- Reaction score
- 2.827
Άντε ντε πες ,ακόμη ;
digital vs analog εντυπωσεις
έχει καμία διαφορά ;
έχει καμία διαφορά ;
ακόμα ψάχνομαι με τη θέση των ηχείων, αφού βάψαμε όλο το διαμέρισμα,Άντε ντε πες ,ακόμη ;
έχει καμία διαφορά ;
Πολύ σωστά.όσο καλές και να είναι, είναι 2 επιπλέον άχρηστες μετατροπές
Τα dip switches μαμά είναι κλειστά . Μόνο τα store ανεβάζεις. Προσπάθησες πιο πριν να καλιμπράρεις από αυτά χωρίς το glm ;ακόμα ψάχνομαι με τη θέση των ηχείων, αφού βάψαμε όλο το διαμέρισμα,
τα ξαναπήγα στο ημιϋαπίθριο όπου ξαναέτρεξα το calibration από την αρχή και με τα έπιπλα σε άλλες θέσεις.
Εδώ άκουσα και πρώτη φορά το digital, τι να συγκρίνω;
Χώρια που βρήκα τα dip switches σε λάθος θέση, και μάλλον στην προηφούμενη θέση ακρόασης άκουγα με τον ένα δορυφόρο calibrated, τον άλλο χωρίς calibration και το sub επίσης χωρίς calbration. Τώρα που το σκέφτομαι κάτι μου έφταιγε (μάλλον η συνέργεια δορυφόρων- sub περισσότερο από ότιδήποτε άλλο)
-----------------------------------------
Θεωρητικά πάντως το digital είναι καλύτερο γιατί γλιτώνεις 2 επιπλέον μετατροπές του σήματος,
μία από ψηφιακό σε αναλογικό και μία από αναλογικό σε ψηφιακό,
όσο καλές και να είναι, είναι 2 επιπλέον άχρηστες μετατροπές
από τη δική μου ακουστική αντίληψη μάλλον είναι πολύ πιο κάτωΠολύ σωστά.
Ωστόσο, θεωρώ πως είναι διάφανες και κάτω του ορίου της αντίληψης.
Απλώς στην περίπτωση που λείπουν, δεν προστίθεται ο όποιος χαρακτήρας του πρώτου ντακ.
είχα ξεχάσει τα dip switches (stored) σε δύο ηχεία στο OFF και δεν παίζανε ότι έβγαλε το calibration αλλά ότι έχουν defaultΤα dip switches μαμά είναι κλειστά . Μόνο τα store ανεβάζεις. Προσπάθησες πιο πριν να καλιμπράρεις από αυτά χωρίς το glm ;
Το digital control volume για μένα είναι ένα θέμα .
Το σκατουλάκι το 9101am δεν αυξομειώνει την ένταση όπως έχω συνηθίσει. Θέλει συνεχή στιγμιαία πατήματα για να ανεβάσω ένταση με ασφάλεια. Έτυχε με παρατεταμένο πάτημα κατά λάθος ,να πάω την ένταση στο full και να πάρουν μπρος οι προστασίεσ ανάβοντας τα κόκκινα λαμπάκια.
Στο μεταξύ δεν βλέπω πουθενά το ποσοστό της έντασης αν παίζω χωρίς pc και το ξέχασα μια φορά στο -20.
Μπρρρ όταν το ξανάνοιξα.Τρόμος.
Ιδανικά θέλω ένα κουτί, σαν τους AVR ένα πράγμα, να είναι streamer να δέχεται πολλαπλές αναλογικές και ψηφιακές πηγές και να στέλνει σε aes ebu.
Και φυσικά ο όλος χειρισμός του να γίνεται από ένα iPad π.χ
Ωπ! Ωραιόςέχει μια επιλογή όταν στέλνεις τa calibration data στο ηχείο, ποια να είναι η ένταση που θα έχει το ηχείο όταν ανάβει
μήπως ένα minidsp SHD ?Ιδανικά θέλω ένα κουτί, σαν τους AVR ένα πράγμα, να είναι streamer να δέχεται πολλαπλές αναλογικές και ψηφιακές πηγές και να στέλνει σε aes ebu.
Φοβερό μηχανάκι αλλά μεγάλο μέρος της αξίας του που είναι το dac του και το Dirac , για τα συγκεκριμένα ηχεία είναι άχρηστα και ανεκμετάλλευταμήπως ένα minidsp SHD ?
έτσι ακριβώς, αυτή είναι η γενική ιδέα. Εγώ το είχα από πριν και επειδή έχει αρκετές ευκολίες το έχω κρατήσει.Έχω την εντύπωση ότι διαλέγοντας κάποιος sam monitors επιλέγει συνειδητοποιημένα να ενταχθεί στο οικοσύστημα τους.
ένα 7360 έχω προς το παρόν, αλλά μην το πεις πουθενάTo shd μπορεί να γίνει ένας υπέροχος pro.Να βάλεις μέχρι και το πικάπ.
Έχεις μέσω AES ψηφιακό σήμα στα main με volume στο dsp.
Παράλληλα έχει τα εργαλεία να ενσωματώσεις ότι sub επιθυμείς. Με λίγο κόπο είναι η αλήθεια αλλά δε περιορίζεσαι στα sub της genelec.
KyriakR, τι εντυπώσεις έχεις από τα 7360 ? Με ενδιαφέρουν αλλά γνωρίζοντας ότι στα χρήματα αυτά παίρνεις sub με καλύτερα χαρακτηριστικά είμαι διστακτικός.
τάφοςένα 7360 έχω προς το παρόν, αλλά μην το πεις πουθενά
κρος στους 80?το σετάρισμα έγινε εύκολα και ενώ έχω όσο μπάσο θέλω (ή νομίζω ότι θέλω) δεν καταλαβαίνω ότι παίζει κάποια άλλη πηγή ήχου εκτός των δορυφόρων
από ότι είδα μάλλον αναφέρεσαι στο αριστερό ηχείο που είναι στη γωνιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα στα σπίτια μας.με την τρίτη οκτάβα να δω τι θα κάνω![]()
κρος στους 85τάφος
κρος στους 80?
από ότι είδα μάλλον αναφέρεσαι στο αριστερό ηχείο που είναι στη γωνιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα στα σπίτια μας.
Ίσως αν έπαιζες ελαφρώς χειροκίνητα στις προβληματικές περιοχές ή αλλιώς συμβιβάζεσαι λίγο και το αφήνεις αφού πήρες τα μέγιστα με το GLM. Μη σκας και πολύ με αυτές τις καμπύλες
Βλέποντας το χώρο σου, σκέφτομαι ότι θα βοηθούσε κάποια στιγμή να μπούνε 4 πάνελ να κλείσει σε σχήμα Π ο χώρος ακρόασης για να ελέγχεται η ακουστική ενέργεια. Αυτό το λέω γιατί από τη μια είναι η γωνιά αριστερά και στη δεξιά μεριά είναι άνοιγμα.
Στη θέση σου θα έστελνα τη φωτογραφία του χώρου και τις αποκρίσεις των ηχείων σε κάποια από τις γνωστές εταιρίες να δω τι θα μου πουν.
λογικά είναι κροσαρισμένα στους 85 και δεν παίζουν εκεί κάτω, έχει αναλάβει το ένα sub.Εκει στο αριστερό ηχείο δοκίμασες να δώσεις manual στους 50 για να το φέρεις λίγο καλύτερα ;
Νομίζεις ότι με δεύτερο sub θα φτιάξει ;
Πως και πήρες το μικρό sub ενώ η Genelec προτείνει το 7370;
Μπορείς να βάλεις το glm report να δω και τον χαμηλό λόγο άμεσης προς έμμεση;
Οι απορίες είναι και για δικιά μου χρήση που θα με βοηθήσουν όταν βρω χρόνο να ασχοληθώ, αλλά τα forum για αυτον το σκοπό δεν είναι ;