CD from MP3, την πατήσαμε...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η διαδικασία κατασκευής του επιμάχου αντιγράφου διεξήχθη ως εξής:

1. Έγινε audio extraction από το CD στο δίσκο.
2. Το αρχείο .wav μετετράπη σε mp3 με ρυθμό συμπίεσης 256Kbps.
3. Tο αρχείο mp3 μετετράπη σε αρχείο .wav, με νέο όνομα.
4. Αμφότερα τα αρχεία wav εγγράφηκαν στο CD, με 4πλή ταχύτητα, μαζί με άλλα αρχεία. Δεν πιστεύω να θέλατε να χαραμίσω ένα ολόκληρο, τεράστιο, απίθανο CD-R, για να γράψω μόνο δυό κομμάτια, ε; Αφήστε δηλαδή που το πήρα στην εξωφρενική τιμή των 6Ε-06 εκατομμυρίων ευρώ...
Έχω μερικές ερωτήσεις για την διαδικασία αν μπορείς απάντησε για να δούμε κάτω από ποιές συνθήκες έγινε αυτή η δοκιμή
Ποιο CD ή DVD χρησιμοποιήθηκε για το αρχικό ripping και τι firmware είχε
Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για το αρχικό ripping και με τι ρυθμίσεις
Ποιο πρόγραμμα-codec χρησιμοποιήθηκε και με τι ρυθμίσεις για τη μετατροπή του wav σε mp3
Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε και με τι ρυθμίσεις για τη μετατροπή του mp3 σε wav
Με ποιο CD-R ή DVD-R έγινε η εγγραφή, τι firmware είχε
Με ποιο πρόγραμμα και με ποιές ρυθμίσεις έγινε η εγγραφή
Σε τι δισκάκι έγινε η εγγραφή http://www.instantinfo.de/index_cdrohlinge_e.php

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.949
Έχω μερικές ερωτήσεις για την διαδικασία αν μπορείς απάντησε για να δούμε κάτω από ποιές συνθήκες έγινε αυτή η δοκιμή
Ποιο πρόγραμμα-codec χρησιμοποιήθηκε και με τι ρυθμίσεις για τη μετατροπή του wav σε mp3
Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε και με τι ρυθμίσεις για τη μετατροπή του mp3 σε wav
Σε τι δισκάκι έγινε η εγγραφή [URL="http://www.instantinfo.de/index_cdrohlinge_e.php"]http://www.instantinfo.de/index_cdrohlinge_e.php[/URL]

Τίποτε το εξωτικό. O οπτικός οδηγός που χρησιμοποιήθηκε για το ripping και την εγγραφή είναι ένας LG GSA H42L. Είναι καινούργιος. (Δεν ασχολούμαι με το firmware των οπτικών οδηγών, τους αλλάζω το αργότερο κάθε χρόνο). Η εξαγωγή του κομματιού έγινε με το EAC, και δεν παρουσίασε κανένα σφάλμα. Για τη συμπίεση και την επαναφορά σε wav χρησιμοποιήθηκε το Musicmatch 9.0. Η εγγραφή του CD έγινε με το Nero 6.6, σε 4x. To CD είναι αυτό.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Σε τι δισκάκι έγινε η εγγραφή [URL="http://www.instantinfo.de/index_cdrohlinge_e.php"]http://www.instantinfo.de/index_cdrohlinge_e.php[/URL]

Τι σημασια εχει ;;; Αμα δεν μπορει να ξεχωρισει καποιος το mp3 ειναι κουφος με διπλωμα !! :happy_8: :happy_8:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Re: Απάντηση: CD from MP3, την πατήσαμε...

Αν έχεις χρυσά αυτιά είσαι για ένα στοιχηματάκι? :happy_4:

Τα εχουμε ξαναπει αυτα .....στην διαθεση σας !! :happy_4:

Ειπαμε μονο να μην τρεχουμε στας επαρχιας για να αποδειξω τι ακουω και τι οχι ....

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Επισης να επισημανω οτι τα PC κανουν χειριστη αντιγραφη-εγγραφη και ειναι μαλιστα εντονα ακουστη ακομα και η διαφορα στην ταχυτητα εγγραφης απο x4 σε x16 κλπ .

Reaction score
2
Κριμα για την αξια των classe και b&w που τα ακουσατε και με τετοιο προγραμμα.Αφου 2 στους τεσσερις δηλαδη (50%)ακουσανε διαφορετικα πραγματα,συμπαιρενουμε οτι ΣΙΓΟΥΡΑ ακουγονται ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,Αρα μην το παρουσιαζετε και το γελειοποιητε ετσι,θα νομιζει ο κοσμος οτι παιζουν το ιδιο.Ξερετε ο ελληνας ειναι πονηρος,ελα μωρε 2 στους τεσσερις ακουνε την διαφορα,κατσε να τα κατεβασουμε απο το internet και θα ειμαι στο 50% απο αυτους που δεν ακουνε......και θα εχω γλυτωσει και τα λεφτα του cd.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: CD from MP3, την πατήσαμε...

Κριμα για την αξια των classe και b&w που τα ακουσατε και με τετοιο προγραμμα.Αφου 2 στους τεσσερις δηλαδη (50%)ακουσανε διαφορετικα πραγματα,συμπαιρενουμε οτι ΣΙΓΟΥΡΑ ακουγονται ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,Αρα μην το παρουσιαζετε και το γελειοποιητε ετσι,θα νομιζει ο κοσμος οτι παιζουν το ιδιο.Ξερετε ο ελληνας ειναι πονηρος,ελα μωρε 2 στους τεσσερις ακουνε την διαφορα,κατσε να τα κατεβασουμε απο το internet και θα ειμαι στο 50% απο αυτους που δεν ακουνε......και θα εχω γλυτωσει και τα λεφτα του cd.
Mάνο, αν και μικρό το δείγμα, το 50% λέει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές.

Αν άκουγαν ακριβώς το ίδιο πράγμα (και τα δύο απο mp3 ή και τα 2 απο το "original" cd) και έστριβαν ένα κέρμα (εφόσον δε θα μπορούσαν να αποφασίσουν) το πιθανότερο είναι πως πάλι 50% θα έβγαζαν (και όσο αυξάνεται το δείγμα των ακροατών τόσο το αποτέλεσμα θα τείνει στο 50% με μεγαλύτερη ακρίβεια).

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: CD from MP3, την πατήσαμε...

Εχετε υπ΄οψη σας τα φορμα μη απωλεστικης συμπιεσης; Για οσους ενδιαφερονται το HITECH Οκτωβριου 2006 (αρ.τ.119) εχει μια σχετικη αναφορα στο "δια ταυτα"

Κωστα Φ., ασφαλως και ξερω πως δουλευει το mp3- ασχολουμαι με αυτο απο τοτε που...γεννηθηκε. Και για αυτο απορω ακομη περισσοτερ για τα μη ακουστα αποτελεσματα της συμπιεσης , εστω και στα 320. Παντως θα κανω ενα αυτοτεστ σε λιγο γραφοντας το ιδιο θεμα σε τρεις παραλλαγες (192-256-320).

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: CD from MP3, την πατήσαμε...

Κωστα Φ., ασφαλως και ξερω πως δουλευει το mp3- ασχολουμαι με αυτο απο τοτε που...γεννηθηκε. Και για αυτο απορω ακομη περισσοτερ για τα μη ακουστα αποτελεσματα της συμπιεσης , εστω και στα 320. Παντως θα κανω ενα αυτοτεστ σε λιγο γραφοντας το ιδιο θεμα σε τρεις παραλλαγες (192-256-320).
Μα είναι σαν να απορείς γιατί δεν μπορείς να διακρίνεις τις απώλειες της συμπίεσης μίας εικόνας σε jpeg, η οποία πιάνει στο δίσκο το 1/5 του χώρου που έπιανε η αρχική εικόνα, όταν το jpeg έχει σχεδιαστεί γι'αυτό το σκοπό.

Όλα εξαρτώνται κι απο το τι συμπίεση κάνεις βέβαια. Το variable rate mp3 απο ένα καλό codec δεν έχει σχέση με το 128άρι απο ξεπερασμένο codec.

Αν κάνεις το test, βάλε κάποιον άλλο να σου αλλάζει τα κομμάτια με τυχαία σειρά χωρίς να ξέρεις πότε παίζει ποιο και γράψε σε ένα χαρτάκι με ποια σειρά νομίζεις ότι τα άκουσες. Μετά ρώτα το "βοηθό" σου να δεις με ποια σειρά τα έβαλε πραγματικά. :happy_2:

Reaction score
0
Σίγουρα αυτή είναι μια άποψη, που αντανακλά την πραγματικότητα.

Κάποιος άλλος όμως, θα μπορούσε να το βλέπει το θέμα ως σύγχρονος δον κιχώτης και να πει ότι δεν του αρέσει το cd ως μέσο επικοινωνίας με τον καλλιτέχνη. Ίσως θεωρεί ότι μόνο αν απαξιωθεί ως μέσο, θα περάσουμε στο επόμενο.
Επίσης από όσο έχω παρακολουθήσει εώς τώρα, οι όποιες δοκιμές αφορούν αντιγραφή από το original cd.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: CD from MP3, την πατήσαμε...

Σίγουρα αυτή είναι μια άποψη, που αντανακλά την πραγματικότητα.
Συγγνώμη αλλά το post του Μάνου δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα - τον λόγο τον έχω εξηγήσει παραπάνω.
Στα υπόλοιπα συμφωνούμε.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.949
Σου διαφεύγει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: το συγκεκριμένο CD player της Classe έχει τη δυνατότητα να αποκωδικοποιεί και MP3. Επίσης, σου διαφεύγει και κάτι ακόμη, που είναι θεμελιώδους σημασίας. Άλλο πράγμα είναι να κατεβάσεις κάτι από το Internet, που το έχει κωδικοποιήσει ο πάσα ένας άσχετος, και άλλο είναι να το έχω κωδικοποιήσει Εγώ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οι όποιες δοκιμές, (δεν πήγαμε επί τούτου εκεί), έγιναν με το υλικό που περιγράψαμε. Ουσιαστικά δηλαδή δεν έγινε συγκριτική ακρόαση των δύο φορμά. Φυσικά, εφόσον το ένα μουσικό απόσπασμα προέρχεται από mp3, λογικά έχει μεγάλες ομοιότητες με αυτό. Λογικά όμως...

Επίσης, το 50% σε τέσσερις ακροατές είναι ποσοστό από το οποίο δεν μπορεί να εξαχθεί κανένα, ΚΑΝΕΝΑ απολύτως συμπέρασμα, παρά μόνον σε προσωπικό επίπεδο.

Παρακαλώ, όποιον δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς έγινε να ρωτήσει. Δεν είναι κακό να μην καταλαβαίνουμε κάτι.

Αυτά για να μην βγαίνουν λάθος συμπεράσματα...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, την πατήσαμε...

Ξερετε ο ελληνας ειναι πονηρος,ελα μωρε 2 στους τεσσερις ακουνε την διαφορα,κατσε να τα κατεβασουμε απο το internet και θα ειμαι στο 50% απο αυτους που δεν ακουνε......και θα εχω γλυτωσει και τα λεφτα του cd.
Σε αυτό το κομμάτι αναφερόμουνα.

Συγγνώμη αλλά το post του Μάνου δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα - τον λόγο τον έχω εξηγήσει παραπάνω.
Στα υπόλοιπα συμφωνούμε.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, την πατήσαμε...

Σε αυτό το κομμάτι αναφερόμουνα.
Οk.
Kαι σιγά τα λεφτά που κάνει το CD πλέον...Οι περισσότεροι "πονηροί Έλληνες" απο το δρόμο αγοράζουν και μάλιστα μετά απο τρελό παζάρι - και καλά κάνουν δηλαδή με αυτά που αγοράζουν..Για να μην πούμε ότι τα περισσότερα είναι γραμμένα απο mp3 που έχουν κατέβει απο το internet.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.836
Members
38.504