Η Oppo στην Ελλάδα

Reaction score
3
Re: Η Oppo στην Ελλαδα, νεα αρχη

@unfo:
Κοίτα που ο oppoστόλης κόλλησε Καφατίαση.
Τέτοια ώρα με ρωτάς, Παρασκευή βράδυ… :crazy_3: "happy_1" :crazy_3: "happy_1"
τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους μας υποθέτω :cool_11:

Απόστολεεε :happy_4:

Reaction score
10

Νεα απο το switcher δεν εχω ακομα, γιατι δεν εχει βγει η τιμη του για την Ευρωπη.
Αναμενεται ομως συντομα, απ οτι μου ειπαν , το ευρωπαικο 980 μονο σαν demo.....γιατι η παραγωγη και διαθεση του θα καθυστερησει...βλεπε Νοεμβρη ειναι η δικη μου εκτιμηση.

Reaction score
10

Εχω νεα ....εχω νεα....
Για την ακριβεια, εχω φημες γυρω απο το νεο μοντελλο που ειναι στα σκαρια,το 983.
Λενε λοιπον.............
Oppo will soon be launching their newest player, the 983. Its a 980 with some very big improvements.
It uses ABT 102 deinterlacing chip and ABT 1010 scaling engine.
Ιt looks like a 980 (except the USB port is moved to the read of the unit). The other difference is that it has RS232 and IR in and out ports on the rear.
The current design of the DV-983H does not have the navigational circle of the DV-980H. There is only HDMI, Eject, Play/Pause and Stop.
This player is basically the processing of a VP50 added right inline with a 980. So it will have an exceptional picture to be sure. They had one on display at the ABT booth this past week at Cedia.
Expected to sell for $300-349 (according to estimates by Oppo, of course it could be more or less as they determine what they need to sell it for).
OPPO has an estimated release schedule of "Late Winter". Likely no sooner than December......There is no release date planned for the player. Until the product has been completely locked down, I wouldn't expect any of the specifications to be released.

The Oppo DV-983 has the potential to provide exactly the same performance as an SDI modified DVD player connected to a DVDO iScan VP30 (MSRP $1999 + SDI Input Module $399) with the ABT102 ($499) Precision Deinterlacing card installed.

OPPO does not have any HD-DVD or Blu-Ray plans.
BBK is doing a CH-DVD which is a Chinese only HD DVD format designed with extra copyright protection. This is not designed for any other market.

Αυτα , απο τη κουβεντα που εχει αρχισει στο αμερικανικο φορουμ.
Εδω :
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=905400
Αληθειες, φημες....ακομα δεν ξερει κανεις.
Δειτε κι αυτο το site :
http://stor-age.zdnet.com.cn/stor-age/2007/0907/495415.shtml

Αν τελικα , το 983 ειναι αυτο για το οποιο γινεται ολη η συζητηση, και κυκλοφορησει στην Αμερικη τα Χριστουγεννα, τοτε βλεπε Μαρτιο-Απριλιο στην Ευρωπη.
Κανεις δεν ξερει ομως αν το δουμε σαν HD-DVD.

Attachments

Reaction score
3

Ρε oppόστολε θέλουν να αυτοκτονήσουν (350$ για DVD ότι και να είναι το 2007… τι να πω) ή μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω.
Δηλαδή μου είναι πολύ ανάποδο να βγάλουν ένα player στην τιμή που θα έχει ένα HD-DVD ή Blue Ray player την άνοιξη, όσο HiEndάδικο και εάν είναι (sorry ρε φίλε Κόγια:happy_9:).
Πάντως το δικό μου δεν το αλλάζω, έχω άλλα πράματα να αγοράσω πρώτα.:crazy_3:

Reaction score
7

Παρακολουθώντας ταινίες εδώ και 4-5 μήνες περίπου στο συνδυασμό SDI modded 971 + VP50 μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο για τη θέαση DVD.

Το πάντρεμα Οppo + DVDO σε μία συσκευή, θα είναι (εκτός απροόπτου) το τελευταίο SD disc player που θα αγοράσει όποιος δεν έχει scaler.

Reaction score
10

Ρε oppόστολε θέλουν να αυτοκτονήσουν (350$ για DVD ότι και να είναι το 2007… τι να πω) ή μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω.
Δηλαδή μου είναι πολύ ανάποδο να βγάλουν ένα player στην τιμή που θα έχει ένα HD-DVD ή Blue Ray player την άνοιξη, όσο HiEndάδικο και εάν είναι (sorry ρε φίλε Κόγια:happy_9:).
Πάντως το δικό μου δεν το αλλάζω, έχω άλλα πράματα να αγοράσω πρώτα.:crazy_3:
Αυτο λεω και γω...350$ μαλλον ειναι πολλα...
Σιγουρα ξερουν κατι παραπανω ....αλλα αν το σημερινο 981 εχει 260 ευρω και αυτοι τελικα βγαλουν SD-DVD να μην εχει τουλαχιστον 300 ?
Εχω κανει μια υποθεση ,που την εχω πει στο φορουμ.....οτι ολοι αυτοι που καθοριζουν τι και πως βλεπουμε και ακουμε , μαλλον θα μας κανουν να εχουμε ενα κανονικο dvd και ενα hi-def dvd .
Γιατι μεχρι στιγμης κανενα hi-def dvd δεν παιζει τα κανονικα dvd καλυτερα ( μαλλον χειροτερα ) απο το dvd.
Γιατι δεν ειναι μονο η oppo που συνεχιζει να βγαζει SD-DVD ειναι κι αλλοι...που εχουν και blu-ray...ονοματα δε λεμε....

Reaction score
10

Παρακολουθώντας ταινίες εδώ και 4-5 μήνες περίπου στο συνδυασμό SDI modded 971 + VP50 μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο για τη θέαση DVD.

Το πάντρεμα Οppo + DVDO σε μία συσκευή, θα είναι (εκτός απροόπτου) το τελευταίο SD disc player που θα αγοράσει όποιος δεν έχει scaler.
Βρε μοναχοφαη "happy_1" ...γιατι δε φερνεις το θηριο σου να κανουμε τεστ :pc: ?
Οι φιλοι μας οι πατερνακιδες με τετοια τεστ αναπνεουν :crazy_3:.....
Βογιατζακη ακους ?
Επομενο τεστ oppo 981 normal vs Petesoulis/oppo 971 SDI.
Ημερα και ωρα..........

Reaction score
7

Βρε μοναχοφαη "happy_1" ...γιατι δε φερνεις το θηριο σου να κανουμε τεστ :pc: ?
Οι φιλοι μας οι πατερνακιδες με τετοια τεστ αναπνεουν :crazy_3:.....
Βογιατζακη ακους ?
Επομενο τεστ oppo 981 normal vs Petesoulis/oppo 971 SDI.
Ημερα και ωρα..........
Παρόμοιο συγκριτικό έχει γίνει από ένα μέλος του avsforum (970 HDMI Vs 981 SDI) και μερικά αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:

Περισσότερα εδώ στα Post 162, 163, 238, αλλά και σε όλο το thread που εξελίσσεται σε μια κόντρα για την υπεροχή του SDI (και τελικά κλειδώνεται :mad_3:).
To setup της σύγκρισης είναι τα δύο Oppo, το scaler της DVDO iScan VP50 και ο CRT προβολέας NEC XG 1352LC.
Το βασικό όφελος είναι ότι με την παροχή στο scaler σήματος 480i/576i, αναλαμβάνει αυτό όλη τη δουλειά του deinterlacing/upscaling. Θεωρώ ότι η DVDO (με τα ΑΒΤ τσιπάκια που θα περιλαμβάνονται στο νέο 983 και ήδη υπάρχουν στο VP50) το κάνει καλύτερα από τον Faroudja. To ίδιο μάλλον πιστεύουν και στην Oppo και γι'αυτό την προτιμούν στο επερχόμενο μοντέλο τους.

Reaction score
10

Σημερα μιλησα με την Oppo.
Αφ ενος κατι ψηνεται με το 983 και τα νεα φορματ.
Κατι μου ελεγαν για blu-ray κλπ αλλα μασημενα και δεν καταλαβα.
Τους εγραψα και περιμενω να δω τι και αν θα μου πουν.
Οσον αφορα το 983 , αν και οταν κυκλοφορησει σαν DVD , απλα θα ειναι ισως το τελευταιο standard DVD και γιαυτο το ετοιμαζουν , για το φιναλε να ειναι το καλυτερο που εχει βγει ποτε.

Το δευτερο δεν ειναι και τοσο καλο, μιας και λογω του οτι εχουν διακοπες και λογω εορτων υπαρχει μεγαλη ζητηση, το 981 σε μαυρο χρωμα εξαντληθηκε και αναμενεται μεσα Νοεμβριου.
Προς το παρον υπαρχουν διαθεσιμα ελαχιστα μαυρα 981 και μετα μονο ασημι με περιπου 1 εβδομαδα παραδοση.

Για τα μεσα Νοεμβριου προβλεπεται και το 980 και να δουμε ποιος θα προλαβει να εξασφαλισει κομματια.... το demo το εχω κλεισει εδω και ενα μηνα.

Reaction score
10

Ερχεται το πρωτο Ευρωπαικο 980 ( demo ), αλλη μια πανευρωπαικη πρωτια .

Ετσι λοιπον απο βδομαδα στις παρουσιασεις της Atlantic Technology, οσοι παρεβρεθουν θα το δουν κι απο κοντα.

Ελπιζω, με την πρωτη αφιξη τους στα μεσα Νοεμβριου να μας δωσουν και μας μερικα κομματια.......

Reaction score
10

Νεο Firmware για το Αμερικανικο 981 .
Καταβαστε το απο εδω : download

Για το Ευρωπαικο 981 υπαρχει νεο Firmware, αλλα ειναι ακομα σε
beta test version.

Επισης ενα νεο Ελληνικο Firmware, ειναι σε εξελιξη / τεστ, με τη βοηθεια του γνωστου guru Zavlaka.
Σε λιγες μερες θα ανεβει κι αυτο.

Reaction score
10

Ξέρουμε τι αλλάζει με το νέο Firmware του 981...?
Οι αλλαγες ειναι οι εξης :
1)Full width file browser με υποστηριξη ελληνικης γραμματοσειρας στα filenames
2)Χαμηλοτερη θεση υποτιτλων με bottom vertical alignment και υποτιτλοι λευκου χρωματος
3)3 διαφορετικου μεγεθους ελληνικα fonts με επιλογη απο το menu(small, standard, large)
4)Εμφανιση των αρχειων υποτιτλων στον file browser(.srt)
5) .srt timing bug (subtitles that last < 1 second blink and disappear) fix
6)Disable image preview (so it won't mess with filenames by appearing under them in filebrowser)
7)Making VOLUME, MUTE and other bottom-side messages appear at left upper corner

Ακομα δεν βρηκα το καιρο να το περασω και να το τεσταρω.
Θα εχετε νεα μου , μολις γινουν ολα αυτα.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.337
Members
38.544
Νεότερο μέλος
stevzap