CD from MP3, ομαδικό test...

Reaction score
13
Το Αudiograbber δινει καποιες πληροφοριες μεταξυ των οποιων το Check sum καθενος αρχειου.
Το check sum ειναι ενας μοναδικος για καθε ψηφιακο αρχειο αριθμος στο δεκαεξαδικο συστημα, που μπορει να θεωρηθει η ταυτοτητα του αρχειου. Δυο ολοιδια bit προς bit αρχεια εχουν το ιδιο check sum. Οταν κανεις αντιγραφει τσιπακια μνημης (πχ E-eprom) περιμενει να δει οτι η αντιγραμμενη μνημη εχει το ιδιο check sum με την πρωτοτυπη για να σιγουρευτει οτι η αντιγραφη εχει γινει σωστα μπιτ για μπιτ.

Τα τρακς 1, 3, 4 εχουν το ιδιο cs αρα ειναι ολοιδια.
Τα τρακς 2 και 5 εχουν το ιδιο cs, αρα ειναι ολοιδια.
Το τρακ 6 εχει δικο του cs, και το τρακ 7 επισης δικο του cs.

Δηλαδη στο δισκακι υπαρχουν 4 version μουσικων αρχειων.
εαν αληθευει οτι το γνησιο CD αρχειο ειναι ενα, τοτε ειναι μεταξυ των 6 και 7.
Το τρακ 7 εχει σε αντιθεση με ολα τα αλλα μικροτερο ογκο σε bit, και μικροτερη διαρκεια. Ομως το ιδιο, εχει και το check sum με το μεγαλυτερο πληθος εναλλαγων καταστασεων.

Τα παραπανω με οδηγουν στο μη 100% ασφαλες συμπερασμα οτι αυτο ειναι το ζητουμενο αρχειο προερχομενο απο CD.
Oμως η Ακουστικη μου εκτιμηση ειναι υπερ του τρακ 6, και εντελει αυτο θα απαντουσα οτι ειναι πραγματικα το ζητουμενο αρχειο, ή τελος παντων μου αρεσε εμενα πιο πολυ.

Τελος να ξαναπω οτι το μουσικο κομματι το βρισκω και απολυτως καταλληλο για τετοιου ειδους τεστ αλλα προσωπικα μου αρεσει αυτη η μουσικη (μεταξυ αλλων βεβαια)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τελος να ξαναπω οτι το μουσικο κομματι το βρισκω και απολυτως καταλληλο για τετοιου ειδους τεστ αλλα προσωπικα μου αρεσει αυτη η μουσικη (μεταξυ αλλων βεβαια)
Να κι ένας άνθρωπος που του αρέσει η καλή μουσική! :bravo:

- Κατά τα άλλα: "από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα". :happy_9:
(να μην σας μπερδέψω λίγο?)

Πάντως, όσο περνούν οι μέρες, τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται το πράγμα, με την έννοια ότι τα αποτελέσματα πραγματικά θα είναι έκπληξη για τον κάθε έναν από εσάς... :cool_4:

Reaction score
13
Αυτα που εγραψα προκυπτουν απο την παραδοχη οτι το ζητουμενο κομματι ειναι μια φορα γραμμενο στο δισκακι και οτι ολοι εχουμε ακριβως το ιδιο δισκακι.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι η Ακουστικη αναγνωριση δεν ειναι τοσο ευκολη, θαλεγα το αντιθετο, και IMHO βιαστηκαν οποιοι υποστηριξαν αρχικα το αντιθετο.
Το δευτερο σιγουρο ειναι οτι οι διοργανωτες φαγωθηκαν να αποδειξουν αυτο ακριβως, για τους χ λογους. Ο θριαμβος αυτου του συμπερασματος θα ηταν ακομη σπουδαιοτερος εαν εξ αρχης δεν ηταν καταφανερο οτι η διοργανωση επιθυμει διακαως να αποδειχτει ακριβως αυτο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το μόνο που φαγώθηκαν οι διοργανωτές Μιχάλη μου να αποδείξουν, είναι το συμπέρασμα που κι εσύ έβγαλες (περί βιασύνης), το οποίο βέβαια έχει πολλές προεκτάσεις στο χόμπι μας...

Reaction score
13
- Κατά τα άλλα: "από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα". :happy_9:
Μωρε εγω μπορει να ερχομαι απο την Πολη, αλλα εσυ ισχυριζεσαι οτι δεν μας τα λεει καλα το software, περι υπαρξης 4 μονο version ??
Αμα ειναι πεσ το μου να ζητησω τα λεφτα μου πισω. :crazy_3: :crazy_3:

Και να σκεφτεις οτι ειχα κατα νου να χρησιμοποιησω πιο βαρια οπλα.

Reaction score
5
Το μονο σιγουρο ειναι οτι η Ακουστικη αναγνωριση δεν ειναι τοσο ευκολη, θαλεγα το αντιθετο, και IMHO βιαστηκαν οποιοι υποστηριξαν αρχικα το αντιθετο.
Με τους default codec που υπάρχουν στους μετατροπείς επιμένω ότι η αναγνώριση τον mp3 είναι εύκολη. Εδώ έχουμε mp3 αλλά όχι με default codec αλλά με άλλους που σίγουρα ποιοτικός είναι καλύτεροι αλλά επίσης σίγουρα και με αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου που μάλλον δεν είναι ο ιδανικός για την όλη φιλοσοφία σχεδίασης του mp3 που θέλει μικρά σε μέγεθος αρχεία για χάρη τις ποσότητας και τιν γρήγορη μεταφορά μέσο internet.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Εσεις πιστευετε οτι αφου προτου ξεκινησει το τεστ ειχε ανακοινωθει η υπαρξη προγραμματων που ελεγχουν την προελευση του κομματιου θα ηταν τοσο αφελεις αυτοι που το διοργανωσαν ωστε με καποιο τροπο να μην εμποδισουν τετοια αναγνωριση ;;;

Reaction score
164
Το άκουσα και εγώ σε δύο φάσεις: και χαζολογώντας με κάτι άλλο, όπως ακούω μουσική συνήθως, και πιο προσεκτικά. Παρ' όλο που τα καλώδιά μου είναι προσεκτικά στρωμένα (πίσω από το έπιπλο, χωρίς μπερδέματα, τσακίσεις και κόμπους :happy_8: ) διαφορές δεν άκουσα, όπως το περίμενα...
Οπότε μπορώ να ακούω ευτυχής τα DVD που έχω πεταμένα εδώ και εκεί, με 6557847 mp3 το καθένα! )(

Το κομμάτι πάντως με άρεσε! :bravo:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Αναρωτιεμαι επισης γιατι το εξωφυλλο του καθε CD εγραφε το ονομα του καθενος στο οποιο προοριζονταν ;;;; Αν ολα τα CD ηταν ιδια θα επρεπε να μην γραφουν τιποτα και να εμπαιναν απλως στους φακελους με τις διευθυνσεις μας ...:cool_4:

Reaction score
5
Αναρωτιεμαι επισης γιατι το εξωφυλλο του καθε CD εγραφε το ονομα του καθενος στο οποιο προοριζονταν ;;;; Αν ολα τα CD ηταν ιδια θα επρεπε να μην γραφουν τιποτα και να εμπαιναν απλως στους φακελους με τις διευθυνσεις μας ...:cool_4:
έχεις καμια συγγένια με μέλος που αποχώρησε πρόσφατα;;;

Juf

Reaction score
0
Γρήγορη ακρόαση, ελάχιστες διαφορές, νομίζω ότι το 2 είναι καλύτερο από τα άλλα.

Reaction score
0
Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Οι ακροάσεις έγιναν με το ακόλουθο σύστημα :
Πηγή : Theta Miles
Προ - :MBL 4004
Τελικοί : Δυο μπέρυδες ( ΕΡ-1500)
Ηχεία : Ebony της Mythos Audio
Aυτιά : Ιδιοκατασκευή από το 1960. Τελευταίο σέρβις 2006.

Δεν αντιλαμβάνομαι ουδεμία διαφορά . Δεν έχω ιδέα ποιό είναι το αυθεντικό . Ολα μου φαίνονται ίδια .

Αντιθέτως με το φορητό Grundig των 49,00 ευρώ και ακουστικά Sennheiser HD 600 , μου άρεσε περισσότερο το 2 .

ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση , υπόσχομαι να αλλάξω σύστημα . Αυτιά δεν πρόκειται να αλλάξω .

Reaction score
7
Luxman έγραψε :
Αναρωτιεμαι επισης γιατι το εξωφυλλο του καθε CD εγραφε το ονομα του καθενος στο οποιο προοριζονταν ;;;; Αν ολα τα CD ηταν ιδια θα επρεπε να μην γραφουν τιποτα και να εμπαιναν απλως στους φακελους με τις διευθυνσεις μας ...
-----------------

Luxman τι σημασία έχουν όλα αυτά ? Το ζητούμενο έχει ήδη αποδειχθεί : Είναι δύσκολο εως αδύνατο σε οποιονδήποτε να διακρίνει ένα wav από ένα mp3 (έστω όχι με την μεγαλύτερη δυνατή συμπίεση, παραμένει όμως τουλάχιστον 5 φορές συμπιεσμένο στην καλύτερη περίπτωση από ότι υπολογίζω).

Τι κι αν οι διοργανωτές έβαλαν μέσα 1,2 ή 3 wav ? Τι και αν έστειλαν διαφορετικά CD στον κάθε ένα ? Από τη στιγμή που κανένας δεν ήταν εις θέση να αναγνωρίσει με σχετική ευκολία τις ακουστικές διαφορές ενός συμπιεσμένου από ένα ασυμπίεστο έχει τελειώσει το θέμα.
Κι άμα είναι να χρησιμοποιήσεις s/w για να το βρείς τι νόημα έχει ?

Είμαι βέβαιος ότι σε κάθε CD που γράφτηκε υπάρχει τουλάχιστον μια φορά μέσα ένα wav. Αυτό είναι και το μόνο κριτήριο που αρκεί για να γίνει το test. Αν δεν μπορείς να το βρεις μέσα σε 1 ώρα δεν έχει νόημα οτιδήποτε άλλο.

Πιθανόν σε κάποια κομμάτια οι διαφορές να είναι λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο ευδιάκριτες αλλά πάντα θα τις καταλαβαίνεις αφού σου πουν τι είναι τι. Εαν υπάρχει κάποιο θέμα με την ψυχοακουστική (και αν το αντιληφθείς κάνοντας τα προσωπικά σου πειράματα) τότε καλύτερα μην προσπαθήσεις να το αποδείξεις. Κράτα το για σένα.

Reaction score
5
Κάτι μου λέει ότι κάτι ύποπτο παίζεται με το κομμάτι 7 είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος αρχείο και είναι το κομμάτι που έχει ένα έντονο διαφορετικό χαρακτήρα όπως θα διαβάσατε και στις εντυπώσεις μου.

Κάτι σαν ψηφιακό μετατροπή σε αναλογικό και ξανά ψηφιακό. :crazy_3:

Γουστάρωωωωωωωωωω!!! :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss