Ποδήλατο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.629
Reaction score
83.112
Καλέ δεν εννοούσα εσένα, γενικά αναφέρθηκα.
Θα σε πω ένα παράδειγμα αφού είσαι τετχοιος λοιπόν, μιας και είμαστε σε σάιτ τεχνολογίας.
Ξερω κόσμο που έχει δώσει ένα σκασμό παράδες για ήχο και είναι όλα μαζί, έχω δει όλα τα ηχεία παρέα, και οι δορυφόροι μπροστά μαζί με τα main ηχεία.
Τους λες δεν είναι σωστό, σε λένε μια χαρά παίζει, ευτυχισμένοι άνθρωποι!!

Κάπως έτσι είναι και με το ποδήλατο, έχω δει κόσμο να κάθεται τελείως λάθος πάνω στο ποδήλατο, να έχουν ξοδέψει ένα σκασμό παράδες και αφού ο ποδηλατάς τους τα έβαλε εκεί, αυτοί συνήθισαν να πεταλάν με αυτά τα δεδομένα. Ένα έμπειρο μάτι μπορεί να διακρίνει αν κάτι είναι λάθος ρυθμισμένο.
Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στις ρυθμίσεις, άλλωστε μη ξεχνάς ότι ανάλογα τη φυσική κατάσταση που βρίσκετε κάποιος, πάνε αναλόγως και οι ρυθμίσεις.
Όπως έναν αρχάριο δεν τον τοποθετήσεις σε επιθετική στάση, έτσι και έναν αποδοτικό αναβάτη δεν θα τον έβαζες ποτέ σε όρθια και άνετη στάση πάνω στο πλαίσιο.
Όπως λέν και στο χωριόμ "κατά το γουμάρ και το σαμάρ" :biggrin:
Δεν ξέρω άμα με καταλαβαίντς...

Οι περισσότεροι έχουν ως προτεραιότητα την αγορά. Στα ηχητικά, τα ποδήλατα, τα γκάτζετ κλπ. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Είναι σαν τα κοσμήματα που δεν έχουν έξτρα χρησιμότητα. Χαίρεσαι που τα έχεις, τα βλέπεις και τα επιδεικνύεις.
 


symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.959
Reaction score
6.684
Να προσθέσω πάντως ένα επιχείρημα υπέρ της επαγγελματικής βοήθειας, είτε είναι fitting (που δεν έχω αξιωθεί να κάνω ακόμα 😄) είτε κάτι άλλο: Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ικανότητα που χρειάζεται για να το κάνουν μόνοι τους.

Και δεν εννοώ μόνο την εμπειρία (το αν είσαι "στραβάδι" που λέει και ο Μπρέτσος). Απλά λόγω χαρακτήρα και ικανοτήτων δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ούτε την απαραίτητη υπομονή, ούτε τη συστηματική προσέγγιση, ούτε την ικανότητα διάκρισης.

Και δεν το λέω αυτό ως μομφή για κάποιους άλλους "βλάκες" που δεν τα καταφέρνουν όπως εμείς που είμαστε φοβεροί. Γιατί σε αυτή την κατηγορία βάζω και τον εαυτό μου. Σας το εγγυώμαι ότι αν δεν πάω σε γνώστη να μου δείξει τι πρέπει να αλλάξω, μόνος μου δεν πρόκειται να καταφέρω τίποτα δεν πα να περάσουν 15 χρόνια. Ή τέλος πάντων μπορεί κυριολεκτικά να μου πάρει 15 χρόνια να ανακαλύψω κάποια πράγματα που άλλος θα τα έβλεπε πολύ γρήγορα.

Αυτό που παρουσιάζει ο Μπρέτσος ως κάτι "εύκολο" αν έχεις την εμπειρία (να ακούς το σώμα σου κλπ.) του φαίνεται εύκολο επειδή ο ίδιος έχει την ικανότητα να το κάνει. Δεν την έχουν όλοι. Και δεν εξαρτάται μόνο από έναν παράγοντα, όπως είπα παραπάνω.
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.321
Όπως έχω ξανά πει, δεν είναι γράμματα, στα γράμματα εγώ δεν είμαι, ούτε ήμανε καλός.
Επίσης ως στραβάδι (όλοι υπήρξαμε κάποτε) πήγα και εγώ σε έναν επαγγελματία με το καινούριο ποδηλατάκι, μέσα στον ενθουσιασμό για να με κουμπώσει, μάντεψε, όλα λάθος έγιναν σύμφωνα με τη φυσική κατάσταση που ήμουν τότε. Πήγε και με σανίδωσε πάνω στο πλαίσιο και μετά από κάθε βόλτα δεν μπορούσα να ισιώσω το κορμί, μάζευα τον αυχένα από το πάτωμα.
Ως αρχάριο με έβαλε 12cm λαιμό με αρνητικές μοίρες.
Τέσπα, το πράμα θέλει να περάσεις από όλα τα στάδια ώστε να αρχίσεις να νιώθεις τι γίνεται, θέλει μεγάλη υπομονή και διατριβή η οποία έρχεται σε βάθος χρόνου, έρχεται μετά από πολλά χλμ.
Ξερω στα λόγια δεν είναι εύκολο, ούτε όλοι έχουν το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθούν τόσο πολύ, μεταξύ μας όμως, στο Ελλάδα δεν υπάρχει σωστός φιστεράς.
Η γνώση υπάρχει και όλοι ξέρουμε που να τη βρούμε και που να τη αναζητήσουμε.

Υ. Γ.
Επίσης πρέπει να δώσω ένα ελαφρυντικό στους επαγγελματίες.
Φταίνε και οι αναβάτες, πάει παίρνει ο άλλος 5.000€ ποδήλατο και τσιγκουνέυεται να δώσει παράδες για ένα λαιμό, ένα παλουκοσελο και για ένα τιμόνι. Σε λέει και ο φιστεράς, αφού είσαι τέτοιος θα σε κουμπώσω στο περίπου.
 
Last edited:



bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.321
και εκει που εχουμε σοβαρές ανησυχίες, έρχονται κατι σαχλοκούδουνα σαν τον ξανθομπάμπουρα παρακάτ να μας παρουσιάσει φοβερά και νέα ποδηλατικά προϊόντα...

 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.629
Reaction score
83.112
Επίσης πρέπει να δώσω ένα ελαφρυντικό στους επαγγελματίες.
Φταίνε και οι αναβάτες, πάει παίρνει ο άλλος 5.000€ ποδήλατο και τσιγκουνέυεται να δώσει παράδες για ένα λαιμό, ένα παλουκοσελο και για ένα τιμόνι. Σε λέει και ο φιστεράς, αφού είσαι τέτοιος θα σε κουμπώσω στο περίπου.
Αυτό γίνεται επειδή δίνουν το μέγιστο ποσό που μπορούν για την αγορά, αγνοώντας το κόστος χρήσης.

Τα ίδια που κάνουν στο αυτοκίνητο και μετά ξεχνάνε σέρβις, λάστιχα, ασφάλεια.
 








Μηνύματα
18.936
Reaction score
13.309
Εμένα πάλι μου θυμίζει κριάρι, που έχει πάρει φόρα και ετοιμάζεται να ρίξει κουτουλιά... :geek:
 





Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.297
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top