Φωτογραφίες από τις διακοπές μας.

Reaction score
3
Χμ. Καλά βλέπω ότι χρησιμοποιείς polariser? Και εγώ, αλλά παρότι το μπλε βγαίνει ωραίο, άμα δεν έχει συννεφάκι είναι ψιλοβαρετός ο ουρανός γμτ...
Το ακρωτήριο στη Σίντρα είναι ενδιαφέρον, ίσως να έβαζα λίγο ορίζοντα για να δείξω το 'απέραντο'. Για μένα επίσης ο τελευταίος φάρος έχει περίεργη γωνία και ίσως όχι τόσο ενδιαφέρουσα. Δεν είναι και καμμιά αρχιτεκτονική ομορφιά από μόνος του...
Ο φάρος με το κύμα...για μένα η καλύτερη φώτο από τις παραπάνω. Τώρα...αν είχα και λίγο περισσότερη θάλασσα και μεγαλύτερο κύμα...:lol:

Καλοπροαίρετα έτσι; Είμαι ακόμα πιο δύσκολος με τις δικές μου φώτος! :-D
Ναι χρησιμοποιώ ένα Hoya MC polarizer. O φάρος αν δεν ήταν γεωγραφικά εκεί που είναι δεν θα έιχε κανένα ενδιαφέρον...
Τώρα σχετικά με το Φάρο στα Χανιά, μην ξεχνάμε ότι δεν μιλάμε για φωτογραφία studio αλλά για φωτογραφία τουρίστα που βρέθηκε σε ένα μέρος μία χρονική στιγμή και τράβηξε με όποιες συνθήκες υπήρχαν - δεν θα τρελαθούμε κιόλας.
Πάντα καλοπροαίρετα παίρνω τα όποια σχόλια και σας ευχαριστώ όλους

Reaction score
164
Ναι χρησιμοποιώ ένα Hoya MC polarizer. O φάρος αν δεν ήταν γεωγραφικά εκεί που είναι δεν θα έιχε κανένα ενδιαφέρον...
Ναι, αλλά αυτό δεν φαίνεται από κάπου στη φωτογραφία. Πώς θα μπορούσε; Έλα ντε! :happy_8:
Τώρα σχετικά με το Φάρο στα Χανιά, μην ξεχνάμε ότι δεν μιλάμε για φωτογραφία studio αλλά για φωτογραφία τουρίστα που βρέθηκε σε ένα μέρος μία χρονική στιγμή και τράβηξε με όποιες συνθήκες υπήρχαν - δεν θα τρελαθούμε κιόλας.
Αν δεις τι τέχνη κάνουν μεγάλοι φωτογράφοι με μη στημένες φωτογραφίες, ή με φωτογραφίες ρεπορτάζ από εμπόλεμες ζώνες, με τις σφαίρες να σφυρίζουν τριγύρω, θα μετάνιωνες που δεν έδωσες το καλύτερο εαυτό σου σε έναν φάρο που ήταν εκεί και σε περίμενε. :happy_8:
Πάντα καλοπροαίρετα παίρνω τα όποια σχόλια και σας ευχαριστώ όλους
Και καλά κάνεις, γιατί είναι καλοπροαίρετα. :cool_4:

Reaction score
5
Δύο τελευταίες
- Είναι εκτός focus ή είναι η ιδέα μου;
- Επίσης μια μικρή διορθωσούλα να μην 'χύνεται η θάλασσα' δεξιά μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα (Picasa, Photoshop, κλπ)
- Φαίνεται δύσκολη φώτο να τραβηχτεί πάντως, υποθέτω ήσουν σε κινούμενο καράβι;

Reaction score
5
Εντυπωσιακή.
Αν τη δούμε αυστηρά, η κολώνα στα δεξιά δεν χρειαζόταν. Μπορεί να κοπεί.
Επίσης, κατ'εμέ λείπει ένα σημείο προσοχής, δηλαδή έχει πολλά κτίρια στο ίδιο νοητό επίπεδο, δεν εστιάζει το μάτι σε κάτι. Ίσως βέβαια αυτό να ήταν το θέμα.

Reaction score
3
- Είναι εκτός focus ή είναι η ιδέα μου;
- Επίσης μια μικρή διορθωσούλα να μην 'χύνεται η θάλασσα' δεξιά μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα (Picasa, Photoshop, κλπ)
- Φαίνεται δύσκολη φώτο να τραβηχτεί πάντως, υποθέτω ήσουν σε κινούμενο καράβι;
Ημουν σε καράβι πράγματι με EOS 10D, στην οποία δεν θέλω να ανεβάσω τα ASA πάνω από 400 για την αποφυγή του θορύβου.
Ναι είναι λίγο κουνημένη αλλά, τουλάχιστον για μένα, η "μαγεία" της στιγμής ήταν τέτοια που δεν ήθελα να την χάσω με τίποτα, έστω και με αυτό το αντίτιμο.

Reaction score
3
Ναι, αλλά αυτό δεν φαίνεται από κάπου στη φωτογραφία. Πώς θα μπορούσε; Έλα ντε! :happy_8:
Unforgiven, ο Φάρος ήταν σε μία θέση πάνω από τα βράχια αλλά πιό μέσα και παρα πέρα υπάρχει μίς "στήλη" που αναφέρει το γεωγραφικό μήκος και πλάτος, για την επιβεβαίωση της γεωγραφικής θέσης :happy_8:

Reaction score
14
Πέρα από κάποιες από τις παρατηρήσεις των φίλων εγώ νοιώθω ότι θα έπρεπε να θίξω κάτι το οποίο νομίζω ότι δεν έχει ειπωθεί.
Και το οποίο νομίζω ότι είναι από τους σημαντικότερους γνώμονες σε μια φωτογραφία.

Συναίσθημα.

Πως περνά αυτό στον θεατή;
Περνά καθόλου;
Αν δεν περνά...η φωτογραφία κινδυνεύει να είναι κενή περιεχομένου.
(Και ας απεικονίζει ότι θέλει. Φάρους, πρόσωπα, πράγματα...τα πιο αγαπημένα πράγματα στη γη)

Αν εξαιρέσω την φωτογραφία με τα βράχια και την θάλασσα η οποία δεν είναι κακή (ένα κλικ διαφορετικό καδράρισμα θα την έκανε άριστη)...οι υπόλοιπες πέρα και πάνω από τα τεχνικά λαθάκια (που κάποιες φορές παίζουν δεύτερο ρόλο) δεν με...ταξιδεύουν.
Δεν με μεταφέρουν ...εκεί.
Βλέπω τα μέρη, βλέπω τους φάρους (οι οποίοι με ένα λιγότερο πνιγηρό κάδρο και άλλες γωνίες λήψης μπορεί κάτι να έλεγαν-για τα Χανιά λέω) αλλά.... αυτό είναι.
Δεν "στέκομαι". Δεν διαβάζω. Δεν ταξιδεύω.

Τι θέλω να πω.
Εγώ, ο θεατής, δεν βρέθηκα ποτέ στα "ταξίδια" του...ezervoud ας πούμε, με αποτέλεσμα να μην έχω καμμία απολύτως συναισθηματική φόρτιση από αυτό που θέλει ο ezervoud να μου δείξει.
Δεν μύρισα ποτέ το αεράκι της θάλασσας, δεν ήπια τα ουζάκια, δεν ήμουν παρέα.
Δεν ήμουν εκεί. Δεν μπορώ να δω όλα εκείνα που είδε και τον ώθησαν να κάνει το κλικ.
Ο φωτογράφος (ezervoud στην προκειμένη) οφείλει να με μεταφέρει εκει.

Πολλές φορές η περιφεριακή όραση μας,αλλά και οι άλλες αισθήσεις μας, μας αποσπούν από το κάδρο και μας ωθούν να τραβάμε σκηνές που από μόνες τους..σε μια κορνίζα...δεν λένε τίποτα.
Ή λένε μόνο σε "εμάς"....Χριστίνα! (για αυτή με το Μιχάλη μιλάω :happy_8: )

Σημαντικός λοιπόν είναι ο τρόπος (φόρμα και σύνθεση) που θα τραβήξουμε "αυτό" που μας τράβηξε την προσοχή.
Αυτός ο τρόπος είναι που θα μεταφέρει την στιγμή. Ή δεν θα μεταφέρει...τίποτα.

Μεγάλη προσοχή πιστεύω ότι πρέπει να δίνεται στο εξής.
Την καλή φωτογραφία την κάνει ο τρόπος που τραβά ο φωτογράφος και όχι το ωραιότερο μνήμειο (ας πούμε) που απεικονίζει.
Αυτό, το μνημείο, είναι έργο άλλου. :happy_6:

Reaction score
14
Εντυπωσιακή.
Αν τη δούμε αυστηρά, η κολώνα στα δεξιά δεν χρειαζόταν. Μπορεί να κοπεί.

Ορθόν. Επίσης να ισιώσει λίγο.

Επίσης, κατ'εμέ λείπει ένα σημείο προσοχής, δηλαδή έχει πολλά κτίρια στο ίδιο νοητό επίπεδο, δεν εστιάζει το μάτι σε κάτι.
Συμφωνώ.

Ίσως βέβαια αυτό να ήταν το θέμα.
Αυτό όμως είναι και το μεγαλύτερο "πρόβλημα" της.

Reaction score
3
Σωστά όλα αυτά preve και τα ασπάζομαι και πολύ θα ήθελα να τα πετύχω. Εδώ ταιριάζει το μεν πνεύμα πρόθυμον το δε δάκτυλο ασθενής :)
Τι είναι αυτό το λοιπόν που χρειάζεται για να "μεταφέρεις" το συναίσθημα?
Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι τραβώντας είναι ορισμένες φορές που σε φορτίζουν πολύ συναισθηματικά που για κάποιο λόγο ίσως σε οδηγούν να βγάλεις τέτοιες φωτογραφίες. Αλλά είναι λίγες αυτές οι στιγμές, τουλάχιστον για μένα....

Η φωτογραφία τηε Κωνσταντινούπολης το βράδυ εμένα με "ταξιδεύει" και ας έχει κάποια λάθη, πχ

Reaction score
14
Σωστά όλα αυτά preve και τα ασπάζομαι και πολύ θα ήθελα να τα πετύχω. Εδώ ταιριάζει το μεν πνεύμα πρόθυμον το δε δάκτυλο ασθενής :)
:lol: :lol: :lol:

Ήθελα να το γράψω στο προηγούμενο post αλλά κάτι με σταμάτησε.
Μου έδωσες πάσα όμως.
Στην φωτογραφία το άριστο από το κακό....απέχει μια ανάσα.
Κυριολεκτικά.
Όταν το συνειδητοποίησα, άρχισα να τραβώ....υποφερτές φωτογραφίες. ;-)

Τι είναι αυτό το λοιπόν που χρειάζεται για να "μεταφέρεις" το συναίσθημα?
Χμ....πολύ μεγάλη κουβέντα...θέλει ώρες κουβέντας.
Ευχαρίστως να την κάνουμε κάποια άλλη στιγμή στο κοντινό μέλλον.

Σαν πρώτη πρόταση....αφιέρωνε χρόνο στο θέμα σου.
Μέτρα το, καδράριζε, σκέψου....χωρίς τη μηχανή.
Λάβε τις αποφάσεις σου και φωτογράφισε.

Αυτό που δούλεψε πάντως σε εμένα ήταν οι πολλές λήψεις και η "μελέτη" φωτογραφιών. Και των δικών μου αποτυχιών και των έργων κάποιων μεγάλων φωτογράφων. Και το έργο κάποιων φίλων.
Επίσης οι συζητήσεις, οι κριτικές και οι προτροπές κάποιων ανθρώπων τους οποίους θεωρώ....μέντορες μου.
(Και τους ευχαριστώ θερμά για την υπομονή τους)

Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι τραβώντας είναι ορισμένες φορές που σε φορτίζουν πολύ συναισθηματικά που για κάποιο λόγο ίσως σε οδηγούν να βγάλεις τέτοιες φωτογραφίες. Αλλά είναι λίγες αυτές οι στιγμές, τουλάχιστον για μένα....
Λένε ότι οι όμορφότερες φωτογραφίες βγαίνουν κάτω από συναισθηματική φόρτιση.

Η φωτογραφία τηε Κωνσταντινούπολης το βράδυ εμένα με "ταξιδεύει" και ας έχει κάποια λάθη, πχ

Και εμένα. Για πολλούς λόγους. Δεν παυει όμως να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Reaction score
17.454
Πολλές φορές η περιφεριακή όραση μας,αλλά και οι άλλες αισθήσεις μας, μας αποσπούν από το κάδρο και μας ωθούν να τραβάμε σκηνές που από μόνες τους..σε μια κορνίζα...δεν λένε τίποτα.
Ή λένε μόνο σε "εμάς"....Χριστίνα! (για αυτή με το Μιχάλη μιλάω :happy_8: )

Περιφερεται η οραση μου?:crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

Καλα Νικο,δεν χρειαζεται να επαναλαμβανομαστε....Θα περιοριστω στην "....Διχως Ορια....":happy_8:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo