Eνδοτικοτητα κεφαλης - συχνοτητα συντονισμου συστηματος... Αληθεια η "αρλουμπες"?

Reaction score
906
δεν καταλαβα τι ειναι αυτο που μετραμε σε ενα πικαπ σε σχεση με την ιδιοσυχνοτητα αυτου.
ολο το πικαπ μαζι με τα εξαρτηματα του, σαν μια ενιαια -ενα πραγμα- κατασκευη;

1. H συχνοτητα συντονισμου του συστηματος, δεν υπαρχει τροπος να μετρηθει και συνεπως δεν ξερουμε ποια (πραγματικα) ειναι!
σιγουρα υπαρχει μια ιδιοσυχνοτητα σε αυτο, οπως σε ολα τα αντικειμενα που μας περιβαλουν. και υπαρχουν τροποι-μετρησεις.
αν θεωρειτε οτι δεν υπαρχουν, τοτε μπορειτε με τα αυτια σας που τοσο χρησιμοποιειται για τον εντοπισμο των τοσων διαφορων απο συστημα σε συστημα και απο ντακ σε ντακ (σικ) , να τα χρησιμοποιησεται και για να βρειτε την ιδιοσυχνοτητα αυτου που θελεται, απλως ακουμπωντας-τριβωντας-χτυπατε ευγενικα με το δαχτυλακι σας το βραχιονα, το επιπλο, τη μπλαφονιερα, εν πασει περιπτωση οτι θελει καποιος , και την βρισκει.
αλλα ξεχασα, πρεπει να υπαρχει απολυτο αυτι για να την βρει.
οπως υπαρχει και προγραμμα, με καλο μικροφωνο, οπου το χρησιμοποιουν συνεχεια εξελιγμενοι ορανοποιοι κανοντας ταπ-πιουνινγκ στα οργανα τους, και μετρανε τα παντα πριν τα κολλησουν.
για πλακα με τα παιδια βρισκαμε τι συχνοτητα εχουν διαφορα αντικειμενα στο σπιτι (μεχρι κ το ψυγειο, δυο φορες μαλιστα αφου βγαλαμε απο μεσα και το ταψι με το παστιτσιο-φυσικα εδειξε 2 διαφορετικες συχνοτητες-μη αντιληπτες ομως στη μικροδιαφορα τους , ενω το προγραμμα το "βρηκε", απο 3 απολυτα αυτια στο ιδιο σπιτι).

Ακομα και η χρηση clamp η οχι αλλαζει την συχνοτητα συντονισμου του συστηματος.
ενα πραγμα που θα ειχε ενα (καποιο αμφισβητισιμο) ενδιαφερον ειναι να τοποθετηθει το συστημα , μετα απο χιλιαδες μετρησεις, που δεν φτανει μια ζωη, σε μια συγκεκριμενη συχνοτητα, οπου αυτη η συχνοτητα δεν θα ηταν σωστο να πατησει σε καποια συχνοτητα ακριβως στη νοτα αλλα ενδιαμεσα σε δυο, διοτι ως γνωστον οταν παταει σε μια τοτε αυτη εχει μεγαλυτερη διαρκεια και οι διπλανες της εχουν γρηγοροτερη αποσβεση.
μετρησιμα πραγματα, ακουστα ομως απο 3 ανθρωπους στους 10.000.
(και αυτο μετρημενο απο την στατιστικη ειναι :lol: )

(το κλαμπ αυξανει μαζα=αυξανει κ την ιδιοσυχνοτητα σε χερτζ)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.231
.... διακινδυνευοντας να καταντησω τερμα γραφικος .... θα πω "πειναω παλι!" 🐒
Να, ας πουμε οτι το αρλουμπες στο τιτλο, κσεκινα να προδιαγραφεται..."τουλουμπες" 8-)

Reaction score
15.469
Έχεις μπομπινόφωνο και τσικουδιά σπιτική και καταδέχεσαι και μας μιλάς;
ρωτω γιατι εχω
- ασε δα τσι αλλες σαβουρες -
ενα δισκο τσι καρμελ
και που δα τονε παιζω ?
κι ανε τονε παιζω στσι λαθος στροφεςπωςταλενετανα δα ν εχω την ιδια απολαφση ?

maimoydistiko :biggrin:

Reaction score
7.038
..το 8τρακ.. 🐒
Πριν 35 χρόνια περίπου σε ένα κουτουκάκι στην εξοχή που πηγαίναμε στα 16 μας με ενα φίλο καθόμασταν καμια φορά με έναν μαγκίτη Σαλονικιό που ήταν τότε γύρω στα 50. Από το πρωί με μπύρες εννοείται ο τύπος , το βραδάκι λοιπόν που πηγαιναμε καμια φορά εμείς και καλά μαγκάκια να πιούμε μία μπύρα ή ένα κρασί μας έλεγε ιστορίες. Μία από αυτές ήταν ότι ενώ πίνει από το πρωί δεν έχει κάνει ποτέ ατύχημα στον δρόμο γιατί τον βοηθάει ο άγιος Καζαντζίδης. Αφού τον καταφέραμε να εξηγήσει τι εννοεί, να μην κουράζω ο τύπος είχε 8τρακ κασετα στο αυτ/το και την έβαζε κάτω από το πετάλι του γκαζιού όταν έφευγε πίτα από την ταβερνα!!
🤣🤣🤣🤣🤣

Reaction score
23.043
Πριν 35 χρόνια περίπου σε ένα κουτουκάκι στην εξοχή που πηγαίναμε στα 16 μας με ενα φίλο καθόμασταν καμια φορά με έναν μαγκίτη Σαλονικιό που ήταν τότε γύρω στα 50. Από το πρωί με μπύρες εννοείται ο τύπος , το βραδάκι λοιπόν που πηγαιναμε καμια φορά εμείς και καλά μαγκάκια να πιούμε μία μπύρα ή ένα κρασί μας έλεγε ιστορίες. Μία από αυτές ήταν ότι ενώ πίνει από το πρωί δεν έχει κάνει ποτέ ατύχημα στον δρόμο γιατί τον βοηθάει ο άγιος Καζαντζίδης. Αφού τον καταφέραμε να εξηγήσει τι εννοεί, να μην κουράζω ο τύπος είχε 8τρακ κασετα στο αυτ/το και την έβαζε κάτω από το πετάλι του γκαζιού όταν έφευγε πίτα από την ταβερνα!!
🤣🤣🤣🤣🤣
Πριν 52 χρόνια που λές :D , ο πατέρας μου είχε ενα πεζό 205, 305, 405 , 505 δεν ξέρω, και μας πήγαινε εξοχή κάθε ΣΚ και αυτό είχε κασετόφωνο απο την μάνα του νομίζω 8 track. Είχε δεν ξέρω καμια 10ρια κασέτες (είχαν μεγάλη διάρκεια αυτές ? μου φάινεται, δεν ξέρω πόσο) με Νταλάρα, Αλεξίου, Μοσχολιού κλπ της εποχής και έπαιζαν μέχρι να φτάσουμε. Καλός ήχος ήτανε. Εμάς (στα αδέλφια) τα τραγούδια δεν μας άρεσαν αλλά ο ήχος ήταν καλός.Αυτά.:D

Reaction score
5.849
Στην αρχή αυτού του κομματιού

Το ραδιόφωνο με τα παράσιτα και την ραδιοφωνική μουσική που παίζει, στο 5-καναλο sacd ακούγεται αποκλειστικά και μόνο από το πλαϊνό σαραουντ ηχείο δεξιά.

Κανένα άλλο ηχείο δεν παίζει τίποτα απολύτως όμοιο με το πλαϊνό σαραουντ δεξί, δηλαδή είναι όντως σα να έχεις ένα ραδιόφωνο στο πλάι σου.

Στο δικάναλο στριμ από ρεντ μπουκ, το ραδιόφωνο παίζει μόνον από το εμπρός δεξί ηχείο. Το εμπρός αριστερό, δεν συμμετέχει καθόλου.

Ακούς λοιπόν το ραδιόφωνο να προέρχεται από την κατεύθυνση του εμπρός δεξιού ηχείου σου.

Στο βινύλιο, το ίδιο ραδιόφωνο, ακούγεται κυρίως από το δεξί ηχείο, αλλά λόγω περιορισμών του μέσου στο διαχωρισμό καναλιών, βγαίνει ήχος και από το αριστερό ηχειο.

Ακους λοιπόν το ραδιόφωνο λίγο πιο κεντρικά από την κατεύθυνση του εμπρός δεξιού ηχείου.

Το σωστό, είναι το sacd, και το περισσότερο λάθος, είναι το βινύλιο.

Τι σ'αρεσει είναι μια άλλη κουβέντα.
"Βγάζει μάτι"..... βέβαια θα υπάρξει αντίλογος ότι το σωστό τελικά είναι το βινύλιο

TGD

Reaction score
10.419
Δεν είναι σωστό ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Είναι διαφορετικές μίξεις και λογικά έχουν και οι δύο την έγκριση του συγκροτήματος. Προσωπικά το "Dark Side of the Moon" νομίζω ότι έχει καλύτερη πολυκάναλη μίξη από το "Wish You Were Here". Το πιο απλό ηχοτοπίο του WYWH δεν γεμίζει τον χώρο όπως το DSOTM.

Αλλά το καλύτερο και με διαφορά σε πολυκάναλο είναι το "Amused to Death", παρότι η επεξεργασία Q-Sound φέρνει πολλά χωρικά εφέ και στο δικάναλο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.825
Members
38.502
Νεότερο μέλος
Saitama