- Reaction score
- 4.359
Φάρος από το Δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής ενδοχώρας στην Πορτογαλία
![]()
:cool_4:
Φάρος από το Δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής ενδοχώρας στην Πορτογαλία
![]()
Ναι χρησιμοποιώ ένα Hoya MC polarizer. O φάρος αν δεν ήταν γεωγραφικά εκεί που είναι δεν θα έιχε κανένα ενδιαφέρον...Χμ. Καλά βλέπω ότι χρησιμοποιείς polariser? Και εγώ, αλλά παρότι το μπλε βγαίνει ωραίο, άμα δεν έχει συννεφάκι είναι ψιλοβαρετός ο ουρανός γμτ...
Το ακρωτήριο στη Σίντρα είναι ενδιαφέρον, ίσως να έβαζα λίγο ορίζοντα για να δείξω το 'απέραντο'. Για μένα επίσης ο τελευταίος φάρος έχει περίεργη γωνία και ίσως όχι τόσο ενδιαφέρουσα. Δεν είναι και καμμιά αρχιτεκτονική ομορφιά από μόνος του...
Ο φάρος με το κύμα...για μένα η καλύτερη φώτο από τις παραπάνω. Τώρα...αν είχα και λίγο περισσότερη θάλασσα και μεγαλύτερο κύμα...
Καλοπροαίρετα έτσι; Είμαι ακόμα πιο δύσκολος με τις δικές μου φώτος! :-D
Ναι, αλλά αυτό δεν φαίνεται από κάπου στη φωτογραφία. Πώς θα μπορούσε; Έλα ντε! :happy_8:Ναι χρησιμοποιώ ένα Hoya MC polarizer. O φάρος αν δεν ήταν γεωγραφικά εκεί που είναι δεν θα έιχε κανένα ενδιαφέρον...
Αν δεις τι τέχνη κάνουν μεγάλοι φωτογράφοι με μη στημένες φωτογραφίες, ή με φωτογραφίες ρεπορτάζ από εμπόλεμες ζώνες, με τις σφαίρες να σφυρίζουν τριγύρω, θα μετάνιωνες που δεν έδωσες το καλύτερο εαυτό σου σε έναν φάρο που ήταν εκεί και σε περίμενε. :happy_8:Τώρα σχετικά με το Φάρο στα Χανιά, μην ξεχνάμε ότι δεν μιλάμε για φωτογραφία studio αλλά για φωτογραφία τουρίστα που βρέθηκε σε ένα μέρος μία χρονική στιγμή και τράβηξε με όποιες συνθήκες υπήρχαν - δεν θα τρελαθούμε κιόλας.
Και καλά κάνεις, γιατί είναι καλοπροαίρετα. :cool_4:Πάντα καλοπροαίρετα παίρνω τα όποια σχόλια και σας ευχαριστώ όλους
- Είναι εκτός focus ή είναι η ιδέα μου;Δύο τελευταίες
![]()
Εντυπωσιακή.
Ημουν σε καράβι πράγματι με EOS 10D, στην οποία δεν θέλω να ανεβάσω τα ASA πάνω από 400 για την αποφυγή του θορύβου.- Είναι εκτός focus ή είναι η ιδέα μου;
- Επίσης μια μικρή διορθωσούλα να μην 'χύνεται η θάλασσα' δεξιά μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα (Picasa, Photoshop, κλπ)
- Φαίνεται δύσκολη φώτο να τραβηχτεί πάντως, υποθέτω ήσουν σε κινούμενο καράβι;
Unforgiven, ο Φάρος ήταν σε μία θέση πάνω από τα βράχια αλλά πιό μέσα και παρα πέρα υπάρχει μίς "στήλη" που αναφέρει το γεωγραφικό μήκος και πλάτος, για την επιβεβαίωση της γεωγραφικής θέσης :happy_8:Ναι, αλλά αυτό δεν φαίνεται από κάπου στη φωτογραφία. Πώς θα μπορούσε; Έλα ντε! :happy_8:
Εντυπωσιακή.
Αν τη δούμε αυστηρά, η κολώνα στα δεξιά δεν χρειαζόταν. Μπορεί να κοπεί.
Συμφωνώ.Επίσης, κατ'εμέ λείπει ένα σημείο προσοχής, δηλαδή έχει πολλά κτίρια στο ίδιο νοητό επίπεδο, δεν εστιάζει το μάτι σε κάτι.
Αυτό όμως είναι και το μεγαλύτερο "πρόβλημα" της.Ίσως βέβαια αυτό να ήταν το θέμα.
Σωστά όλα αυτά preve και τα ασπάζομαι και πολύ θα ήθελα να τα πετύχω. Εδώ ταιριάζει το μεν πνεύμα πρόθυμον το δε δάκτυλο ασθενής![]()
Χμ....πολύ μεγάλη κουβέντα...θέλει ώρες κουβέντας.Τι είναι αυτό το λοιπόν που χρειάζεται για να "μεταφέρεις" το συναίσθημα?
Λένε ότι οι όμορφότερες φωτογραφίες βγαίνουν κάτω από συναισθηματική φόρτιση.Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι τραβώντας είναι ορισμένες φορές που σε φορτίζουν πολύ συναισθηματικά που για κάποιο λόγο ίσως σε οδηγούν να βγάλεις τέτοιες φωτογραφίες. Αλλά είναι λίγες αυτές οι στιγμές, τουλάχιστον για μένα....
Η φωτογραφία τηε Κωνσταντινούπολης το βράδυ εμένα με "ταξιδεύει" και ας έχει κάποια λάθη, πχ
Πολλές φορές η περιφεριακή όραση μας,αλλά και οι άλλες αισθήσεις μας, μας αποσπούν από το κάδρο και μας ωθούν να τραβάμε σκηνές που από μόνες τους..σε μια κορνίζα...δεν λένε τίποτα.
Ή λένε μόνο σε "εμάς"....Χριστίνα! (για αυτή με το Μιχάλη μιλάω :happy_8: )
Η "πρωϊνή" από Σύδνεϋ, η "βραδυνή" από ΚωνσταντινούποληΑπό ποιο μέρος είναι η φωτό;