Ειναι ο Πλουταρχος hi end?

Reaction score
4
Δηλαδη οποιος εχει προβολεα HD 1080 και εχει δωσει ενα σκασμο λεφτα "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ" να δει SD ή ενα συμπιεσμενο divx ?
Δεν συμφωνω καθολου.

Καλιστα ενας ανθρωπος μπορει να ακουει την μουσικη που "ταιριαζει" σε Hi End μηχανηματα αλλα να ακουει και Πλουταρχο ή να κανει και παρτυ/γιορτες με ελληνικη μουσικη.
Οποτε καλο θα ηταν να τα ακουσει και εκει πως παιζουν.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
:respect: Μια χαρα τα λες gkar!
Παντα ελεγα πως ειναι καλυτερα να εχεις και να ακους 500 δισκους Καζαντζιδη ,Ζαμπετα και ναι και Πλουταρχο παρα 10 σιντι της Τελαρκ και να ψαχνεις γωνια στο δεκαρικο.
Τα λεγομενα χαιεντ συστηματα οφειλουν να παιζουν καλα τα παντα!
Αυτη ειναι η πτωχη και ταπεινη μου γνωμη.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.265
Δηλαδη οποιος εχει προβολεα HD 1080 και εχει δωσει ενα σκασμο λεφτα "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ" να δει SD ή ενα συμπιεσμενο divx ?
Καταρχήν τίποτα δεν απαγορεύεται! :cool_3: Ο καθένας με την τσέπη του κάνει ότι θέλει.
Αν όμως πάρεις το super duper προβολέα και βλέπεις κατά 95% SD και DivX, τότε το θεωρώ περιττό.
Και για να μιλάμε για τον ήχο. Έχω 2 φίλους που πράγματι έχουν δώσει αρκετά λεφτά για να αποκτήσουν ένα hi end σύστημα. Δεν έχει σημασία η επιλογή των ενισχυτών, CD Player, ηχείων κλπ. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι οι επιλογές τους είναι ψαγμένες, μιας και οι φίλοι είναι αρκετά διαβασμένοι στο θέμα, στα βασικά τουλάχιστον. Όταν κάνουν επίδειξη των δυνατοτήτων του συστήματός τους παίζουν ένα CD ειδικά γραμμένο με κομμάτια που αναδεικνύουν το σύστημά τους. Εκεί όμως (στην επίδειξη) τελειώνει και η απόσβεση της αγοράς τους. Οι ίδιοι ακούν (και καλά κάνουν) τα συνηθισμένα pop τραγούδια της μόδας.
Δε θα με πείραζε καθόλου αν έλεγαν ότι πήραν το hi end σύστημα επειδή είναι όμορφο, επειδή είναι μάρκας, επειδή είναι ακριβό, επειδή το έχουν λίγοι και ούτω καθ' εξής. Κι εμένα μου αρέσει η φιγούρα που δεν έχει πάντα πρακτική εφαρμογή. Λένε όμως ότι το αγόρασαν επειδή παίζει "σωστά". Στη μουσική που ακούν όμως δεν υπάρχει σωστό και λάθος, γιατί δεν υπάρχει σημείο αναφοράς.

Reaction score
0
Δυστυχως δεν εχω παρει την αδεια να δημοσιευσω το ονομα αυτου που το εγραψε και ετσι δεν θα πω το ονομα του .
Αξιζει ομως να το εχετε υποψη σας

Με δεδομένο ότι η ηχογραφημένη μουσική είναι προιόν (και όχι μια προσπάθεια δημιουργίας ενός αντίγραφου κάποιου συγκεκριμένου πραγματικού ηχητικού γεγονότος) είναι μεγάλο σφάλμα να προσπαθεί κανείς να συγκρίνει τον φυσικό ήχο με τον αναπαραγώμενο, "λάθος" το οποίο γινόταν επί πολλά χρόνια και στον ειδικό τύπο και έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σχολή παρεξηγήσεων.
Πρώτον, δεν γνωρίζουμε ποιός είναι ο φυσικός ήχος, επειδή αυτός αλλάζει ανάλογα με το ίδιο το όργανο, τον μουσικό, την διάθεση της στιγμής και τον χώρο.
Δεύτερον, δεν γνωρίζουμε ποιές είναι οι προθέσεις του παραγωγού, του οποίου τα κριτήρια είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά της σκέτης "ακρίβειας" -εκτός ελαχιστότατων εξαιρέσεων και οι δυνατότητες άπειρες. Λάβετε δε υπ' όψιν σας ότι τις περισσότερες φορές ο μηχανικός ήχου είναι υποχρεωμένος να επέμβει γιατί αυτό που εμείς ως ακροατές θεωρούμε "αυθεντικό" τα μικρόφωνα σε συνδυασό με την ακουστική του χώρου μπορεί να μην το συμπαθούν καθόλου.
Τρίτον και, το τονίζω, έσχατον, είναι το θέμα της ποιότητας του συστήματος και του χώρου.
Ο μόνος τρόπος να συγκρίνεις τον φυσικό ήχο μιας παράστασης με τον αναπαραγώμενο ήχο είναι να έχεις κάνει εσύ ο ίδιος την ηχογράφηση και να έχεις ακούσει ταυτόχρονα την συγκριμένη ζωντανή εκτέλεση! Επομένως, την επόμενη φορά που κάποιος πει "αυτό το φαγκότο ακούγεται λίγο θαμπό" κουμπωθείτε μέχρι το λαιμό...

Τουλαχιστον εγω, αυτο το εχω "ευαγγελιο" !!!!

KATERINAKI

Belly Dancer
Reaction score
4
Συγνώμη για το off topic αλλά δε μπορώ να μην αναφέρω πρόσφατη εμπειρία μου τον χειμώνα από επίσκεψή στο κέντρο που τραγουδά ο περί ού ο λόγος αοιδός...

Παρασυρμένος λοιπόν από την παρέα (με τα γνωστά επιχειρήματα του στυλ έχω κλείσει καλό τραπέζι, έλα μωρέ μη χαλάς την παρέα κτλπ), κατηφόρησα μια νύχτα μετά της συζύγου, με γυαλισμένο το όχημα, κουστουμιά, πουκαμισιά, γραβατιά, λουστρινιά τριζάτη, κολώνια ζιβανσί 'παντου' (όπως έλεγε και ο Μηλιώκας), πορτοφόλα φουσκωμένη και κέφι για διασκέδαση...
Δίνω το τάλληρο και τα κλειδιά στο παιδί του πάρκιν και εισέρχομαι στο μέγαρο... Χαμός...ουράαα....Το μόνο ευχάριστο ο 'καλός' κόσμος που επίσης περίμενε...Όπα λέω χαλάλι...Τέλος πάντων μπαίνουμε και καθόμαστε στο τραπέζι μετά της παρέας όπου άρχισαν να 'συσφίγγονται' οι σχέσεις λόγω του υπερβολικού στριμωξιδίου...Ο ένας πάνω στον άλλον...Έρχονται τα 15_άρια(για ουίσκυ μιλάω όχι για γούφερ οκ) τα ξηρά καρπά, οι σόδες κλπ κλπ ...
Κάποα στιγμή βγαίνει και ο Γιαννάκης και αρχίζει...Αχ κορίτσι μου... και μ'άφησες μονάχο...και μη φεύγεις απόψε... μείνε ακόμα λίγο...και η νύχτα είναι άδεια... και όλα σε σένα τα βρήκα... κι όταν χωρίσαμε................
Που θα πάει λέω... δεν μπορεί... κάποιο σκυλί θα βγει με κάνα μίνι ίσαμε τον αφαλό και θ' αρχίσει τα 'γάου-γάου' και τα τσιφτετελομπίτ και θ' ανέβουν και οι υπάρξεις στα τραπέζα...
Τίποτα...Τίποτα...Τίποτα ρε μαμώτο...Όλοι και όλες καθισμένοι να κουνιούνται πέρα-δώθε σα 'καθιστά ζόμπι' και να καψουριάζονται και να τραγουδάει ο ένας στον άλλον και να εκστασιάζονται και να χτυπάνε παλαμάκια και να πίνουν... Και δώσ' του η καψούρα η κατήφεια η γκαντεμιά και η κακομοιριά να δίνει και να παίρνει όλη τη νύχτα από τον Γιαννάκη...
Και γω να φωνάζω στον κολλητό μου...Ά ρε Γιάννη τι με κάμνεις...Ά ρε Γιάννη τι με κάμνεις...
σέβομαι ειλικρινά το ότι μπορεί να μη σου αρέσει ο Γιάννης...από κει και πέρα επειδή μου κάνει κάπως περίεργο το συμβάν που αναφέρεις...μήπως η ημέρα που είχατε πάει ήταν κάποια μέρα αφιερωμένη στο Γιάννη? τι εννοώ...στις 14-2-2007 ήταν η απονομή του διπλά πλατινένιου του δίσκου..και ήταν ο μόνος που βγήκε και τραγούδησε.....κατά τα άλλα όσες φορές έχω πάει πάντα βγαίνουν τα κοριτσάκια που τον πλαισιώνουν..και κάτι ακόμα..όταν βγαίνει για δεύτερη φορά κάνει λαϊκό πρόγραμμα με παλιά λαϊκα και χορευτικά.....:happy_4:

Reaction score
298
Τρώτε σκ@τ@. Δισεκατομμύρια παχιές μύγες δεν μπορεί να κάνουν λάθος.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130
Δυστυχως δεν εχω παρει την αδεια να δημοσιευσω το ονομα αυτου που το εγραψε και ετσι δεν θα πω το ονομα του .

Με δεδομένο ότι η ηχογραφημένη μουσική είναι προιόν (και όχι μια προσπάθεια δημιουργίας ενός αντίγραφου κάποιου συγκεκριμένου πραγματικού ηχητικού γεγονότος) είναι μεγάλο σφάλμα να προσπαθεί κανείς να συγκρίνει τον φυσικό ήχο με τον αναπαραγώμενο, "λάθος" το οποίο γινόταν επί πολλά χρόνια και στον ειδικό τύπο και έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σχολή παρεξηγήσεων.
Πρώτον, δεν γνωρίζουμε ποιός είναι ο φυσικός ήχος, επειδή αυτός αλλάζει ανάλογα με το ίδιο το όργανο, τον μουσικό, την διάθεση της στιγμής και τον χώρο.
Δεύτερον, δεν γνωρίζουμε ποιές είναι οι προθέσεις του παραγωγού, του οποίου τα κριτήρια είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά της σκέτης "ακρίβειας" -εκτός ελαχιστότατων εξαιρέσεων και οι δυνατότητες άπειρες. Λάβετε δε υπ' όψιν σας ότι τις περισσότερες φορές ο μηχανικός ήχου είναι υποχρεωμένος να επέμβει γιατί αυτό που εμείς ως ακροατές θεωρούμε "αυθεντικό" τα μικρόφωνα σε συνδυασό με την ακουστική του χώρου μπορεί να μην το συμπαθούν καθόλου.
Τρίτον και, το τονίζω, έσχατον, είναι το θέμα της ποιότητας του συστήματος και του χώρου.
Ο μόνος τρόπος να συγκρίνεις τον φυσικό ήχο μιας παράστασης με τον αναπαραγώμενο ήχο είναι να έχεις κάνει εσύ ο ίδιος την ηχογράφηση και να έχεις ακούσει ταυτόχρονα την συγκριμένη ζωντανή εκτέλεση! Επομένως, την επόμενη φορά που κάποιος πει "αυτό το φαγκότο ακούγεται λίγο θαμπό" κουμπωθείτε μέχρι το λαιμό...

Δε με λες; Θα μου πεις ποιος είναι ο ευαγγελιστής, ή να μαντέψω;

Reaction score
5
Εντελώς.
Σου εχω πει πόσο σε λατρεύω ε; Είσαι ο θεός μου! το είδωλό μου!

Οταν μεγαλώσω θέλω να γίνω Αρ-Ντόχερτυ γ@μώ τ'αυτιά μου! ΝΑΙ ΘΕΛΩ! :crazy_3:

Reaction score
298
Et in Spiritum Sanctum, Dominum et vivificantem, qui ex Patri Filioque procedit, qui cum Patre et Filio simul adoratur et conglorificatur, qui locutus est per prophetas.

Reaction score
877
σέβομαι ειλικρινά το ότι μπορεί να μη σου αρέσει ο Γιάννης...από κει και πέρα επειδή μου κάνει κάπως περίεργο το συμβάν που αναφέρεις...μήπως η ημέρα που είχατε πάει ήταν κάποια μέρα αφιερωμένη στο Γιάννη? τι εννοώ...στις 14-2-2007 ήταν η απονομή του διπλά πλατινένιου του δίσκου..και ήταν ο μόνος που βγήκε και τραγούδησε.....κατά τα άλλα όσες φορές έχω πάει πάντα βγαίνουν τα κοριτσάκια που τον πλαισιώνουν..και κάτι ακόμα..όταν βγαίνει για δεύτερη φορά κάνει λαϊκό πρόγραμμα με παλιά λαϊκα και χορευτικά.....:happy_4:
Εντάξει...τα έγραψα λίγο υπερβολικά... Πέρασα ωραία (αν και δε μ' αρέσει καθόλου ο Πλούταρχος όπως και κανένας άλλος του χώρου)... Ούτως άλλως τε όταν είναι καλή η παρέα πάντα περνάς καλά... Μ' αρέσει το όλο σκηνικό των 'μπουζουκίων' με τα ντυσίματα, το κυριλίκι, τις 'ματιές', το 'έξω καρδιά'... Όμως η καψούρα καψούρα και η κλάψα κλάψα από τον Γιαννάκη... κόντεψα να ξαναρχίσω το τσιγάρο ρε Κατερινάκι !!!
:happy_4:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Και βέβαια έχουν δικαίωμα όλοι. Τι ερώτηση είναι αυτή;; Εδώ τα μεγάφωνα του Ολύμπιου πέρασαν από το τεστ "Τερλέγκας" παρακαλώ!!!
Ευτυχώς μόνο για λιγοστά δευτερόλεπτα. :mad_2:

Εφόσον κάποιο (όποιο) σύστημα μπορέσει να παίξει σωστά ακόμη και τον Τερλέγκα, μαγκιά του.

Εγώ διαφωνώ με τον ΑΓΔ. Όλοι έχουν δικαίωμα στο high end, γιατί δεν αποτελεί αίρεση ή κλίκα ή οργάνωση στην οποία μπορείς να μυηθείς μετά από δοκιμασίες. Είστε όλοι σας ρατσιστές (μην το πάρετε στα σοβαρά και έχουμε άλλα). Το θέμα δεν είναι αν κάποιος ακούει Πλούταρχο ή Τερλέγκα. Το θέμα είναι να μην ακούει ΜΟΝΟ αυτόν (κατά περίσταση).

Ακούς Κατερινάκι? :happy_4:

:respect: Μια χαρα τα λες gkar!
Παντα ελεγα πως ειναι καλυτερα να εχεις και να ακους 500 δισκους Καζαντζιδη ,Ζαμπετα και ναι και Πλουταρχο παρα 10 σιντι της Τελαρκ και να ψαχνεις γωνια στο δεκαρικο.
Τα λεγομενα χαιεντ συστηματα οφειλουν να παιζουν καλα τα παντα!
Αυτη ειναι η πτωχη και ταπεινη μου γνωμη.
Φτου να πάρει, κοίτα που για μια φορά συμφωνούμε.

Με δεδομένο ότι η ηχογραφημένη μουσική είναι προιόν (και όχι μια προσπάθεια δημιουργίας ενός αντίγραφου κάποιου συγκεκριμένου πραγματικού ηχητικού γεγονότος) είναι μεγάλο σφάλμα να προσπαθεί κανείς να συγκρίνει τον φυσικό ήχο με τον αναπαραγόμενο, "λάθος" το οποίο γινόταν επί πολλά χρόνια και στον ειδικό τύπο και έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σχολή παρεξηγήσεων.

Μιχαλιό μήπως το έχω γράψει εγώ? Αποτελεί ακριβή καταγραφή των σκέψεών μου. :prof:

γ@μώ τ'αυτιά μου!
Σε πιστεύω. "happy_1"

Reaction score
13
g.kar said:
Για να μπορέσω να ακούσω πόσο φυσικά αναπαράγεται η ανθρώπινη φωνή έβαλα και στα δύο πικάπ το κλασικό βινύλιο με τα Ποντιακά τραγούδια του Καζαντζίδη και του Χρύσανθου. Σύστημα που δεν παίζει καλά τον συγκεκριμένο δίσκο είναι για τα σκουπίδια.
Πες τα Χρυσόστομε!
Να λελέβωσε :)

Τώρα όσο για το θέμα hi-end είναι καθαρά θέμα γούστου του τι θέλει να ακούειο ο καθείς με το σύστημα hi-end (για τον καθένα) που έχει.
Ακόμη και αν η ηχογράφηση είναι "πλαστική" (βλέπε σημερινά ελληνικά λαικά στην πλειοψηφία τους) θα χρειαστεί κάποιος ένα σύστημα hi-end να την αποδόσει σωστά (ναι αυτή την "πλαστικότητα").Διότι όσο και μάπα να είναι η εγγραφή (οι πιο πολλές δεν είναι καλές αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις) δεν θα ακουστεί το ίδιο σε ένα midi συστηματάκι των 100 ευρώ. Επίσης είναι και μερικοί ελληνικοί δίσκοι με έντεχνα που περιέχουν πλούσια φωνητικά όπου εκεί σε ένα hi-end συστηματάκι δίνουν ρέστα και με το παραπάνω (όχι "αλλά DECCA" βεβαίως).....
Οπότε ο καθένας ανάλογα με την δική του τσέπη φτιάχνει το δικό του "Hi-end" και ακούει την δική του "hi-end" μουσική....

KATERINAKI

Belly Dancer
Reaction score
4
Εντάξει...τα έγραψα λίγο υπερβολικά... Πέρασα ωραία (αν και δε μ' αρέσει καθόλου ο Πλούταρχος όπως και κανένας άλλος του χώρου)... Ούτως άλλως τε όταν είναι καλή η παρέα πάντα περνάς καλά... Μ' αρέσει το όλο σκηνικό των 'μπουζουκίων' με τα ντυσίματα, το κυριλίκι, τις 'ματιές', το 'έξω καρδιά'... Όμως η καψούρα καψούρα και η κλάψα κλάψα από τον Γιαννάκη... κόντεψα να ξαναρχίσω το τσιγάρο ρε Κατερινάκι !!!
:happy_4:
δεν εχεις αδικο..οπως εχω ξαναπει ειτε σου αρεσει ο Γιαννης ειτε οχι....με λιγα λογια οταν θα πας να τον δεις θα πρεπει να εισαι ψυχολογικα προετοιμασμενος οτι θα μελαγχολησεις..και ειδικα αν εισαι χωρισμενος η καψουρης εκει θα εχεις θεμα:crazy_3: ....παντως εγω δεν τον αλλαζω....:happy_4:

Reaction score
298
Πώς πάει αυτή η παροιμία με τις αφοδευτικές συνήθειες της Musca domestica?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos