Η Διαχειριστικη ομαδας θα επρεπε να ειναι...

Η Δ.Ο στο μελλον θα πρεπει να ειναι...

• Περισσοτερο ελαστικη.

Votes: 9 13,4%
  • Περισσοτερο αυστηρη.

Votes: 21 31,3%
  • Να συνεχισει οπως σημερα.Αψογη δουλεια!

Votes: 26 38,8%
  • Δεν παει να βγαλει τα ματια της?

Votes: 11 16,4%

• Total voters
    67

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.855
Επειδή έχω τελέσει administrator και moderator σε αρκετά fora (του εξωτερικού) τα τελευταία 10 χρόνια, έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει συνταγή σωστής διαχείρισης. Και θα το εξηγήσω περιφραστικά...

1ον Το πως βλέπουν το forum τα μέλη.
Χοντρικά χωρίζονται σε 3 ομάδες.
α)Για λίγους (ευτυχώς) είναι όλη τους η ζωή.
β)Για τους περισσότερους είναι μια ακόμη παρέα, συνήθως ευχάριστη.
γ)Και τέλος για αρκετούς είναι ένα από τα πολλά sites που επισκέπτονται, κυρίως για την εξειδίκευσή του, χωρίς περαιτέρω "εμβάθυνση".

Είναι αδύνατο να βρεθούν λύσεις διαχείρισης που θα ικανοποιούν και τις 3 ομάδες. Η ΔΟΘ για παράδειγμα είναι το παν για την 1η, ενώ είναι σχεδόν άχρηστη για την 3η. Τα μέλη της 1ης ομάδας παίρνουν κατάκαρδα κάποια γεγονότα και απαιτούν άμεσες λύσεις. Και πάει λέγοντας.

2ον Οι χαρακτήρες που δείχνουν πολλοί στα fora δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Συνήθως προσπαθούν να "περάσουν" αυτό που θα ήθελαν να είναι σε "real life", αλλά δεν "το 'χουν"... Άρα το να προσπαθείς να "συμβουλέψεις" κάποιον είναι άτοπο, όταν τον ξέρεις μόνο εικονικά.

3ον Όταν κάποια μέλη συναναστρέφονται και εκτός forum (και καλά κάνουν), τότε τα πράγματα δυσκολεύουν εντός forum. Γιατί ενστικτωδώς σε μια διαμάχη θα πάρεις το μέρος του "κολλητού", που θα τον δεις και στο cafe το απόγευμα.

4ον Από τη στιγμή που ένα forum αποτελείται από χιλιάδες μέλη (κι ας μην είναι όλα ενεργά), χάνεται το νόημα της παρέας. Για μένα δεν υπάρχουν μεγάλες παρέες (δε φημίζομαι και για την κοινωνικότητά μου βέβαια... :happy_9: ). Δημιουργούνται πολλές μικρότερες που δεν έχουν πολλά κοινά. Ακόμα και τον σεβασμό τον βλέπουν διαφορετικά μεταξύ τους.

5ον Επειδή σχεδόν όλοι που συμμετέχουν πιο ενεργά είναι ενήλικες και πολλοί είναι στα -άντα, έχουν κατασταλάξει πια σε πιστεύω και σε απόψεις. Και σε συνδυασμό με το πείσμα και τον εγωισμό (που λίγο-πολύ όλοι έχουμε), δε "σηκώνουν" αντιρρήσεις, συμβουλές, διορθώσεις κλπ .
Σε πολλά θέματα, διαβάζοντας μόνο τον τίτλο, ξέρω ποιοι θα απαντήσουν και αν θα τσακωθούν.

6ον Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες (ΔΟΘ) που, ναι μεν είναι "δημιουργοί συγκρούσεων", αλλά ταυτόχρονα είναι και το cafe του forum. Γιατί τα εξειδικευμένα fora θα ήταν πιο νεκρά αν βασίζονταν μόνο στα τεχνικά θέματα και δε θα είχαν όλοι τη δυνατότητα να γράψουν.
Είναι λοιπόν κατηγορίες "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα". Και φυσικά τα pm σε συντονιστές και διαχειριστές πέφτουν βροχή.

