Cosmote fiber

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.685
Εγω ειμαι μια χαρα . Δεν εχει ενεργοποιηθει η ινα και κανω το κοροιδο για να μην μεινω χωρις νετ πριν τις διακοπες :biggrin:
Έχεις παραλάβει το FritzBox;

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.457
Εχω το speedport smart εδω και κανα χρονο και το κουτι τις οπτικης στον τοιχο .
Δεν ξερω τι αλλο θα φερουν :idk:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.685
Σε 1000άρα οπτική στέλνουν μόνο το FritzBox 5530. Δεν λειτουργεί κανένα αλλο.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.949
Σε 1000άρα οπτική στέλνουν μόνο το FritzBox 5530. Δεν λειτουργεί κανένα αλλο.
Αν έχεις business ή δύο κανάλια φωνής σου δίνουν χωριστό ONT (Nokia ή Huawei) και κρατάς για router κάποιο από τα speedport.

Οκτώβρη Νοέμβρη θεωρητικά θα μπορείτε να αγοράσετε ότι θέλετε και να δουλέψουν στην γραμμή κανονικά αφού έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος που ενεργοποιείται τότε

Reaction score
1.469
Λυθηκε εδω και λιγες μερες το προβλημα. Ηρθε τεχνικος και μου αλλαξε το speedport magic με το speedport plus 2 της arcadyan.
Ο τεχνικος μου ειπε οτι συναντουν διαφορα προβληματα ειτε λογω εξοπλισμου ειτε λογω εγκαταστασεων.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.457
Σημερα θα γινοταν η εγκατασταση του μικρου fiber modem και η ενεργοποιηση της γραμμης του 1 gbps.
H ινα απο τον οροφο στο κουτακι του διαμερισματος ειχε καπου σπασει! 0.jpg
Περασαμε καινουργια και πηραμε καθαρο οπτικο σημα :) . Μου αλαξαν και το modem με ενα μαυρο και καναμε speedtest και εβγαλε παλι 200 😒. Τι γινετε ρε παιδια λεω? Η αιτηση ειναι για 200 μου λενε 🤨

13888 και μετα απο 30 λεπτα αναμονη μου ειπε η κοπελα οτι η 1 gbps ειχε απορριφθει γιατι δεν ειχε συμφωνησει η πολυκατοικια να μπει οπτικο δικτυο 😲 . Λεω μα πως με οπτικη εγινε η συνδεση στα 200, και μια χαρα εχει μπει το δικτυο!
Μου ειπε να μην μενουμε στο παρελθον 🥺 παμε να ξανακανουμε την αιτηση ,που την ξανακαναμε .
Ποτε λεω θα ερθει το 1 gbps modem ? Μεσα σε ενα μηνα μου λεει. Και αρχισα τα 🤬.

Reaction score
25.145
Το μαύρο πάντως βλέπει 1Gbps αν ενεργοποιηθεί δεν θα έχεις θέμα.
Μόνο να έχεις καλό cat6 καλώδιο από το κουτάκι στο μαύρο μην την πατήσεις σαν εμένα που είχα ξεχασμένο ένα από το κουτί κάποιου ρούτερ που έπαιζε μέχρι 100

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.457
Αυτοι που το βαλανε ,που δεν ηταν και πολυ σχετικοι μου ειπαν οτι θελει αλλο modem 😒

Ειχα speedport smart μου εβαλαν speedport plus 2

minas

Πισιά
Reaction score
4.165
Αυτοι που το βαλανε ,που δεν ηταν και πολυ σχετικοι μου ειπαν οτι θελει αλλο modem 😒

Ειχα speedport smart μου εβαλαν speedport plus 2
Γενικά είναι πιο απροβλημάτιστο το Plus 2 από το Smart. Για Gbit θα σου φέρουν λογικά το Fritz!box 5530.
Ρεαλιστικά με όλα κάνεις δουλειά, δεν "χρειάζεται" αλλαγή, αλλά το fritz είναι λίγο πιο premium ;)
Έχει και 2.5Gbps Ethernet, οπότε θα "κλέψεις" λίγα παραπάνω Mbps μέχρι να χιλιαρίσει.
Λίγη προσοχή μην τα κάνουν μπάχαλο με την αφαίρεση του ONT, γιατί το fritz παίρνει πάνω του την οπτική, και πρέπει να περάσουν τον δικό του σειριακό αριθμό για να ενεργοποιηθεί η γραμμή.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.457
Στο σταθερο εξ ορισμου δεν απανταω ποτε! Μονο η γυναικα μου το χρησιμοποιει και τωρα με αγριοκοιταζει :biggrin:

minas

Πισιά
Reaction score
4.165
Τωρα ανακαλυψα οτι εχει αλλαξει το νουμερο στην σταθερη :biggrin: απο 210 96χχχχχ σε 213 02491χχ
Εάν ζήτησες να κρατήσεις τον αριθμό σου και καταργήθηκε η σύνδεση που είχες πριν, έχουν κάνει βλακεία.
Μπορείς να δεις και στις ρυθμίσεις του ρούτερ τι στοιχεία ταυτοποίησης έχει για την τηλεφωνία. Ίσως να το πήραν από κάποιον άλλο και να μην τράβηξε αυτόματα τα στοιχεία σου. Εάν μπορείς να ζήσεις για λίγο χωρίς σταθερό, μπορείς να κάνεις ένα reset το ρούτερ και να το αφήσεις (μήπως) πάρει τα σωστά στοιχεία αυτόματα.
Εάν βαριέσαι να κάνεις οτιδήποτε από αυτά, 13788 και δήλωσε βλάβη...

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.457
Το εχω δηλωσει βλαβη να το δουν με την ησυχια τους οι ανθρωποι, γιατι αμα κανω reset ειμαι σιγουρος οτι θα ξασυνδεθω σε Fiber 50 ή κατι τετοιο :biggrin:
Ασε που δεν βλεπω NAS , camera μηχανης ,εχασα το plex και πρεπει να περιμενω τον φιλο που τα φιαχνει να γυρισει απο διακοπες .Ελπιζω να εχει μπει το οριστικο modem μεχρι τοτε.
Τουλαχιστον συνδεθηκα με το wifi :)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.685
Ασε που δεν βλεπω NAS , camera μηχανης ,εχασα το plex και πρεπει να περιμενω τον φιλο που τα φιαχνει να γυρισει απο διακοπες .Ελπιζω να εχει μπει το οριστικο modem μεχρι τοτε.
Μήπως με το καινούριο ρούτερ άλλαξε η ΙΡ σε 192.168.178.1 αντί του 192.168.1.1;

Στο Fritzbox τουλάχιστον αυτό έγινε και έβαλα τον τεχνικό να την αλλάξει. Αλλιώς θα έπρεπε να αλλάζω ρυθμίσεις σε όλες τις συσκευές του οικιακού δικτύου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.611
Members
38.470
Νεότερο μέλος
Minas Notaras