Laptop για HTPC

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα laptop για επαγγελματικούς κυρίως λόγους, αλλά το οποίο θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω για htpc και κυρίως για ψηφιακή πηγή ήχου.

Προφανώς χρειάζεται δυνατό επεξεργαστή (cre2duo ?), 2GB ram, σκληρό στις 7200rpm, καλή κάρτα γραφικών (nvidia ή ati?) και μπόλικες Usb.

Επιπλέον χρειάζομαι είσοδο firewire, κάρτα δικτύου, wifi, και οθόνη 15".

Για δώστε καμία ιδέα (η αγορά θα γίνει τον Σεπτέμβριο).

Μέχρι στιγμής έχω δει αυτόν αλλά μου τα χαλάει η κάρτα γραφικών και ο δίσκος...

Reaction score
0
Δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να απαντήσει, αλλά έχω τρεις παρατηρήσεις:

1) Οι 7200rpm δίσκοι δεν συνηθίζονται στα φορητά λόγω έκλυσης θερμότητας, αυξημένου θορύβου και battery drain. Οι 5400 είναι και θα είναι το στάνταρντ μέχρι την άγια μέρα που περάσουμε σε SSD.

2) Ο Sony αυτός δείχνει ΟΚ αλλά δεν ενσωματώνει την τελευταία πλατφόρμα centrino duo (santa rosa) που υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις σε συνδυασμό με μικρότερες απαιτήσεις ενέργειας. Αυτός ο ASUS έχει αρκετά πιο future-proof χαρακτηριστικά για παράδειγμα (υστερεί όμως σε μνήμη).

3) Το Aero UI των Vista Home premium δεν παίζει καλά σε φορητούς με integrated graphics προηγούμενης γενιάς από την intel X3100 (santa rosa). Για χρήση HTPC χρειάζονται dedicated graphics ούτως ή άλλως.

Reaction score
1
Απάντηση: Laptop για HTPC

Οποιοδήποτε laptop στην σήμερον εποχή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες εως 1080i με ελαφρύ decoder , και λίαν συντόμως αναμένονται τόσο οι γνωστές κάρτες για Hardware Decoding του H.264 και VC-1 όσο και η νέα γενιά Intel chipset ( δεν γνωρίζω ονομασία ) που θα κάνει Hardware decoding οπότε ο CPU θα είναι ξεκούραστος , όποιος και εαν είναι αυτός ... Αυτά στον τομέα HTPC , αλλά τι άλλες ανάγκες θες να καλύψεις ;

Περισσότερο θα κοιτούσα να έχει έξοδο hdmi παρά τι κάρτα γραφικών έχει ... Και οι 2 πλευρές έχουν τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα ... θα προτιμούσα ATI ...

Επίσης υπάρχουν laptops με χάλια soundcard ( μέρος του Chipset ) και ξεχωριστή ( 7.1 κλπ κλπ κλπ )

Με τα ζητούμενα που ανέφερα η τιμή πάει από 600 έως 3000 ευρώ , απλά είναι δύσκολο να βρεις το μοντέλο των 600 ευρώ ...

Επίσης η εταιρία είναι υποχρεωμένη , εαν το ζητήσεις , να σου βάλει XP αφού διατίθενται κανονικά εως και το 2008 ...

ΥΓ επειδή μου αρέσει και η DELL δες αυτό http://www1.euro.dell.com/content/p...spx/inspnnb_1520?c=gr&cs=RC1078530&l=el&s=pad

Inspiron 1520 , έχει 8400 ή 8600 nvidia ( δλδ παίζει H.264 HA ) + BR drive με χαμηλό κόστος ( παρα πάνω από 1200 ευρώ δεν νομίζω να'ναι )

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3846&review=Dell+Inspiron+1520

ΥΓ2 για τον ήχο , μπορείς πάντα να βάλεις κάποια pcmcia κάρτα

Reaction score
5

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Απάντηση: Re: Laptop για HTPC

ACER aspire 5920 http://www.acer-euro.com/acereuro/p...txParam=el&ctx3=-1&ctx4=Hellas&crc=2230645377

δυο εκδοσεις... μια με τον core2duo 7100 και μια με τον core2duo 7300...

φθηνος, ολοκαινουριος, καλος και κανει τα παντα για HTPC...
μια προταση καλης τιμης (τον αγοραζει αυριο η αδερφη μου): http://www.grammi.gr/eidos.aspx?kvd=55554675
τα ACER τα φοβάμαι λόγω του κακού service. Αν και σαν χαρακτηριστικά (αλλά και τιμή) ο συγκεκριμένος δεν είναι άσχημος...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310

Οποιοδήποτε laptop στην σήμερον εποχή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες εως 1080i με ελαφρύ decoder , και λίαν συντόμως αναμένονται τόσο οι γνωστές κάρτες για Hardware Decoding του H.264 και VC-1 όσο και η νέα γενιά Intel chipset ( δεν γνωρίζω ονομασία ) που θα κάνει Hardware decoding οπότε ο CPU θα είναι ξεκούραστος , όποιος και εαν είναι αυτός ... Αυτά στον τομέα HTPC , αλλά τι άλλες ανάγκες θες να καλύψεις ;

Περισσότερο θα κοιτούσα να έχει έξοδο hdmi παρά τι κάρτα γραφικών έχει ... Και οι 2 πλευρές έχουν τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα ... θα προτιμούσα ATI ...

Επίσης υπάρχουν laptops με χάλια soundcard ( μέρος του Chipset ) και ξεχωριστή ( 7.1 κλπ κλπ κλπ )

Με τα ζητούμενα που ανέφερα η τιμή πάει από 600 έως 3000 ευρώ , απλά είναι δύσκολο να βρεις το μοντέλο των 600 ευρώ ...

Επίσης η εταιρία είναι υποχρεωμένη , εαν το ζητήσεις , να σου βάλει XP αφού διατίθενται κανονικά εως και το 2008 ...

ΥΓ επειδή μου αρέσει και η DELL δες αυτό http://www1.euro.dell.com/content/p...spx/inspnnb_1520?c=gr&cs=RC1078530&l=el&s=pad

Inspiron 1520 , έχει 8400 ή 8600 nvidia ( δλδ παίζει H.264 HA ) + BR drive με χαμηλό κόστος ( παρα πάνω από 1200 ευρώ δεν νομίζω να'ναι )

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3846&review=Dell+Inspiron+1520

ΥΓ2 για τον ήχο , μπορείς πάντα να βάλεις κάποια pcmcia κάρτα
Και αυτός καλή περίπτωση μόνο που η τιμή του δεν είναι σταθερή. Η Dell Hellas έχει στήσει "χρηματιστήριο" γύρω από τις τιμές δημοφιλών προϊόντων...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

τα ACER τα φοβάμαι λόγω του κακού service.
...Kαι καλά κάνεις!

Η Dell Hellas έχει στήσει "χρηματιστήριο" γύρω από τις τιμές δημοφιλών προϊόντων...
Δυστυχώς, ναι.

Αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, χτύπα ένα Toshiba να τελειώνεις Σπύρο. :cool_4:

Reaction score
0

Reaction score
0
Τα 17άρια laptop βρε Johnny είναι πεταμένα λεφτά κατά τη γνώμη μου. Ούτε φορητά είναι, ούτε τα καλά των desktop έχουν, πραγματικά δεν ξέρω που απευθύνονται.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Τα 17άρια laptop βρε Johnny είναι πεταμένα λεφτά κατά τη γνώμη μου. Ούτε φορητά είναι, ούτε τα καλά των desktop έχουν, πραγματικά δεν ξέρω που απευθύνονται.
Σε κάποιον που μετακινείται 4-5 φορές το χρόνο μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού, για παράδειγμα.
Δε μπορείς να πακετάρεις 4-5 φορές το χρόνο ένα desktop και να το στέλνεις τη μία Ελλάδα και την άλλη Αγγλία (στην περίπτωσή μου). Απο την άλλη οι 4-5 μετακινήσεις το χρόνο δε δικαιολογούν την απόκτηση laptop ή ultra-portable, με τις ανάλογες παραχωρήσεις σε επιδόσεις. Οι desktop replacement είναι η καλύτερη λύση σε τέτοια περίπτωση.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780
Έλα μωρέ, σιγά... Πέρα από την απουσία 17άρας, τί άλλες παραχωρήσεις υπάρχουν σε ένα περιποιημένο laptop σε σχέση με ένα desktop replacement.

Desktop replacement... Να είχε καναδυό δισκάκια στις 15000rpm, να το συζητούσα...

Σπύρο, είδα ένα Toshiba Α100 τάδε, με nVidia 7600, 1300 ευρά. Για drop a vlefar...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Πέρα από την απουσία 17άρας, τί άλλες παραχωρήσεις υπάρχουν σε ένα περιποιημένο laptop σε σχέση με ένα desktop replacement.
Το βασικό είναι η 17άρα. Σε ταινίες και games έχει μεγάλη διαφορά απο τις 15άρες.
Επίσης αν θέλεις HiEnd (sic) κάρτα γραφικών, συνήθως πρέπει να πας σε desktop replacement (π.χ. το δικό μου έχει ATI X1800 επάνω, αγορασμένο πριν 1+ χρόνο).

