Laptop για HTPC

Reaction score
50
Ε καλά δε θα το χαρακτήριζα και μονόδρομο... ίσως σε τιμή/χαρακτηριστικά, αλλά και πάλι αυτός ο 4200rpm είναι εκνευριστικός (για να μην παρεξηγούμαι οι περισσότεροι κατασκευαστές με τέτοιους σκληρούς εφοδιάζουν τα laptop τους).

Σπύρο γι' αυτά που προτείνεις κι εμένα το Asus μού φαίνεται (μάλλον) καλύτερο, κυρίως λόγω κάρτας γραφικών. Καμιά ψηφιακή έξοδο εικόνας όμως έχει; Είναι HDCP compliant; Επίσης δε γνωρίζω καθόλου για την αξιοπιστία των Asus... από αντιπροσωπεία τι παίζει; Έχει service στην Ελλάδα;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Απάντηση: Laptop για HTPC

Λοιπόν από αυτά που έχω δει:

Τα Acer έχουν service στην Ιταλία. Χρόνος επισκευής κοντά στον μήνα. Πολλά παράπονα με την ποιότητα του service και την υπερβολική καθυστέρηση.

Τα Sony έχουν service στο Βέλγιο. Χρόνος επισκευής 10-15 μέρες. Έχουν εγγύηση on-site. Εκτός εγγύησης οι τιμές του service είναι εξωφρενικές (απλή προώθηση στο service και έλεγχος 150€).

Τα Toshiba έχουν service στην Ελλάδα (όπως και τα LG;). Σε συγκεκριμένα μοντέλα η Toshiba δίνει εγγύηση 3 έτη, με δυνατότητα επιστροφής του ποσού αγοράς για το πρώτο έτος!!!

Τα Dell έχουν και αυτά εγγύηση On-site και απ' ότι κατάλαβα και αυτά πάνε εξωτερικό για επισκευή.

Τα Fujitsu όλοι τα βρίζουν για το service τους αν και επισκευάζονται στην Ελλάδα. Καθυστερούν πάρα πολύ στις επισκευές (αλλαγή DVD/RW πήρε ένα μήνα).

Για τα HP δεν ξέρω τι συμβαίνει...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310

Νομίζω On-site σημαίνει ότι τα παραλαμβάνουν οι ίδιοι από τον χώρο σου και τα προωθούν στο service. Πως θα μπορούσαν να τα διορθώσουν στον χώρο σου;

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Laptop για HTPC

Νομίζω On-site σημαίνει ότι τα παραλαμβάνουν οι ίδιοι από τον χώρο σου και τα προωθούν στο service. Πως θα μπορούσαν να τα διορθώσουν στον χώρο σου;
Αυτό που λες λέγεται collect&return.
Στο Onsite έρχεται τεχνικός και στο επισκευάζει. Σου μιλάω από προσωπική πείρα (αλλαγή σκληρού) αλλά και από συνάδελφο (αλλαγή mb από τεχνικό που πήγε από Αθήνα-Ρόδο, γιατί ήταν 15 Αύγουστος και ο τεχνικός της Ρόδου δεν μπορούσε)

Reaction score
0

Συνεννοείσαι τηλεφωνικά λέγοντάς τους τί πιστεύεις ότι έχει χαλάσει (π.χ. σκληρός) και φέρνουν τα κατάλληλα ανταλλακτικά.Προφανώς δεν φτιάχνονται όλα on-site, αλλά για ό,τιδήποτε σχετικά απλό σου λύνει τα χέρια πραγματικά.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310

ΥΓ επειδή μου αρέσει και η DELL δες αυτό http://www1.euro.dell.com/content/p...spx/inspnnb_1520?c=gr&cs=RC1078530&l=el&s=pad

Inspiron 1520 , έχει 8400 ή 8600 nvidia ( δλδ παίζει H.264 HA ) + BR drive με χαμηλό κόστος ( παρα πάνω από 1200 ευρώ δεν νομίζω να'ναι )

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3846&review=Dell+Inspiron+1520

ΥΓ2 για τον ήχο , μπορείς πάντα να βάλεις κάποια pcmcia κάρτα

Επικοινώνησα με την Dell

Μου έκαναν την εξής προσφορά για τον Inspiron 1520:

[FONT=&quot]Inspiron 1520 CORE 2 DUO T7300 2.00GHz,800,4M[/FONT]
[FONT=&quot]15.4" Widescreen WXGA (1280x800) TFT Display[/FONT]
[FONT=&quot]Jet Black Colour with Matte Finish & 2.0mp camera[/FONT]
[FONT=&quot]Greek/Hebrew Documentation Inspiron 1520[/FONT]
[FONT=&quot]Euro Ship Accessories - Power Cord[/FONT]
[FONT=&quot]Resource DVD Inspiron 1520 - (Diagnostics & Drivers)[/FONT]
[FONT=&quot]2048MB 667MHz DDR2 SDRAM (2x1024)[/FONT]
[FONT=&quot]120GB (7.200rpm) SATA Hard Drive[/FONT]
[FONT=&quot]Fixed Internal 8X DVD+/- RW Drive[/FONT]
[FONT=&quot]90W AC Adapter[/FONT]
[FONT=&quot]Primary 6-cell 56WHr Li-Ion Battery[/FONT]
[FONT=&quot]No Carrycase[/FONT]
[FONT=&quot]NVIDIA® GeForce¿ Go 8600M GT with 256MB DDR2 dedicated graphic memory[/FONT]
[FONT=&quot]UK[/FONT][FONT=&quot] - Modem Cable and Adapter[/FONT]
[FONT=&quot]European - Dell TrueMobile 355 internal Bluetooth Module[/FONT]
[FONT=&quot]Dell™ Wireless 1390 802.11b/g Mini-PCI Card EUR[/FONT]
[FONT=&quot]Greek Internal Keyboard (QWERTZ)[/FONT]
[FONT=&quot]Software Drivers Inspiron 1520[/FONT]
[FONT=&quot]Greek - Vista Home Premium (32Bit OS)[/FONT]
[FONT=&quot]No Software Application[/FONT]
[FONT=&quot]English - Adobe Reader 7.0.8[/FONT]
[FONT=&quot]No Anti Virus[/FONT]
[FONT=&quot]3 Year Hardware Support - Next Business Day[/FONT]
[FONT=&quot]Base Warranty - 1 Year Collect & Return[/FONT]
[FONT=&quot]To access Online Training or free trial, please go to www.learndell.com/euro to register[/FONT]
[FONT=&quot]Inspiron Order - Greece[/FONT]
[FONT=&quot]Road Freight Charge Per Unit 1-10 unit[/FONT]
τιμή 1250 χωρίς ΦΠΑ (1487,5 με ΦΠΑ). Φαίνεται πολύ καλό...

Reaction score
50
Εγώ θα έπαιρνα Dell με κλειστά τα μάτια... μικρή ένσταση στην οθόνη, όχι γιατί δεν είναι καλή, απλά δεν την έχω δει και μερικά "περίεργα" έχουν ακουστεί για τις οθόνες στα Dell τελευταία. "Περίεργα" δεν εννοώ προβλήματα αξιοπιστίας, απλά δε νομίζω να είναι εφάμιλλη του Vaio πχ. Αλλά σίγουρα δε θα κόλλαγα σε κάτι τέτοιο. Πάρε Dell να'χεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Reaction score
6
Καλό το laptop της Dell, το είδα και εγώ και χάρηκα γιατί είμαι στο ψάξιμο για BR laptop, ΑΛΛΑ.....

Τι να το κάνεις το bluray, αν δεν έχει το laptop έξοδο HDMI ή έστω DVI;;;;
Μόνο η vga δεν φτάνει.. άσε που θέλει ..."πλάγια" μέσα για να δώσει εικόνα από BR (και αν - το powerdvd 7.3 αρνείται..!!!)

Reaction score
0
Αυτη τη στιγμη θεωρω πολυ δυνατο χαρτι το acer 5920. Προσιτη τιμη, ομορφο σχεδιο (πρωτη φορα σε acer), αλλα κυριως 8600gt με h.264 hardware acceleration και DX10 , και HDMI.

Αν επαιρνα σημερα αυτο θα επαιρνα, και μελοντικα θα του εβαζα ενα προσιτο bluray/hd-dvd drive combo , ή εξωτερικα ή whatever, το θεμα ειναι οτι εχει την ισχυ και την εξοδο hdmi και το drive καλυπτεται και αργοτερα.

Το μονο που με κραταει ειναι το hdmi 1.3....περιμενω κατι με τετοια εξοδο για να καλυψουμε και τον hd ηχο...

Reaction score
1

Χμμμμ , ο ήχος περνάει από την έκδοση 1.0 Single-cable digital audio/video connection with a maximum bitrate of 4.9 Gbit/s. Supports up to 165 Mpixel/s video (1080p60 Hz or UXGA) and 8-channel/192 kHz/24-bit audio το 1.3 προσφέρει μεγαλύτερο εύρος για μεγαλύτερη ανάλυση ( είναι πολύ μακριά για υλοποίηση ) και για περισσότερο χρώμα ( Optionally supports 30-bit, 36-bit, and 48-bit xvYCC with Deep Color or over one billion colors, up from 24-bit sRGB or YCbCr )

Προφανώς αναφέρεσαι στα Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio , αυτά νομίζω περνάνε από οπτική έξοδο προς τον ενισχυτή ...

Reaction score
0

Προφανώς αναφέρεσαι στα Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio , αυτά νομίζω περνάνε από οπτική έξοδο προς τον ενισχυτή ...
Προφανως αναφερομαι σε αυτα τα formats , γι'αυτο και ειπα "HD" ηχο. Δυστυχως δεν περνανε απο την οπτικη, αυτη τη στιγμη οι μονοι τροποι ειναι hdmi 1.3 και 8 αναλογικες εξοδοι. Σε laptop δεν ξερω καν αν υπαρχει καρτα ηχου pcmcia που να δινει αυτες τις αναλογικες εξοδους, αλλα ετσι και αλλιως το hdmi 1.3 ειναι ο πιο ευκολος και προτιμητεος τροπος. Ελπιζω πως δεν θα αργησουν...

Αυτη τη στιγμη υπαρχει το Asus C90s που αλλου λενε πως εχει hdmi 1.3 αλλου αναφερουν γενικα "hdmi" (ακομα και στα επισημα spesifications). Προκειται για πολυ καλο laptop, αλλα το βρισκω δυσκολο οντως να εχει 1.3 απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν καν καρτες γραφικων desktop με 1.3...

Reaction score
1

Υπάρχουν pcmcia κάρτες ήχου και αποδίδουν 8 κανάλια , όμως όταν λες hdmi 1.3 θες να βγαίνουν , θα πρέπει να έχεις και κάποιο ενισχυτή που θα αποκωδικοποιήσει τα Dolby True HD και DTS-HD ... Μήπως τότε να το ταίριαζες με κάποιο HTPC;

Reaction score
0
Αυτη τη στιγμη δεν εχω αγορασει τιποτα ακομα, και σιγουρα ο ενισχυτης που θα παρω θα εχει hdmi 1.3 και θα αποκωδικοποιει τα νεα codecs. Οποτε το laptop που θα παρω, (οχι μονο για χρηση htpc) θελω να εχει hdmi 1.3 για να ειμαι καλυμενος, και να μη μπλεκω ουτε με την καρτα ηχου του ουτε τιποτα, θα περναει το σημα κατευθειαν στο receiver ψηφιακα , με 1 καλωδιο και ολα θα ειναι τελεια.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

To δίσκο τον αλλάζεις Σπύρο, δεν είναι πρόβλημα.
Τον 4200 τον βάζεις σε ένα μικρό κουτάκι και τον έχεις εξωτερικό. ;)

Reaction score
2
Αυτο το λαπτοπακι μου το φερε ενας φιλος με το που το πηρε για να του... περασω ενα μανικι πριν το χρησιμοποιησει. Τρομερο. Πολυ ομορφο, πολυ καλη οθονη, πολυ γρηγορο, μια χαρα σε hd, και hdmi. Τουμπανο. Τον δισκο τον αλλαζεις ευκολα. αλλωστε επρεπε να συμβιβαστεις με αυτο, πολυ λιγα λαπτοπ κυκλοφορουν με 7200 δισκο απο τη μανα τους. Το πλεονεκτημα της αλλαγης ειναι οτι βαζεις ΧΡ γιατι τα vista δεν ειναι λειτουργικο ακομα :happy_9:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.684
Members
38.731
Νεότερο μέλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