AvSite Moto Club

Reaction score
164
Άκη εκείνη την περίοδο ήμουν στο Ηράκλειο στην Κρήτη. Σε χρόνο ΜΗΔΕΝ άνοιξε αντιπροσωπεία και γέμισε ο κόσμος μπουμπουνητά και καραγκιόζηδες που προσπαθούσαν να τις παρκάρουν, να περάσουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα και να τις σπρώξουν προς τα πίσω. :happy_5: Εμ βέβαια. Στο νησί υπάρχουν λεφτά, υπάρχουν και τα τυπάκια που θέλουν να κάνουν το κομμάτι τους... Τελικά φαινόντουσαν γελοίοι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. :happy_8:

Υπήρχε μία άτυπη κόντρα στις τεράστιες μηχανές (αμερικάνικου τύπου) τουρισμού εκείνη την εποχή μεταξύ της HD (με τις Electra Glide) και τη Honda (με την Goldwing) και αντάλλασσαν μπηχτές με διαφημίσεις.
Η Honda είχε μία φωτό της Goldwing και έγραφε "με ΧΧΧ δολλάρια περισσότερα, μπορείτε να αγοράσετε ένα αναξιόπιστο κομμάτι ιστορίας που κοπανάει και βροντάει" (σε πολύ ελεύθερη απόδοση). Η HD απάντησε με μια καταχώρηση που είχε μια φωτό των Hell's Angels με τη λεζάντα "Θα τολμούσατε ποτέ να πουλήσετε σκάρτη μηχανή σε αυτούς τους τύπους;":happy_5: Και μία άλλη που είχε μία μηχανή με καναπέ, ντουζιέρα και τηλεόραση (οι Goldwing είχαν κλιματισμό, στερεοφωνικό και ένα σωρό ανέσεις) και η λεζάντα έγραφε "Όποιος θέλει τις ανέσεις του σπιτιού του, ας μείνει εκεί":happy_5:
Αν έβλεπαν οι Hells Angels τους "συναδέλφους" τους του Κολωνακίου ή της πλατείας Κοραή, θα πέθαιναν στα γέλια...:happy_5:

Reaction score
13
Μιχάλη, παρ'όλο που σέβομαι την εμπειρία σου, μα δεν την γνωριζεις δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω με τους αφορισμούς και τα στερεότυπα που εκφράζεις, υποθέτω για την ελληνική αγορά.

Μπορεις να διαφωνεις ελευθερα.
Εαν εχεις αναλογο βαθμο εμπλοκης στα Μοτοσυκλετιστικα μπορεις να αναφερεις ενδεικτικα με τι μηχανες γινονται τα Ταξιδια, με τι οι Αγωνες, και με τι η φιγουρα (καθε ειδους)

Έχω δει Harley να πηγαίνει με τις πάντες (ναι με τις πάντες),

Ειναι γιατι δεν στριβουν διαφορετικα. Πιστεψε με εχω δει Gold Wing Anniversary να στρειβει με τις παντες. Ειχε βγαλει το τρειλερ βεβαια.

έχω δει αγώνα Boxer Cup με το γόνατο συνέχεια στην άσφαλτο, για να μην βρει ο Κυλινδρος :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

είναι 'ρουτίνα' πλέον οι BMW GS που κάνουν το γύρο του κόσμου

Στην διαφημιση.
Το ονειρο πουλαει, ξερεις ....
Οταν η BMW ο καταλαβε αυτο γεμισαν οι πολεις GS, και τα μαγαζια αξεσουαρ με σπρευ λασπης για γνησιο χωματερο Look.

και γενικά δεν θα έβαζα σε τσουβάλι τις μάρκες έτσι.

Κανενας Κρητικος να δωσει Χαιρετισματα στον Ρουμπε... και λοιπους Χανιωτες Μοτοτουριστες, ( Πανευρωπαικη στο Χαβιρωφ-Τσεχια. Αν θυμαμαι καλα τοτε ειχε CBR1000 )

Καλό θα ήταν να μην ασχοληθούμε εδώ με το αν μας μπαίνει στο μάτι ή δεν μας ταιριάζει μια μάρκα στα στερεότυπά μας,

Λοιπον, ακουγεσαι για μορφωμενο και καλοπροαιρετο παλληκαρι. :cool_4:
Ποσα κιλα Αβανς βαζεις στο εργαλειο ? "happy_1"

ή γιατί έχουμε δει το κοινό που τις αγοράζει και δεν θέλουμε να ταυτιστούμε στα μάτια του κόσμου.

Λογικη που πρωτοτεθηκε δημοσια το '84 απο το προεδρειο της 1ης Πανελλαδικης Συγκεντρωσης Μοτοσυκλετιστων στην Ιτεα, προκειμενου να φιμωσει τους Ινδιανους, και λοιπους εξωλεσχικους, που ειχαν παρεισφρυσει απροσκλητοι, στην υγιη Μοτοσυκλετιστικη παρεα.
Καταριφθηκε πανυγηρικα στην 5η Πανελλα, στον Ολυμπο, μαζι με την καθιερωμενη συζητηση του Σαββατοβραδου, λογω χαοτικων διαφορων αντιληψεων των συμμετεχοντων, και εκτοτε η συγκεκριμενη ωρα αφιερωθηκε σε παρτυ.

Καλό θα ήταν να ασχοληθούμε με το biking, με την αγάπη μας για τις μηχανές παντός είδους και τα ταξίδια με αυτές.

Υ.Γ.: Αλήθεια γιατί δεν κράτησες (γιαπωνέζικο) μηχανάκι πάνω από 4 χρόνια;

Για να κρατιεμαι Updated στα μοντελα και να μην χανω τα λεφτα μου απο την ΤΕΧΝΗΤΗ παλαιωση, που επιβαλλει το κυκλωμα των κατασκευαστων.
Ψιλα γραμματα, Ε ?
Εγω τουλαχιστον ειμαι απο αυτους που εχουν γυρισει πολλες φορες κοντερ. Και βεβαια υπαρχουν και αλλοι πολυ πιο ταξιδιαρηδες. Ειναι αυτοι που εδωσαν τα πρωτα ταξιδιωτικα αρθρα στα περιοδικα. Κανενας τους με BMW ή Harley σε πληροφορω.
Εσυ ποσα χρονια κρατας τις μηχανες σου ?

Σε χαιρομαι παντως. Η διαθεση της μοτοσυκλετιστικης συμπνοιας που εκπεμπεις, ειναι συγκινητικη μεσα στην ματαιοτητα της.

Ένας τυπικός π.χ. χαρλεάς έχει την μηχανή του για χρόοοονια... στο σαλονι γυαλιζοντας την. :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

;-) :-D
Εαν ενδιαφερεσαι (εσυ ή καποιος αλλος) προτιθεμαι να σου κανω ενα δωρακι. Τονους παλια μοτοπεριοδικα, Μοτοσπορτ, Μοτοραντ, Μοτονεα, ΜΟΤΟ, 0-300 και αρκετα ξενα.
Θα δωθουν στο πρωτο ΡΜ που θα σκασει.
Θα κρατησω μονο τα 12 συλλεκτικα τευχη της Μοτοτεχνικης Επιθεωρησης των Χοιδα-Χατζαρα

Reaction score
13
Σπύροοοο (Spylab) σε είπε χ@στη!
Ανδρεάααααασηηηη, σε είπε μορφωμένο! :happy_5:

Στην πραγματικοτητα το Copyright του ορου "Μορφωμενος με Transalp" ανηκει στον Αντωνη Πανουτσο που αρθρογραφουσε τα πρωτα -καλα- χρονια στο Μοτο, και εχει να κανει με τον τροπο που εβλεπε ο Μητσαρας του συνεργειου τους ιδιοκτητες Transalp. Καλοντυμενους, με τροπους, σωστα Ελληνικα, ασχετους απο Τεχνικες- Αργκοτικες εκφρασεις, γενικα σαν Αρειανους. Πιανεις το σεναριο...

Μιχάλη, να υποθέσω ότι έκανες χιούμορ, ε; Έχω την εντύπωση ότι οι μοτοσυκλετιστές είναι αγαπημένοι μεταξύ τους.

Ναι αμε. Αλλο τιποτα

Εξαιρούνται οι Χαρελεάδες, οι μοναδικοί που δεν κάνουν σινιάλο χαιρετισμού στο δρόμο.

Ευτυχως. Ξερεις τη μουτζα εχω φαει απο ξενους συναδελφους (που αγνοουν βεβαιως την σημασια που δινουμε εμεις στον γνωστο χαιρετισμο οταν τα δακτυλα ειναι ανοιχτα) ??

Reaction score
164
Γνωρίζω πολλούς μοτοσυκλετιστές. Άλλους με GS, άλλους με XT. Άλλους με ΧΧ και άλλους με... Eliminator. Όλοι τα ίδια τραβάνε και έχουν πολλά κοινά σημεία. Υπάρχουν πολλοί που βγάζουν το κόμπλεξ τους, είτε στις μοοσυκλέτες, είτε στα αυτοκίνητα, είτε στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Έτσι είναι και έτσι θα είναι. Αλλά μην αφήνουμε τους άρρωστους να χαρακτηρίζουν μια ολόκληρη ομάδα. Φαίνεσαι οργανωμένος και είσαι πιο κοντά στην παθογένεια. Δεν θα ξεχάσω όμως την υποδοχή που έκανε το BMW Club της Κων/πόλης σε φίλους που με Transalp και ΧΧ πέρασαν 20 μέρες στην Τουρκία.
Α, χαρλεά, ευτυχώς δεν γνωρίζω. Μόνο μία λεσβία, κομπλεξική και βλαμμένη που είχε μία 883 και την πούλησε για μία BMW. :happy_8:

Reaction score
14
(Αληθινή-γελοία ιστορία: Μόλις ήρθαν οι HD στην Ελλάδα, γέμισε ο κόσμος με ζελεδαρισμένα, φρεσκοξυρισμένα τυπάκια με Harley, εκεί στις αρχές του '90, που μέχρι και σώβρακα με τον αετό φορούσαν. Έκαναν μία συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και για να πάνε από την Αθήνα έβαλαν τις μηχανές στο... καράβι! :happy_5: :happy_5: )

Πηγαίναν και εκδρομές.

Με ....ferry boat! :shock: :crazy_1:

Μιλάμε για πολλά ....ναυτικά μίλια! :happy_9:

Reaction score
5
Στην πραγματικοτητα το Copyright του ορου "Μορφωμενος με Transalp" ανηκει στον Αντωνη Πανουτσο που αρθρογραφουσε τα πρωτα -καλα- χρονια στο Μοτο, και εχει να κανει με τον τροπο που εβλεπε ο Μητσαρας του συνεργειου τους ιδιοκτητες Transalp. Καλοντυμενους, με τροπους, σωστα Ελληνικα, ασχετους απο Τεχνικες- Αργκοτικες εκφρασεις, γενικα σαν Αρειανους. Πιανεις το σεναριο...
Πάντως αυτή η λογική κάποιων ότι ο μοτοσυκλετιστής πρέπει να είναι απαραίτητα λίγδας, φτωχός, αμόρφωτος, με 2 κιλά γράσο κάτω από το νύχι, μόνο και μόνο για να βγαίνει το επαναστατικό look, την βρίσκω απαράδεκτη. Ξέρεις, είναι ένα στερεότυπο που ισχύει και στο εξωτερικό.
Τελικά ΠΟΛΛΕΣ ταινίες βλέπει ο κόσμος...:crazy_3:

Πάντως καταλαβαίνω την πικρία του να είναι κάποιος καβαλάρης 100 χρόνια, να έχει φάει σκόνη, νερό, κρύο και ζέστη με το κουτάλι, και να έρχεται ένας "καθαρός" και "μορφωμένος" με τα λεφτάκια του και να κυκλοφορεί τις ακριβές μηχανές που κρυφολιγουρεύεται ο καβαλάρης...:happy_5:

Όπως είπα και προηγουμένως...ΑΤΙΜΗ ΚΕΝΩΝΙΑ!! :happy_5:

Reaction score
5
Έχω την εντύπωση ότι οι μοτοσυκλετιστές είναι αγαπημένοι μεταξύ τους.
Εμ, περιμένουμε από τα πιο senior μέλη να δίνουν το καλό παράδειγμα...αλλά πού!; :happy_5: Σπέρνουν την διχόνοια! :happy_5:

Reaction score
13
Πάντως αυτή η λογική κάποιων ότι ο μοτοσυκλετιστής πρέπει να είναι απαραίτητα λίγδας, φτωχός, αμόρφωτος, με 2 κιλά γράσο κάτω από το νύχι, μόνο και μόνο για να βγαίνει το επαναστατικό look, την βρίσκω απαράδεκτη. Ξέρεις, είναι ένα στερεότυπο που ισχύει και στο εξωτερικό.
Τελικά ΠΟΛΛΕΣ ταινίες βλέπει ο κόσμος...:crazy_3:

Παντως αυτη η λογικη οτι ο μοτοσυκλετιστης πρεπει να ειναι καλοστημενος μικροαστος με πισοκουνα BMW σπορ, και BMW moto στην πυλωτη, σινιε Χαιτεκ εξοπλισμο και ανετο υφος τυπου "εμεις ειμαστε η καλη νεολαια και εμεις βαζουμε τα στανταρντς του μοτοσυκλετισμου" ειναι ενα αλλο στερεοτυπο και εν τελει αποτελει εργο παιγμενο και ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΑ καταδικασμενο (ΚΑι στο "εξωτερικο"). Και αυτο το εργο βεβαια δεν παιζεται στις ταινιες.

Πάντως καταλαβαίνω την πικρία του να είναι κάποιος καβαλάρης 100 χρόνια, να έχει φάει σκόνη, νερό, κρύο και ζέστη με το κουτάλι,

Ηδη βλεπεις την διαφορα. Για μενα εκει ειναι η γλυκα της υποθεσης
Παντως καταλαβαινω την αμυνα και το κουμπωμα που βγαινει στους ερζατς μηχανοβιους οταν μυριζονται οριτζιναλ καταστασεις που δεν εχουν ουτε την προοπτικη ουτε τα κωτσια να ακουμπησουν.

και να έρχεται ένας "καθαρός" και "μορφωμένος" με τα λεφτάκια του και να κυκλοφορεί τις ακριβές μηχανές που κρυφολιγουρεύεται ο καβαλάρης...:happy_5:

Σιγα τις ακριβες. Τελικα ο "μορφωμενος" καθε ποτε αλλαζει μηχανακια ?

Όπως είπα και προηγουμένως...ΑΤΙΜΗ ΚΕΝΩΝΙΑ!! :happy_5:

Καλως το "παιδι του Λαου"
:happy_4:

Reaction score
164
Δηλαδή, για να καταλάβω: Για να κυκλοφορώ με μοτοσυκλέτα, θα πρέπει να είμαι ψιλοβρώμικος, ψιλοάγριος, να ξέρω να τη λύνω και να τη δένω, να πλακώνομαι με τους "χωματερούς" και τους "γιαπωνέζους". Να μυρίζω λίγο λαδίλα, να έχω γράσο στα νύχια και να ξεφορτωθώ ό,τι χάιτεκ έχω... Δεν ξέρω αν θα πρέπει να δίνω και καμία φάπα στη γυναίκα μου για πιο original καταστάσεις... ή αυτά ή Transalp. Μπα.... δεν μου πάει αυτή η κατάσταση, αν και την Transalp την βρίσκω συμπαθητική.
Τώρα καταλαβαίνω γιατί πλακώνεστε ορισμένοι μεταξύ σας. Αλλά αυτό ΔΕΝ έχει σχέση με τη μοτοσυκλέτα. Έχει να κάνει περισσότερο με τα απωθημένα του καθενός.

Reaction score
13
Δηλαδή, για να καταλάβω: Για να κυκλοφορώ με μοτοσυκλέτα, θα πρέπει να είμαι ψιλοβρώμικος, ψιλοάγριος, να ξέρω να τη λύνω και να τη δένω, να πλακώνομαι με τους "χωματερούς" και τους "γιαπωνέζους". Να μυρίζω λίγο λαδίλα, να έχω γράσο στα νύχια και να ξεφορτωθώ ό,τι χάιτεκ έχω... Δεν ξέρω αν θα πρέπει να δίνω και καμία φάπα στη γυναίκα μου για πιο original καταστάσεις... ή αυτά ή Transalp. Μπα.... δεν μου πάει αυτή η κατάσταση, αν και την Transalp την βρίσκω συμπαθητική.
Τώρα καταλαβαίνω γιατί πλακώνεστε ορισμένοι μεταξύ σας. Αλλά αυτό ΔΕΝ έχει σχέση με τη μοτοσυκλέτα. Έχει να κάνει περισσότερο με τα απωθημένα του καθενός.

Eσυ εαν αυτα καταλαβες απο την ολη ιστορια, φοβαμαι οτι δεν καταλαβες τιποτε.

Παντως για να απολαμβανεις εσυ και ολοι μας, μια σχετικα ομαλη και πολιτισμενη κατασταση στον χωρο σημερα, και για να μην ισουται η λεξη "μηχανοβιος" με την λεξη "αλητης", εχουν προηγηθει ΠΟΛΛΑ απο λιγους.
Τελος παντων, επειδη δεν βλεπω διαθεση για σοβαρη προσεγγιση, σε παραπεμπω στο "Μετα Εικοσι Ετη" της σειρας κομικς του "JOE BAR TEAM" αφου πρωτα διαβασεις την αρχικη σειρα.

Οσο για τις Transalp ειναι πλεον παρελθον. Σημερα οι μορφωμενοι οδηγουν Vstrom (το "καλο παιδι" του κακου SV)

Εδω κλεινει το θεμα απο την μερια μου, καθως οτι ηταν να ειπωθει εχει ειπωθει και ο νοων νοειτω.

Reaction score
2.001
Απάντηση: AvSite Moto Club

Πως σας φαινεται αυτο ?
Οπτικο-ακουστικοι μοτοσυκλετιστες join the club.
Γραψτε για τη μοτο σας και τα ταξιδια σας.
Να αναψουμε και λιγο τα αλλα προβολια........
Για να ξαναθυμηθούμε πάνω σε πια βάση ξεκίνησε ο φίλος oppohellas την συγκεκριμένη κουβεντούλα......:respect:

Τί με νοιάζει εμένα αν ο τάδε καβαλάει μηχανές 232465434354 χρόνια ή αν ο δείνα έχει μία Transalp και κάθε μέρα πάει στην δουλεία του με κουστούμι.....

Γουστάρετε να μας πείτε για 2 όμορφα τοπία που η μηχανη έγινε η αφορμή να τα δείτε? Να μοιραστείτε μια εμπειρία όμορφη ή κάτι το οποίο καλό θα ήταν να αποφύγουν οι υπόλοιποι? ΚΑΛΩΣ!!!! :cool_4:

Άν γουστάρετε να αποδείξετε ποιος είναι πιο μάγκας και πιο "σωστός" μηχανόβιος, δώστε ένα ραντεβού face to face για να τα βρείτε ή.....να πλακωθείτε :crazy_1: :mad_5:

Πάντως αυτή η αντιπαράθεση δεν βοηθάει κανέναν, δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν και καταντάει και πολύ κουραστική..................:sleeping:

:happy_4: :happy_4: :happy_4:

Reaction score
5
Σωστός ο gbeg. Μιχάλη Σπέρτο, δεν βρίσκω τον λόγο που θίγεσαι, εσύ ξεκίνησες με αφορισμούς και στερεότυπα για κάποιους που καβαλούν κάποιες μάρκες μηχανών. Εγώ προσωπικά ΔΕΝ θα ήθελα να συνεχίσουν οι αντιπαραθέσεις αυτού του είδους, είναι ανούσιες.

Παρακαλώ να γυρίσουμε στα περί αγάπης της μηχανής και ταξιδιών, και να σταματήσουμε τα περί 'βρώμικων' και 'καθαρών'...

Ευχαριστώ

Reaction score
4
Απο το 1979 στην σελλα και 11 Μοτο

Honda C50 6V / '79
Honda CB250 RS / '81
Honda FT500 / '83
Yamaha XJ600 DOHC / '85 ( Ιταλια-Γαλλια-Γυρος Ισπανιας) + Yamaha DT175
Honda CBR600 / '89 (Ιταλια-Ελβετια-Αυστρια-Ουγγαρια) + Honda FT500 (Νο2)
Yamaha TDM850 / '93 (Ιταλια-Αυστρια-Γερμανια-Τσεχια-Σλοβακια)
Honda CBR600 F3 / '95
Suzuki SV650S / '99
Suzuki SV1000S / '03

Το Βορειο Ακρωτηρι νομιζω οτι ειναι για αυτους που θελουν να αποδειξουν κατι. Ειχα 4 φορες την ευκαιρια να παω αλλα προσωπικα προτιμω τα αλογακια της Ανδορας απο τις Ελκες της Βορειας Νορβηγιας, και το οριο ταχυτητας των 80 χλμ.

Οσο για τα 200.000 χλμ των BMW, και λιγα ειναι για κινητηρες των 70 Ιππων / λιτρο. Δεν υπαρχει τιποτε πιο αξιοπιστο απο Γιαπωνεζικο ON LINE FOUR. Και απο κοντα πανε και τα Εγγλεζικα On Line Triple.

Οι BMW ειναι μηχανες για αυτοκινητιστες.
Οι HARLEY για Αμερικανοπνευστα κοροιδα Βορειων Προαστιων (και οχι μονο)
Και οι Transalp για μορφωμενους χεστες.
Απαράδεκτος...

Φίλε Μιχάλη, το να είσαι μοτοσυκλετιστής, δεν έχει να κάνει ούτε με τι καβαλάς, ούτε αν πας γρήγορα, ούτε αν έχεις ή όχι φράγκα.
Δεν έχει να κάνει ουτε κάν με το αν είσαι οργανωμένος, αν πας στις Πανελλήνιες συγκεντρώσεις, ή αν έχεις γυρίσει τον κόσμο όλο.

Τον κάνουν όλα αυτά μαζί και συγχρόνως κανένα.

Αν εσύ νομίζεις ότι στο Βόρειο ακρωτήρι πάμε για να αποδείξουμε κάτι, ή ότι εγώ (ή κάποιος άλλος), γιαπωνέζος τώρα (όπως μπορείς να δεις απο την φώτο στις αρχικές σελίδες) γλυκοκοιτάω μια BMW ή μου αρέσει το Ducati Hypermoto, ή θα ήθελα ένα σκουτεράκι για να κάνω την δουλειά μου μέσα σην πόλη δεν είμαι αληθεινός μοτοσυκλετιστής, τότε λυπάμαι που το λέω, αλλά είσαι κομπλεξικός.

Μπορεί οποιοσδήποτε να καβαλάει οτιδήποτε, να το πηγαίνει όπως θέλει. Αρκεί αυτό που κάνει να τον ευχαριστεί και να το κάνει απο αγάπη. Οχι για να αποδείξει κάτι... Αυτός είναι μοτοσυκλετιστής. Και ο πιτσιρικάς της γειτονιάς που μόλις πήρε το παπί, και γουστάρει να κάνει Ρέθυμνο - Ηράκλειο, ναι και αυτός.

Κάνε λοιπόν αυτό που σε εκφράζει και άσε τους άλλους να κάνουν το αντίστοιχο. Και αν μου πείς ότι δεν είμαι του επιπέδου σου στο μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι, ε, τι να κανουμε, μπορεί και να μην είμαι... Κάνω ότι μπορώ...
έχω φάει την Ελλάδα με το GSXR (περίεργο ε? βάση των λεγόμενών σου θα έπρεπε να είχα πάρει ΧΧ ίσως...) και την μισή Ευρώπη (συγνώμη, τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν περισότερο) το έχω (θέλω να πιστεύω) λιώσει στις Σέρρες και στα Μέγαρα (όπου με έχουν περάσει πολλές φορές BMW), έχω αποκτίσει φίλους καρδιακούς μέσα απο ταξίδια και παρέες, έχω χάσει φίλους καρδιακούς στις μάχες που δίνουμε καθημερινά όλοι μας στους δρόμους...

Σε λέσχες εχω διαλέξει να μην συμμετέχω, εκτός απο τον Ανεμο, που ξεκίνησε με μια τελείως διαφορετική αντίληψη και πραγματικά κάνει αξιόλογο έργο που αφορά στην ασφάλειά μας, όσο μπορούμε και εκεί...

BTW, τόσα χρόνια και τόσα περιοδικά, τόσες αναλύσεις, τόσα άρθρα του Πανούτσου (που δεν αρθρογραφούσε απλά, ήταν απο τους ιδρυτές του ΜΟΤΟ μαζί με τον Χατζάρα) ακόμα δεν έμαθες ότι το μηχανάκια που καβαλάς είναι IN-LINE FOUR ?

Reaction score
164
Eσυ εαν αυτα καταλαβες απο την ολη ιστορια, φοβαμαι οτι δεν καταλαβες τιποτε.
Ίσως επειδή έγραψες ότι:

"Παντως καταλαβαινω την αμυνα και το κουμπωμα που βγαινει στους ερζατς μηχανοβιους οταν μυριζονται οριτζιναλ καταστασεις που δεν εχουν ουτε την προοπτικη ουτε τα κωτσια να ακουμπησουν."

Διακρίνω έναν ρατσισμό, ή ιδέα μου είναι; Εμείς οι από εδώ, οι ορίτζιναλ, οι γνήσιοι και οι από εκεί, οι φλώροι, με τις BMW στην πυλωτή που δεν έχουν τα κότσια να μας ακολουθήσουν.

Παντως για να απολαμβανεις εσυ και ολοι μας, μια σχετικα ομαλη και πολιτισμενη κατασταση στον χωρο σημερα, και για να μην ισουται η λεξη "μηχανοβιος" με την λεξη "αλητης", εχουν προηγηθει ΠΟΛΛΑ απο λιγους.
Λυπάμαι, αλλά και για να ισούται η λέξη "μηχανόβιος" με την λέξη "αλήτης" προηγήθηκαν πάλι ΠΟΛΛΑ από, ευτυχώς, λίγους. Για να αντιστραφεί το κλίμα μάλλον βοήθησαν οι Transalp και οι πρώην "αλήτες" που μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας πέταξαν τις ελεύθερες εξατμίσεις.

Τελος παντων, επειδη δεν βλεπω διαθεση για σοβαρη προσεγγιση, σε παραπεμπω στο "Μετα Εικοσι Ετη" της σειρας κομικς του "JOE BAR TEAM" αφου πρωτα διαβασεις την αρχικη σειρα.
Ευχαριστώ, το έχω διαβάσει. Αν και δεν γνωρίζω κατά πόσο ένα κόμικ αποτελεί σοβαρή προσέγγιση. Ή τουλάχιστον πιο σοβαρή από αυτά που βλέπουμε γύρω μας.

Εδω κλεινει το θεμα απο την μερια μου, καθως οτι ηταν να ειπωθει εχει ειπωθει και ο νοων νοειτω.
Και από μένα. Καλές βόλτες. :happy_4:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: AvSite Moto Club

Για να ξαναθυμηθούμε πάνω σε πια βάση ξεκίνησε ο φίλος oppohellas την συγκεκριμένη κουβεντούλα......:respect:

Τί με νοιάζει εμένα αν ο τάδε καβαλάει μηχανές 232465434354 χρόνια ή αν ο δείνα έχει μία Transalp και κάθε μέρα πάει στην δουλεία του με κουστούμι.....

Γουστάρετε να μας πείτε για 2 όμορφα τοπία που η μηχανη έγινε η αφορμή να τα δείτε? Να μοιραστείτε μια εμπειρία όμορφη ή κάτι το οποίο καλό θα ήταν να αποφύγουν οι υπόλοιποι? ΚΑΛΩΣ!!!! :cool_4:

Άν γουστάρετε να αποδείξετε ποιος είναι πιο μάγκας και πιο "σωστός" μηχανόβιος, δώστε ένα ραντεβού face to face για να τα βρείτε ή.....να πλακωθείτε :crazy_1: :mad_5:

Πάντως αυτή η αντιπαράθεση δεν βοηθάει κανέναν, δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν και καταντάει και πολύ κουραστική..................:sleeping:

:happy_4: :happy_4: :happy_4:

+1 Πολύ Σωστά !!!!!!!

Και όσον αφορά τα όμορφα τοπία, έκανα πέρυσι ένα ταξιδάκι πρός Λεωνίδιο για ολιγοήμερες διακοπές, κάπου εκεί κοντά.
Ξεκινήσαμε ένα Τουτού, ένα Honda CBR1000 και ως φτωχός συγγενής εγώ με την "αντίκα" μου.
Η καζούρα βέβαια που έφαγα πριν φύγουμε και κατά τη διάρκεια μέσω κινητού, με αστειάκια τύπου "που έχεις μείνει" και τέτοια, ήταν τρομερή.
Το αποτέλεσμα όμως ήταν, αυτοί να το κάνουν περίπου 3 ώρες, εγώ να το κάνω 6 ώρες, με κάτι στάσεις, αλλά οι μεν στο αυτοκίνητο να κοιμούνται και ο δε,κολλητός μου(που αλλάζει μηχανή στο MOTOJAPAN κάθε 2 μήνες) με το CBR, να μην έχει δει τα "όμορφα τοπία" που λέγαμε, γιατί φυσικά πήγαινε σφαίραααα.:bravo:
Ενώ εγώ με τα 80 χλμ. τα είδα όλα.:cool_4:

Reaction score
2.001
Απάντηση: Re: Απάντηση: AvSite Moto Club

Ενώ εγώ με τα 80 χλμ. τα είδα όλα.:cool_4:
Σωστός!!!!

Κάποια Κυριακή πρωί, 2 καλοκαίρια πριν, ξεκίνησα με την γυναίκα να πάμε μια βόλτα μέχρι το Λουτράκι για μπανάκι και μαμ, με την τότε μηχανή: Honda Degree 250cc enduro. Βάλαμε τα κρανάκια μας, ρίξαμε μπανιερά στην μπαγκαζιέρα και δρόμο. (από την παλιά εθνική για χαλαρή οδήγηση...)

Στο ύψος της κακιάς σκάλας νιώθω την δόνηση στο κινητό...κάνω δεξιά. Στο τηλέφωνο ήταν η αδερφή της γυναίκας μου από κάμπινγκ στο Καστράκι (Τολό μεριά). Πέρναγαν εκεί τις καλοκαιρινές διακοπές και μας προσκάλεσαν για μονοήμερη βολτούλα!! Χώρίς να το σκεφτούμε καθόλου λέμε ναι στην πρόταση και βάζουμε μπρός για Τολό!

Περάσαμε 2 ώρες στον δρόμο χαζεύοντας τοπία. Περάσαμε μια όμορφη μέρα δίπλα-μέσα στην θάλασσα, φάγαμε σε ένα ωραίο ταβερνάκι, πήραμε έναν υπνάκο κ το απογευματάκι ρίξαμε άλλη μια βουτιά....Οταν καβαήσαμε την μηχανη να φύγουμε είχε ήδη σουρουπώσει.....

Όταν φύγαμε από το σπίτι (Σαλαμίνα) το πρωί ήμασταν με ελαφριά καλοκαιρινά μπουφανάκια γιατί δεν υπολογίζαμε να περάσουμε πάνω από 1+ ώρα στον δρόμο πάει-έλα και φυσικά δεν θα μας έπιανε το βράδυ...!!!

Για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε και να μην κρυώνουμε, κυρίως εγώ που ήμουν μπροστά, αναγκάστηκα να φορέσω το μπουφαν ανάποδα, σαν ρόμπα γιατρου, για να μην μπαίνει ο αέρας μέσα, και ευτυχώς που η γυναίκα είχε 2 λάστιχα για τα μαλιά της τα οποία και πέρασα στα μανίκια για να τα σφραγίσω.....έγινε η δουλεία κουτσά στραβά και φτάσαμε βράδυ σπίτι αποκαμωμένοι από μια γεμάτη κ όμορφη μέρα!

Συμπέρασμα: Πάντα μια βόλτα με μηχανή είναι απείρως καλύτερη από μια βόλτα με αμάξι και καλό είναι να είσαι ευρηματικός, αλλά η μηχανή θέλει να είσαι πιο σωστά εξοπλισμένος και προνοητικός!!!

Reaction score
5
Εντάξει παίδες, μην τρωγόμαστε μεταξύ μας τώρα, η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς (πιστεύω), αν ήθελαν ή αν είχαν τα χρήματα ή αν το είχαν προτεραιότητα, θα είχαν πολλές μηχανές.
Εγώ π.χ., και 1-2 Ducatti έχω στο μάτι, και μερικές Honda, και μια Aprilia, και και...
Θέλω να πιστεύω ότι ο fan της μοτοσυκλέτας έτσι βλέπει τα πράγματα.

Reaction score
2.001
Απάντηση: AvSite Moto Club

Προσωπικά θα ήθελα να έχω από μία μηχανή για κάθε χρήση....αλλή για δρόμο, άλλη για την πολή, άλλη για την βόλτα στας εξοχάς άλλη για......κλπ.
Πρός το παρών έχω μόνο 2....

Reaction score
10
Δε μου λετε.....
Αν η συζητηση γινοταν καπου , γυρω απο ενα τραπεζι με φραπεδες η μπυρες η ξυδια η οτι αλλο θελετε.....θελω να πω αν γινοταν ζωντανη, θα ειχε τετοιο περιεχομενο ?
Μαλλον οχι.
Το οτι καλοι η κακοι μοτοσυκλετιστες τη κοντρα την εχουμε στο αιμα μας, ας μη την κανουμε και γραπτα.....
Ο μοτοσυκλετιστης που σεβεται τον εαυτο του σεβεται και τους αλλους.

Δυστυχως ανηκουμε σε μια ...ομαδα...με οχι καλο παρελθον...σουζες,κοντρες,κλεφτρονια,τσαντακιδες κλπ

Την καλη εικονα μας, την εχουμε κατακτησει εμεις οι λιγοι με την οδηγικη συμπεριφορα μας και τη παρουσια μας.
Γιαυτο ειμαι ενας απο αυτους που αποκαλουνται μοτοσυκλετιστες και οχι μηχανοβιοι, λεω το μωρο μου μοτοσυκλετα και οχι μηχανακι, αναβω τα φωτα η χαιρεταω με το χερι αν μπορω, το φιλο που ερχεται απο την αντιθετη μερια.
Και η χαιρετουρα αυτη μας δινει δυναμη να συνεχισουμε το αβολο ταξιδι μας που ομως μας χαριζει μια αλλη ηδονη.

Αυτα γιατι πηρα φορα και αρχισα τις φιλοσοφιες.
Παντως χαιρομαι που αρχισαμε να μαζευομαστε αρκετοι εδω μεσα......
ολοι οι καλοι χωρανε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.249
Members
38.671
Νεότερο μέλος
Katerinanota