CD from MP3, ομαδικό test...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Ακόμη δεν έχω ακούσει τίποτε, εκτός μία πολύ πρόχειρη ακρόαση στο αυτοκίνητο για να εξοικειωθώ με το κομμάτι. Εντόπισα 2-3 σημεία στα οποία θα επικεντρώσω την προσοχή μου. Μέσα στο ΣΚ θα σας πω και τα δικά μου συμπεράσματα...

Reaction score
5
Κόγια )( )( αφού στο είπα αγόρι μου στο επίμαχο topic ότι θα περάσει ο ηχητικός χαρακτήρας τις συσκευής.

Μουαχαχαχαχαχα :cool_11: :cool_11:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αντώνη σταμάτα γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι λέμε... )(
Δεν θα το ξαναπώ. :cool_4:

Reaction score
0
Με τις πρώτες προσπάθειες, δεν κατάφερα να βρω τίποτα σχεδόν.

Με πολύ κόπο, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να κατηγοριοποιήσω τα κομμάτια, με βάση το ότι πλησιάζει το ένα το άλλο (λέω τώρα).

-2,7
-1
-3,6
-4,5

Τα περισσότερο ξεκούραστα χωρίς να σημαίνει κάτι όσο αφορά το wav, για τα κουρασμένα αυτιά μου μετά από τόσες δοκιμές, για μένα είναι τα 4-5.

Και είχα υποσχεθεί, ότι δεν θα περάσω ποτέ ξανά αυτή την διαδικασία.:wall_2:

Reaction score
3.491
Κόγια )( )( αφού στο είπα αγόρι μου στο επίμαχο topic ότι θα περάσει ο ηχητικός χαρακτήρας τις συσκευής.

Μουαχαχαχαχαχα :cool_11: :cool_11:

Αντώνη, το δικό σου CD πέρασε από τις ακτίνες του αεροδρομίου κατά τον έλεγχο δύο φορές τουλάχιστον. Φοβάμαι ότι έχει προστεθεί επιπλέον πληροφορία, ο ηχητικός χαρακτήρας της Ολυμπιακής :cool_11:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.415
Re: Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Ακόμη δεν έχω ακούσει τίποτε, εκτός μία πολύ πρόχειρη ακρόαση στο αυτοκίνητο για να εξοικειωθώ με το κομμάτι.
Τέτοια ακούσματα την ώρα της οδήγησης ενέχουν πολλαπλούς κινδύνους ! :happy_9:

Reaction score
1.772
να γραψω λοιπον και εγω.
ξεκινησα με χαρτι και μολυβι να τα βαθμολογησω.
εβαλα στο track 1 βαθμο 10 για να μπορω να παω πανω κατω.
στο track 2 εβαλα 12.
στα track 3 και 6 εβαλα 8(μου ακουγονται ιδια).
στα track 4,5,7 εβαλα 11(μου ακουγονται ιδια).
το 2 μου αρεσε πιο πολυ απο ολα αλλα κατι μου λεει οτι δεν ειναι αυτο το wav.
παραδινομαι δεν μπορω να βρω ποιο ειναι.
παντως οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες ενω σε test που καναμε προχτες στο σπιτι μου που ειχαμε μαζευτη 7 ατομα εντοπιζαν ολοι ποτε παιζη το cd και ποτε το mp3 (128αρι ομως)με ευκολια.
ελπιζω να μας πειτε πως τα συμπιεσατε μια και εχει γινη εξαιρετικη δουλεια.

Reaction score
5
Όπως προείπα, έχω βρει με τεχνικό τρόπο (όχι με ακρόαση) το/τα κομμάτι/α που είναι από το CD κατευθείαν. Είναι απλό αν ξέρει κανείς πώς δουλεύει η συμπίεση MPEG-1 audio layer 3. Και θεωρώ ότι όλοι αυτοί που το κατακρίνουν, θα έπρεπε να ξέρουν. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική βέβαια. Και φυσικά κάποιοι πάνε να απαξιώσουν την διαδικασία, εφόσον τα αποτελέσματα είναι αντίθετα με τις απόψεις τους που υποστήριζαν με αντίστοιχο χλευασμό των άλλων, και τώρα εκτίθενται.

Από τις απαντήσεις που έχω δει μέχρι τώρα, επιβεβαιώνεται το αρχικό θεώρημα, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να ξεχωρίσει κάποιος με βεβαιότητα ένα καλοφτιαγμένο mp3 από το αντίστοιχο CDDA.

Ελπίζω αυτό το test να είναι η αρχή μιας νέας επιχειρηματολογίας μεταξύ των μουσικόφιλων.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Xαχα, δεν κρατιέσαι?!
Υπόμονή μέχρι Δευτέρα τουλάχιστον.

Reaction score
2
Δηλωνω ευθαρσως οτι με μια νορμαλ ακροαση, και χωρις σημειωσεις και πολλαπλα επαναλαμβανομενες ακροασεις στο γεματο πραγματα σαλονι μου, δεν καταλαβα χριστο. Επιφυλασομαι και για μια ακροαση στο Ρεγκουναμαξο, αν και λιγα πραγματα, νομιζω, θα αλλαξουν.

Το συστημα δοκιμης ηταν:

Klipsch Forte II
Accuphase E-207
και ως πηγη το κυριο PC μου με ενα Micromega DAC.
Καλωδια Monster :happy_5: :happy_5:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss