Σημαντική ανακοίνωση

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.548
Είμαι μέσα.
Και δε προτίμησα αυτό που προτίμησε ο bro.
Επίσης ο billy προτίμησε το ίδιο με μένα, και έχει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ μεγαλύτερη πείρα κι από μένα κι απ'τον bro. Χαίρομαι που προτίμησα το ίδιο με αυτόν!

ΚΚ δώσε λεπτομέρειες, τι ακριβώς ακούσαμε.

Reaction score
81
Είμαι μέσα.
Και δε προτίμησα αυτό που προτίμησε ο bro.
Επίσης ο billy προτίμησε το ίδιο με μένα, και έχει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ μεγαλύτερη πείρα κι από μένα κι απ'τον bro. Χαίρομαι που προτίμησα το ίδιο με αυτόν!
Γεγονός είναι ότι στην πρόχειρη σύγκριση ( ιδού οι πρώτες δικαιολογίες :happy_5: ) mp3 - CD που μας "επέβαλε" ο ανακατωσούρας ο ΚΚ προτίμησα το mp3 χωρίς βέβαια να γνωρίζω τί έπαιζε την συγκεκριμένη στιγμή !

Εννοείται βέβαια ότι μόλις έμαθα τι προτίμησα, ήθελα να βρώ ένα μέρος να κρυφτώ και άρχισα αμέσως να ψάχνω για κάποια αξιόπιστη δικαιολογία που να "ακύρωνε" την πρόχειρη δοκιμή. Ακόμα ψάχνω.... Ειλικρινά πάντως σαν αίσθηση προτίμησα το mp3. :crazy_1:

Σκοπεύω δε να συμμετάσχω και εγώ σε σχετικό Blind test όπου οι συνθήκες θα είναι πιο δύσκολες μήπως και πάρω το αίμα μου πίσω !

Ορίστε, είμαι έτοιμος να υποστώ την χλεύη σας ... :smoking:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Με ποια κριτηρια επελεξες το mp3 Βασιλη ;; Ακουγοταν ποιο "μαλακο" ? Αν βεβαια καποιος θετει ως πρωταρχικο και μονο κριτηριο το πιο "μαλακο" ακουσμα μπορει να πλανηθει και να επιλεξει το mp3 . Αν σκεφτει κανεις και την φυσικη ροπη ενος τετοιου συστηματος στην "υπεραναλυση" ....

Reaction score
81
Με ποια κριτηρια επελεξες το mp3 Βασιλη ;; Ακουγοταν ποιο "μαλακο" ? Αν βεβαια καποιος θετει ως πρωταρχικο και μονο κριτηριο το πιο "μαλακο" ακουσμα μπορει να πλανηθει και να επιλεξει το mp3 . Αν σκεφτει κανεις και την φυσικη ροπη ενος τετοιου συστηματος στην "υπεραναλυση" ....

Η διαδικασία κράτησε περίπου 1 λεπτό.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας επικέντρωσα την προσοχή μου κυρίως στις υψηλές συχνότητες με την ελπίδα ότι θα αναγνώριζα πιο εύκολα το mp3 ως υποδεέστερο, δεδομένης της ιδιαίτερα καλής απόδοσης και έλλειψης παραμορφώσεων του tweeter tου 802D.

Ζήτησα να ακούσω 10 δευτερόλεπτα από το κομμάτι 9 και αμέσως μετά το κομμάτι 10.

Η διαδικασία επαναλήφθηκε αυτούσια άλλη μια φορά.
Και στις δύο περιπτώσεις προτίμησα το κομμάτι 9 ως πιο φυσικό αλλά με μικρή διαφορά. wall_1

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας καθόμουν αρκετά έκκεντρα προς τα δεξιά.

Κόγια με κατέστρεψες ! :crazy_3:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Προσωπικα πιστευω πως θα επρεπε απαραιτητως ν ακουσεις 4 με 5 φορες τα 10sec του ενος κομματιου και μετα 1 με 2 του αλλου . Τι να πρωτοσυγκρατησεις με ενα ακουσμα ;;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Σημαντική ανακοίνωση

Βασίλη, εγώ λέω να σε κλειδώσουμε την επόμενη φορά στον χώρο ακρόασης μέχρι να πεις ότι το CD σου άρεσε καλύτερα απο το MP3... Αλλιώς θα σε έχουμε εκεί μέσα με νερό και ξηρά τροφή! Οοοορίστε μας! :p

Reaction score
250

Τους τελευταίους μήνες βρέθηκα μπροστά σε

ένα απρόσμενο φαινόμενο !

"Κατέβασα" μπόλικο μουσικό υλικό σε συμπιεσμένη μορφή

από το διαδίκτυο.Το μετέτρεψα σε audio CDs .

Στόχος μου ήταν να έχω μια πρώτη εικόνα για αυτό το

υλικό . Από την εκάστοτε εικόνα που θα σχημάτιζα θα προχωρούσα

ενδεχομένως στην αγορά των αντίστοιχων "κανονικών" CDs.

Κατέληξα έτσι στην αγορά περίπου 60 CDs .

Από αυτά τα 15 περίπου ακούγονται σαφώς χειρότερα από τα

audio cd που παρήχθησαν από το συμπιεσμένο υλικό!

Δεν απαιτείται καμία σοβαρή προσπάθεια για να εκμαιεύσει

κάποιος αποτέλεσμα σύγκρισης !

Η διαφορά είναι εμφανέστατη ακόμη και σε σύστημα αυτοκινήτου

της πλάκας !

Και αν θα θέλαμε να αποδώσουμε στοιχεία audiophile κάπου τότε

δεν θα τα αποδίδαμε στα κανονικά cd.

Κατανοώ πλήρως τις επιλογές των Κώστα Τσαρουχά , Χουρμουζιάδη

Βασίλη !

Δεν συμβαίνει πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις .

Προσπαθώντας πρόχειρα να εξηγήσω το φαινόμενο το απέδωσα

στην ενδεχομένως αφελή εξήγηση ότι με την συμπίεση απορρίπτεται

άχρηστο σκουπιδοειδές και επιβλαβές περιεχόμενο που υφίσταται σε κάποιες

εγραφές!

Περιεχόμενο κυρίως υψίσυχνο που πιθανόν οφείλεται

στην επεξεργασία και στις επιτηδευμένες κακής ποιότητας

παρεμβάσεις μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που φτάνει στα

δισκάδικα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Σημαντική ανακοίνωση

"Κατέβασα" μπόλικο μουσικό υλικό σε συμπιεσμένη μορφή
από το διαδίκτυο.
Βασίλη ο Κόγιας δεν κατέβασε τίποτα. Το έφιαξε ο ίδιος από το κανονικό cd. Προφανώς το ζουμί είναι ακριβώς εκεί, συνεπώς η δική σου εμπειρία είναι διαφορετική.

Reaction score
14

Βασίλη ο Κόγιας δεν κατέβασε τίποτα. Το έφιαξε ο ίδιος από το κανονικό cd. Προφανώς το ζουμί είναι ακριβώς εκεί, συνεπώς η δική σου εμπειρία είναι διαφορετική.

Ακριβώς.

Το τι υπάρχει "έτοιμο" στο internet δεν διασφαλίζει την ποιότητα του.
Μόνο την ποσότητα.
Δεν είναι όλα τα mp3 ίδια.
Και δεν εννοώ μόνο το bitrate.

'Αλλο το MP3 που έφτιαξε ο "13άχρονος" και άλλο αυτό του Κόγια. :happy_6:

Reaction score
7

Προσπαθώντας πρόχειρα να εξηγήσω το φαινόμενο το απέδωσα στην ενδεχομένως αφελή εξήγηση ότι με την συμπίεση απορρίπτεται άχρηστο σκουπιδοειδές και επιβλαβές περιεχόμενο που υφίσταται σε κάποιες εγραφές!

Περιεχόμενο κυρίως υψίσυχνο που πιθανόν οφείλεται
στην επεξεργασία και στις επιτηδευμένες κακής ποιότητας
παρεμβάσεις μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που φτάνει στα
δισκάδικα...
Μα αν ισχύει το παραπάνω που αναφέρει ο Βασίλης τότε δεν έχει να κάνει με το πως και από ποιόν παράχθηκε το mp3. Η κάνω λάθος ? Πάντως η εξήγηση του Βασίλη είναι ακριβώς αυτή που θα έδινα κι εγώ.. Προσωπικά έχω πάψει εδώ και καιρό να κάνω συγκριτικά τέτοιου τύπου. Απλά αφήνω ελεύθερο τον εαυτό μου να επιλέξει μετά από καιρό να ακούσει ότι του έχει αφήσει τελικά την καλύτερη "αίσθηση" ακούσματος. Τα mp3 δεν ακούγονται όλα ίδια. Μερικά έχουν καλή αίσθηση και δεν ξεχωρίζεις αν πρόκειται για CD ή MP3. Μερικά άλλα ακούγοντα αλλά πάλι το ίδιο θα μπορούσε να ακούγεται κι ένα κακογραμμένο CD.. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να βγει συμπέρασμα με ένα-δύο ακούσματα και μάλιστα με περιεχόμενο που έχει επιλέξει άλλος.
Αν επικρατήσει και λόγω ευκολιών θα το ακούμε αναγκαστικά όπως κάναμε και με το CD. Αν έχει πλεονεκτήματα αυτά θα μάθουμε να σκεφτόμαστε ώστε να μην βρίζουμε τον εαυτό μας που δε μείναμε στην "παλιά" τεχνολογία. Ισως να είναι απλά θέμα ηλιθιότητας τελικά το όλο πράγμα..

Reaction score
81
Προσωπικα πιστευω πως θα επρεπε απαραιτητως ν ακουσεις 4 με 5 φορες τα 10sec του ενος κομματιου και μετα 1 με 2 του αλλου . Τι να πρωτοσυγκρατησεις με ενα ακουσμα ;;
Επανέλαβα την ίδια διαδικασία ( ο ΚΚ μου άφησε το περιβόητο δισκάκι ) μόνος μου γνωρίζοντας βέβαια την ταυτότητα των δύο κομματιών. Δεν μπορώ να πώ οτι το Cd έπαιζε καλύτερα απο το mp3.

Προ εξαετίας είχα καταφέρει να κατατάξω αξιολογικά τις εκδόσεις ενός μουσικού κομματιού με διαφορετικές βαθμίδες συμπίεσης χωρίς να γνωρίζω τι συμπίεση άκουγα. Το σύστημα εκείνο ( Magnepan MGC, CD και ενισχυτής της Audio Refinement ) δεν συγκρίνεται με τα Classe-802D αλλά τότε δεν δυσκολεύτηκα να εντοπίσω τις διαφορές στην συμπίεση. Ενω τώρα....

Θα στείλω στον ΚΚ μερικά κομμάτια τα οποία γνωρίζω καλά να τα μετατρέψει σε mp3 και θα επανέλθω για επιπρόσθετες συγκρίσεις.

Reaction score
81
Στο προηγούμενο μου e-mai κατά την διάρκεια του κλασσικού πλέον copy & paste παρέλειψα πάνω στην βιασύνη μου μία ολόκληρη παράγραφο ! wall_1

Παραθέτω ξανά το προηγούμενο e-mail στην πλήρη του μορφή.

Επανέλαβα την ίδια διαδικασία ( ο ΚΚ μου άφησε το περιβόητο δισκάκι ) μόνος μου γνωρίζοντας βέβαια την ταυτότητα των δύο κομματιών. Δεν μπορώ να πώ οτι το CD έπαιζε καλύτερα απο το mp3.

Προ εξαετίας είχα καταφέρει να κατατάξω αξιολογικά τις εκδόσεις ενός μουσικού κομματιού με διαφορετικές βαθμίδες συμπίεσης χωρίς να γνωρίζω τί συμπίεση άκουγα. Το σύστημα εκείνο ( Magnepan MGC, CD και ενισχυτής της Audio Refinement ) δεν συγκρίνεται με τα Classe-802D αλλά τότε δεν δυσκολεύθηκα να εντοπίσω τις διαφορές στην συμπίεση. Ενώ τώρα....

...τώρα φαίνεται ότι οι αλγόριθμοι συμπίεσης κάνουν εντυπωσιακά καλά την δουλειά τους. Δεν γνωρίζω τί "μαγικά" έκανε ο Κόγιας αλλά ειλικρινα είμαι εντυπωσιασμένος.

Θα στείλω στον ΚΚ μερικά κομμάτια τα οποία γνωρίζω καλά να τα μετατρέψει σε mp3 και θα επανέλθω για επιπρόσθετες συγκρίσεις.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Χμμ, δηλαδή για να καταλάβω, Ευάγγελε...
Θέλεις να πεις ότι είναι πιθανότερο να κουφάθηκε ο Βασίλης σε αυτά τα 6 χρόνια και όχι να βελτιώθηκαν οι αλγόριθμοι ως αποτέλεσμα της συνεχούς έρευνας που γίνεται πάνω σε αυτά τα θέματα?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos