PS3 vs Xbox 360 vs Wii - Τα πρώτα παγκόσμια νούμερα και για τις 3 κονσόλες

Reaction score
62
Re: Τα πρώτα παγκόσμια νούμερα και για τις 3 κονσόλες

Εγώ πάντως είμαι υπέρ του να βγαίνουν πολλά configuration, μιάς κονσόλας, για να διαλέγεις αυτό που σου κάνει και να μην πληρώνεις περιττά (για σένα) πράγματα, παρά μία "τούμπανο" και τα την πληρώνεις ακριβά και τα μισά να σου είναι άχρηστα. Αλλά φαντάζομαι κάτι τέτοιο δύσκολα θα γίνει, γιατί δεν συμφέρει τις εταιρίες να βγάζουν πολλά διαφορετικά πακέτα!!

Reaction score
0

Ας αφήσουμε το wireless.Ο σκληρός όμως είναι ένα σημαντικό εξάρτημα,έτσι δεν είναι?Και δεν είναι 10GB αλλά 40 παραπάνω.Την πλήρη σύνδεση hdmi που την βάζεις?Και εδώ δεν μιλάμε για απλά μια κονσόλα παιχνιδιών(αν θέλαμε αυτό πέρναμε το ps2 με 150Ε και ξεμπερδεύαμε).Εδώ όμως μιλάμε για Nextgen gaming έτσι δεν είναι?Και το ps3 νομίζω πως προσφέρει περισσότερα καλούδια για αυτό τον προσανατολισμό.

Reaction score
5

next gen gaming ειναι ΜΟΝΟ το wii γιατι MONO το Wii προσφέρει κατι διαφορετικο στο gameplay (την βάση του gaming). αν εσύ εννοείς next gen gaming τα καταπληκτικά γραφικα (γιατι εχει φοβερα γραφικά το PS3 μην λεμε οτι θέλουμε), τότε μάλλον εχεις χάσει το νόημα του gaming.

Reaction score
164

next gen gaming ειναι ΜΟΝΟ το wii γιατι MONO το Wii προσφέρει κατι διαφορετικο στο gameplay (την βάση του gaming). αν εσύ εννοείς next gen gaming τα καταπληκτικά γραφικα (γιατι εχει φοβερα γραφικά το PS3 μην λεμε οτι θέλουμε), τότε μάλλον εχεις χάσει το νόημα του gaming.
+1000!!!! :bravo:
Τα παιχνίδια δεν είναι ούτε HDMI (που δεν προσφέρει τίποτε ουσιαστικό, διάβασε τη σχετική συζήτηση. Μόνο το 1080p, που κανένας δεν βλέπει διαφορά από το i-και αν βλέπει, κακώς βλέπει γιατί δεν υπάρχει τίποτε ουσιαστικό), ούτε Wifi, ούτε τα παραπάνω GB του δίσκου (που τα περισσότερα που έχει το PS3 θα χρησίμευαν περισσότερο στο 360, γιατί αυτό έχει πολύ πράμα για κατέβασμα-άσχετα που τρώει σβήσιμο ύστερα από λίγο)

Reaction score
0

Από τη μία έχεις δίκιο για τα γραφικά, δεν μετράνε μόνο αυτά αλλά όλοι παραδεχόμαστε ότι παίζουν τεράστιο ρόλο. Άλλο να παίζεις πεντακάθαρα και πανέμορφα παιχνίδια στις 50-100'' και άλλο θολά και άχαρα στις 29''.
Στο gameplay νομίζω πως οι κάτοχοι του Wii έχετε χάσει λίγο τη μπάλα: κορυφαίο gameplay δε σου δίνει μόνο ένα χειριστήριο σαν αγγούρι (no offense) που δεν κάνει για τα μισά είδη παιχνιδιών... Είναι εξαιρετικό υπο προϋποθέσεις αλλά θεωρώ προτιμότερο να έχεις ένα χειριστήριο που να δουλεύει καλά με όλα, και αν θες κάτι εξειδικευμένο να το παίρνεις (π.χ. τιμονιέρα, κιθάρα, αλυσοπρίονο "happy_1" κλπ.)

Reaction score
0

Για μένα απολαυστικό gaming είναι να έχω γραφικά.Να παίζω και να χαίρομαι.Αλλα σημαίνει να έχω και ευκολίες που το διευκολύνουν.Για παράδειγμα το wireless για μένα έχει μεγάλη σημασία γιατί έχω και γρήγορη σύνδεση adsl καθώς επίσης και ασύρματο ρούτερ.Μπορώ με τον μεγάλο σκληρό να είμαι σίγουρος πως δεν θα χρειαστεί στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον να μην τον αλλάξω.Λόγω του ότι έχω τηλεόραση LCD HD γιατί να χάσω τα εκπληκτικά γραφικά του?Διότι μόνο έτσι μπορείς να απολαύσεις το motorstorm.

Reaction score
62

Άρα καταλήγουμε ότι ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για το Gaming. Γιατί λοιπόν να τρωγόμαστε? Κι εγώ δίνω βάση στο Gameplay, αλλά δεν με χαλάν και τα γραφικά και ο ήχος!!

Reaction score
0

Το wii να ξέρεις ότι χάνει κάπου και σε gameplay, επειδή δεν έχει πολλές δυνάμεις για physics και AI ..
Εγώ πάντως είμαι υπέρ του να βγαίνουν πολλά configuration, μιάς κονσόλας, για να διαλέγεις αυτό που σου κάνει και να μην πληρώνεις περιττά (για σένα) πράγματα, παρά μία "τούμπανο" και τα την πληρώνεις ακριβά και τα μισά να σου είναι άχρηστα.
Ναι αλλά δεν μπορείς να διαλέξεις έτσι απλά, σαν να ήταν pc, τι είναι χρήσημο για εσένα.

Αν αγοράσεις το Hd-dvd σαν extra, δεν θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις στα παιχνίδια, αν αγοράσεις σκληρό δεν θα μπορούν να τον εκμεταλλευτούν σωστά , αν το motion sensing δεν μπει από την αρχή θα θές νέα χειριστήρια , αν αγοράσεις τηλεόραση με hdmi δεν θα μπορέσεις να το εκμεταλλευτείς, αν δεν είναι δωρεάν το online ίσως δεν ασχοληθείς καθόλου και δεν θα μπορείς να παίξεις με όλους τους γνωστούς σου, κλπ κλπ.

Γιαυτό πρέπει κάποια πράγματα να είναι standard, άσχετα αν δεν θες ταινίες πχ ή δεν θες σκληρό.... θα φανούν κάπου χρήσιμα έτσι και αλλιώς, ή ίσως θα σε γλυτώσουν από μελλοντικά χοντρά έξοδα.

Reaction score
5

Μα δεν ειναι το χειριστήριο το gameplay ρε παιδιά. Ειναι οτι τα παιχνίδια φτιάχνοντε για να δουλεύουν με αυτό το χειριστήριο. Είναι οτι έρχεται ενας φίλος σπίτι και λες "ελα...ενα τενις για μια ωρίτσα" κι έχουν περάσει 4 ώρες και δεν εχεις πάρει μυρωδιά.

επίσης τι σημαίνει άχαρα γραφικά;;; Για πείτε μου. εγώ τα βλέπω μια χαρά στην 40" μου και δεν εχω παράπονο. Για παιχνίδια με γραφικά εχω το PC μου και καμία κονσόλα ποτέ δεν θα πιάσει ούτε το 60% της δύναμής του.

αλλα εγω κανω στον εαυτό μου μια ερώτηση τώρα :

"Λάμπρο παιδί μου, που παίζεις περισσότερα παιχνίδια; Στο Wii με τα 480p (γιατι εχει και component) ή στο PC σου με τα 1080p (συνδεδεμένο στην ίδια τηλεόραση με hdmi, athlon 5200+ X2 και 8800GTX) ;;;"

και απαντώ στον εαυτό μου.

WII FFS!

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΝΣΟΛΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΩ ΤΟ PS3 Ή ΤΟ ΧΒΟΧ Ή ΤΟ WII. Το Wii εχει τελείως διαφορετική νοοτροπία απο τα PS3 & Xbox.

Οσο για το "απολαυτσικό gaming = γραφικά" μπορείς να παίξεις ένα καρο πατάτες που έχουν κυκλοφορήσει κατα καιρούς με απίστευτα εφέ και μετά απο 15 λεπτά ξεκινάν τις διαδικασίες αραχνιάσματος. Και μην πει κανεις οτι δεν υπαρχουν τέτοια παιχνιδια... Καλό; Φοβερά γραφικά αλλα το υπόλοιπο παιχνίδι ειναι μούφα; Ειναι απολαυτσικο gaming ομως...τι λες τώρα...

Reaction score
0

Λάμπρο δεν εννούσα αυτό.Απαραίτητη προυπόθεση είναι και το σενάριο να είναι επίσης κορυφαίο.Φυσικά και υπάρχουν παιχνίδια με κορυφαία γραφικά αλλά αραχνιάζουν σε όχι 15 μέρες αλλά και σε 5.Αλλά υπάρχουν και κάποια που συνδιάζουν και τα δύο(motorstorm).

Reaction score
0

Η λέξη σενάριο αναφέρεται γενικότερα στα παιχνίδια.Για το motorstorm τώρα μην μου πείς ότι θεωρείται και πατάτα!Μην τρελαθούμε τελείως!!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Τα πρώτα παγκόσμια νούμερα και για τις 3 κονσόλες

Για μένα απολαυστικό gaming είναι να έχω γραφικά.
Μάλλον δεν ασχολείσαι πολλά χρόνια με το gaming. Ή αν ασχολείσαι είσαι απλά άλλο ένα θύμα του marketing των εταιρειών του χώρου.

"Τα παλιά τα χρόνια" το gameplay ήταν το No1 στοιχείο στο gaming. Πλεόν, κι επειδή είναι χίλιες φορές ευκολότερο να φτιάξεις ένα παιχνίδι με καλά γραφικά απ'ότι ένα παιχνίδι με καλό gameplay, όλα τα μεγάλα κεφάλια του gaming industry προσπαθούν να μας πασάρουν τα γραφικά ως το κύριο χαρακτηριστικό ενός καλού game. Είναι πολύ εύκολο με την πρόοδο της τεχνολογίας να δίνεις όλο και καλύτερα γραφικά άρα να "φτιάχνεις καλύτερα παιχνίδια" - τα οποία φυσικά θέλουν και καινούργιο hardware οπότε κινείται όλο το PC/Console industry περισσότερο.

Δε θέλει κόπο για να φτιάξεις το Grand Turismo 124 με καλύτερα γραφικά απο το Grand Turismo 1. Για να φτιάξεις, όμως ,το Grand Turismo 124 με καλύτερο gameplay απο το Grand Turismo 1 θέλει πολύ κόπο και σκέψη. Δε συμφέρει.

Δικαίωμα σου να κρίνεις το πόσο καλό είναι ένα παιχνίδι απο τα γραφικά αλλά καλό είναι να βλέπουμε λίγο τι γίνεται γύρω μας.

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Τα πρώτα παγκόσμια νούμερα και για τις 3 κονσόλες

Εγώ θυμάμαι να ξεγλυστράς κάθε φορά που γίνεται ανάλογη κουβέντα:
Πες μου:
-ποιό software του PS3 είναι καλύτερο του 360;
-κάποιο benchmark που να αποδικνύει την συντριπτική υπεροχή του PS3 έναντι του 360.
-γιατί το PS2 που είχε χειρότερο hardware από το XBOX, ήταν καλύτερη κονσόλα και πώς συμβιβάζεται αυτό με την σίγουρη, για σένα, υπεροχή του PS3.
Τρεις ερωτήσεις, που θέλουν τρεις απαντήσεις. Συγκεκριμένα πράγματα.
Τα έχουμε πει 100 φορές ... αν πάρω αυτά που λες εσύ βγαίνουμε απλά σε άτοπο, δες ....
1)Το ps3 εχει δουλευτεί λιγότερο χρόνο από ότι το xbox
2)Με πολύ μικρότερη software υποστήριξη από την sony σε σχέση με αυτή της MS.
3)Φυσικά πολύ πιο δύσκολο hardware για να το μάθεις και να το εκμεταλλευτείς.
4)Εχει βγάλει παιχνίδια σαν το Motostorm....
5)Οι δυνατότητες για βελτίωση του κοντεύουν να εξαντληθούν, αντίθετα στο 360 υπάρχει μεγάλο περιθώριο ακόμα.
-Tι κάνεις Γιάννη;
-Κουκιά σπέρνω!
:happy_5:

Reaction score
0

Πάντως παιδιά επειδή έχουμε ξεφύγει πολύ από το θέμα που ήταν τα νούμερα των πωλήσεων προτείνω να ανοίξουμε θέμα με τίτλο "PS3 vs XBOX360".Για να επιστρέξουμε στο θέμα, λέω πως το site είναι πολύ μούφα...Χτές το βράδυ τα νούμερα του xbox ήταν 10.745.000 πωλήσεις περίπου και σήμερα είναι 10.416.000!!!!!Μιλάμε για πολύ μούφα...

Reaction score
0

-Tι κάνεις Γιάννη;
-Κουκιά σπέρνω!
:happy_5:
Αν απαντήσεις με αυτά που είπα, και εφόσον αναγνωρίζεις ότι το motostorm πχ είναι παιχνιδάρα, είναι απλό το γιατί θα επικρατήσει το ps3 ...
Επειδή θα βελτιώνετε μέρα με την μέρα και θα γίνεται καλύτερο από τον ανταγωνισμό... ο χρόνος είναι υπέρ του, όπως ήταν και παλιά.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Τα πρώτα παγκόσμια νούμερα και για τις 3 κονσόλες

Μάλλον δεν ασχολείσαι πολλά χρόνια με το gaming. Ή αν ασχολείσαι είσαι απλά άλλο ένα θύμα του marketing των εταιρειών του χώρου.

"Τα παλιά τα χρόνια" το gameplay ήταν το No1 στοιχείο στο gaming. Πλεόν, κι επειδή είναι χίλιες φορές ευκολότερο να φτιάξεις ένα παιχνίδι με καλά γραφικά απ'ότι ένα παιχνίδι με καλό gameplay, όλα τα μεγάλα κεφάλια του gaming industry προσπαθούν να μας πασάρουν τα γραφικά ως το κύριο χαρακτηριστικό ενός καλού game. Είναι πολύ εύκολο με την πρόοδο της τεχνολογίας να δίνεις όλο και καλύτερα γραφικά άρα να "φτιάχνεις καλύτερα παιχνίδια" - τα οποία φυσικά θέλουν και καινούργιο hardware οπότε κινείται όλο το PC/Console industry περισσότερο.

Δε θέλει κόπο για να φτιάξεις το Grand Turismo 124 με καλύτερα γραφικά απο το Grand Turismo 1. Για να φτιάξεις, όμως ,το Grand Turismo 124 με καλύτερο gameplay απο το Grand Turismo 1 θέλει πολύ κόπο και σκέψη. Δε συμφέρει.

Δικαίωμα σου να κρίνεις το πόσο καλό είναι ένα παιχνίδι απο τα γραφικά αλλά καλό είναι να βλέπουμε λίγο τι γίνεται γύρω μας.
Όταν μιλάμε όμως για simulator όπως το Gran Turismo τα γραφικά έχουν ένα λόγο παραπάνω να είναι καλά. Πες με newbie και θύμα του marketing αλλά και μόνο στη σκέψη να παίξω Gran Turismo φτιαγμένο για PS3 μου τρέχουν τα σάλια. (Εννοείται ότι δε μιλάω για το demo-ξεπέτα που κατεβάζουμε αυτόν τον καιρό, αλλά για κανονικό παιχνίδι).
Μην υποτιμάτε τη σημασία των γραφικών, αυτά στηρίζουν ολόκληρη τη βιομηχανία των γραφικών και επεκτείνουν το κοινό της.
Έτερο παράδειγμα, το περίφημο πλέον Gears of War: αν δεν ήταν πολύ καλό ως παιχνίδι θα είχε τόση επιτυχία μόνο λόγω γραφικών;
Για να ξεχωρίσεις σήμερα θέλεις και γραφικά και gameplay: αυτό είναι που διαχωρίζει το Motorstorm από το Need for Speed no.50 ή το Gears of War από το Call of Duty 1-2-3.

Reaction score
62

Αν απαντήσεις με αυτά που είπα, και εφόσον αναγνωρίζεις ότι το motostorm πχ είναι παιχνιδάρα, είναι απλό το γιατί θα επικρατήσει το ps3 ...
Επειδή θα βελτιώνετε μέρα με την μέρα και θα γίνεται καλύτερο από τον ανταγωνισμό... ο χρόνος είναι υπέρ του, όπως ήταν και παλιά.
Εντάξει, έχει φοβερά γραφικά, αλλά δεν είναι και παιχνιδάρα!!! Πιό πολύ έχω κολλήσει με το Resistance...

Reaction score
0

μπράβο ρε marvin!Αυτή είναι η πιο ολοκληρωμένη απάντηση επί του θέματος!(η γνώμη μου συμβαδίζει απόλυτα με τα λεγόμενά σου)

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.951
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa