ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ 2.000€ ΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΗΧΕΙΑ 2.1

Reaction score
466
Όταν μας δίνεται μια τιμή ισχύος ενισχυτή, αξιόπιστη θεωρούμε την RMS (ROOT MEAN SQUARE) και όχι π.χ. εκείνα τα παλαιότερα που έβαζαν σε κάποιες διαφημίσεις, του τύπου peak power, μουσικά watt κ.λπ.
Η RMS εννοεί την συνεχή ισχύ που μπορεί να δώσει η συσκευή του ενισχυτή χωρίς να υποστεί ζημιά ή να παραμορφωθεί ο ήχος.
Αυτό που συμβαίνει δηλαδή είναι ότι, ένας ενισχυτής, καθώς είναι συνδεδεμένος στο ηλεκτρικό δίκτυο, μπορεί να αντλήσει όσα watt του επιτρέπουν τα Ampere της ηλεκτρικής εγκατάστασης, ανεξάρτητα από την ονομαστική του ισχύ.
Έτσι ένας "μικρός" ενισχυτής με λάθος χειρισμό μπορεί, είτε να ¨καεί", είτε να "κάψει" το driver, ενώ ένα "ισχυρός" ενισχυτής θα παίζει χωρίς παραμόρφωση ακόμη και σε υψηλές εντάσεις.

Reaction score
9.936
Ο χώρος μου είναι περίπου 15 τετραγωνικά μέτρα, εξαρχής μελετημένος/φροντισμένος ακουστικά. Έχω, επίσης, δύο (2) subwoofers με 2*15" μεγάφωνα στο κάθε ένα, με ισχύ 1kW (αν δεν απατώμαι), το κάθε ένα.
Ναι ο χώρος ακρόασης είναι 15τμ αλλά με γυψοσανίδα και απορρόφηση. Τα γουφερ βλέπουν μεγαλύτερο χώρο.

Το λέω για να μην χαθεί η μπάλα με τις διαστάσεις ενός χώρου και τα σαμπς. :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.860
Ναι ο χώρος ακρόασης είναι 15τμ αλλά με γυψοσανίδα και απορρόφηση. Τα γουφερ βλέπουν μεγαλύτερο χώρο.
Οχι, τα γουφερ (και τα σαμπ) βλέπουν ακριβώς αυτό το χώρο, των 15τμ, διότι πίσω από τις γυψοσανίδες έχει στιβαρό τοιχωματικό όριο.
Το λέω για να μην χαθεί η μπάλα με τις διαστάσεις ενός χώρου και τα σαμπς. :biggrin:
Είναι ήδη χαμένη η μπάλα, δεν υπάρχει σωτηρία.

Reaction score
9.936
Οχι, τα γουφερ (και τα σαμπ) βλέπουν ακριβώς αυτό το χώρο, των 15τμ, διότι πίσω από τις γυψοσανίδες έχει στιβαρό τοιχωματικό όριο.

Είναι ήδη χαμένη η μπάλα, δεν υπάρχει σωτηρία.
Α οκ, νόμιζα ότι ηταν κάτι σε room in room

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.860
Και η πολλη απορροφηση στο χωρο ρουφαει ενεργεια, αρα αυξανει τις απαιτησεις σε ισχυ.
Όχι, η απορρόφηση που κάνουν οι διάτρητες (ηχοαπορρόφησης) γυψοσανίδες μαζί με την ποσότητα απορροφητικού υλικού πίσω από αυτές, αφήνουν μια ωραιότατη λογική αντανάκλαση, ελεγχόμενη, με ωραιότατους χρόνους αντήχησης.

Δεν είναι μαύρη τρύπα το δωμάτιο του Γουίζι, φυσιολογική ηχητική έχει.

Ο χώρος αυτός έχει σχεδιαστεί από επιστήμονες του είδους, για ακρόαση μουσικής. Όχι απλά δεν είναι "εκτός προδιαγραφών", αλλά αντιθέτως, είναι ιδανικός χώρος για μουσική. Μακάρι όλοι μας να είχαμε τέτοιο χώρο.

Reaction score
4.424
Φίλε, με 9W ενισχυτή, μακάρι να "κουνηθούν" τα tweeters των ηχείων. Το υπόλοιπο ηχείο δεν θα "συγκινηθεί".

Και, πραγματικά, δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με το είδος της μουσικής. Δηλαδή, ναι, ακούω metal, οπότε θέλω ισχύ κι ένταση για να απολαμβάνω τη μουσική μου, αλλά την άλλη φορά που ακούσαμε το έργο "Rite of spring" και δυναμώσαμε την ένταση, σε κάποια σημεία βγήκα έξω από το δωμάτιο για να δω εάν οι σοβάδες είναι στη θέση τους ή είχαν πέσει! :biggrin: Με άλλα λόγια και μουσική δωματίου να ακούς (3-4 έγχορδα), ε, δεν σε "γλιτώνουν" τα λίγα Watts.
Εξυπακουεται πως αστειευομουν.

Ωστοσο τα 802 τα ειχα βαλει κι επαιζαν με τους λαμπατους μονομπλοκ τους δικους μου (2Χ150 εκαστος). Μαλιστα ειχα κουβαλησει και τον προενισχυτη τον δικο μου. Πακετο ολο ...λαμπες!! Μια χαρα επαιζαν. Ενταξει με τους Classe στο μπασο υπηρχε το κατι παραπανω.
Αλλα εξαρταται το τι θελει ο καθενας. Εχουν και οι λυχνιες τα ατου τους.

Απ την αλλη πιστευω οτι το μεγαλο ατου των 802 ειναι η μεσαια περιοχη (ισως ηπιο αδικημενη στις κριτικες).
Δεν θα ξεχασω ποτε για παραδειγμα το αλμπουμ του Ben Webster - Soulville και το σαξοφωνο οταν μπαινει. Το εχω ακουσει αυτο το κομματι απο ενα σωρο ηχεια και ενισχυτες. Για μενα, βαζω στην κορυφη τον συνδιασμο B&W 802 + Audio Valve Challenger . Γιατι? Γιατι ετσι μας αρεσει! Σαν την μπυρα δηλαδη. Δεν εχει γιατι.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.835
Και η πολλη απορροφηση στο χωρο ρουφαει ενεργεια, αρα αυξανει τις απαιτησεις σε ισχυ.
Σας απάντησε ο Κώστας:
απλώς, να υπενθυμίσω οτι πίσω από τις διάτρητες γυψοσανίδες υπάρχει μελετημένη ποσότητα απορροφητικών υλικών και πίσω από αυτά, τσιμεντόλιθοι γεμισμένοι με τσιμέντο (το στιβαρό τοιχωματικό όριο που ανέφερε ο Κώστας). Υπάρχουν φωτογραφίες για όλα αυτά, για όποιον ενδιαφέρεται.
Εξυπακουεται πως αστειευομουν.
Το κατάλαβα, απλώς είπα να απαντήσω, για να μην νομίσει κάποιος δύσμοιρος ότι θα παίξει τα 802D με 9W και θα είναι ΟΚ. :)

Reaction score
4.424
9 βατ δεν αρκούν ούτε για να φορτίζει το κινητό. 🤣😂😁
Εσυ μην λες τετοια (τουλαχιστον δημοσια). Τωρα εισαι νεος κι ωραιος με δυναμικο χαρακτηρα. Και το δειχνεις ποικιλοτροπως. Μολις ομως ωριμασεις και θα δεις τη ζωη απο αλλη οπτικη, τοτε να σε δω. Σε βλεπω να τρεχεις εκει στην Ιπποδρομιου για δισκους βινυλιου με sigle ended λυχνιες με τιποτα κορνες.

Οπως ελεγε ενας φιλος "πληρωσα ουκ ολιγα για να κανω ενα πολυκαναλο για κινηματογραφο, αλλα οι ποιοτικες ταινιες δεν εχουν ηχητικα εφε, μονο κατι αμερικανιες που δεν ειναι του στυλ μου, εχουν ηχο." Τζαμπα τα εξοδα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.594
Members
38.577
Νεότερο μέλος
periskyr