Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;






Μηνύματα
1.797
Reaction score
2.708
Κατεβάζω από την φωτιά τα μακαρόνια πριν αρχίσουν να ξερνάνε το άμυλο , βάζω αρκετό νερό ανακατεύοντας ώστε να σταματήσει η βράση και τα ρίχνω στο σουρωτήρι, κατόπιν σε μεγάλο τάπερ μιας και έχουν χλιαρώσει και αρκετό ελαιόλαδο. Είτε τα φάω εκείνη την ώρα, είτε την επόμενη μέρα αφού βγουν από το ψυγείο και ζεσταθούν στα μικροκύματα, η υφή είναι ακριβώς η ίδια.
 







Μηνύματα
29.923
Reaction score
29.653
Κατεβάζω από την φωτιά τα μακαρόνια πριν αρχίσουν να ξερνάνε το άμυλο , βάζω αρκετό νερό ανακατεύοντας ώστε να σταματήσει η βράση και τα ρίχνω στο σουρωτήρι, κατόπιν σε μεγάλο τάπερ μιας και έχουν χλιαρώσει και αρκετό ελαιόλαδο. Είτε τα φάω εκείνη την ώρα, είτε την επόμενη μέρα αφού βγουν από το ψυγείο και ζεσταθούν στα μικροκύματα, η υφή είναι ακριβώς η ίδια.
Ελαιόλαδο στα μακαρόνια? Τα γμσες.
Λίγο βούτυρο , και τέλος.
Τα μακαρόνια θέλουν ειδικό χειρισμό . Οχι ότι νάναι .
Ακόμα και Al dente , με την σάλτσα ανακάτωμα γμιούνται . Η σάλτσα πρέπει να μπαίνει λίγο πριν το σερβίρισμα.
Οχι να μπαίνει και μετά στο ψυγείο .
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
48.727
Reaction score
102.671
Σήμερα έχω καταπληκτικό Μπουρανί με κότα!!
Και που είναι η φωτο; :biggrin:
Τι, δεν με πιστεύεις?
Όχι σε πιστεύει σε πιστεύει
Μέχρι να τα βρείτε, να βάλω συνταγή κότας με φωτό;




















Μην παραλείψετε το πρώτο βήμα... :roflmao:
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.269
Reaction score
54.187
Όχι σε παρακαλώ
Κοίτα, τη τελευταία φορά και με το σχόλιο απελπισίας για το μπουρανίμ σε λυπήθηκε η ψυχήμ, το ακούω και το σέβομαι, δεν πρόκειται να ποστάρω ξανά Μπουρανί :biggrin:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.432
Reaction score
144.303
Μαγείρεψα. Καρπατσιο. Ένα για μένα, ένα για την σύζυγο.

1000009829.jpg


Κρέας Γαλλίας, χωρίς λίπος. Φιλέτο.

Μικρά κομμάτια κρέας, τα πατάω με ένα σίδερο που έχω όπως πατάς το σνίτσελ, να απλώσουν. Σπαν έτσι οι ίνες, γίνεται πολύ μαλακό.

Λίγο λάιμ στιβω, ίσα ίσα.

Λάδι τρούφας, αλάτι πιπέρι, βαλσαμικο με κεράσι.

Άγρια ρόκα, και φύλλα παρμεζάνας.

3 σως στην άκρη, η μία μαγιονέζα με μαύρη τρούφα, η δεύτερη σως μπύρας, και η τρίτη μια καυτερή με τζίντζερ.

1000009833.jpg


1000009832.jpg



Μαγείρεψα κι ένα πιάτο ακόμα, ταρτάρ. Για μένα.

1000009830.jpg


Τα περισσότερα συστατικά ίδια, αλλά δεν έχει μέσα βαλσαμικο, έχει λίγο παραπάνω λάιμ, έχει ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 κρόκους αβγών.

Μια κουταλιά μαγιονέζα με μαύρη τρούφα και λάδι τρούφας.

Καλό ανακάτεμα, και είναι σα γλυκό κουταλιού.
 






Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.948
Μηνύματα
3.035.352
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm
Top