Η λύση που είχα βρει ότι δουλεύει περισσότερο, ήταν να αποφασίζουν οι διαχειριστές για τις ενέργειές τους, χωρίς να να ρωτούν κανέναν. Και σε όποιον αρέσει. Ξέρω ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει στο AVSITE γιατί έχουν συνηθίσει όλοι στην υπέρμετρη δημοκρατία που θέσπισε ο Αντρέας. Αλλά δικό του είναι το site και κάνει ότι αυτός θέλει. Το κλείνει αύριο το πρωί και μας αφήνει σύξυλους :happy_5: :happy_5:

Reaction score
0
Μου αρεσε η αποψη του ΑndreasL και η αναλυση του XXXfader.
H πρωτη μιλα για την ευρυθμη λειτουργια βασει κανονων
(που ισχυουν για ολους ,Συντονιστες η μη )
Το αναφερω γιατι τα παραπονα μελων για ανιση μεταχειρηση η για υπερβαση καθηκοντος
δεν ειναι και κατι που πρεπει να περασει στο ντουκου.
Απο την αλλη κανενας δεν γεννηθηκε ουτε ρομποτ ουτε μπατσος ουτε εχει το αληθητο.
Ουτε οποιος ειναι Συντονιστης περναει απο το μηχανημα Λοβοτομης.
Τουλαχιστον οσο διαστημα εχω τον ΡΟΛΟ του Συντονιστη ΠΟΤΕ
(και ειναι προς Τιμην της ΔΟ αλλα και του Καφ. προσωπικα)
δεν εχει παρουσιαστει ΓΡΑΜΜΗ η ΕΛΕΓΧΟΣ η οτιδηποτε που θα εδειχνε σημαδια manipulation.
Δοξασοι ο * (αντι για αστερι προσθεστε οτι πιστευει ο καθεις)
και εχουμε διαφωνησει δημοσια και εχουμε κοντραριστει .
Ο καυγας εξαλλου ειναι (σε λογικα πλαισια παντα) η πιο βαθεια μορφη επικοινωνιας.
Ολα ειναι θεμα καλης προαιρεσης και διαθεσης.
Το προβλημα βρισκεται οταν δεν υπαρχουν τα παραπανω.
Εκει βρισκεται και η ουσια της αποψης του συνονοματου L.

Καλος ο αυτοελεγχος δεν λεω.
Οταν δεν υπαρχει?
Καλη η χαλαροτητα .(Ο λογος που "κολλησα" στο AVSite)
Οταν ομως ξεχυλωνει το πραγμα;
Kαι δεν μιλαω για καταστασεις στην ΔΟΘ.
Το forum ειναι κατα βαση Τεχνικο. (η οχι?)
Ο αλλος μπαινει για να μαθει,βρει,ρωτησει 5 πραγματα.
Το μετα ειναι μια αλλη ιστορια.
Οταν μπει κανεις να ψαξει πχ.για το PS3 η για το Blu Ray|HDDVD
θα βρει οτιδηποτε αλλο πλην του τιτλου του topic.
Να γινεται πλακα ,να γινεται χαβαλες
ομως αλλο 15 ποστ αστεια και αλλο 15 σελιδες
προσωπικες κοντρες και αντιπαραθεσεις σε τεχνικα θεματα .
Δεν ειπαμε να γεμισουμε "καγκελα" και "απαγορευτικες πινακιδες",
ομως ΑΝ καποιος δεν ξερει η δεν θελει να ξερει
οχι τα ορια του αλλα τα ορια του forum
απο που θα τα "βρει" για να τα "μαθει"?
Βασικα ειναι οπως μαθεις .
Και επισης ειναι θεμα μετρου.

Το "γραμμα του νομου" ειναι προθαλαμος αλλων καταστασεων.
Και η υπερμετρη ελευθερια (ασυδοσια ) ομως στον ιδιο προθαλαμο οδηγει.

Στην πολυ ευστοχη αναλυση του Alex ομως, εκτος απο την εικονα του forum δινει και την αληθεια.

Η λύση που είχα βρει ότι δουλεύει περισσότερο, ήταν να αποφασίζουν οι διαχειριστές για τις ενέργειές τους, χωρίς να να ρωτούν κανέναν. Και σε όποιον αρέσει. Ξέρω ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει στο AVSITE γιατί έχουν συνηθίσει όλοι στην υπέρμετρη δημοκρατία που θέσπισε ο Αντρέας. Αλλά δικό του είναι το site και κάνει ότι αυτός θέλει. Το κλείνει αύριο το πρωί και μας αφήνει σύξυλους
Ειτε μας αρεσει ειτε οχι αυτη ειναι η αληθεια.
Οποτε το πως θα ειναι η ΔΟ και κατ΄επεκταση το forum ,
ειναι κατι που εχει να κανει με το πως θελει η ιδια να ειναι .
Απλα θα πρεπει να το γνωστοποιησει και να το υποστηριξει.
Το αν ειναι κανεις στην α), β) η γ) κατηγορια δεν εχει σημασια .
Σημασια εχει και οι 3 κατηγοριες μελων να καταλαβουν τις προθεσεις της ΔΟ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αλλά δικό του είναι το site και κάνει ότι αυτός θέλει. Το κλείνει αύριο το πρωί και μας αφήνει σύξυλους :happy_5: :happy_5:
Αν και είναι άσχετο με το θέμα μας και παρόλο που εγώ την απάντηση την γνωρίζω, Ανδρέα θα ήθελα μια μικρή τοποθέτηση επί της ανησυχίας του x-man. :cool_4:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Η Διαχειριστικη ομαδας θα επρεπε να ειναι...

Το forum ειναι κατα βαση Τεχνικο. (η οχι?)
Καλή ερώτηση.
Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και το πως θα πρέπει να ενεργεί η Διαχειριστική Ομάδα, αλλά δεν είμαι αρμόδιος για να απαντήσω.

Ένα άλλο ερώτημα που, για την ακρίβεια, μου ήρθε στο μυαλό πριν μέρες όταν κάποιοι ζητούσαν το κεφάλι του RDoherty:
Αν τελικά το forum είναι κατά βάση Τεχνικό, όπως ήταν όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια απο τον Ανδρέα τουλάχιστον, που είναι τα όρια της "παρέας" (όπου "παρέα" = κάνουμε παρέα με άτομα που γουστάρουμε και είμαστε όλοι ίσοι κλπ κλπ)? Με άλλα λόγια, σε ένα κατά βάση Τεχνικό forum, πρέπει να είναι όλοι ίσοι?! Ο Κώστας Κόγιας ή ο Zoglair (ενδεικτικά αναφέρω δύο ονόματα ατόμων με τεράστια συνεισφορά στο forum, o καθένας στο αντικείμενό του) πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση, στην υποθετική περίπτωση της παράβασης "κανονισμών", με ένα μέλος που postάρει αποκλειστικά στη ΔΟΘ?!

Food for thought.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μην αναρωτιέστε τζάμπα.
Δεν υπάρχει forum το οποίο στο όνομα της εξειδίκευσης, αρνείται τον βασικό προορισμό του, που δεν είναι άλλος από την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία. Και όσα το προσπάθησαν, απέτυχαν οικτρά...

Reaction score
14
Απάντηση: Η Διαχειριστικη ομαδας θα επρεπε να ειναι...

Εγω ποστάρω μόνο στη ΔΟΘ. Τι θα πρέπει δηλαδή να γίνει, να με προσβάλουν όλοι αυτοί που έχουν τεχνικές γνώσεις επειδή εγώ δεν έχω;

Πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι και άσχετα το επίπεδο των γνώσεων που έχουμε για ειδικά τεχνικά ή μη θέματα, θα πρέπει να σεβόμαστε τον συνομιλητή μας.

Συνεπώς η απάντησή μου είναι ότι ΝΑΙ είναι όλοι ίσοι και ότι όλοι θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια και ίσα επίπεδα σεβασμού και αξιοπρέπειας, είτε έχουν τεχνικές γνώσεις ή όχι.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Re: Απάντηση: Η Διαχειριστικη ομαδας θα επρεπε να ειναι...

Εγω ποστάρω μόνο στη ΔΟΘ. Τι θα πρέπει δηλαδή να γίνει, να με προσβάλουν όλοι αυτοί που έχουν τεχνικές γνώσεις επειδή εγώ δεν έχω;

Πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι και άσχετα το επίπεδο των γνώσεων που έχουμε για ειδικά τεχνικά ή μη θέματα, θα πρέπει να σεβόμαστε τον συνομιλητή μας.

Συνεπώς η απάντησή μου είναι ότι ΝΑΙ είναι όλοι ίσοι και ότι όλοι θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια και ίσα επίπεδα σεβασμού και αξιοπρέπειας, είτε έχουν τεχνικές γνώσεις ή όχι.

:cool_4: :cool_4: :bravo: :bravo:

Reaction score
173

Δεν εχεις τεχνικες γνωσεις;
Και τα περι gps τι ειναι;

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση σου, Μιχάλη.
Κάποιος που γράφει μόνο στη ΔΟΘ και είναι εδώ, κατά κύριο λόγο, για το χαβαλέ μπορεί να εκφράσει γνώμη, θετική ή αρνητική, για κάποιον που γράφει κατά 99% σε τεχνικά θέματα, και τη βαρύτητα πρέπει να έχει η γνώμη αυτή, αν υποθέσουμε ότι το forum είναι κατά βάση τεχνικό?

Reaction score
14

Στο audio/video όμως;

Τα gps είναι άλλα...:smoking:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Δεν εχεις τεχνικες γνωσεις;
Και τα περι gps τι ειναι;
Έτσι το λέει, υποθέτω για χάρη της κουβέντας. Και τα περί GPS post είναι "τεχνικά" post.
Το λάθος είναι δικό μου που έβαλα το όνομα RDoherty στο αρχικό μου post και χτύπησε καμπανάκι (καμπανάκια δλδ, αλλά ακόμα δεν ακούστηκε το ντιν-νταν απο τα υπόλοιπα).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Η Διαχειριστικη ομαδας θα επρεπε να ειναι...

Μιχάλη, αν και καταλαβαίνω το νόημα της τοποθέτησής σου, οφείλω να θέσω και την αντίθετη άποψη η οποία δεν ισχύει μόνον σε ένα φόρουμ αλλά σε κάθε μικρή η μεγάλη κοινωνία.

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής:
- Πως διεκδικεί κάποιος ίσα επίπεδα σεβασμού με αυτά που έχει ένας που έχει πολλές περισσότερες γνώσεις από αυτόν?

Αυτό απλά δεν γίνεται.
Είναι δικαίωμα του καθενός να θέλει να εξισωθεί με οποιονδήποτε αλλά αντικειμενικά, μερικά πράγματα αξιολογούνται διαφορετικά. Συμφωνώ ότι σε επίπεδο συμπεριφοράς αυτά δεν έχουν σημασία όμως δεν είναι τελικά και τόσο απλό το θέμα. Ίσως καμιά φορά, η διαπίστωση της διαφοράς αυτής στο επίπεδο γνώσης ή εμπειρίας με κάποιον, μας τρομοκρατεί και αρκούμαστε στο να φέρουμε τα πράγματα στο δικό μας επίπεδο, αντί να προσπαθήσουμε να ανέβουμε κι εμείς εκεί που είναι ο άλλος.

Είναι μπλέξιμο...

Reaction score
14

Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση σου, Μιχάλη.
Κάποιος που γράφει μόνο στη ΔΟΘ και είναι εδώ, κατά κύριο λόγο, για το χαβαλέ μπορεί να εκφράσει γνώμη, θετική ή αρνητική, για κάποιον που γράφει κατά 99% σε τεχνικά θέματα, και τη βαρύτητα πρέπει να έχει η γνώμη αυτή, αν υποθέσουμε ότι το forum είναι κατά βάση τεχνικό?
Η βαρύτητα της άποψης εξαρτάται -κατά τη γνώμη μου- από αυτόν που την εκφράζει και όχι από την ποιότητα των τεχνικών γνώσεων που πιθανόν να έχει. Εκτός και η άποψη αυτή είναι για τεχνικά θέματα που εφόσον δεν υπάρχει γνώση πολύ πιθανόν να μην υπάρχει και βαρύτητα λόγω άγνοιας. Ακόμα και τότε όμως, ο γνώστης οφείλει όχι να ταπεινώσει τον συνομιλητή του, αλλά να τον βοηθήσει και να τον καθοδηγήσει.
Ο λόγος που κάποιος ποστάρει στην ΔΟΘ δεν είναι απαραίτητα ο χαβαλές, αλλά η επικοινωνία με φίλους και η ανταλλαγή απόψεων περί διαφορετικών θεμάτων. Αυτό θα πρέπει να είναι κριτήριο (το ότι ποστάρουν μόνο στη ΔΟΘ)για την έκφραση η μη απόψεων περί αυτών που γράφουν σε τεχνικά θέματα; Δεν μπορώ να παρακολουθήσω το συσχετισμό.
Δηλαδή, επειδή εχω τεχνικές γνώσεις τίθεμαι αυτόματα στο απειροβλητο και δύναμαι να εκφέρω απόψεων που πρσβάλλουν και μειώνουν τα άλλα μέλη;

Τέλος, θεωρώ επισφαλές ή αυθαίρετο να αναφέρεις ότι το forum είναι κατα βάση τεχνικό. Αυτό από που συνεπάγεται;

Reaction score
14
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Διαχειριστικη ομαδας θα επρεπε να ειναι...

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής:
- Πως διεκδικεί κάποιος ίσα επίπεδα σεβασμού με αυτά που έχει ένας που έχει πολλές περισσότερες γνώσεις από αυτόν?
Ο σεβασμός δεν διεκδικείται αλλά κατακτιέται.

Ο σεβασμός στον άνθρωπο είναι διαφορετικό από το θαυμασμό ή την αναγνώριση ως "γκουρού". Καλό είναι να υπάρχουν και τα δύο. Καλός δάσκαλος και καλός άνθρωπος.

Εγώ σέβομαι τον κάθε ένα, ανεξάρτητα των γνώσεων που έχει. Είτε είναι ο πλέον αγράμματος είτε ο πλέον μορφωμένος. Το σεβασμό τον κερδίζει όχι με τις γνώσεις που έχει αλλά από το πως συμπεριφέρεται.

Reaction score
0

Τέλος, θεωρώ επισφαλές ή αυθαίρετο να αναφέρεις ότι το forum είναι κατα βάση τεχνικό. Αυτό από που συνεπάγεται;
Από τον τίτλο ίσως? :happy_6: .............κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.....:cool_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Διαχειριστικη ομαδας θα επρεπε να ειναι...

Το σεβασμό τον κερδίζει όχι με τις γνώσεις που έχει αλλά από το πως συμπεριφέρεται.
Η ιστορία όμως βγάζει το αντίθετο συμπέρασμα.
Αν αρχίσουμε να μιλάμε για τις συμπεριφορές διαφόρων ανθρώπων που έγιναν γνωστοί σε όλη την ανθρωπότητα για διάφορα επιτεύγματά τους και την προσφορά τους σε διάφορους τομείς, θα τους μισήσουμε. Αυτό δεν μειώνει την αξία τους όμως...

Επί της ουσίας, νομίζω ότι είναι λάθος να συνδέουμε την αξία και το ειδικό βάρος κάποιου με την συμπεριφορά του.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Ωραια λοιπον ,ας βγαλουμε το τεχνικομετρο να τις μετρησουμε τις γνωσεις μας about a/v!
Tα φορουμ ,νομιζω πως υπαρχουν για να μοιραστουμε γνωσεις και οχι να κανουμε τον μαγκα επειδη ετυχε να ξερουμε 5 πραγματα παραπανω επι του θεματος.

Reaction score
14
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Διαχειριστικη ομαδας θα επρεπε να ειναι...

Η ιστορία όμως βγάζει το αντίθετο συμπέρασμα.
Αν αρχίσουμε να μιλάμε για τις συμπεριφορές διαφόρων ανθρώπων που έγιναν γνωστοί σε όλη την ανθρωπότητα για διάφορα επιτεύγματά τους και την προσφορά τους σε διάφορους τομείς, θα τους μισήσουμε. Αυτό δεν μειώνει την αξία τους όμως...

Δεν μειώνει την αξία τους ως επιστήμονες.

Επί της ουσίας, νομίζω ότι είναι λάθος να συνδέουμε την αξία και το ειδικό βάρος κάποιου με την συμπεριφορά του.

Το ιδανικό θα ήταν για εμένα μαζί με την αξία και το ειδικό βάρος κάποιου να υπήρχε και το ανάλογο επίπεδο σεβασμού των συνανθρώπων του. Μόνο έτσι θα μπορούσε κάποιος να θεωρείται κορυφαίος. (Προσωπική άποψη)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νίκο δεν είπα αυτό ούτε μίλησα για μαγκιές...
Μίλησα όμως για τον τρόμο που μας πιάνει όταν έχουμε μπροστά μας κάποιον καλύτερο από εμάς. Το θέμα συμπεριφοράς είναι ανεξάρτητο και δεν αφορά μόνον τους άλλους αλλά και τους εαυτούς μας, όσο κι αν νομίζουμε ότι είμαστε αλάθητοι...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Διαχειριστικη ομαδας θα επρεπε να ειναι..

Το ιδανικό θα ήταν για εμένα μαζί με την αξία και το ειδικό βάρος κάποιου να υπήρχε και το ανάλογο επίπεδο σεβασμού των συνανθρώπων του. Μόνο έτσι θα μπορούσε κάποιος να θεωρείται κορυφαίος. (Προσωπική άποψη)
Δεν το συζητάμε αυτό...
Εγώ όμως θα συγχωρούσα τις ιδιαιτερότητες κάποιου αν είχε την εν λόγω αξία.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv