να χρησιμοποιησεις αλλα υλικα πχ σιδεροδοκο κοκ..
(ε προφανως καποιος επαγελματιας πρεπει να το μελετησει)
1643368313738.png

daharis666

Moderator
Reaction score
83.589
-σεναριο δγυο αλλαζεις τις αποστασεις των κολωνων...(πιθανο να χρειαστεις ενα δοκαρι το εχω βαλει με μπλε)
-σεναριο 3 βγαζεις την κολωνα αλλα βαζεις υποστηριγμα (ή διπλο υποστηριγμα με κιτρινο)..
View attachment 238443
τέλειο!
δεν καταλαβα Χριστό :p :roflmao:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.589
Υ. Γ.
θελω να ξέρω το παχος της πλάκας (ότι στοιχεία έχεις γι αυτήν πχ σχέδιο)
θα κάτσω να τα βρω....

αν όχι να πάρω μεζούρα και να μετρήσω? :laugh:

Reaction score
7.109
Πρωτα απο ολα,απευθυνεσαι σε αυτον που σχεδιασε-υπολογισε την στεγη,στον πολιτικο μηχανικο σου δηλαδη.Αυτο που εγω μπορω να σου προτεινω,ειναι να κατασκευαστει εσωτερικα μεταλικος σκελετος (καθετα στο δοκαρι που θελεις να βγαλεις) που θα ακολουθει την κλιση της στεγης......δυο τρια πλαισια ειναι ικανα να παρουν ολα τα φορτια.Αλλα και παλι μηχανικος και υπολογισμοι,οχι με το ματι,οχι στο περιπου,οχι ο μπαρμπα μητσος ο αρχιμαστορας.

Reaction score
25.586
για να φύγουν οι κεντρικές κολόνες πρέπει να μοιραστεί το βάρος τους στις πλαϊνές.
εφικτό είναι ίσως και χωρίς λύσε δέσε αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει χωρίς μελέτη στατικότητας. σίγουρα το σωστότερο είναι αυτό που προτείνει ο @Artemios .
πρακτικά σε κάθε κολόνα που φεύγει μπαίνει μια κατασκευή σχήματος Π που την αντικαθιστά.

Reaction score
11.725
για να φύγουν οι κεντρικές κολόνες πρέπει να μοιραστεί το βάρος τους στις πλαϊνές.
εφικτό είναι ίσως και χωρίς λύσε δέσε αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει χωρίς μελέτη στατικότητας. σίγουρα το σωστότερο είναι αυτό που προτείνει ο @Artemios .
πρακτικά σε κάθε κολόνα που φεύγει μπαίνει μια κατασκευή σχήματος Π που την αντικαθιστά.
Γιαυτο ζήτησα τον ξυλοτυπο ;)

Reaction score
6.712
View attachment 238443
Οργανωμένος ο decembered.
Δώσε τιμή να πάρουμε τη δουλειά...
Θα έρθω για μεροκάματο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.011
Members
38.521
Νεότερο μέλος
seos