- Reaction score
- 5
Φιλη Μαρια συμφωνω απολυτα μαζι σου, ομως πρεπει να παραδεχτουμε οτι σκηνοθετης ειναι ΜΑΣΤΟΡΑΣ, ο σεναριογραφος ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ (Guillermo Arrianga = Amores Perros + 21 grams + 3 burials of Melkiades Estrada) και σε καθε περιπτωση μιλαμε και κριτικαρουμε ταινιες ενος αλλου υψηλοτερου επιπεδου απο οτι βλεπουμε συνηθως!!!!Βαβέλ (του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου)
Δραματική όπως και οι προηγούμενες ταινίες του σκηνοθέτη, με στοιχεία μη γραμμικής αφήγησης και πάλι, με πολύ καλό καστ και πάλι (μεγάλος αδικημένος ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ σ' έναν πολύ μικρό για το ταλέντο του ρόλο), αλλά εμένα μου φάνηκε πιο αδύναμη από τα 21 Γραμμάρια και το Amores Perros. Χώρια που ο συνεχής χειρισμός δραματικών στόρι, όσο αριστοτεχνικός κι αν είναι, αρχίζει να κινείται στα όρια της μανιέρας.
Πάντως, αυτό που μου έκανε εντύπωση προσωπικά είναι ότι παρόλο που η ταινία αναφέρεται (γενικά, δεν θέλω να βάλω spoilers!) σε ανθρώπους διαφόρων φυλών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα σε τρία μέρη του κόσμου, οι Αμερικανοί "παθόντες" βγαίνουν οι λιγότερο συμπαθείς απ' όλους, παρόλα τα βάσανά τους... Παιχνιδάκι του σκηνοθέτη;8) Αν ναι, γεια σου Μεξικάνε!