Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Reaction score
10
Και ομως ο Κωστας μπορει να το ειπε για πλακα αλλα πραγματικα αυτη η προταση με εκφραζει απολυτα.

Reaction score
1.845
Δεν βρισκω τιποτα αλλο αξιο σχολιασμου. Ωραια ιστοριουλα για να περνα η ωρα.
Αυτό απλά αποδεικνύει περίτρανα την παντελή έλλειψη επιχειρημάτων. Αν μπορείς ψάξε κι' εσύ, όπως έφαγα σχεδόν μια ώρα για να τεκμηριώσω το παραπάνω μήνυμα, να βρεις στοιχεία που να στηρίζουν την άποψή σου.
Τότε μόνο θα σε πάρω στα σοβαρά. Μέχρι να γίνει αυτό θα είσαι για μένα ένας big spender και τίποτα περισσότερο.

Reaction score
10
Noμιζεις οτι με ενδιαφερει να σε πεισω για τιποτα?
Η οτι με νοιαζει αν με παιρνεις στα σοβαρα?
Φορουμ για να περναμε καλα ειναι αυτο οχι για να βγαζουμε τα ψυχολογικα μας και να προσπαθουμε να τα τεκμηριωσουμε κιολας.
Εγω γουσταρω αυτο που κανω και δεν μου καιγεται καρφακι για το τι πιστευει ο οποισδηποτε.

Reaction score
1.845
Και να σε νοιάζει, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!
Όσο για τα ψυχολογικά όλοι οι υπόλοιποι ξέρουν ποιός θέλει ψυχολογική κάλυψη απο φετίχ.

Reaction score
1.845
Τα δεδομένα λένε πως αν δεν σ' ένοιζε δεν θα απαντούσες. Το ότι θες να πεις την τελευταία λέξη, σημαίνει πως ενδιαφέρεσαι πολύ.
Δεν αναφέρθηκα κατα προσωπικού πρώτος, εσύ ανέφερες για ψυχολογικά, προσπαθώντας να ρίξεις μομφή.
Αν καταφέρεις να βρεις αποδεικτικά στοιχεία περί των χαϊεντικών απόψεών σου σου θα σου ξαναπαντήσω, μέχρι τότε μόνο με όσους έχουν τεκμηρίωση θα ασχοληθώ.
Ξεκίνα να βρεις αν η συσκευή της Accuphase είναι ή όχι high end.

Reaction score
0
Μιχαλη μου να σαι σιγουρος οτι οχι απλα ειναι καλυτερο αλλα τα ισοπεδωνει τα συστηματα των περισσοτερων, αν οχι ολων των κυριων απο δω μεσα..

Κ. Ανδρεα Κ. με σας προσωπικα δεν εχω καμια αντιπαραθεση διοτι υιοθετησατε απο την αρχη που σας γνωρισα και που ηρθατε στο καταστημα μου την σταση του ανθρωπου που δεν γνωριζει και πολλα απο high end, απλα θα του αρεσε η ιδεα των καλων μηχανηματων κτλ...

Αυτη η ΣΤΑΣΗ ειναι και η ΣΩΣΤΗ!! Για ολους τους υπολοιπους...

Τωρα οσον αφορα τον ηχο γιατι απο εκει ξεκινανε ολα..

Ο ΗΧΟΣ κυριοι ειναι πρωτογενης. Ειναι δημιουργημα της φυσης η του Θεου αν θελετε...Η μουσικη ειναι δημιουργημα του ανθρωπου. Ειναι δευτερογενης. Ειναι βασικα ομως μια ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΗΧΩΝ διαφορετικης τονικοτητας..

Μουσικη χωρις Ηχο δεν υφισταται!!

Η ποιοτητα του ηχου ειναι αμεσα αναλογη με την ποιοτητα της μουσικης!

Ρωτηστε εναν ενορχηστρωτη συνθετη να σας πει..

Αλλιως τραγουδαει ενα σπουργιτι κι αλλιως ενα ΑΗΔΟΝΙ!! Πως να το κανουμε δηλαδη??

Αλλιως παιζει ενα Revolver και αλλιως ενα Kharma!! Πως να το κανουμε? Υπαρχει αβυσσαλεο χασμα κλασης μεταξυ τους..Το revolver κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ συμπαθητικο ηχειο, ετσι?

Ο πρωτογονος ανθρωπος μπηκε στην διαδικασια να κατασκευασει πρωτογονα μουσικα οργανα (κρουστα στην αρχη), οταν ελαβε τα πρωτα ερεθισματα απο τους φυσικους ηχους που ακουγε στο περιβαλλον..

Οταν μπερδευεστε κυριοι με τα πολλα μπλα μπλα και τις αμπελοφιλοσοφιες και νιωθετε συγχυση, καλο ειναι να επιστρεφετε στην ΑΡΧΗ. Εκει που αρχισανε ολα..Δηλαδη στον ΗΧΟ που ακουσε ο ανθρωπος της παλαιολιθικης εποχης και ξεκινησε να μπει στην διαδικασια να φτιαξει οργανα, κτλ κτλ κτλ.

Τωρα οι οικονομοτεχνικη μελετη του κ.Κογια δεν με πολυαφορα γιατι λαμβανει υπ'οψιν μονο το κοστος των υλικων! Τιποτα αλλο!! Ουτε το υψος της νοημοσυνης και τη μουσικη ευαισθησια του σχεδιαστη που χρειαζεται για να υλοποιηθει αυτη η σχεδιαση, ουτε τις απειρες ωρες δοκιμων και ξανα δοκιμων και ακροασεων κτλ, που χρειαστηκε για να υλοποιηθει το πρωτοτυπο, ουτε τις εργατοωρες κατασκευης ουτε τιποτα! To high end στο εμπορικο κομματι του θα πρεπει να ξερετε κυριοι οτι ειναι περισσοτερο παροχη υπηρεσιων, παρα πωληση εμπορευματος.

Και κατι τελευταιο για τις μετρησεις, γιατι το χετε βρει μπαιρακι. Τα ενισχυτικα τις Halcro ειναι γνωστο οτι εχουν τις καλυτερες μετρησεις στον κοσμο. Πραγματικα world class που φερνουν ακομα και τα ακριβεστερα μετρητικα συστηματα οπως της Audio Precision που προανεφερε ο Νικος Κορακακης σε αμηχανια, διοτι οι παραμορφωσεις τους ειναι τοσο μικρες που δεν μπορουν να μετρηθουν!! Αυτο ομως δεν σημαινει τιποτα. Παρ'οτι τα σεβομαι ποτε δεν καταφεραν να με συγκινησουν μουσικα, και βασικα ποτε δεν καθιερωθηκαν παγκοσμιως, ως θα επρεπε βασει του δικου σας σκεπτικου.

Η ποιοτητα του ηχου δεν μετριεται κυριοι με τα ηδη υπαρχοντα μετρητικα συστηματα στο συνολο της. Ειναι αδυνατον γιατι οι παραμετροι αξιολογησης της ειναι υπερβολικα πολλοι. Δεν υπαρχει μετρητικο συστημα που να τους μετραει ολους!

Για αυτο και πρεπει να παραμεινουμε στο ταπεινο αυτακι μας που ειναι το Μοναδικο αξιοπιστο κριτικο μεσο, σε αυτο τον τομεα.

Εκει υπεισερχεται η εμπειρια, η μουσικη παιδεια, η σωστη κωδικοποιση των ηχητικων μηνυματων που δεχεται ο εγκεφαλος και ουτω καθεξης...

Δεν ειναι τυχαιος ο χαρακτηρισμος Golden Ear απο το The Absolute Sound.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Προφανώς είναι απίθανο να συμφωνήσουμε στο τι είναι High End. Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι ιδίως μερικούς, τους νοιάζει και τους παρανοιάζει. Στην περίπτωση που κάποιος ζει από αυτό, το ενδιαφέρον είναι απολύτως δικαιολογημένο. Στην περίπτωση που απλά σπάει πλάκα, μιλάμε για αρρώστια. :happy_9:

...

Reaction score
1.845
Ας το πάμε τότε αλλιώς, κ Γιώργο. Να πάμε να κάνουμε ακοόγραμμα (γιατί ακόμα και η ικανότητα ακοής είναι μετρήσιμη) μερικοί "τεχνοκράτες¨και μερικοί πελάτες σας, που αποδέχεστε την ικανότητά τους να διακρίνουν, και αν οι τεχνοκράτες έχουν καλύτερα αποτελέσματα, να ερχόσαστε να μας συμβουλευόσατε, αλλιώς θα γίνεται το αντίθετο.
Δημήτρης
:happy_9:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νικόλα (Κορακάκη).
Επειδή είσαι άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό προσπάθησε να καταλάβεις ότι χωράνε όλες οι απόψεις σε ένα τραπέζι. Προφανώς δεν χρειάζεται να εκνευριζόμαστε όταν τις ακούμε και φυσικά δεν είναι ανάγκη να απαντούμε σε όποιον απευθύνεται σε εμάς. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στο ότι ειδικά όταν υπάρχουν έντονες συζητήσεις στις οποίες ξεφεύγουν υπονοούμενα και χαρακτηρισμοί, πρέπει να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας επωνύμως.

...

Reaction score
10
Ας το πάμε τότε αλλιώς, κ Γιώργο. Να πάμε να κάνουμε ακοόγραμμα (γιατί ακόμα και η ικανότητα ακοής είναι μετρήσιμη) μερικοί "τεχνοκράτες¨και μερικοί πελάτες σας, που αποδέχεστε την ικανότητά τους να διακρίνουν, και αν οι τεχνοκράτες έχουν καλύτερα αποτελέσματα, να ερχόσαστε να μας συμβουλευόσατε, αλλιώς θα γίνεται το αντίθετο.
Δημήτρης
:happy_9:
Το αυτι εκπαιδευεται, το αν εχεις λιγο καλυτερο ακουογραμμα δεν σε κανει αυτοματως πιο ικανο να καταλαβεις αν κατι ειναι σωστο η οχι.

Reaction score
0
Φιλε Δημητρη,

δεν χρειαζεται να τα κανουμε ολα αυτα. Σε διαβεβαιω οτι μια βολτα απο το σπιτι του Μιχαλη Diabolical να περασεις θα καταλαβεις οτι οντως ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑ, απο ενα απλο hifi συστημα, με ενα καλοστημενο high end.

Reaction score
1.845
Έλεος, με τόσα που έχω γράψει χρειάζεται νομίζετε να πάω σε σπίτι χαϊεντάδικο για να καταλάβω τη διαφορά;
Θάπρεπε να δίνετε περισσότερη προσοχή σε ότι γράφω. Αυτό που λέω είναι πως υπάρχουν διαφορές, ακόμα και σε ίδιας καταχώρησης μηχανές και είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ.
Αυτό που είναι απροσδιόριστο, αδόκιμα, και ακαταχώρητο είναι ο όρος high end γιατί δεν προσδιορίζεται απο κάποιες προδιαγραφές. Πρόκειται απλά για ένα μαρκετίστικο, μανατζαρέικο λογοπαίγνιο. Τιποτα περισσότερο!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Μουσικη χωρις Ηχο δεν υφισταται!!

Η ποιοτητα του ηχου ειναι αμεσα αναλογη με την ποιοτητα της μουσικης!

Ρωτηστε εναν ενορχηστρωτη συνθετη να σας πει..

Αλλιως τραγουδαει ενα σπουργιτι κι αλλιως ενα ΑΗΔΟΝΙ!! Πως να το κανουμε δηλαδη??

Αλλιως παιζει ενα Revolver και αλλιως ενα Kharma!! Πως να το κανουμε? Υπαρχει αβυσσαλεο χασμα κλασης μεταξυ τους..
Οι σοφιστείες που σας έλεγα. Το νερό είναι άοσμο, η ραδιενέργεια είναι άοσμη. Το νερό είναι ακίνδυνο, άρα και η ραδιενέργεια είναι ακίνδυνη.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για αυτο και πρεπει να παραμεινουμε στο ταπεινο αυτακι μας που ειναι το Μοναδικο αξιοπιστο κριτικο μεσο, σε αυτο τον τομεα
Αυτή είναι η λογική του παραλόγου αγαπητέ musiclover.

Αν το μοναδικό αξιόπιστο μέσο που δέχεσαι είναι το ανθρώπινο αισθητήριο της ακοής, τότε δεν είσαι σε θέση να θέτεις περιορισμούς σε όποιον θέλει να εκφράσει μια άποψη αφού ΟΛΟΙ έχουμε αυτιά. Πόσο μάλλον όταν κάποιοι από εμάς, ασχέτως αν έχουν καλά συστήματα ή όχι, έχουν τέλεια αυτιά. Συνεπώς, αν ένας κύριος πάει το βράδυ στου Μιχάλη και ακούγοντας τα kharma, αναφωνήσει "Θεέ μου τι μαλακίες ηχεία είναι τούτα" ή έστω "στο σπίτι μου με 3 χιλιάρικα ακούω καλύτερα", πρέπει να δεχθούμε την άποψή του και όχι να τον πετάξουμε από το μπαλκόνι.

- Το έχω πει πολλές φορές: Είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ για το high end να οριοθετείται αποκλειστικά με υποκειμενικά κριτήρια ή με το κόστος. Είναι απαξίωση και την δημιουργείτε μόνοι σας. Εκτός κι αν πχ ο ΗΧΟΣ της δεκαετίας του 80, ήταν πλήρης αντι-χαϊεντάδων, μιας και οι ποταποί ριβιούερς ασχολιόντουσαν με την εργαστηριακή εκτίμηση μιας συσκευής και όχι μόνον με την... αφηρημένη τέχνη. Εάν στην εξίσωση έμπαιναν και άλλοι παράγοντες, κανένας εκ των διαφωνούντων δεν θα εξέφραζε τόσο απαξιωτική άποψη για τους απασχολούμενους του χόμπι. Με διαφημίσεις που οριοθετούν το high end με χρήματα, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κάνουμε τον κόσμο (έχοντες και μη) να γελάει. Υποχρέωση όσων κόπτονται για το high end και όσων υποτίθεται ότι αγαπούν το χόμπι, δεν είναι να κρατάνε την αναπνοή τους μέχρι να γίνουν μπλέ, που είπε και ο φίλος... αλλά να προσπαθήσουν να βρουν αντικειμενικά κριτήρια και αδιάσειστα δεδομένα με βάση τα οποία θα υποστηρίξουν αυτό που αγαπούν. Και τελικά η δυσκολία του χαϊεντά να πείσει τον μη μυημένο, δεν είναι πρόβλημα του δεύτερου. Ας πρόσεχε, ας είχε καλύτερη μεθοδολογία, γνώση, εμπειρία και τελικά επιχειρηματολογία για να τον πείσει.

Είναι πολύ δύσκολο για έναν ορθολογιστή να δεχτεί ότι η υπερκοστολόγηση ισοδυναμεί σώνει και καλά με υπερπιστότητα. ΑΝ έκανε τον κόπο κάποιος εκ των άμεσα ενδιαφερομένων για να βάλει στο τραπέζι το θέμα "ήχος" στην φυσική του - τεχνική διάσταση και όχι με αμπελοφιλοσοφίες περί τέχνης, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Σε ότι αφορά λοιπόν στον όρο, ότι κι αν αυτός σημαίνει για τον καθένα, νομίζω ότι ουδείς δικαιούται αποκλειστικότητα χρήσης. Συνεπώς, όσα χρήματα κι αν έχει δώσει κάποιος, προσωπικά (θεωρώντας υπαρκτή έννοια το high end), θα εξέταζα κι άλλα κριτήρια πριν του "απονείμω" την διάκριση.

...

Reaction score
1.845
Αυτό λέω, πως μόλις ακούνε μέτρηση τους πιάνει τεταρταίος πυρετός.
Μάλλον φοβούνται την αλήθεια, τι να πω μ' έχουν χαζέψει.

sk

Reaction score
501
Δεν νομίζω να φοβάται κανείς τις μετρήσεις....

Προσωπικά μιλώντας, αυτό που με φοβίζει είναι η ερμηνεία τους επί του πρακτέου.
Τι διαφορετικό άκουσμα επιφέρουν ?

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό.

Το άκουω αρχικά και «ψαρώνω».
Διαβάζω την ανάλυση και προβληματίζομαι .......

Βέβαια το να κατανοήσω την ανάλυση, προϋποθέτει την κατοχή μιας – ας πούμε - «εξειδικευμένης» γνώσης.

Αλλα παλι ισως και οχι μονο αυτο, γιατι – οπως ειχε αναφερει εκεινος ο «παλιος φιλος μας» :

...Η γνώση, εν εποχή Internet, βρίσκεται στα ακροδάχτυλα όλων. Αλλά δεν την θέλουν. Διότι δημιουργεί υπαρξιακά ερωτηματα, όπως το: "Είναι δυνατόν να είμαι τόσο ζώον?" Και αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν βολεύει. Πολλώ μάλλον η απάντησή του...

:smoking:

Reaction score
23
Απάντηση: Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Έχω μπερδευτεί δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό θέμα , αλλά έτσι και αλλιώς εγώ από παλιά τα γράφω όλα στο ίδιο, γιατί δεν ακούω «διαφορές».
Θέλω να αγοράσω 5 καπάκια φρεατίων με δυνατότητα επικάλυψης πλακιδίων από inox, διαστάσεων 30χ30, 40χ40, 60χ60 και κοστίζουν γύρω στα 1500 ευρώ.
Τα αντίστοιχα πλαστικά κοστίζουν γύρω στα 150 ευρώ επώνυμης εταιρείας.
Υπάρχουν και πλαστικά τύπου μαστρομητσου με 80 ευρώ.
Τι να αγοράσω τα Hi End με 1500ευρω, τα Ηι Fi με 150 ευρώ η τις ιδιοκατασκευες με 80 ευρώ.
Θέλω την βοήθεια σας βασική προϋπόθεση:
  • Oι διαστάσεις να είναι ακριβείς δηλ να μετράνε σωστά.
  • Oι άκρες να είναι άψογα φινιρισμένες δηλ. να είναι τέλειες στο μάτι χρώμα κλπ.
  • Nα αντέχουν το βάρος ενός ατόμου ανεξαρτήτου κιλών δηλ. ενός υπέρβαρου (χονδρού) και να μην κινδυνεύει να βρεθεί στον υπόνομο με τους μετροποντικες και τα σκατά.
Οι απαντήσεις σας θα ληφθούν σοβαρά υπόψη.
Εγώ σκέφτομαι να αγοράσω τα ακριβά που πληρουν τις προδιαγραφές που έχω θέση σαν στανταρ, βάση των γνώσεων και των απαιτήσεων μου αν καταφέρετε να με πείσετε με σώσατε διότι έχω στερέψει οικονομικά με την οικοδομή.
Αυτό είναι το Hi End αν θες να έχεις ορισμένα πράγματα πρέπει να τα πληρώσεις και τις μερικές φορές υπερτιμημένα.
Άλλο το υπερτιμημένο και άλλο το παίζει ένα μηχάνημα.

------------------------
Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Γιάννης Τσαρούχης

Η διαφορά μεταξύ ενός άνδρα και ενός παιδιού είναι το κόστος των παιχνιδιών τους και όχι η «παιδική χαρά» που ενίοτε παίζουν μαζί.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Μα δεν υπάρχει HiEnd ήχος, ούτε HiEnd αποτέλεσμα, όχι τουλάχιστον έτσι αυτόνομα – όπως υπάρχουν οι μηχανές.
Το ίδιο πράγμα λέμε... :cool_4:

Και τελικά η δυσκολία του χαϊεντά να πείσει τον μη μυημένο, δεν είναι πρόβλημα του δεύτερου. Ας πρόσεχε, ας είχε καλύτερη μεθοδολογία, γνώση, εμπειρία και τελικά επιχειρηματολογία για να τον πείσει.[/COLOR]
Καλά, κι εσένα ποιός σου είπε πως θέλει να τον πείσει;;;;
Εγώ σου λέω πως, όχι απλά δεν τον ενδιαφέρει να τον πείσει, αλλά δεν θέλει κιόλας.

Αν αύριο παίρναμε όλοι δάνειο "βλέπαμε το φως το αληθινό" και σκάγαμε με ηχείο Kharma, Gryphon ενισχυτικά και EMM Labs πηγή, πέραν το ότι ο φίλος musiclover θα πήγαινε διακοπές στη Χονολουλού, κάποιοι (όχι όλοι, προς Θεού) από τους πελάτες του θα ήταν αναγκασμένοι να βγουν "στη γύρα" για αναβαθμίσεις γιατί θα έπρεπε να πάρουν κάτι ακόμη ακριβότερο για να ξεχωρίζουν από το λαουτζικό...

Μιχάλη, εννοείται αυτό.
Εφόσον μπαίνεις στο χορό, θα χορέψεις και θα φας και στη μάπα τα υπερτιμημένα.
Το να καταλαβαίνεις όμως ποιο είναι τι δεν απαιτεί μόνο εμπειρία αλλά και γνώσεις.
Έτσι κάνεις και το λεγόμενο "educated decision", το οποίο, τελικά, μπορεί να είναι και να τα χώσεις για το υπερτιμημένο μηχανάκι γιατί, για τον Α ή Β λόγο, είναι αυτό που θέλεις.

Για πες μου όμως κάτι άλλο... Εσένα σου αρκεί το ταμπελάκι για να κρίνεις το αν παίζει ή αν δεν παίζει ένα μηχανάκι;
Ας πούμε, ένα CDp των 6.000 ευρώ θα παίζει σίγουρα καλύτερα από ένα άλλο των 3.000;;
Γιατί με τη λογική που προσπαθούν να περάσουν ορισμένοι, το πρώτο είναι HiEnd ενώ το δεύτερο HiFi.
Εγώ, αν και δε συμφωνώ με τη χρήση του όρου HiEnd, αυτό που καταλαβαίνω με την παραπάνω σύγκριση είναι πως το ένα, το φθηνό, μπορεί και να παίζει καλά, ενώ το άλλο, το ακριβό, θα παίζει τουλάχιστον παπάδες (και φυσικά δεν θα υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους)....
Τι λες; Είναι τόσο απλά τα πράγματα;

Reaction score
1.845
... Αυτό είναι το HiEndαν θες να έχεις ορισμένα πράγματα πρέπει να τα πληρώσεις και τις μερικές φορές υπερτιμημένα.
Είσαι βέβαιος πως διάβασες προσεκτικά όλα τα μηνύματα;
.... Αυτό που λέω είναι πως υπάρχουν διαφορές, ακόμα και σε ίδιας καταχώρησης μηχανές και είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ.
Αυτό που είναι απροσδιόριστο, αδόκιμα, και ακαταχώρητο είναι ο όρος high end γιατί δεν προσδιορίζεται απο κάποιες προδιαγραφές. Πρόκειται απλά για ένα μαρκετίστικο, μανατζαρέικο λογοπαίγνιο. Τιποτα περισσότερο!
:smoking:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.087
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Emmanouel graecorum