Α! Επίσης μερικοί βγαίνουν και σε έκδοση με Raid-0! :crazy_3:
Eγώ δεν έβαλα, μη βαράς! Απλά άλλαξα το δίσκο με έναν 7200rpm!

Προσωπικά δε βλέπω την ώρα να εγκατασταθώ κάπου μόνιμα και να χτυπήσω ένα τέρας desktop και για φορητό κάποιο ΜacBook με 13άρα οθόνη. :happy_8:

Reaction score
164
Πολύ ενδιαφέρον, και αν δεν σε πειράζει η μάρκα, είναι αυτό:
Οθόνη 15.4", 1680Χ1050, Core 2 Duo T7500/2.2Ghz, 2GB Ram, 250GB HD, GF 8600M GT 512MB, HDMI... Στο ενάμιση χιλιάρικο μου φαίνεται μια χαρά!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780
Re: Απάντηση: Re: Laptop για HTPC

Α! Επίσης μερικοί βγαίνουν και σε έκδοση με Raid-0! :crazy_3:
Eγώ δεν έβαλα, μη βαράς! Απλά άλλαξα το δίσκο με έναν 7200rpm!
ΑΑΑαααατςςςςςςςς.... Δε με λες; Το raid-0 με τί stripe είναι; :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310

Για αυτά τα 2 τι λέτε;

1)Sony Vaio VGN FZ19VN
Intel Core 2 Duo T7100 1.80GHz Dual Core
2048MB DDR2 PC2-5300 667MHz
120GB SATA, 5400 RPM
15.4" ευρεία TFT WXGA, τεχνολογίας X-black
Intel Graphics Media Accelerator X3100 Έως 358MB μνήμη βίντεο κοινής χρήσης.
10/100 Mbps Ethernet LAN
Ενσωματωμένη Web Camera "Motion Eye" 0.3 Megapixels με δυνατότητα απόδοσης βίντεο 640 x 480 / 30fps
1 year warranty
1100 euros

2)Asus F3SC C2-D
Intel Core 2 Duo T7300 2.0GHz Dual Core
2048MB DDR2 PC2-5300 667MHz
120GB SATA
15.4" ευρεία οθόνη TFT WXGA Glare
NVidia GeForce 8400MGS (up to 895MB)
10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet LAN
Ασύρματο LAN 802.11 b/g/n
Modem 56K V.92
Ενσωματωμένο Bluetooth V2.0+EDR
Ενσωματωμένη Web Camera 1.3 Megapixel
2 χρόνια διεθνής εγγύηση - 1 χρόνος εγγύηση μπαταρίας
Door To Door Pick-up & Delivery
1250 euros

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Laptop για HTPC

Προσωπικά δε βλέπω την ώρα να εγκατασταθώ κάπου μόνιμα και να χτυπήσω ένα τέρας desktop και για φορητό κάποιο ΜacBook με 13άρα οθόνη. :happy_8:
Τώρα μιλάς σωστά! :cool_3:

Πιστεύω ότι με ένα 15.4'' κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου συν ότι κερδίζεις σημαντικά σε βάρος, όγκο, αυτονομία κλπ. Και αν χρειάζεσαι screen real-estate μια οθόνη 15.4'' 1680x1050 είναι ιδανική για τα δεδομένα των φορητών.
Εντάξει αν μπαίνει και το gaming στη μέση αλλάζει κάπως το πράγμα, αλλά εμένα συνεχίζουν να μην μου αρέσουν τα 17άρια. Είναι υποκειμενικό, αν κάποιος το επιλέξει συνειδητά για δικούς του λόγους πολύ καλά θα κάνει, απλά όταν κάποιος μου ζητάει τη γνώμη μου για φορητό ποτέ δεν προτείνω κάτι μεγαλύτερο από 15''-15.4''

Reaction score
0

Μα αυτά που πρότεινα είναι ότι πρέπει για HTPC(αυτό είναι το ζητούμενο του thread)...............έχουν όλα hdmi, οθόνη 1920*1080, το ένα έχει blu-ray, το άλλο hd-dvd και τρίτο ανήκει στην μεσαία κατηγορία..................αν εγώ πάντως ήθελα ένα laptop για HTPC ένα από αυτά θα έπαιρνα..............:happy_6: ...................παρεπιπτόντως το laptop μου είναι ένα πανάλαφρο Fujitsu Siemens με 15.4" οθόνη.............:crazy_3: :happy_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.678
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts