BenQ W9000 μόνο με 2.290€ !!!

Status
Not open for further replies.

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: BenQ W9000 μόνο με 2.290€ !!!

Τι διαφορές έχουν ο ένας απ'τον άλλο;
εεε....

χίλιες μονάδες στον αριθμό μοντέλου;;;

θεωρητικά το contrast. 10.000:1 δίνει ο W10000 ενώ ο W9000 δίνει 8500:1

Reaction score
1
Ενώ, σύμφωνα με αυτό το official site

http://www.benq.gr/products/Projector/?product=760&page=specifications

έχει 10000:1

Το εγχειρίδιο (τόσο του 9000 όσο και του 10000) δεν αναφέρει lumens, CR, noise, lamp type, και lens

Επίσης, υπάρχει και μια σύγχιση στο zoom του φακού και τις αποστάσεις. Στο εγχειρίδιο αναφέρεται:

Features: The optical engine uses a high-quality 1:1.35x lens for maximizing optical performance.

Specifications: Lens 1.15x zoom

Το calculator του projectorcentral χρησιμοποιεί 1.15. Οι πίνακες του manual χρησιμοποιούν 1.35. Έχω ακούσει από κατόχους BenQ ότι το calculator δεν είναι σωστό.

Reaction score
1
Να σου πω... στο "Προσεχώς" της υπογραφής σου βάζεις 3 ερωτηματικά. Οπότε, δεν καταπατάς καμιά αρχή.

Βουρ!

Reaction score
0
Δελεαστικη προσφορα αλλα γιατι μεχρι την Τεταρτη ΠΡΙΝ την εκθεση ;
Φοβουνται καποια προσφορα απο αλλη αντιπροσωπεια ;

Reaction score
1
Προσωπικά, δεν μπαίνω σε αυτήν τη διαδικασία, να σκέφτομαι το πως και το γιατί.

Κατ' αρχάς, ποτέ δεν αγοράζω κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι προσφορά. Το αγοράζω όταν το χρειαστώ. Οι προσφορές είναι καλές γι αυτούς που έχουν τα χρήματα στο χέρι και είναι αποφασισμένοι να αγοράσουν.

Από κει και πέρα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μπορεί και την επόμενη μέρα της αγοράς, να ανακοινωθεί κάτι καλύτερο ή φτηνότερο. Αν περιμένουμε με αυτήν την λογική, τότε θα περιμένουμε αιωνίως. Μπορεί στην έκθεση να ανακοινωθεί κάτι, αλλά μπορεί τα Χριστούγεννα να βγει κάτι άλλο, το Γενάρη κάτι πιο άλλο, και πάει λέγοντας...

Reaction score
0
Mπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία;Πώς γίνεται στα specs να αναφέρεται σαν min throw distance τα 2 μ.και στο projection calculator τα 4 μ;Εγώ που δεν μπορώ να προβάλω μακρύτερα από 3,4-3,5 μ.σε κοντά 90 ίντσες να το ξεχάσω με τον 9000;

Reaction score
5
Από προσωπική εμπειρία. Στο σπίτι μου προβάλω από τα 3,70μ (απο το πανί στον φακό και με το ζούμ στο μαξιμουμ βγάζει περίπου 98 ίντσες.

Reaction score
0
Από προσωπική εμπειρία. Στο σπίτι μου προβάλω από τα 3,70μ (απο το πανί στον φακό και με το ζούμ στο μαξιμουμ βγάζει περίπου 98 ίντσες.
Aπό ότι ξέρω δεν είναι σωστό το zoom να είναι στο max η είναι μύθος;

Reaction score
1
Aπό ότι ξέρω δεν είναι σωστό το zoom να είναι στο max η είναι μύθος;
Αυτό δεν αφορά την παρούσα συζήτηση.

Σχετικά με το throw που ρώτησες, και επειδή όπως ανέφερα προηγουμένως υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με το εάν είναι 1.15x ή 1.35x, ζήτησα από κάποιον να κάνει μια μέτρηση και σύντομα θα έχουμε απάντηση.

Reaction score
1
Η μέτρηση έγινε.

- Ο φακός είναι 1.15x
- Οι πίνακες του εγχειριδίου υπολογίζουν με βάση το 1.35, συνεπώς η μέγιστη απόσταση είναι λάθος
- Το calculator είναι σωστό

Η απόσταση για 100" είναι 4 - 4.6

Reaction score
3
Απάντηση: BenQ W9000 μόνο με 2.290€ !!!

[youtube]NNaZedAWmlE[/youtube]

ΘΕΛΩ ΕΝΑΝ :happy_9:

Merci...

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Re: BenQ W9000 μόνο με 2.290€ !!!

καταπληκτικη η τιμη.

Νικο ο 9000 αν δεν κανω λαθος εχει DC2 και οχι DC3 οπως αναφερεται στον πινακα.
Τόσο η ιστοσελίδα όσο και το εγχειρίδιο, αναφέρουν DC3.
Βρηκα αυτο στο avsforum
I have spoken with internal TI folks and they will ask BenQ to update their website. The DMD is an HD2+ DC3 "lite" and not the true (more expensive) HD2+ DC3 used in the W10000, Marantz or Sharp 1080p projectors. The size is 0.95" also so the zoom ratio is 1.15 to 1. It was also not called DC2, I got the impression TI marketing had not assigned a nomenclature for it at this time.
OK then, what's the difference between DC3 "lite" and regular DC3? This is getting more perplexing by the moment.

DC3 "lite" was my term and is not a TI term. Probably should not use this term freely.

The DMD is the same form factor as the previously released HD2+ DC3 0.95" DMD but may have been cost reduced by skipping a few of the dark metal processing steps.

If you recall the difference in contrast ratio between DC2 DMD's and DC3 DMD's with "dark metal" processing (lines between pixels are blackened to reduce reflection) adds about 40% contrast improvement. I think the tilt of 12 degrees still applies to the W9000 DMD. The 15% contrast difference may only be dark metal processing. I don't think TI would ever go back to 10 degree tilt DMD's once the 12 degree tilt was productized.
το link βρισκεται εδω
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=798106&page=8

Reaction score
1
Νικόλα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες αλλά ελπίζω να μην υπονοείς ότι πρέπει να φτιάχνω τους πίνακες με βάση ανεπίσημες συζητήσεις στο διαδίκτυο και όχι με βάση το τι λέει ο κατασκευαστής. Είσαι ελεύθερος να πιστεύεις ότι και όποιον θέλεις.

Αν ο κατασκευαστής τα γράφει λάθος τότε είναι δικό του σφάλμα και όχι δικό μου. Από την άλλη, αν εγώ τα γράφω όπως νομίζω, όπως άκουσα, όπως διάβασα ή όπως μου τα λέει ο Nix, τότε είναι δικό μου σφάλμα.

Σε κάθε πίνακα που αναρτώ υπάρχουν links τόσο για το προϊόν όσο και το εγχειρίδιο. Οι πληροφορίες αντλούνται από αυτά τα έγγραφα. Όσο αυτά τα έγγραφα αναφέρουν DC3, το ίδιο θα κάνω κι εγώ.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.249
Απάντηση: Re: BenQ W9000 μόνο με 2.290€ !!!

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, η Benq αναφέρει σαφώς στο επίσημο site της ότι ο W10000 έχει το DC3, ενώ είναι ασαφής στην περίπτωση του W9000, πράγμα μάλλον ύποπτο.
Ωστόσο, νομίζω πως το θέμα της έκδοσης του DC που φοράει ο W9000 ίσως είναι κάπως ακαδημαϊκό, αφού αυτό που έχει τελικά σημασία είναι η ποιότητα της εικόνας που προσφέρει το μηχάνημα -και αυτή έχει επιβεβαιωθεί κατ'επανάληψη στα συγκριτικά όπου το έχουμε δει.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Σας εχω ξαναπει πως σε συζητηση που ειχα με τον υπευθυνο Benq Ευρωπης ηταν τελειως ασαφης σε αυτο το θεμα και προτιμησε να αλλαξει την συζητηση για να μην απαντησει.
Εαν θελετε την γνωμη μου οι δυο προβολεις(10000&9000) εχουν το ιδιο τσιπ...και οχι μονο...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.249
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W9000 μόνο με 2.290€ !!!

Δεν ξέρω αν κοίταξες τα links στο προηγούμενο μήνυμά μου, όπου η Benq για τον W9000 αναφέρει σαφώς 8500:1 contrast και... ασαφώς "TI Darkchip DMD". Τώρα, τι παιχνίδια μπορεί να παίζει η Benq μάλλον κανείς μας δεν το γνωρίζει επακριβώς, οπότε νομίζω ότι η όλη αντιπαράθεση είναι μάλλον ανούσια.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα μέλη του Avsite έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα πολύ καλό μηχάνημα σε πολύ ελκυστική τιμή.:cool_4:

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.528
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas