CD from MP3, την πατήσαμε...

Reaction score
3
Re: Απάντηση: CD from MP3, την πατήσαμε...

Τίποτε δεν είναι τυχαίο εν τη ζωή ταύτη. Πώς, παραδείγματος χάριν, να μην τρέφει τις απέραντο σεβασμό (και θαυμασμό, θα προσέθετα!) στις θαλερές ακαδημαϊκές δάφνες που κοσμούν αιγλήεντας κροτάφους, όπως εκείνους του τηλαυγούς Professor Αναμουρλίδη?
Δεν προλαβαίνω να σου απαντήσω,γιατί αντιγράφω όλα μου τα βινύλια σε mp3 και δεν έχω χρόνο :happy_4:

Reaction score
7
Re: Απάντηση: CD from MP3, την πατήσαμε...

Δεν προλαβαίνω να σου απαντήσω,γιατί αντιγράφω όλα μου τα βινύλια σε mp3 και δεν έχω χρόνο :happy_4:
:cool_4: Ενδιαφέρομαι! Τα πουλάς μετά ? (Εστω και σε πανάκριβα αντίγραφα). "happy_1""happy_1"

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.739
Οι αλγόριθμοι είναι έξυπνοι αλλά δεν 'αισθάνονται'... Το μπάσσο το 'ακούμε' όχι μόνο με τα αυτιά αλλά και με το σώμα μας...Αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει κανένας αλγόριθμος...Και η προσπάθεια συμπύκνωσης των χαμηλών συχνοτήτων είναι ένα από τα πολλά μελανά σημεία της κωδικοποίησης mp3 και όχι ατού φίλε μου...
Δεν κατάλαβες τι είπα φίλε, αλλά δε πειράζει. :cool_1:

Επίσης δεν άκουσες τι άκουσα για να μιλάς για μπάσσο που αισθανόμαστε, αλλά και πάλι δε πειράζει. Ούτε τι μπάσσο βγάζαν τα ηχεία αυτά στο συγκεκριμένο χώρο δεν άκουσες, ούτε τι μπάσσο είχε μέσα η μουσική δεν άκουσες. Το αναλύω για να γίνει κατανοητό....:happy_4:

Όσο για τα μελανά σημεία που λες φίλε, κάνε ένα κόπο και ρώτα και κανά DJ ή δες σε μαγαζιά που έχουν επαγγελματικά ηχεία που αδυνατούν να κατέβουν και πολύ χαμηλά, όπως και ενισχυτές που δεν έχουν άπειρες δυνατότητες, και άκου πόσο καλύτερο μπάσσο βγάζουν με mp3.... Προσπάθησε να το αναλύσεις λίγο, σε ένα κόσμο που δεν είναι "αγγελικά" φτιαγμένος, και πιστεύω θα καταλάβεις τι εννοούσα... :cool_4:

Φιλικά, όπως πάντα.:happy_2:

Και επαναλαμβάνω πως είμαι μέσα για κάθε ακρόαση.:smoking:

Reaction score
1
Μπράβω Νίκο Τσαρούχα & Κώστα Κόγια για το φοβερά ενδιαφέρον τέστ.

Μπράβω Κώστας Φ. που επισίμανες τον αλογόριθμο και γιατι δεν χάνει τόσο πολυ.

Νίκο; Βασικές ερωτίσεις.
α) Το player επαιζε γυμνό και σκέτο όπως έπρεπε η είχατε κανα upsampler ή τιποτα άλλο ενεργό;
β) Μετά απο πολλές δοκιμές (μια φορά μου έτυχε!) ανακάλυψα οτι μπορεί να κάνεις ενα τραγούδι mp3 στα π.χ 196 και να μη καταλαβεις διαφορα σε χάλια σύστημα (pc speaker) ή απλα να κάνεις ενα άλλο τραγουδι με το ίδιο coded (νομίζω οτι είχα τεστάρει το musicmatch jukebox) και στα PC speaker απλα να ακουγετε ΕΝΤΕΛΟΣ διαφορετικά το mp3 σε σχέση με το raw. Σε εκείνο το τραγούδι (δικής μου δημιουργίας) είχα ενα περίεργο lead synth που το mp3 convertion απλά του άλλαζε τα φώτα!

Υποθέτο οτι ο συγκεκριμένος mp3 codec (γαμώτο! Ποιος ήταν;) δεν μπορούσε να αξιοποιείσει σωστά την ηχιτική σκίαση που λαμβάνετε. Το αποτέλεσμα ήταν οτι η πληρωφορία που πετούσε ο απολεστικός codec του mp3 ήταν συμαντικότατη! Ενω σε άλλα τραγούδια δεν φαινόταν διαφορά (σε γελία pc speaker πάντα)

Συμπέρασμα : Τρελή διαφορά έχει τραγουδι απο τραγούδι καθώς κουτσουρεύετε σε mp3

Reaction score
10

Επίσης δεν άκουσες τι άκουσα για να μιλάς για μπάσσο που αισθανόμαστε, αλλά και πάλι δε πειράζει. Ούτε τι μπάσσο βγάζαν τα ηχεία αυτά στο συγκεκριμένο χώρο δεν άκουσες, ούτε τι μπάσσο είχε μέσα η μουσική δεν άκουσες. Το αναλύω για να γίνει κατανοητό....:happy_4:

Όσο για τα μελανά σημεία που λες φίλε, κάνε ένα κόπο και ρώτα και κανά DJ ή δες σε μαγαζιά που έχουν επαγγελματικά ηχεία που αδυνατούν να κατέβουν και πολύ χαμηλά, όπως και ενισχυτές που δεν έχουν άπειρες δυνατότητες, και άκου πόσο καλύτερο μπάσσο βγάζουν με mp3.... Προσπάθησε να το αναλύσεις λίγο, σε ένα κόσμο που δεν είναι "αγγελικά" φτιαγμένος, και πιστεύω θα καταλάβεις τι εννοούσα... :cool_4:

Βασικα οι dj τα μισουν τα mp3...Εκτος αν ενvοεις τιποτα παρακμιακους που παιζουν σε γαμους και πανυγυρια.....Μην λεγονται ανακριβειες!Επισης οι dj εχουν και μικτες οποτε δεν υπαρχει κανενας λογος να ψαξουν για μπασο σε mp3.....:happy_4:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.739
Πού είσαι ρε αναμούρλα? Χάλασαν τα γούφερ σου? Δεν έχει μπάσσο?

Πάντως το έχω ξαναπεί και παλιότερα, όποτε έκοψα μπάσσα κάτω από 25 κύκλους, πάντα καλύτερα μου ακουγότανε το αποτέλεσμα, είτε μπορούσε είτε δε μπορούσε το σύστημα να αναπαράγει με άνεση τέτοια χαλασμένα πράματα.

Φυσικά αν ο χώρος σου έχει μήκος >18μ, είναι άλλη η συζήτηση πλέον, αλλά δε το κόβω να συμβαίνει...

Και δίνει και την εντύπωση περισσότερου χαμηλού!

Όχι diabolical, δε μιλάω για παρακμιακούς των πανηγυριών, χαχαχαχαχα, πλάκα έχεις... Τέλος πάντων, δε κατάλαβες, και δε το συνεχίζω. Ανακρίβειες πάντως δε λέω...

ΙΜΗΟ πάντα...

Reaction score
10

Το mp3 παντως σε μαγαζι ΔΕΝ ακουγεται...ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ
Συγγνωμη αν καταλαβα κατι λαθος.......

Reaction score
0
Απάντηση: CD from MP3, την πατήσαμε...

Θα πω κάτι κι ας είμαι "εχθρός" του βυνιλίου.
Οι σοβαροί DJ's παίζουν με βυνίλιο (white lebels)

Reaction score
10
Ευχαρίστως να σου αποδείξω το αντίθετο, αλλά με σωστά mp3, όχι της πλάκας...

Πρεπει να εχω μιλησει με καμια 100αρια dj για την αποδοση των mp3 σε μαγαζι...τωρα, αν κανενας δεν εκανε σωστα τη διαδικασια μετατροπης αυτο δεν μπορω να το ξερω και αμφιβαλω πολυ!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.347
Μερικές παρατηρήσεις μόνο.

Λοιπόν...

9 στους 10 Έλληνες DJs (για να μην το ισοπεδώσω τελείως) χρησιμοποιούν "δισκοθήκη" που αποτελείται από "κατεβασμένα" MP3s ή από μετατροπές "κατεβασμένων" MP3s σε wav (για συμβατότητα με όλα τα players).
Από τότε που το download αρχείων "πήρε τα πάνω του", όλοι έγιναν "ιδιοκτήτες" πολλών χιλιάδων κομματιών και αρκετοί από αυτούς την είδαν DJs, με τη λογική "Τι παραπάνω έχει ο τάδε DJ από εμένα; Πληρώνεται, πίνει τζάμπα, έχει τις γκόμενες τριγύρω, κλπ" .
Έγιναν ξαφνικά και ειδικοί στον ήχο και σνομπάρουν τα MP3 και δίκιο έχουν εδώ που τα λέμε, μιας και η κωδικοποίηση των περισσότερων έχει γίνει με το χείριστο δυνατό τρόπο. Δεν ξέρουν όμως, ότι πολλά wav που "δανείστηκαν" από τον κολλητό, είναι κι αυτά πρώην MP3s, άντε με καμιά επεξεργασία από κανέναν audio enhancer για να κουκουλωθούν τα ψεγάδια...

Οι σοβαροί DJ's παίζουν με βινύλιο (white lebels)
Παρόλο που κι εγώ είμαι αυτής της σχολής, υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι DJs που παίζουν με CDs, ακόμα και με "σωστά" MP3s.

Τα περισσότερα μαγαζιά έχουν τόσο χάλια ήχο, που η διαφορά της ποιότητας των MP3s, πρέπει να είναι το τελευταίο σημείο που αξίζει προσοχής.

Και για να τελειώσω, MP3s φτιαγμένα από κάποιον που ξέρει τι κάνει, με τα σωστά "εργαλεία", σε bit rate >192kbit/s, παίζουν άψογα σε ένα "μαγαζί".

Για το hi-end δεν εκφέρω γνώμη γιατί μ' ενδιαφέρει μόνο στη θεωρία και όπως έχω ξαναπεί είναι άχρηστο για τα μουσικά μου ακούσματα.:cool_3:

Reaction score
10
ΧFADER μιλαμε για "φιλους" σου dj η επαγγελματιες?
Στο υπογραφω οτι mp3 σε μαγαζι ειδικα σε dance μουσικη οπου το compression παιζει σημαντικο ρολο, ακουγεται πολυ χειροτερα του κανονικου και ειναι αμεσως αντιληπτο απο οποιονσηποτε εχει στοιχειωδεις μουσικες εμπειριες,,,,,,

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.347
diabolical,
δεν έγραψα τα παραπάνω για να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου. Είπα πως βλέπω το θέμα με τα MP3s και τους DJs. Τα υπέρ και τα κατά.
Οι φίλοι μου DJs είναι μόνο επαγγελματίες, με τους υπόλοιπους δεν ασχολούμαι. Κάποιοι απ' αυτούς συμφωνούν με τη δική μου άποψη, κάποιοι με τη δική σου.
Όμως, MP3 με MP3 μπορεί να έχει τόσο μεγάλη διαφορά, όσο ένα αμερικανικό βινύλιο των 180 γραμμαριών με έναν ελληνικής κοπής δίσκο του James Last των 70s.

Reaction score
10
Εννοειται οτι δεν τσακωνομαστε!Τις αποψεις μας λεμε....Καλημερα

Reaction score
0
Άσχετο μεν αλλά κ εγώ αν ήμουν dj θα είχα έναν δίσκο 500gb με χχχ mp3 192άρια κ θα είχα καθαρίσει.
Αν είχε ελαφρώς πρόβλημα με το μπάσο, θα το 'τσιμπούσα' λίγο από κάναν equalizer κ τελειώσε το θέμα. Η καλύτερη δουλειά...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: CD from MP3, την πατήσαμε...

Άσχετο μεν αλλά κ εγώ αν ήμουν dj θα είχα έναν δίσκο 500gb με χχχ mp3 192άρια κ θα είχα καθαρίσει.
Αν είχε ελαφρώς πρόβλημα με το μπάσο, θα το 'τσιμπούσα' λίγο από κάναν equalizer κ τελειώσε το θέμα. Η καλύτερη δουλειά...
με 500gb σε παίρνει να χρησιμοποιήσεις και 320άρια ή ακόμη καλύτερα αρχεία συμπιεσμένα με το Flac ή το Ape που είναι μη απωλεστικές συμπιέσεις...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.829
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou