Cosmote fiber

Reaction score
1.469
Αποφάσισα να σπάσω το συμβόλαιο μου στην Vodafone vdsl 100 και να παω στην cosmote με fiber 500. Πόσες επισκέψεις συνεργειων χρειάζονται πίστευετε?
Εκανα την αίτηση υπογραψα το συμβόλαιο και κλείσαμε μετα απο λίγες ημέρες ραντεβού με το πρώτο συνεργείο να κάνει την εγκατάσταση στο κτίριο. Ήρθαν το έκαναν έφυγαν, μετά κλείσαμε ραντεβού με το δεύτερο συνεργείο να έρθει να βάλει την πρίζα μέσα στο σπίτι, ήρθαν, ημέρα Παρασκευή, εκαναν κακή δουλειά μέχρι και την πριζα στραβά, και απο λάθος συνδεσμολογια του τεχνικού (ουστ) μας έκοψε το ίντερνετ απο την Vodafone, τον ρωτούσα επίμονα αν φταίει αυτος υποστήριζε οχι πέρασε 3 ημερο χωρίς ιντερνετ κ τηλέφωνο και μετά από αλλεπαληλα τηλέφωνα ήρθε ξανά το έφτιαξε ζήτησε συγνώμη τον ξεχεσα και έφυγε. Σειρά τωρα είχε το συνεργείο για να συνδέσει την γραμμή και να φέρει τον εξοπλισμό, όπως είχαμε συμφωνήσει και αναφερόταν στο συμβόλαιο, ήρθε το συνεργείο δεν είχε φέρει όμως εξοπλισμό, έφυγε πέρασαν κι άλλες μέρες και ήρθε το επόμενο συνεργείο, κλείσαμε ραντεβού, ήρθε το ενωσε το συνεδεσε πήραμε ιντερνετ χαρηκαμε με την ταχύτητα, μου κατηγόρησε το 2ο συνεργείο που μου έκανε σκ@τ@ δούλεια και έφυγε....τελειώσαμε? Όχι
Μετα απο 30 λεπτό χτυπάει κουδούνι, εμείς εκτός σπιτιού απαντάμε από απόσταση, Μας λέει πως μας εχει δώσει λάθος ρουτερ, το speedport plus 2 ενω έπρεπε να μαε δώσει το speedport magic (που είναι πιο παλιό και χειρότερο) του λεω ασε αυτό μου απαντά δεν γίνεται.
Τηλεφώνω στο 13888 για να αναφέρω το θέμα και μαθαίνω πως δεν εχει δηλώσει στο σύστημα ο μα..κας, τεχνικός ως ολοκληρωμένη την εγκατάσταση άρα εγώ είμαι στην Vodafone παράλληλα με την cosmote . Τώρα θα πρέπει να κανω reset στο ρουτερ να το αποσυδεσω και να στηθω να περιμένω να έρθει το 6ο συνεργείο..... Τρέλα

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.718
Ευτυχώς καμία σχέση με την δική μου εμπειρία. Μάλιστα ο τελευταίος τεχνικός μου άλλαξε και την ip του router από 192.168.178.1 σε 192.168.1.1 -που βρισκόταν σε κρυφό μενού- ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξω την ip σε όλες τις συσκευές του οικιακού δικτύου.

Reaction score
25.171
Καλά εγώ που αφού συνδέθηκαν όλα μετά από 20 λεπτά τυφλώθηκε η οπτική και επειδή ήταν τριήμερο έμεινα χωρίς γραμμή 5 μέρες;
Με τα συνεργεία δεν είχα πρόβλημα,βέβαια τι εσωτερικό κομμάτι το οδευσα μόνος μου γιατί δεν ήθελε να το βάλει μέσα από την ψευδοροφη αλλά κλαιν.
Έπειτα όλα καλά .

Reaction score
3.486
60€/μήνα + 300€ ο εξοπλισμός
25ms latency και δεν θα στο κόψει ο κάθε γκιοζης που θα ασχοληθεί με το ΚΑΦΑΟ η μία τσάπα που θα αποφασίσει να σκάψει το δρόμο.

Reaction score
1.469
χθες ολοκληρωθηκε το σιριαλ...
ηρθε τεχνικος οτε να μου αντικαταστησει λοιπον το ρουτερ.
Το αλλαξαμε το συνδεσαμε περιμεναμε , τα γνωστα, αφου λοιπον συγχρονησε εβαλε το μηχανημα να δει ποιοτητα γραμμης, μου λεει απο την αρχη μεχρι 26 οχι τελεια αλλα θα εχεις θεματα ισως στο μελλον....1ο αποτελεσμα, 26 και κατι....
βγαζει καθαριζει κανει κατι διαφορα αποτελεσμα παλι 26 και...
παμε εξω απο το σπιτι και βλεπουμε αποτελεσμα 15...Μου λεει ισως υπαρχει καποιο θεμα απο τον τεχνικο Νο.2 στην εγκατασταση δοκιμαζει το καλωδιο εσωτερικα του σπιτιου στο μηχανημα απευθειας χωρις το Νοκια ενδιαμεσα, αποτελεσμα αψογο 15 του λεω αλλο καλωδιο απο το Νοκια στο ρουτερ εχεις?
ΕΙχε 3 μαζι καινουργια, τα δοκιμαζουμε αποτελεσμα χαλια παλι 26-27...μου λεει δεν το εχω ξαναδει αυτο ,θα δωσω προβλημα στο συστημα να ερθει συνεργειο, (Νο.7), να ξαναδει την εγκατασταση...
Εγω απο τα καλωδια ηχου η ιδεα τον ρωταω μηπως δεν ειναι τερματισμενο σωστα?
μου λεει αποκλειεται περναει λιγος χρονος μιλαει με συναδελφο του και τελικα ανοιγει το βυσμα και διαπιστωνουμε οτι δεν ηταν στριμμενο σωστα στις 8 μοιρες,
οποτε ενα τεταρτο της στροφης και ετοιμοι αποτελεσμα 15 και ετοιμος....
Ποιοτητα υπηρεσιων Γ.Τ.Π.Καβαλα

Reaction score
3.486
χθες ολοκληρωθηκε το σιριαλ...
ηρθε τεχνικος οτε να μου αντικαταστησει λοιπον το ρουτερ.
Το αλλαξαμε το συνδεσαμε περιμεναμε , τα γνωστα, αφου λοιπον συγχρονησε εβαλε το μηχανημα να δει ποιοτητα γραμμης, μου λεει απο την αρχη μεχρι 26 οχι τελεια αλλα θα εχεις θεματα ισως στο μελλον....1ο αποτελεσμα, 26 και κατι....
βγαζει καθαριζει κανει κατι διαφορα αποτελεσμα παλι 26 και...
παμε εξω απο το σπιτι και βλεπουμε αποτελεσμα 15...Μου λεει ισως υπαρχει καποιο θεμα απο τον τεχνικο Νο.2 στην εγκατασταση δοκιμαζει το καλωδιο εσωτερικα του σπιτιου στο μηχανημα απευθειας χωρις το Νοκια ενδιαμεσα, αποτελεσμα αψογο 15 του λεω αλλο καλωδιο απο το Νοκια στο ρουτερ εχεις?
ΕΙχε 3 μαζι καινουργια, τα δοκιμαζουμε αποτελεσμα χαλια παλι 26-27...μου λεει δεν το εχω ξαναδει αυτο ,θα δωσω προβλημα στο συστημα να ερθει συνεργειο, (Νο.7), να ξαναδει την εγκατασταση...
Εγω απο τα καλωδια ηχου η ιδεα τον ρωταω μηπως δεν ειναι τερματισμενο σωστα?
μου λεει αποκλειεται περναει λιγος χρονος μιλαει με συναδελφο του και τελικα ανοιγει το βυσμα και διαπιστωνουμε οτι δεν ηταν στριμμενο σωστα στις 8 μοιρες,
οποτε ενα τεταρτο της στροφης και ετοιμοι αποτελεσμα 15 και ετοιμος....
Ποιοτητα υπηρεσιων Γ.Τ.Π.Καβαλα
Δεν χρειάζεται να πω κάτι απλά αυτο απαντάει στην ερώτηση γιατί να πάω σε Starlink.

Reaction score
1.469
Τα παντα ,σχεδον, ετσι λειτουργουν...😁
οποτε δεν ειναι λογος αυτος να εχεις "λιγοτερο" και ακριβοτερο ιντερνετ και αυτα απλα ετυχαν σε εμενα, αλλοι εχουν διαφορετικες εμπειριες οπως ειδες

sk

Reaction score
499
Υπάρχει ο πάροχος της backbone οπτικής ίνας που περνά έξω από το οίκημα.

Υπάρχει και ο πάροχος με τον οποίον έχεις υπογράψει την σύμβαση.

Ο πρώτος στέλνει συνεργείο για την εγκατάσταση της υποδομής στην οικοδομή. Αν μιλάμε για πολυκατοικία, εγκαθιστά την κεντρική υποδομή με αναμονές ανά όροφο για όποιον στο μέλλον θα θελήσει να συνδεθεί.

Ο δεύτερος στέλνει στην συνεχεία συνεργείο που εγκαθιστά την διασύνδεση της αναμονής, με την τελική πρίζα εντός της οικίας.

Στο μεσοδιάστημα των εγκαταστάσεων παρέλαβα με courier τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

VDSL & Οπτική ίνα είναι δυο ανεξάρτητα κυκλώματα – το πρώτο έρχεται με τον χαλκό που υπήρχε για την τηλεφωνία.

Στην περίπτωση μου ο πάροχος του Backbone είναι η Vodafone και ο δικός μου η Cosmote.

Με την αίτηση μου προς την Cosmote, υπήρξε ένας συντονισμός από μέρους της που κάλυψε και τις εγκαταστάσεις της Vodafone.

Υπήρξαν μικροπροβλήματα στις ανταποκρίσεις των δυο συνεργείων, αλλά ελάχιστα μπροστά σε αυτά που φανταζόμουν.

Γενικά, έμεινα ικανοποιημένος.

Α, στην περίπτωση μου ο τεχνικός κράτησε «ζωντανά» και τα δυο κυκλώματα (οπτική και vdsl) έως να βεβαιωθεί ότι η νέα σύνδεση (οπτική ίνα) λειτουργούσε κανονικά και εγώ μπορούσα να συνδεθώ στο Wi-Fi δίκτυο χωρίς περεταίρω ενέργειες - αφού αλλάχτηκαν τα default credentials με τα παλιά μου.

Μετά ενημέρωσε να διακόψουν την VDSL – down time του δίλεπτου…

Reaction score
2.360
Τι να σε πω ρε αδερφε....εγώ έκανα αιτηση Τετάρτη και Παρασκευή είχα ιντερνετ σπίτι.
Ο τεχνικός που ήρθε να φέρει την οπτική μέσα στο σπίτι (στην πολυκατοικία το έιχαν κάνει ήδη, υπήρχε αναμονή) εφερε και τον εξοπλισμο. Μου έφερε την ίνα στο σημείο που ήθελα, έβαλε πριζάκι και μου άφησε και κανα 8 μετρο μπόσικό ίνας αν θελήσω να την παω αλλου.
Εβαλε και μια ινα που δεν την έχω ξαναδει...διάφανη με θερμοσυλλικόνη που έλιωνε πάνω στον τοίχο....έχει περάσει από 3 τοίχους δεν φαίνεται τίποτα.
Η αλήθεια είναι ότι έχει εξωτερικά συνεργεία.....είναι που θα πέσεις.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.495
Τα σκαπτικα τα αφησαν στην μεση , αλλα ηρθε αλλο συνεργειο για την εσωτερικη -της πολυκατοικιας μεχρις στιγμης- εγκατασταση.

στο ισογειο ( ξεχωριστη ινα για καθε διαμερισμα )
IMG_5442.jpg

Σε καθε οροφο
IMG_5440.jpg

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.949
Εγω παλι σκεφτομαι σε κανα 2μηνο να βαλω ιναλαν,
Μιας και κάνουν εργασίες στην περιοχή και στην οικοδομή και προ εγκαταστήσανε οπτικές ίνες. Αυτή τη στιγμή έχω wind και όλα πάνε πάρα πολύ καλά με κατοστάρι ίντερνετ, 100 down kai 10 upload. Και Περιέργως δουλεύει τελεια Αψεγάδιαστα!
να αλλαξω ν ασχοληθω η να τ αφησω;
λενε και για 1gbps στην Ιναλαν με ελαφρως μεγαλυτερο κοστος η θα χω ιστοριες και αναγουλες κι ανακατεματα που δε μπορω;

Reaction score
5.614
Να βάλεις. Και μόνο για το upload αξίζει.

Eγώ έχω HCN, με 29€.

360/360, απεριόριστα λεπτά προς σταθερά και 360 λεπτά προς κινητά.

speed.jpg

Reaction score
5.624
Εγω παλι σκεφτομαι σε κανα 2μηνο να βαλω ιναλαν,
Μιας και κάνουν εργασίες στην περιοχή και στην οικοδομή και προ εγκαταστήσανε οπτικές ίνες. Αυτή τη στιγμή έχω wind και όλα πάνε πάρα πολύ καλά με κατοστάρι ίντερνετ, 100 down kai 10 upload. Και Περιέργως δουλεύει τελεια Αψεγάδιαστα!
να αλλαξω ν ασχοληθω η να τ αφησω;
λενε και για 1gbps στην Ιναλαν με ελαφρως μεγαλυτερο κοστος η θα χω ιστοριες και αναγουλες κι ανακατεματα που δε μπορω;
Και εγω nova εχω(200/20 ολα απεριοριστα και τα κινητα με 26€)και ειμαι υπερευχαριστημενος,χωρις θεμα απο την αρχη εκτος της πολυμηνης αναμονης για την ολοκληρωση των εργασιων.Απο οτι γνωριζω η inalan εχει δικο της δυκτιο και ειναι δινει ιδιο upload και download(μεχρι τα 200 που ειχα ρωτησει).Αν δεν σου φτανουν οι ταχυτητες το καταλαβαινω αλλιως κατσε εκει που εισαι.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.607
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds