CD from MP3, ομαδικό test...

Reaction score
10
Να πω και εγώ ότι πριν λίγες ώρες έλαβα το πολυαναμενώμενο δισκάκι μέσω του Κώστα Φ. (πήρε το δωράκι του πάντως)
Και εμένα η επιλογή του κοματιού δεν με τρέλανε, ίσως φταίει η συγκεκριμένη εκτέλεση...
Έχω ξεχωρίσει κάποια tracks θετικά και κάποια αρνητικά, αλλά σίγουρα δεν απέχουν δραματικά μεταξύ τους.
Πάντως στο συγκεκριμένο φαίνεται ότι η κωδικοποίηση mp3 δεν είναι τόσο εύκολα ανιχνεύσιμη,
όσο κάποιοι υποστηρίζουν, στηριζόμενοι σε εμπειρίες από παλιότερους codec και χαμηλά bitrate.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960
Είστε μεγάλες κοροϊδάρες ρε. Όλα τα track είναι το ίδιο κομμάτι, κωδικοποιημένο στα 160Kbps. (Μη τον βαράτε, δική μου ιδέα ήταν, μπου, χα, χα,)...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Αυθεντικο το 1ο .
Επονται ως πιο κοντα στο 1ο και ως λιγοτερο ασαφη και κουραστικα το 3 , 6 , 5 , 7 , 4 και το χειροτερο ολων το ....,τι αλλο ,το 2 .

Reaction score
2
Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Λεπον....Σημερα μας εδωσε ο ΚωσταςΦ. τα cd μας:bravo: και οταν εφτασα στο σπιτι εβαλα το δισκακι να το ακουσω .Πριν το ακουσω ημουν ετοιμος ψυχολογικα να βρω τουλαχιστον......... το αυθεντικο κομματι....
Στο πρωτο κιολας δευτερολεπτο ,
αντε..... μαλλον στα πρωτα δευτερολεπτα καταλαβα οτι ....

Δεν προκειται να ακουσω κλασικη μουσικη για να ηρεμησω , ΠΟΤΕ.

Προσπαθησα , εβαλα οση προσοχη διαθετω να βρω το αυθεντικο ή εστω καποια μικρη διαφορα , εστω κατι , μια σταλα βροχης , ενα μπουμπουνιτο , κατι που να εχει το ενα και να μην εχει το αλλο , κατι , ενα φυσημα βρε αδερφε , μια μουντη νοτα , ενα κομενο χαμηλο , κατι τελος παντων για να μπορεσω να γραψω και εγω κατι .Γιατι νομιζετε οτι γραφω μπουρδες τοση ωρα ......Μακαρι να ακουγα διαφορες αλλα , ΔΕΝ....:happy_9:

Ολα ιδια μου φαινοταν , δεν βρηκα κατι , δεν μπορεσα να βρω κατι .
Ψεμματα , οταν τελειωσα βρηκα ενα γερο πονοκεφαλο , ηπια ενα αναβραζον και εκατσα ενα γραψω μια γραμμη για τις εντυπωσεις και τις διαφορες που βρηκαwall_1 .

Οπως καταλαβατε για μενα διαφορες δεν υπαρχουν .

ΥΓ. Μ αρεσει που δεν εμπαινα στο thread, για να μην επηρεαστω λεει απο τις γνωμες των υπολοιπων και δεν γραψω τη σειρα σωστα.:cool_11:

Νικο τσαρουχα περιμενω με αγωνια την λυση του μυστηριου ....( στα αυτια μου τουλαχιστον το "μυστηριου") . Παω τωρα να διαβασω τα ποστ που αφησα αδιαβαστα.:crazy_3:Α , Νικο πολυ καλη δουλεια αλλα.....σε παρακαλω μην ξαναβαλεις τετοιο πραγμα.:happy_9:

Reaction score
5
Είστε μεγάλες κοροϊδάρες ρε. Όλα τα track είναι το ίδιο κομμάτι, κωδικοποιημένο στα 160Kbps. (Μη τον βαράτε, δική μου ιδέα ήταν, μπου, χα, χα,)...
Από το άλλο thread:
Προφανώς όλα τα tracks θα είναι wav, κάποια το πρωτότυπο και κάποια από mp3, που βγήκε από το πρωτότυπο.
Θεωρώ ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο που λέει ο Κώστας γιατί θα πέσουν να σας φάνε οι γνωστοί-άγνωστοι για παραπλάνηση κλπ κλπ...έτσι; :roll:

Reaction score
5
Λοιπόν μετά την παραδοχή από μέρους μου για το εξαιρετικά δύσκολο τις αναγνώρισης του καθαρού κομματιού έγινε η εξής διαδικασία ακρόασης.

Ακρόαση όλου του cd με την σειρά που υπάρχει στο cd και σημειώσεις για την ποιότητα του κάθε κομματιού. Δείτε τις σημειώσεις.

Track 1 κάτι δεν μου πήγαινε καλά σε αυτό το πρώτο κομμάτι και πρώτη εντύπωση αναφορικά με τις κορυφές και δυναμικές εξάρσεις τις μουσικής.

Track 2 καλύτερο από το 1

Track 3 μοιάζει με mp3 (το δεύτερο μου άρεσε καλύτερα)

Track 4 Ίδιο με το 3 η λίγο καλύτερο. ( καλύτερο μάλλον)

Track 5 καλύτερο από 4 μοιάζει wav

Track 6 ακούγεται σαν το 4 αλλά κάποιος πιο πιεστικό

Track 7 διαφορετικό από τα υπόλοιπα μοιάζει να έχει περισσότερες μεσαίες και μπάσα.

Όπως καταλαβαίνετε πλήρης σύγχυση.

Τελικά αποφάσισα να συγκρίνω το Track 5 (αφού αυτό μου έδωσε πρώτο την αίσθηση του wav) με τα υπόλοιπα Α-Β και αυτό μετά από διάστημα περίπου 20 λεπτών ώστε να έχω καλύτερη άποψη.

Σύγκρινα το Track 5 με το Track 4 και δεν αντιλήφθηκα καμία απόλυτος διάφορα. Και είχα μεγαλύτερη την αίσθηση ότι και τα 2 Track όταν καθαρά wav.

Ακολούθως σύγκρινα το Track 5 με το 6 . 7.1.2.3 για πολύ λίγο χρονικό διάστημα και εντόπισα πολύ μικρές δυσδιάκριτες διαφορές.

Τέλος για να μην σας κουράζω επέλεξα το 4-5 σαν αυθεντικά κομμάτια.

Τελεσίδικη απόφαση είναι ότι τα Track 5 & 4 είναι τα γνήσια wav κομμάτια.

Reaction score
5
Επιβεβαιώνω ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω τα κομμάτια ακούγοντάς τα.

Έπειτα βρήκα με τεχνικό τρόπο ποιά είναι ποιά, και όντως είναι έκπληξη. Αλλά δεν έχω κάποιο 'hiend' σύστημα, οπότε αναμένω με αγωνία τα αποτελέσματα! :lol:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

Αυθεντικο το 1ο .
Επονται ως πιο κοντα στο 1ο και ως λιγοτερο ασαφη και κουραστικα το 3 , 6 , 5 , 7 , 4 και το χειροτερο ολων το ....,τι αλλο ,το 2 .
Αντε τώρα να βγώ να πω ότι το 2 μάλλον μου άρεσε περισσότερο wall_1

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

Το καταγράφω... :cool_4:
Αργά χθές το βράδυ , με ακουστικά , που τα άκουσα όλα :crazy_1: , αφού είχα ήδη ακούσει το αυθεντικό cd της DG , μου άρεσε περισσότερο το 2 . Μετά είδα τι έγραψε ο Luxman και αγχώθηκα λίγο "happy_1" , αλλά θεώρησα καλό , ακριβώς εξ αιτίας αυτού , να το καταγράψω .

Reaction score
3.491
Αν προβούμε σε ανάλυση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων και αφου αφαρμόσουμε τον αλγόριθμο του "exit poll" των πρόσφατων εκλογών που προέβλεψε σχεδόν με απόλυτη ακρίβεια τις έδρες των κομμάτων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ίσως είναι πιο εύκολο να βρούμε ποιά είναι τα αυθεντικά και ποια τα MP3 τρακς.

Ενα είναι το σίγουρο, ο δικομματισμός χάνει έδρες και στο HiFi και κάποια στιγμή ίσως πρέπει να επιστρέψουμε σε μια αγνή και ώριμη αντιπαράθεση απόψεων χωρίς να χρησιμοποιούμε λέξεις όπως : κουφός, λαμόγιο, ipodάκιας, κ.λ.π.

Reaction score
5
Αν προβούμε σε ανάλυση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων και αφου αφαρμόσουμε τον αλγόριθμο του "exit poll" των πρόσφατων εκλογών που προέβλεψε σχεδόν με απόλυτη ακρίβεια τις έδρες των κομμάτων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι πολύ εύκολο να βρούμε ποιά είναι τα αυθεντικά και ποια τα MP3 τρακς.

Ενα είναι το σίγουρο, ο δικομματισμός χάνει έδρες και στο HiFi και κάποια στιγμή ίσως πρέπει να επιστρέψουμε σε μια αγνή και ώριμη αντιπαράθεση απόψεων χωρίς να χρησιμοποιούμε λέξεις όπως : κουφός, λαμόγιο, ipodάκιας, κ.λ.π.

Με την λογική που το θέτεις είναι σαν τα λέμε ότι οποίος κερδίσει τις εκλογές είναι αδιαμφισβήτητα και η καλύτερη επιλογή. Όμως δεν είναι. :smoking:

Reaction score
3.491
Με την λογική που το θέτεις είναι σαν τα λέμε ότι οποίος κερδίσει τις εκλογές είναι αδιαμφισβήτητα και η καλύτερη επιλογή. Όμως δεν είναι. :smoking:
Η καλύτερη επιλογή είναι αυτή που τελικά ψηφίζει ο λαός, στην πλειοψηφία του. Ψηφίζει το κόμμα και τους πολιτικούς που του αξίζουν.

Ακόμα και ένα MP3 με 200% συμπίεση εμπεριέχει ένα μεγάλο ποσοστό από χρήσιμη μουσική πληροφορία.

Αν η πλειοψηφία επιλέξει ότι της αρέσει το κομμάτι, ας πούμε λ.χ. το No 1 τότε ίσως, λέω ίσως μας αξίζει περισσότερο το Νο. 1 ακόμα κι αν το Νο 1 είναι συμπεσμένο και MP3.
Αν ήμουν μουσικός παραγωγός θα προσπαθούσα πρώτα να ικανοποιήσω την πλειοψηφία. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι δουλεύει η αγορά, με αποτέλεσμα οι περισσότερο ικανοί να μένουν στο περιθώριο. Η ίδια λογική πιστεύω ότι εφαρμόζεται και στην πολιτική.

Reaction score
5

Όταν είσαι άσχετος από πολιτική όπως είναι η μάζα του λαού εμπιστεύεσαι τους πολιτικούς με αλλά κριτήρια που δεν έχουν σχέση με την πολιτική, παράδειγμα γνωστές μου φίλες ψηφίζουν γιατί είναι ο πιο όμορφος και γιατί τα λέει ωραία ασχετα αν αυτά που λέει είναι μπούρδες.

Έτσι και το audio ψηφίζω αυτό που μου άρεσε επιφανειακά δίχως να το ψάχνω σε βάθος. :happy_6:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Άντε βρε και οι υπόλοιποι να τελειώνουμε, μετατρέψαμε ένα παιχνίδι σε... κυπριακό. :happy_9:
Άσε που έχουμε κι άλλο test στην σειρά. :cool_4:

Reaction score
3.491

Όταν είσαι άσχετος από πολιτική όπως είναι η μάζα του λαού εμπιστεύεσαι τους πολιτικούς με αλλά κριτήρια που δεν έχουν σχέση με την πολιτική, παράδειγμα γνωστές μου φίλες ψηφίζουν γιατί είναι ο πιο όμορφος και γιατί τα λέει ωραία ασχετα αν αυτά που λέει είναι μπούρδες.

Έτσι και το audio ψηφίζω αυτό που μου άρεσε επιφανειακά δίχως να το ψάχνω σε βάθος. :happy_6:
Οι όμορφοι 35άρηδες πάντα γοήτευαν τις γυναίκες, πως να το κάνουμε δηλαδή :cool_4:

Αλήθεια, ο Αναμουρλίδης γιατί δεν συμμετέχει σε αυτό το test ?
H ΗiEnd κατηγορία απέχει ?

Reaction score
13
Οταν παρελαβα το δισκακι το ακουσα ολοκληρο στον χωρο εργασιας μου χωρις να προσεχω και πολυ γιατι ταυτοχρονα εκανα και κατι αλλο.
Ακριβως μετα το πηρα σπιτι και το αντεγραψα στον σκληρο δισκο για να το ακουω και απ' το PC ενω το δισκακι θα το ακουγα παλι απο τον χωρο δουλειας που εχω καλυτερα μεσα. H αντιγραφη στον σκληρο εγινε με το Audiograbber και αποκαλυψε τα εξης ...

Να συνεχισω ?

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

Αργά χθές το βράδυ , με ακουστικά , που τα άκουσα όλα :crazy_1: , αφού είχα ήδη ακούσει το αυθεντικό cd της DG , μου άρεσε περισσότερο το 2 . Μετά είδα τι έγραψε ο Luxman και αγχώθηκα λίγο "happy_1" , αλλά θεώρησα καλό , ακριβώς εξ αιτίας αυτού , να το καταγράψω .
Αρχικα οταν τ ακουσα στο μαγαζι 2 φορες απο καθε κομματι την εισαγωγη (τα πρωτα 12sec) επελεξα το 2 ως αυθεντικο . Σπιτι ομως αναθεωρησα . Στην δοκιμη συμμετειχαν τα B&W 801fs και τα STAX SIGMA (ηλεκτροστατικα ακουστικα) . Το 1 κομματι εχει σαφως φυσικοτερο ηχο και *. Κατα τ αλλα εχει γινει πολυ προσεγμενη και πονηρη δουλεια στην οποια συμμετειχε και equalizer του προγραμματος που επεξεργαστηκε τον ηχο .

* Παντα αναφερομαι στο δισκακι που εχω στα χερια μου (και υποψιαζομαι οτι δεν εχουν δωθει τα κομματια με την ιδια σειρα σε ολους και μαλιστα καλυτερα να εχει γινει ετσι ωστε να μην επηρεαζει ο ενας τον αλλο ) .

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss