Ποδήλατο

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.070
Κι εγώ νευρίασα σήμερα, δεν μας πήγε καλά η μέρα φαίνεται.

Είπα να κάνω μια δεύτερη απόπειρα για Πάρνηθα (τελεφερίκ), μετά την περσινή. Πάλι με 3-4 μποφόρ βέβαια όπως πέρυσι, αλλά οκ.

Φτάνω, ξεκινάω, βάζω και χρονόμετρο για να κοντρολάρω λίγο τον ρυθμό, γιατί όπως είπα είναι μόλις δεύτερη φορά που πάω, δεν την ξέρω ακόμα πολύ καλά τη διαδρομή.

Μου φάνηκε ότι πήγαινα αρκετά καλύτερα από πέρυσι, έκανα μια μικρή στάση (όπου σταμάτησα χρονόμετρο και Strava) και έφτασα πάνω με το χρονόμετρο να λέει 47 λεπτά για το segment "χρονόμετρο ανάβαση Πάρνηθας". 58 πέρυσι, ωραία λέω. Γυρνάω σπίτι, κλείνω το Strava, και λέει 51:53.

Τι φάση; Μετράει και τον χρόνο της στάσης; Σε κάνει penalize κάποιο συγκεκριμένο χρόνο όταν σταματάς; Γιατί κατά τα άλλα είναι πολύ μεγάλη η διαφορά για να δικαιολογείται κάπως. Κι εκεί που ήμουνα χαρούμενος, νευρίασα 😂

Reaction score
20.720
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!
Τι να πούνε και οι άλλοι που στις καταβάσεις στραβωνουν οι δίσκοι από τις θερμοκρασίες...
Το σκέφτηκα και αυτό, με την συνεχή τριβή μην βγάλει καμία στραβή, ένας επιπλέον λόγος που το ρύθμισα στο χωριό. Θα το έφτιαχνα κι νωρίτερα, αλλά δεν είχα ένα γμν κατσαβιδάκι επίπεδο για να βγάλω τα τακάκια!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.593
Κι εγώ νευρίασα σήμερα, δεν μας πήγε καλά η μέρα φαίνεται.

Είπα να κάνω μια δεύτερη απόπειρα για Πάρνηθα (τελεφερίκ), μετά την περσινή. Πάλι με 3-4 μποφόρ βέβαια όπως πέρυσι, αλλά οκ.

Φτάνω, ξεκινάω, βάζω και χρονόμετρο για να κοντρολάρω λίγο τον ρυθμό, γιατί όπως είπα είναι μόλις δεύτερη φορά που πάω, δεν την ξέρω ακόμα πολύ καλά τη διαδρομή.

Μου φάνηκε ότι πήγαινα αρκετά καλύτερα από πέρυσι, έκανα μια μικρή στάση (όπου σταμάτησα χρονόμετρο και Strava) και έφτασα πάνω με το χρονόμετρο να λέει 47 λεπτά για το segment "χρονόμετρο ανάβαση Πάρνηθας". 58 πέρυσι, ωραία λέω. Γυρνάω σπίτι, κλείνω το Strava, και λέει 51:53.

Τι φάση; Μετράει και τον χρόνο της στάσης; Σε κάνει penalize κάποιο συγκεκριμένο χρόνο όταν σταματάς; Γιατί κατά τα άλλα είναι πολύ μεγάλη η διαφορά για να δικαιολογείται κάπως. Κι εκεί που ήμουνα χαρούμενος, νευρίασα 😂
Μετράει και τη στάση.
47 λεπτά πάντως για δεύτερη φορά είναι εξαιρετικός χρόνος.
Τόσο το κάνουν κόσμος που ασχολείται χρόνια με τη ποδηλασία

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.070
Μετράει και τη στάση
Ααα, κρίμας, δεν το ήξερα. Μπορούσα και χωρίς, αλλά ακόμα πιο σίγουρα μπορούσα να κάνω πολύ μικρότερη στάση, να πω ότι τουλάχιστον έκανα κάτω από 50.

Την επόμενη φορά χωρίς στάση και ελπίζω χωρίς αέρα, θα προσπαθήσω για 45άρι.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.593
Το έχεις εύκολα, μικρό tip.
Στις φουρκέτες θα κατεβάζεις μια ταχύτητα και θα το πας ορθοπέταλο, μετά θα κάθεσαι και θα ανεβάζεις μια ταχύτητα

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.070
47 λεπτά πάντως για δεύτερη φορά είναι εξαιρετικός χρόνος.
Τόσο το κάνουν κόσμος που ασχολείται χρόνια με τη ποδηλασία
Ναι, αλλά αυτοί έχουν gravel; Ή παλεύουν με τίποτα χρεπο-κουρσάκια; 😝

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.593
Με κουρσάκια βρε, γιαυτό σε λέω πως τα πήγες καλά.
Δούλεψε όσο μπορείς στη πάρνηθα, μεγαλώνει γερά παιδιά λόγο της μορφολογίας, δεν είναι δύσκολη ανάβαση και βοηθάει καρδιοαναπνευστικο και αντοχή

Αυτός είναι ο θκόσμ καλύτερος χρόνος, το βάζω ως κίνητρο :biggrin:
IMG_20220612_233658.jpg

Έχω κάνει τη ανάβαση αυτή 27 φορές, τη πρώτη φορά που πήγα το έκανα κάπου στα 35 λεπτά, πλέον υπό όλες τις συνθήκες το έχω 30 λεπτά το πολύ. Προσωπικά με βοήθησαν πολύ αναβάσεις σαν τη πάρνηθα για τους λόγους που προανέφερα.

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.318
Στη ηλικία σου είναι τούτος @xfader View attachment 254759

Το ψυχολογικό υπόβαθρο δεν έχει διαφορά από αυτό ενός ασκητή. Όλες αυτές οι ακραίες πρακτικές δηλώνουν αντίδραση προς το κατεστημένο. Δεν είναι δηλαδή μόνο η τρέλα για το ποδήλατο αλλά και μία έξτρα ώθηση από την αποστροφή για τις τρέχουσες συνθήκες της ζωής.

Καλά κάνει και "παιδεύεται" ο άνθρωπος, κι αν αισθάνεται ευτυχισμένος μπράβο του!

Γελάω μηχανικά επειδή δεν μπορώ καν να χωνέψω ότι κάποιος μπορεί να χαρεί επειδή έγινε Local Legend σε μία ανηφόρα. Είναι η εντελώς διαφορετική κοσμοθεωρία στην αντίληψη του "κέρδους". Χαίρομαι για τους επαγγελματίες ποδηλάτες που ξεθεώνονται αλλά ανεβαίνουν τα συμβόλαιά τους.

Υ.Γ. Του εύχομαι να μπορεί να κάνει αντίστοιχους άθλους για όσα περισσότερα χρόνια μπορεί.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.443
Το ψυχολογικό υπόβαθρο δεν έχει διαφορά από αυτό ενός ασκητή. Όλες αυτές οι ακραίες πρακτικές δηλώνουν αντίδραση προς το κατεστημένο. Δεν είναι δηλαδή μόνο η τρέλα για το ποδήλατο αλλά και μία έξτρα ώθηση από την αποστροφή για τις τρέχουσες συνθήκες της ζωής.

Καλά κάνει και "παιδεύεται" ο άνθρωπος, κι αν αισθάνεται ευτυχισμένος μπράβο του!

Γελάω μηχανικά επειδή δεν μπορώ καν να χωνέψω ότι κάποιος μπορεί να χαρεί επειδή έγινε Local Legend σε μία ανηφόρα. Είναι η εντελώς διαφορετική κοσμοθεωρία στην αντίληψη του "κέρδους". Χαίρομαι για τους επαγγελματίες ποδηλάτες που ξεθεώνονται αλλά ανεβαίνουν τα συμβόλαιά τους.

Υ.Γ. Του εύχομαι να μπορεί να κάνει αντίστοιχους άθλους για όσα περισσότερα χρόνια μπορεί.

Εσύ πρέπει να είσαι σαν τη γυναίκα μου, που της έσπασε τα νεύρα το Φορεστ Γκαμπ, το βρήκε ύμνο στην ηλιθιότητα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.318
Εσύ πρέπει να είσαι σαν τη γυναίκα μου, που της έσπασε τα νεύρα το Φορεστ Γκαμπ, το βρήκε ύμνο στην ηλιθιότητα
Αν δεν σταθείς μόνο στα κωμικά στοιχεία και θες να εμβαθύνεις, η γυναίκα σου έχει απόλυτο δίκιο.

Σε όλες τις ενέργειες μετράω κυριολεκτικά το αποτέλεσμα. Το εξαργυρώνω. Ακόμα και οι ενέργειες που δεν εξαργυρώνονται και σου προσφέρουν ευχαρίστηση, π.χ. το φαγητό σε ένα εστιατόριο, για να είναι δυνατές πρέπει να έχει προϋπάρξει μία άλλη εξαργύρωση.

Κάποιοι που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το μοτίβο, ψάχνουν για το "κρυφό" νόημα της ζωής.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.443
Μήπως, τελικά, αυτό το βιβλίο έπρεπε να το προτείνω στη σύζυγό σου αντί για στον @xfader; :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.593
Αν δεν σταθείς μόνο στα κωμικά στοιχεία και θες να εμβαθύνεις, η γυναίκα σου έχει απόλυτο δίκιο.

Σε όλες τις ενέργειες μετράω κυριολεκτικά το αποτέλεσμα. Το εξαργυρώνω. Ακόμα και οι ενέργειες που δεν εξαργυρώνονται και σου προσφέρουν ευχαρίστηση, π.χ. το φαγητό σε ένα εστιατόριο, για να είναι δυνατές πρέπει να έχει προϋπάρξει μία άλλη εξαργύρωση.

Κάποιοι που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το μοτίβο, ψάχνουν για το "κρυφό" νόημα της ζωής.
Ξεκίνησα να γράφω ένα κατεβατό, μετά διαβάζοντας τι έγραψα συνειδητοποίησα πως όλα αυτά μπορώ να τα περιγράψω με μια λέξη.
"Ματαιοδοξία"
Τα social media έχουν συμβάλει περαιτέρω στη ζημιά αυτή...

Reaction score
20.720

To local legend στο βγάζει το Stravaδι αν έχεις κάνει πολλές φορές το ίδιο segment σε διάστημα ενενήντα ημερών, δηλαδή ακόμα και 1 ή 2 φορές να το έχεις κάνει, αρκεί να μην το έχουν κάνει άλλοι περισσότερες. Οπότε δεν έχει και τίποτα το ιδιαίτερο για να χαρείς, δεν είναι κάτι που αφορά την απόδοση ας πούμε...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.318
To local legend στο βγάζει το Stravaδι αν έχεις κάνει πολλές φορές το ίδιο segment σε διάστημα ενενήντα ημερών, δηλαδή ακόμα και 1 ή 2 φορές να το έχεις κάνει, αρκεί να μην το έχουν κάνει άλλοι περισσότερες. Οπότε δεν έχει και τίποτα το ιδιαίτερο για να χαρείς, δεν είναι κάτι που αφορά την απόδοση ας πούμε...
Ακριβώς αυτό. Κάποιοι χαίρονται πάντως όποια και να είναι η αιτία.

Μου θυμίζει γνωστό μου κοντά στα 50, που δουλεύει σε τράπεζα από τα 25 του και ο μισθός του σήμερα (ως αγοραστική δύναμη) ελάχιστα διαφέρει από αυτόν της πρόσληψής του. Έχει πάρει όμως πολλές προαγωγές και καμαρώνει για τον τίτλο του που δεν χωράει στην κάρτες που μοιράζει.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.593
Ακριβώς αυτό. Κάποιοι χαίρονται πάντως όποια και να είναι η αιτία.

Μου θυμίζει γνωστό μου κοντά στα 50, που δουλεύει σε τράπεζα από τα 25 του και ο μισθός του σήμερα (ως αγοραστική δύναμη) ελάχιστα διαφέρει από αυτόν της πρόσληψής του. Έχει πάρει όμως πολλές προαγωγές και καμαρώνει για τον τίτλο του που δεν χωράει στην κάρτες που μοιράζει.
Γελάω γιατί το ίδιο συμβαίνει στη δλειά που κάνω, καμαρώνουν σαν γύφτικα σκερπάνια για τη προαγωγή, σκάω μύτη τους πάω όλους για φασίνα (και εγώ μαζί) και κάπως έτσι η προσγείωση τους βγαίνει ανώμαλη :biggrin:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος