Genelec στο σαλόνι

Reaction score
2.279
Άντε ντε πες ,ακόμη ;
digital vs analog εντυπωσεις
έχει καμία διαφορά ;
ακόμα ψάχνομαι με τη θέση των ηχείων, αφού βάψαμε όλο το διαμέρισμα,
τα ξαναπήγα στο ημιϋαπίθριο όπου ξαναέτρεξα το calibration από την αρχή και με τα έπιπλα σε άλλες θέσεις.
Εδώ άκουσα και πρώτη φορά το digital, τι να συγκρίνω;

Χώρια που βρήκα τα dip switches σε λάθος θέση, και μάλλον στην προηφούμενη θέση ακρόασης άκουγα με τον ένα δορυφόρο calibrated, τον άλλο χωρίς calibration και το sub επίσης χωρίς calbration. Τώρα που το σκέφτομαι κάτι μου έφταιγε (μάλλον η συνέργεια δορυφόρων- sub περισσότερο από ότιδήποτε άλλο)

-----------------------------------------

Θεωρητικά πάντως το digital είναι καλύτερο γιατί γλιτώνεις 2 επιπλέον μετατροπές του σήματος,
μία από ψηφιακό σε αναλογικό και μία από αναλογικό σε ψηφιακό,
όσο καλές και να είναι, είναι 2 επιπλέον άχρηστες μετατροπές

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.543
Πολύ σωστά.

Ωστόσο, θεωρώ πως είναι διάφανες και κάτω του ορίου της αντίληψης.

Απλώς στην περίπτωση που λείπουν, δεν προστίθεται ο όποιος χαρακτήρας του πρώτου ντακ.

Reaction score
2.827
ακόμα ψάχνομαι με τη θέση των ηχείων, αφού βάψαμε όλο το διαμέρισμα,
τα ξαναπήγα στο ημιϋαπίθριο όπου ξαναέτρεξα το calibration από την αρχή και με τα έπιπλα σε άλλες θέσεις.
Εδώ άκουσα και πρώτη φορά το digital, τι να συγκρίνω;

Χώρια που βρήκα τα dip switches σε λάθος θέση, και μάλλον στην προηφούμενη θέση ακρόασης άκουγα με τον ένα δορυφόρο calibrated, τον άλλο χωρίς calibration και το sub επίσης χωρίς calbration. Τώρα που το σκέφτομαι κάτι μου έφταιγε (μάλλον η συνέργεια δορυφόρων- sub περισσότερο από ότιδήποτε άλλο)

-----------------------------------------

Θεωρητικά πάντως το digital είναι καλύτερο γιατί γλιτώνεις 2 επιπλέον μετατροπές του σήματος,
μία από ψηφιακό σε αναλογικό και μία από αναλογικό σε ψηφιακό,
Τα dip switches μαμά είναι κλειστά . Μόνο τα store ανεβάζεις. Προσπάθησες πιο πριν να καλιμπράρεις από αυτά χωρίς το glm ;
Το digital control volume για μένα είναι ένα θέμα .
Το σκατουλάκι το 9101am δεν αυξομειώνει την ένταση όπως έχω συνηθίσει. Θέλει συνεχή στιγμιαία πατήματα για να ανεβάσω ένταση με ασφάλεια. Έτυχε με παρατεταμένο πάτημα κατά λάθος ,να πάω την ένταση στο full και να πάρουν μπρος οι προστασίεσ ανάβοντας τα κόκκινα λαμπάκια.
Στο μεταξύ δεν βλέπω πουθενά το ποσοστό της έντασης αν παίζω χωρίς pc και το ξέχασα μια φορά στο -20.
Μπρρρ όταν το ξανάνοιξα.Τρόμος.
Ιδανικά θέλω ένα κουτί, σαν τους AVR ένα πράγμα, να είναι streamer να δέχεται πολλαπλές αναλογικές και ψηφιακές πηγές και να στέλνει σε aes ebu.
Και φυσικά ο όλος χειρισμός του να γίνεται από ένα iPad π.χ

Reaction score
2.279
Πολύ σωστά.

Ωστόσο, θεωρώ πως είναι διάφανες και κάτω του ορίου της αντίληψης.

Απλώς στην περίπτωση που λείπουν, δεν προστίθεται ο όποιος χαρακτήρας του πρώτου ντακ.
από τη δική μου ακουστική αντίληψη μάλλον είναι πολύ πιο κάτω :laugh:
αλλά είπαμε, όσο με παίρνει πάω by the book
μόνο και μόνο που γλιτώνω 2 μετατροπές είναι θετικό,
εδώ άλλοι ακούνε διαφορές με ίδιο dac και άλλο καλώδιο, εδώ είμαστε μειον ένα DAC και μείον ένα ADC, χαοτική διαφορά :p

Τα dip switches μαμά είναι κλειστά . Μόνο τα store ανεβάζεις. Προσπάθησες πιο πριν να καλιμπράρεις από αυτά χωρίς το glm ;
Το digital control volume για μένα είναι ένα θέμα .
Το σκατουλάκι το 9101am δεν αυξομειώνει την ένταση όπως έχω συνηθίσει. Θέλει συνεχή στιγμιαία πατήματα για να ανεβάσω ένταση με ασφάλεια. Έτυχε με παρατεταμένο πάτημα κατά λάθος ,να πάω την ένταση στο full και να πάρουν μπρος οι προστασίεσ ανάβοντας τα κόκκινα λαμπάκια.
Στο μεταξύ δεν βλέπω πουθενά το ποσοστό της έντασης αν παίζω χωρίς pc και το ξέχασα μια φορά στο -20.
Μπρρρ όταν το ξανάνοιξα.Τρόμος.
Ιδανικά θέλω ένα κουτί, σαν τους AVR ένα πράγμα, να είναι streamer να δέχεται πολλαπλές αναλογικές και ψηφιακές πηγές και να στέλνει σε aes ebu.
Και φυσικά ο όλος χειρισμός του να γίνεται από ένα iPad π.χ
είχα ξεχάσει τα dip switches (stored) σε δύο ηχεία στο OFF και δεν παίζανε ότι έβγαλε το calibration αλλά ότι έχουν default

έχει μια επιλογή όταν στέλνεις τa calibration data στο ηχείο, ποια να είναι η ένταση που θα έχει το ηχείο όταν ανάβει

με το digital για μένα ισχύει ότι παραπάνω,
έχει κάπου στο site της genelec μια ανάλυση γιατί το DSP είναι καλύτερο με την φουλ πληροφορία που υπάρχει αν δεν έχει προηγηθεί ψηφιακή ελάττωση του volume,
έτσι προτιμώ να έχω του κουτάκι του GLM + 1 καλώδιο ethernet σε κάθε ηχείο για να γίνεται στο ηχείο η ρύθμιση του volume,
παρόλο που και πάλι αμφιβάλλω αν θα καταλάβω τη διαφορά

Reaction score
2.827
έχει μια επιλογή όταν στέλνεις τa calibration data στο ηχείο, ποια να είναι η ένταση που θα έχει το ηχείο όταν ανάβει
Ωπ! Ωραιός
Πολύ καλό . Θα το ψάξω αύριο, thanks!

Reaction score
613
μήπως ένα minidsp SHD ?

Reaction score
613
To shd μπορεί να γίνει ένας υπέροχος pro.Να βάλεις μέχρι και το πικάπ :biggrin: .

Έχεις μέσω AES ψηφιακό σήμα στα main με volume στο dsp.
Παράλληλα έχει τα εργαλεία να ενσωματώσεις ότι sub επιθυμείς. Με λίγο κόπο είναι η αλήθεια αλλά δε περιορίζεσαι στα sub της genelec ;).

KyriakR, τι εντυπώσεις έχεις από τα 7360 ? Με ενδιαφέρουν αλλά γνωρίζοντας ότι στα χρήματα αυτά παίρνεις sub με καλύτερα χαρακτηριστικά είμαι διστακτικός.

Reaction score
2.827
Έχω την εντύπωση ότι διαλέγοντας κάποιος sam monitors επιλέγει συνειδητοποιημένα να ενταχθεί στο οικοσύστημα τους.
Αν είναι να βάλει στο παιχνίδι minidsp ,Dirac και διαφορετικά subs καλύτερο και οικονομικότερο θα ήταν να πάει εξαρχής σε άλλα ηχεία.
Παει κανείς σε sam και glm για σίγουρο matching και αποτέλεσμα ,με τον ελάχιστο κόπο και γνώσεις.

Reaction score
613
Έχω την εντύπωση ότι διαλέγοντας κάποιος sam monitors επιλέγει συνειδητοποιημένα να ενταχθεί στο οικοσύστημα τους.
έτσι ακριβώς, αυτή είναι η γενική ιδέα. Εγώ το είχα από πριν και επειδή έχει αρκετές ευκολίες το έχω κρατήσει.

Reaction score
2.279
To shd μπορεί να γίνει ένας υπέροχος pro.Να βάλεις μέχρι και το πικάπ :biggrin: .

Έχεις μέσω AES ψηφιακό σήμα στα main με volume στο dsp.
Παράλληλα έχει τα εργαλεία να ενσωματώσεις ότι sub επιθυμείς. Με λίγο κόπο είναι η αλήθεια αλλά δε περιορίζεσαι στα sub της genelec ;).

KyriakR, τι εντυπώσεις έχεις από τα 7360 ? Με ενδιαφέρουν αλλά γνωρίζοντας ότι στα χρήματα αυτά παίρνεις sub με καλύτερα χαρακτηριστικά είμαι διστακτικός.
ένα 7360 έχω προς το παρόν, αλλά μην το πεις πουθενά

δεν ξέρω τι να σου πω από εντυπώσεις ούτε σύγκριση με άλλα
η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά ακριβά, αλλά για μένα ο λόγος ήταν το GLM και η εύκολη ενσωμάτωση από έναν άσχετο σαν εμένα

το σετάρισμα έγινε εύκολα και ενώ έχω όσο μπάσο θέλω (ή νομίζω ότι θέλω) δεν καταλαβαίνω ότι παίζει κάποια άλλη πηγή ήχου εκτός των δορυφόρων

απόκριση στη θέση ακρόασης και με τη βοήθεια χώρου και DSP

Screenshot_20220830_160235.png

με την τρίτη οκτάβα να δω τι θα κάνω :laugh:

Reaction score
613
ένα 7360 έχω προς το παρόν, αλλά μην το πεις πουθενά
τάφος :biggrin:

το σετάρισμα έγινε εύκολα και ενώ έχω όσο μπάσο θέλω (ή νομίζω ότι θέλω) δεν καταλαβαίνω ότι παίζει κάποια άλλη πηγή ήχου εκτός των δορυφόρων
κρος στους 80?

με την τρίτη οκτάβα να δω τι θα κάνω :laugh:
από ότι είδα μάλλον αναφέρεσαι στο αριστερό ηχείο που είναι στη γωνιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα στα σπίτια μας.
Ίσως αν έπαιζες ελαφρώς χειροκίνητα στις προβληματικές περιοχές ή αλλιώς συμβιβάζεσαι λίγο και το αφήνεις αφού πήρες τα μέγιστα με το GLM. Μη σκας και πολύ με αυτές τις καμπύλες :biggrin:

Βλέποντας το χώρο σου, σκέφτομαι ότι θα βοηθούσε κάποια στιγμή να μπούνε 4 πάνελ να κλείσει σε σχήμα Π ο χώρος ακρόασης για να ελέγχεται η ακουστική ενέργεια. Αυτό το λέω γιατί από τη μια είναι η γωνιά αριστερά και στη δεξιά μεριά είναι άνοιγμα.
Στη θέση σου θα έστελνα τη φωτογραφία του χώρου και τις αποκρίσεις των ηχείων σε κάποια από τις γνωστές εταιρίες να δω τι θα μου πουν.

Reaction score
2.279
τάφος :biggrin:

κρος στους 80?

από ότι είδα μάλλον αναφέρεσαι στο αριστερό ηχείο που είναι στη γωνιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα στα σπίτια μας.
Ίσως αν έπαιζες ελαφρώς χειροκίνητα στις προβληματικές περιοχές ή αλλιώς συμβιβάζεσαι λίγο και το αφήνεις αφού πήρες τα μέγιστα με το GLM. Μη σκας και πολύ με αυτές τις καμπύλες :biggrin:

Βλέποντας το χώρο σου, σκέφτομαι ότι θα βοηθούσε κάποια στιγμή να μπούνε 4 πάνελ να κλείσει σε σχήμα Π ο χώρος ακρόασης για να ελέγχεται η ακουστική ενέργεια. Αυτό το λέω γιατί από τη μια είναι η γωνιά αριστερά και στη δεξιά μεριά είναι άνοιγμα.
Στη θέση σου θα έστελνα τη φωτογραφία του χώρου και τις αποκρίσεις των ηχείων σε κάποια από τις γνωστές εταιρίες να δω τι θα μου πουν.
κρος στους 85

δεν είναι οι τελευταία θέση που βλέπεις,
τα πήγα πάλι στο ημιϋπαίθριο,
και το θέμα τώρα είναι στο αριστερό ηχείο, όχι τόσο σημαντικό μάλλον,
συνήθως υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα θέματα από ότι βλέπω (δεν αναφέρομαι σε dedicated χώρους)

Screenshot_20220830_181452.png

Screenshot_20220830_181434.png

δεν έχω αποφασίσει ακόμη σε ποιο χώρο θα μπούνε,
ψάχνω που θα πάρω καλύτερο ήχο
και εκτός της απόκρισης είναι και άλλα θέματα που δεν μπορώ να αξιολογήσω

θέλω να ασχοληθεί και κάποιος ειδικός σε κάποια φάση,
δεν ξέρω όμως αν είναι τώρα η ώρα ή αν πρέπει να βρω πρώτα που τα βάζω και να έρθει μετά να βελτιώσει ότι παίρνει

Reaction score
2.279
τώρα μόλις πρόσεξα ότι ξεκίνησα το νήμα στην κατηγορία "HOME CINEMA",

συγχωρέστε με, δεν ξέρω πως τα κατάφερα, :(
μάλλον ήταν από τη χαρά μου που ήρθανε τα ηχεία

δεν ξέρω αν είναι δυνατή και εύκολη η μεταφορά στην κατηγορία "AUDIO, HI-FI",
όχι ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία, απλά για το ενδεχόμενο να κάνει κάποιος στο μέλλον αναζήτηση περιορισμένη στο hi-fi

Reaction score
2.279
ευχαριστώ πολύ για τη μετακίνηση του νήματος στη σωστή κατηγορία :drinks:

τις εβδομάδες που περάσανε και ανάμεσα στο πολύ τρέξιμο στη δουλειά όπου μας λείπουν άτομα,
δεν είχε άλλες μετρήσεις παρά μόνο ακροάσεις

από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα, είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος,
ο ήχος που έχω πάρει είναι από πολλές απόψεις πολύ πάνω από το προηγούμενο σύστημα με τα ηχεία δαπέδου ατάκτως ερριμμένα στο σαλόνι,
όπου "ατάκτως ερριμμένα" = όπου βόλεψε η διαρύθμιση του σαλονιού

Βέβαια, προφανώς παίζουν τεράστιο ρόλο
το ψάξιμο για να βρω που παίζουν καλύτερα, η προσθήκη sub, η DSP διόρθωση, η μικρότερη απόσταση ακρόασης.

Για την ώρα κυριολεκτικά απολαμβάνω τη μουσική μου, δε με απασχολεί τίποτα,
και έχω μόνο το report να μου θυίζει που πάσχει το σύστημά μου, πχ χαμηλός λόγος άμεσης προς έμμεση, ασυμμετρία σε κάποιες συχνότητες κλπ.

Οπότε θα συνεχίσω να κοιτάω αν μπορώ να κάνω κάποια καλύτερη τοποθέτηση και κάποια στιγμή κάποιος επαγγελματίας να βοηθήσει σε κάποιες ρυθμίσεις και κάποιο room treatment για να πάρω ακόμη καλύτερο ήχο,
αλλά θα είμαι μια χαρά για τις μουσικές μου, ακόμη και αν μείνω όπως είμαι τώρα.

Θα προτιμούσα να ήμουν στο σαλόνι με τα ηχεία σε βολική θέση για επισκέπτες, αλλά μάλλον θα ήθελα πολυυυύ ακριβότερα ηχεία και εκτεταμένο room treatment για να πάρω τον ήχο που έχω τώρα με τη μικρότερη απόσταση ακρόασης.

Reaction score
2.827
Εκει στο αριστερό ηχείο δοκίμασες να δώσεις manual στους 50 για να το φέρεις λίγο καλύτερα ;
Νομίζεις ότι με δεύτερο sub θα φτιάξει ;
Πως και πήρες το μικρό sub ενώ η Genelec προτείνει το 7370;
Μπορείς να βάλεις το glm report να δω και τον χαμηλό λόγο άμεσης προς έμμεση;
Οι απορίες είναι και για δικιά μου χρήση που θα με βοηθήσουν όταν βρω χρόνο να ασχοληθώ, αλλά τα forum για αυτον το σκοπό δεν είναι ;

Reaction score
2.279
Εκει στο αριστερό ηχείο δοκίμασες να δώσεις manual στους 50 για να το φέρεις λίγο καλύτερα ;
Νομίζεις ότι με δεύτερο sub θα φτιάξει ;
Πως και πήρες το μικρό sub ενώ η Genelec προτείνει το 7370;
Μπορείς να βάλεις το glm report να δω και τον χαμηλό λόγο άμεσης προς έμμεση;
Οι απορίες είναι και για δικιά μου χρήση που θα με βοηθήσουν όταν βρω χρόνο να ασχοληθώ, αλλά τα forum για αυτον το σκοπό δεν είναι ;
λογικά είναι κροσαρισμένα στους 85 και δεν παίζουν εκεί κάτω, έχει αναλάβει το ένα sub.
και είμαι αρκετά καλά στη θέση ακρόασης μάλλον (πράσινη καμπύλη)

Screenshot_20220918_205440.png

αλλά τώρα που το σκέφτομαι, γιατί δείχνει την καμπύλη των δορυφόρων έτσι, δηλαδή με τις συχνότητες κάτω του σημείου κρος;

Screenshot_20220830_181434.png

μήπως για να δει κάποιος πως μπορεί να κάνει το κρος καλύτερα; θα το ψάξω,
ελπίζω να μην παίζουν οι δορυφόροι και το χαμηλό

--------------

Από την άλλη από τα λίγα που έχω καταλάβει είναι ότι δεν μπορείς να διορθώσεις βυθίσεις στο χαμηλό με DSP γιατί οφείλονται σε ακυρώσεις, οπότε δε θα κερδίσεις τίποτα, μόνο τοποθέτηση και room treatment μπορούν να βοηθήσουν εκεί (διορθώστε αν λέω μπούρδες)

Reaction score
2.827
Καλά άλλη μέτρηση κοίταγα (photo),έτσι μια χαρά είσαι, μπράβο.
7A3AEEE9-E197-41E8-8D8D-983AF4F942AC.jpeg
Καλά θα ήταν να πάρεις και μία rew αν έχεις το μικρόφωνο.
Πιο απλά να τα διαβάσεις είναι από εκεί .
Aν δεις τα δικά μου θα φρικάρεις :p

Reaction score
2.279
αυτό είναι το άλλο το ηχείο το χαλασμένο :gotcha: που δεν έχει μπάσσο

αλλά δε με απασχολεί τι γίνεται στα 30-60 γιατί έχουν κροσσαριστεί,
με απασχολεί τι γίνεταιι στα 100-200,
αλλά είναι ότι καλύτερο (συνδυασμός από 2 ηχεία μαζί) μπόρεσα να πάρω μέχρι τώρα,
και τα πήγα αρκετές βόλτες (και θα τα ξαναπάω μάλλον)

τώρα καταλαβαίνω συζητήσεις στα φόρουμ (από άσχετους σαν εμένα) να λέει ο ένας το τάδε ηχείο δεν έχει μπάσσο και να λέει ο άλλος ότι έχει, βασιζόμενοι στο ότι τα πήρανε και τα βάλανε όπου περίσσευε χώρος από τα έπιπλα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.731
Members
38.487
Νεότερο μέλος
Βασίλειος