Ποια Ταινια Ειδες χθες?

Status
Not open for further replies.
Reaction score
5
Βαβέλ (του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου)

Δραματική όπως και οι προηγούμενες ταινίες του σκηνοθέτη, με στοιχεία μη γραμμικής αφήγησης και πάλι, με πολύ καλό καστ και πάλι (μεγάλος αδικημένος ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ σ' έναν πολύ μικρό για το ταλέντο του ρόλο), αλλά εμένα μου φάνηκε πιο αδύναμη από τα 21 Γραμμάρια και το Amores Perros. Χώρια που ο συνεχής χειρισμός δραματικών στόρι, όσο αριστοτεχνικός κι αν είναι, αρχίζει να κινείται στα όρια της μανιέρας.

Πάντως, αυτό που μου έκανε εντύπωση προσωπικά είναι ότι παρόλο που η ταινία αναφέρεται (γενικά, δεν θέλω να βάλω spoilers!) σε ανθρώπους διαφόρων φυλών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα σε τρία μέρη του κόσμου, οι Αμερικανοί "παθόντες" βγαίνουν οι λιγότερο συμπαθείς απ' όλους, παρόλα τα βάσανά τους... Παιχνιδάκι του σκηνοθέτη;8) Αν ναι, γεια σου Μεξικάνε!
Φιλη Μαρια συμφωνω απολυτα μαζι σου, ομως πρεπει να παραδεχτουμε οτι σκηνοθετης ειναι ΜΑΣΤΟΡΑΣ, ο σεναριογραφος ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ (Guillermo Arrianga = Amores Perros + 21 grams + 3 burials of Melkiades Estrada) και σε καθε περιπτωση μιλαμε και κριτικαρουμε ταινιες ενος αλλου υψηλοτερου επιπεδου απο οτι βλεπουμε συνηθως!!!!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Φιλη Μαρια συμφωνω απολυτα μαζι σου, ομως πρεπει να παραδεχτουμε οτι σκηνοθετης ειναι ΜΑΣΤΟΡΑΣ, ο σεναριογραφος ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ (Guillermo Arrianga = Amores Perros + 21 grams + 3 burials of Melkiades Estrada) και σε καθε περιπτωση μιλαμε και κριτικαρουμε ταινιες ενος αλλου υψηλοτερου επιπεδου απο οτι βλεπουμε συνηθως!!!!
Ούτε λόγος... Ειδικά για τις Τρεις ταφές (για μένα, η καλύτερη ταινία της περυσινής σεζόν).

Γενικότερα, θα πρέπει ίσως να δώσουμε λίγη προσοχή στην ποιότητα και το επίπεδο στο έργο των Μεξικάνων σκηνοθετών τα τελευταία χρόνια - εκτός από τον Iñárritu υπάρχουν και οι Carlos Reygadas, Alfonso Cuaron και άλλοι με ξεχωριστές ταινίες. Μήπως είναι η ανερχόμενη δύναμη;

Reaction score
0
The Diary: Πολύ καλή ταινία με πολύ κλάμα στο τέλος!

Προσωπικά τα Πάθη του Χριστού μου άρεσε οπότε αν κατάλαβα από τα λεγόμενά σας θα μου αρέσει και το Apocalypto που θα δω απόψε.

Prison Break: Η καλύτερη σειρά που έχω δει εδώ και πολλά χρόνια...το 24hours,CSI τα 'τρώει'!!! Περιμένω να βγει ο 3ος κύκλος

THE ΗOLIDAY: Ωραίο, δροσερό!

VG

Reaction score
0
Εχω το Βαβελ αλλα δεν το ειδα, με αποθαρρύνατε τελειως..
Τα εργα του εν λογω σκηνοθετη ειναι βαρετα-κουραστικα,το 21 gr ειναι εντελως για τον πεουλα,πηδαει συνεχως σε διαφορετικες χρονικες στιγμες,γιατι δεν εχει κατι αλλο να επιδειξει.Οι 3 ταφες...θα τις δωσω στον φαδερ που θελει κατι να βλεπει για να τον παιρνει ο υπνος!

Reaction score
8
Εχω το Βαβελ αλλα δεν το ειδα, με αποθαρρύνατε τελειως..
Τα εργα του εν λογω σκηνοθετη ειναι βαρετα-κουραστικα,το 21 gr ειναι εντελως για τον πεουλα,πηδαει συνεχως σε διαφορετικες χρονικες στιγμες,γιατι δεν εχει κατι αλλο να επιδειξει.Οι 3 ταφες...θα τις δωσω στον φαδερ που θελει κατι να βλεπει για να τον παιρνει ο υπνος!
Αυτη ειναι η αποψη σου, γιατι σε καποιους αλλους που ειναι μαλλον
οι περισσοτεροι ο σκηνοθετης αρεσει πολυ!!
Οσο δε για το 21γραμ.εγω ειμαι απο αυτους που το θεωρουν καλο εργο.
Αλλα γιαυτο τον λογο βγαινουν στις αιθουσες & τοσες ταινιες διαφορετικες
γιατι & τα γουστα ειναι πολλα...

VG

Reaction score
0
Κακως βγαινουν τοσες ταινιες!Πρεπει να βγαινουν μονο αυτες που εγκρινω εγω....

Reaction score
8
Κακως βγαινουν τοσες ταινιες!Πρεπει να βγαινουν μονο αυτες που εγκρινω εγω....
Kαλα καλα μην στενοχωριεσαι θα μεταφερω το μηνυμα σου στις
βιομηχανιες θεαματος....

Reaction score
786
Αναφερω επιγραμματικα τις ταινιες που ειδα μεσα στον Γεναρη.
Για περισσοτερα παρακαλω αποτανθειτε στο Films At Home

The Ice Harvest - 5/10

Poseidon - 5/10

Miami Vice - 5/10

Birth - 4/10

Good Bye Lenin - 7/10

Superman Returns - 6/10

Lucky Number Slevin - 6/10

Απογοητευση γενικα αυτος ο μηνας...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ειδα το Λεόν. Ποσο μ'αρέσει αυτή η ταινία...
Εμένα πάλι, παρόλο που ήταν καλογυρισμένη, είχε πολύ καλές ερμηνείες από εξαιρετικούς ηθοποιούς και απροσδόκητα καλή για το είδος της φωτογραφία, με σόκαρε όχι ευχάριστα μια και το θέμα της (no spoilers!) είναι ίσως το μοναδικό θέμα στο οποίο δεν είμαι "ανοιχτόμυαλη", κι έτσι δεν μου άφησε καλή ανάμνηση...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Δεν εννοώ το δολοφόνο επί πληρωμή... Τον ερωτισμό, έστω και υπονοούμενο, με παιδάκια εννοώ...

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Α καλά... Πού να δεις δηλαδή και τον Εραστή (που είναι η πιτσιρίκα στην Κίνα)...

Status
Not open for further replies.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm