Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Reaction score
23
Απάντηση: Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

anemelos
Originally Posted by DOL FON http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=587620#post587620
... Αυτό είναι το HiEnd αν θες να έχεις ορισμένα πράγματα πρέπει να τα πληρώσεις και μερικές φορές υπερτιμημένα.
Άλλο το υπερτιμημένο και άλλο το παίζει ένα μηχάνημα.

Είσαι βέβαιος πως διάβασες προσεκτικά όλα τα μηνύματα;

Προσεκτικότατα.
Τα διαβάζω εδώ και χρόνια για το συγκεκριμένο θέμα…

anemelos
Αυτό λέω, πως μόλις ακούνε μέτρηση τους πιάνει τεταρταίος πυρετός.
Μάλλον φοβούνται την αλήθεια, τι να πω μ' έχουν χαζέψει.

αν και δεν με βοήθησες με τα φρεάτια και κινδυνεύω να καταστραφώ οικονομικά,
θα σου απαντήσω για τις μετρήσεις αύριο.

Το θέμα είναι χαμηλά ακόμα σε θεάσεις…

------------------------
Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Γιάννης Τσαρούχης

Η διαφορά μεταξύ ενός άνδρα και ενός παιδιού είναι το κόστος των παιχνιδιών τους και όχι η «παιδική χαρά» που ενίοτε παίζουν μαζί.

Reaction score
1.844
http://www.avsite.gr/vb/member.php?u=11096Είσαι βέβαιος πως διάβασες προσεκτικά όλα τα μηνύματα;

Προσεκτικότατα.
Τα διαβάζω εδώ και χρόνια για το συγκεκριμένο θέμα…
θα σου απαντήσω για τις μετρήσεις αύριο.

Το θέμα είναι χαμηλά ακόμα σε θεάσεις…
Εννοούσα αν διάβασες αυτό:
.... Αυτό που λέω είναι πως υπάρχουν διαφορές, ακόμα και σε ίδιας καταχώρησης μηχανές και είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ.
Αυτό που είναι απροσδιόριστο, αδόκιμα, και ακαταχώρητο είναι ο όρος high end γιατί δεν προσδιορίζεται απο κάποιες προδιαγραφές. Πρόκειται απλά για ένα μαρκετίστικο, μανατζαρέικο λογοπαίγνιο. Τιποτα περισσότερο!
Μαζί με την απάντηση για τις μετρήσεις, δώσε και μιά απάντηση γι' αυτό. Και πές που έρχεται μ' αυτό:
σε αντιπαράθεση
Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως ισχυρισμοί τύπου, πληρώνω άρα είμαι καλός, χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον σε προηγούμενα μηνύματα και μπαγιάτεψαν.
Εγώ δεν πληρώνω άρα ξέρω κάτι παραπάνω, όπως φαίνεται σε όποιον κοιτάξει χωρίς προκαταλήψεις τα προηγούμενα δικά μου
μηνύματα, που είναι τεκμηριωμένα και όχι με απόψεις προσωπικές και μόνο.
Ωστόσo αν θες μπορείς να είσαι ο πρώτος που θ' απαντήσει, είναι ή όχι το Accuphase επιπέδου high end;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Φίλε Αντρέα Καφάτο, ξέρεις πόσο σε εκτιμώ σαν φίλο και σαν επαγγελματία. Επίσης, ξέρεις πολύ καλά ότι ήμουν μαζί σου από τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησες, τόσο το AV Site, όσο και το AV Forum, αλλά και ήμουν ένας από τους λίγους που σε στήριξα και σε υποστήριξα σε κάποιες παλαιές κόντρες (μέσα και έξω από την οθόνη).

Δυστυχώς, η κατηγορία High End του AV Site έφτασε με τον καιρό εκεί που είχε φτάσει και η κατηγορία High End του AV Forum, με αποτέλεσμα να ασχολούμαστε με τις ίδιες μαλακίες που ασχολούμασταν και τότε. Η μόνη διαφορά είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μηδενιστών του σήμερα, κρύβεται πίσω από ένα ψευδώνυμο, ενώ τότε υπήρχε και λίγο παραπάνω θάρρος. Φυσικά δεν αποκλείω την περίπτωση να βρίσκονται τα ίδια μυαλά πίσω από αυτά τα ψευδώνυμα, αλλά όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και όταν λέω το ίδιο, εννοώ ότι ούτε τότε, αλλά ούτε και τώρα δεν υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την κατηγορία που να έχουν έστω την όρεξη να εξακριβώσουν τις διαφορές, που να έχουν την όρεξη να δοκιμάσουν, να παιδευτούν με τον χώρο τους, με τις ηχογραφήσεις, με τις κόπιες των βινυλίων, με τις ζωντανές ακροάσεις και τις συγκρίσεις, με τις Α-Β συγκρίσεις, με τις τεχνολογικές διαβαθμίσεις και γενικώς με τις διαβαθμίσεις στην απόδοση των συσκευών.

Δυστυχώς, αυτοί που παίζουν με τις λέξεις και ψάχνουν να συνδυάσουν τα όσα γράφονται για να χλευάσουν και να μηδενίσουν, είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που έχουν ασχοληθεί και θέλουν να ασχοληθούν με το high end. Και όταν λέω περισσότεροι, δυστυχώς εννοώ πολύ πολύ περισσότεροι.

Το γεγονός αυτό είναι και η αιτία που πήρα την απόφαση να αποχωρήσω από το AV Site.

Ξέρεις πολύ καλά τις προτάσεις που σου έχω κάνει κατά καιρούς για την κατηγορία, αλλά δυστυχώς από ότι βλέπω δεν υπάρχει η κατάλληλη μαγιά για να πιάσουν τόπο. Εγώ είχα και συνεχίζω να έχω όλη την όρεξη για ακροάσεις, μετρήσεις, συγκρίσεις, δοκιμές και ένα σορό άλλες ενέργειες γύρω από το αγαπημένο μας hobby. Δυστυχώς όμως, βρίσκω μηδενική ανταπόκριση σε σχέση με την ανταπόκριση που βρίσκω από τους διάφορους φίλους του χώρου (εκτός του AV Site), αλλά και τους αναγνώστες του περιοδικού. Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά διαπιστώνω ότι και σε αυτό το Ελληνικό forum, οι ώρες που έχω ξοδέψει πήγαν χαμένες και γι’ αυτό θα συνεχίσω μονάχα στα άλλα διεθνή forum που συμμετέχω… μέχρι να δω κάποια αλλαγή.

Αυτή η απόφαση, εννοείται πως δεν θα επηρεάσει στο παραμικρό την εκτός-forum φιλική μας σχέση, τόσο με εσένα, όσο και με κάποια άλλα παιδιά.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια, καλές γιορτές και να είστε όλοι καλά. :happy_4:
Φιλε Νικολα,
οπου αφορα εμενα τουλαχιστον η αποχωρηση σου δεν ειναι αποδεκτη.
Αυτο σημαινει πως θα σου τηλεφωνω καθε μερα και θα σε πρηζω μεχρι να ξαναγραψεις.
Δεν μπορω να δεχτω με τιποτα εναν ανθρωπο που θεωρω φιλο και μιλαμε σχεδον καθημερινα στο τηλεφωνο να απεχει απο το AVSite
Στεναχωριες στα φορουμ εχουμε τραβηξει ολοι μας.
Πιστευω, η μαλλον ειμαι σιγουρος, πως τα παιδια με τα οποια ηρθες σε αντιπαραθεση καταλαβαν πως σε λυπησαν και θεωρω πως ισως να αισθανθηκαν και χειροτερα απο εσενα.
Εχεις τις αποψεις σου, εχω τις δικες μου, εχουν τις δικες τους.
Το ευκολο οταν δεν συμφωνεις με καποιον ειναι να πεις "σηκωνομαι και φευγω"
Το δυσκολο ειναι να τον πεισεις.
Στο χερι μας ειναι να περασουμε τις θεσεις μας και στο τελος θα κριθουμε ολοι ετσι η αλλιως.

Υ.Γ.Μην τολμησεις κακομοιρη μου να με παρεις τηλεφωνο μολις εχεις γυρισει απο την βολτα με τον κοπριτη για να με φουσκωσεις...την εβαψες:cool_11:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
@ dol fon

Εισαι απαραδεκτος!
Το θεμα μολις ξεπερασε τις 2000 θεασεις.
Ξεχνας τι μου υποσχεθηκες?:cool_11:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Άκου ρε δύο (2) πονηριές που λέει ο δολοφονάκης:
Eγώ σκέφτομαι να αγοράσω τα ακριβά που πληρουν τις προδιαγραφές που έχω θέση σαν στανταρ.

1. Δηλαδή έκατσε έψαξε τα χαρακτηριστικά και είδε ότι τα "x" πλακάκια πληρούν τις προδιαγραφές. ΜΕΤΑ διαπίστωσε ότι δυστυχώς είναι και ακριβά. ΔΕΝ πήγε να πάρει τα ακριβά με κλειστά μάτια, γιατί είναι ΑΚΡΙΒΑ, αλλά εξέτασε το ενδεχόμενο κάτι φθηνότερο να του κάνει. (Φαντάζομαι διαφήμιση: κανένα πλακάκι κάτω των 150€ δεν είναι καλό - μην ψάχνετε τζάμπα). :happy_9:
Αν σκεφτόμαστε ορθολογιστικά στο γμνο το πλακάκι ρε πούστη μου, τι μας εμποδίζει να κάνουμε το ίδιο, έστω και με διαφορετικό τρόπο, σε μηχανές αναπαραγωγής ήχου? Τι μας εμποδίζει να ρίξουμε λίιιιιιιγο νεράκι στο κρασί μας και να μην ψάχνουμε ντε και καλά για το ακριβό, θεωρώντας ότι είναι ντε και καλά... καλό? Η αγορά φυσικά λέει πως ότι δίνεις παίρνεις. Που ρε μάστορα λέει ο δολοφονάκης? Στην τέχνη μπορεί (και ξέρει από τέχνη ο δολοφονάκης). Στα πλακάκια όμως αφήστε με ήσυχο γιατί ο κάθε κατασκευαστής, έχει προδιαγραφές, άρα θα δώσω ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ...
2. Πονηρή διαπίστωση Νο2: Ένα μηχάνημα παίζει καλά, ενώ μπορεί κάλλιστα να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ υπερτιμημένο, όπως μπορεί φυσικά και να ΕΙΝΑΙ.

- Για κοιτάτε ρε γμτ, ένας εργολάβος έκανε ότι δεν μπορέσαμε να κάνουμε τόσες μέρες. Κατέρριψε με δύο προτάσεις την διαφήμιση του musiclover. :lol:

...

Reaction score
0
Εγω δεν ειπα ποτε οτι δεν υπαρχουν μηχ/τα στο χωρο τα οποια ειναι ετσι και ετσι...επιεικως θα τα χαρακτηριζα υπερτιμημενα, η μουγκαφον κτλ...

Θα μου επιτρεψετε να μην αναφερθω σε εταιριες γιατι θα μαλωσω με συναδελφους και δεν θελω.

Αν παιζανε ολα ΔΕΝ θα υπηρχατε κι εσεις οι αντιρησιες. Τα πραγματα θα ηταν δεδομενα. Αυτη ομως ειναι και η αγρια ομορφια του χομπυ που σας κανει ολους να ξημεροβραδιαζεστε και να προβληματιζεστε μπροστα σε ενα πληκτρολογιο.

Ευτυχως ειμαι απο τους τυχερους (και τους ικανους) που δεν χρειαζεται να δικαιολογηθω σε ΚΑΝΕΝΑΝ για τις εταιριες που αντιπροσωπευουμε στην Ελλαδα. Τις πιστευω ολες απολυτα.

ΣΑΦΩΣ και δεν σημαινει οτι κατι που ειναι ακριβο θα ΠΑΙΞΕΙ αυτοματως ρε παιδια!!!!! Δεν ισχυριστηκα εγω κατι τετοιο ποτε!!!

Δεν εχω πλασει εγω αυτο τον κοσμο! Στις διαφημισεις μου αναφερω οτι δυστυχως οι τιμες εχουν παρει την ανιουσα τα τελευταια χρονια.

Επαναλαμβανω για οσους με διαβαζουν αλλα ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ οτι λιγοστες εταιριες ΠΑΙΖΟΥΝ.

Αυτες ομως που παιζουν επαναπροσδιοριζουν δυναμικα το τι ειναι δυνατον να επιτευχθει στην αναπαραγωγη μιας καλης ηχογραφησης, και ειναι ΥΠΕΡΑΝΩ κριτικης!

Το οτι ειμαι ρεαλιστης με τις τιμες και το οικονομικο αντιτιμο δεν με κανει προκλητικο..ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ στην εμπορικη πραγματικοτητα του χωρου και με τις γνωστες φιρμες αυτη την στιγμη (δεν μιλαμε για DIY το οποιο ειναι ολοκληρη περιπετεια ουτως η αλλως) και οσοι δεν το δεχονται εθελοτυφλουν.

Παγιδες υπαρχουν και παντα θα υπαρχουν οσο υπαρχει το χρημα και ο ανθρωπος..

Εδω ειμαστε εμεις για να βοηθαμε..Αυτος ειναι ο ρολος του τιμιου εμπορου

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΣΑΦΩΣ και δεν σημαινει οτι κατι που ειναι ακριβο θα ΠΑΙΞΕΙ αυτοματως ρε παιδια!!!!! Δεν ισχυριστηκα εγω κατι τετοιο ποτε!!!
Άντε ρε χριστιανέ μου και μας έσκασες... "happy_1"
Ε, τι τις θες τότε τέτοιες διαφημίσεις?
...του τιμιου εμπορου
Υπάρχει τέτοιο πράμα? :happy_9: :cool_11:

- Πλάκα κάνω ΟΚ? :happy_4:

...

Reaction score
0
Νικο αν διαβασεις την διαφημιση μου προσεκτικα θα δεις οτι γραφω: ξεκιναει απο τις 5000 περιπου και αυτο ΔΕΝ ειναι και ΣΙΓΟΥΡΟ! Μιλαμε για τις ΣΩΣΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νικο αν διαβασεις την διαφημιση μου προσεκτικα θα δεις οτι γραφω: ξεκιναει απο τις 5000 περιπου και αυτο ΔΕΝ ειναι και ΣΙΓΟΥΡΟ! Μιλαμε για τις ΣΩΣΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ!
Μμμμ...
Το "σωστές σχεδιάσεις" είναι λίγο έως πολύ αόριστο. Το κόστος, είναι πολύ συγκεκριμένο.

Αλήθεια το bluesky εσύ το έχεις ακούσει? Εγώ δεν ήθελα να το ακούσω γιατί ακριβώς είμαι πεπεισμένος ότι η εν λόγω σχεδίαση ΔΕΝ μπορεί να αποδώσει σωστά, τουλάχιστον σε ένα καλοστημένο (με τα δικά μου μέτρα) σύστημα. Φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος. Στην τύχη έχω δει πολλά να γίνονται, αλλά στην μαύρη μαγεία δεν πιστεύω. Μια φορά δε που το άκουσα, δεν το άντεξα πάνω από 5 λεπτά. Παρόλα αυτά, καρά high end χομπίστας από τον οποίο τα έχουμε επίσης ακούσει στο παρελθόν :)happy_9:) για την απαξίωση του high end κλπ κλπ, προσφάτως απεφάνθη πως το bluesky χάνει οριακά από το Esoteric X03 που έχει στο rack του. Επαναλαμβάνω, η διαπίστωση δεν έγινε από κανέναν τυχαίο, με τα δικά σου πρότυπα δηλαδή...

Μετά αναρωτιέσαι γιατί ο κόσμος δεν πιστεύει στο high end. Στο καπάκι έρχονται και οι αφορισμοί με το κόστος των συσκευών, βράσ' τα Χαράλαμπε.

Αλλά ας επανέλθουμε στο 2ο σκέλος του αρχικού ερωτήματος:
- "Τι μας νοιάζει"? Εμάς, (δηλαδή τους κακοί), ποτέ δεν μας ένοιαζε. Αυτοί που ανέκαθεν καιγόντουσαν για το θέμα, ήταν όσοι το θεωρούσαν σήμα κατατεθέν για να ξεχωρίζουν από την πλέμπα.

Όλα αυτά, βγάζουν ένα προφίλ για τους χαϊεντάδες που είναι για γέλια. Εν ολίγοις, οι καραγκιόζηδες του χώρου. Ευτυχώς, είμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Σοβαροί χομπίστες με μηχανές πολλών χιλιάδων ευρώ αλλά και γνώσεις πολλών ωρών διαβάσματος και ενασχόλησης με το άθλημα, δεν έχουν κανένα ζόρι αν αυτό που ακούνε λέγεται high end ή Μαρίκα. Τους αρέσει το high end αλλά δεν ζορίζονται κιόλας αν τους πάρουν την τιμητική διάκριση γιατί στην ηχητική αλυσίδα τους βάλανε και ένα no name καλώδιο, ένα no name μηχάνημα ή ένα μηχάνημα ενός Έλληνα μικρότερου κατασκευαστή και καταξιωμένου ντιούη. Ξέρουν γιατί το κάνουν και αυτό αρκεί για να πείσουν οποιονδήποτε.

...

Reaction score
4
Απάντηση: Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Τώρα που τα πράγματα έχουν γίνει πιο λογικά :happy_9: θα ήθελα παρακαλώ, να μας εξηγήσεις τον δικό σου ορισμό (που αναφέρεις στην διαφήμιση) γιατί δεν μπορώ να τον κατανοήσω...

"Το πραγματικο hi-end αφορα την εξαφανιση του συστηματος απο το χωρο. Δηλαδη την πληρη ακουστικη ψευδαισθηση οτι οι μουσικοι παιζουν μπροστα μας. Δεν ειναι υποκειμενικο, ειναι αντικειμενικο και πολυ ευκολο να το διακρινει οποιος ακροατης εχει live ακουστικες εμπειριες. Οτιδηποτε παρεκκλινει απο αυτο δεν ειναι hi-end αλλα χρωματισμοι και φτιασιδωματα του εκαστοτε σχεδιαστη που θελει να πασαρει αυτο που θελουν καποιοι απειροι να ακουσουν και οχι την πραγματικοτητα. Τουτεστιν το κακοηχο πολλες φορες ειναι και το σωστο!. (Εχετε ακουσει ποτε κορνετα απο 1μ. αποσταση;) "

Reaction score
0
Μα τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα. Τι δεν καταλαβαινεις?

Νικο μην με βαλεις σε παρακαλω τιμωρια να μιλησω για τα Esoteric.....

Για το Blue Sky απλα γελαω..Ειναι γελοιο και μονο που το συζηταμε.

Κ.Κογια με βαση την τετραγωνη λογικη σας, θα πρεπει να αναιρεσουμε την εμπιστοσυνη μας ολοι εμεις οι υπανθρωποι, στα αισθητηρια οργανα μας που εχουν εξελιχθει εδω και εκατομμυρια χρονια και να εμπιστευτουμε τις μηχανες για ολα! Ακομα και για το αισθητικο κομματι οπου θα μας μετρανε αν μια ορχιδεα π.χ. ειναι πιο ομορφη απο μια τσουκνιδα...

Εμπιστοσυνη στο ανθρωπινο ειδος κ.Κογια! Απεχουμε ακαμη απο το να γινουμε ρομποτ. Σας παραπεμπω στην διαφημιση του Johny Walker!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

...
..
Αυτό
Δηλαδη την πληρη ακουστικη ψευδαισθηση οτι οι μουσικοι παιζουν μπροστα μας. Δεν ειναι υποκειμενικο, ειναι αντικειμενικο και πολυ ευκολο να το διακρινει οποιος ακροατης εχει live ακουστικες εμπειριες.
Αντικειμενική ψευδαίσθηση . . δηλαδή ;
...περιεγραψέ το λίγο,
Ειλικρινά, θέλω να δω την διαφορά που προσφέρει το hi-end.
Ακόμα δεν καταλαβαίνω την "εξαφάνιση του συστήματος".

Μην μου πεις άκουσε το για να καταλάβεις :happy_9:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

Νικο μην με βαλεις σε παρακαλω τιμωρια να μιλησω για τα Esoteric.....

Για το Blue Sky απλα γελαω..Ειναι γελοιο και μονο που το συζηταμε.

Κ.Κογια με βαση την τετραγωνη λογικη σας, θα πρεπει να αναιρεσουμε την εμπιστοσυνη μας ολοι εμεις οι υπανθρωποι, στα αισθητηρια οργανα μας που εχουν εξελιχθει εδω και εκατομμυρια χρονια και να εμπιστευτουμε τις μηχανες για ολα! Ακομα και για το αισθητικο κομματι οπου θα μας μετρανε αν μια ορχιδεα π.χ. ειναι πιο ομορφη απο μια τσουκνιδα...

Εμπιστοσυνη στο ανθρωπινο ειδος κ.Κογια! Απεχουμε ακαμη απο το να γινουμε ρομποτ. Σας παραπεμπω στην διαφημιση του Johny Walker!
Την εμπιστοσύνη προς τα αισθητήρια όργανά μας την έχουμε άρει εδώ και αιώνες. Όσον αφορά την τσουκνίδα με την ορχιδέα, μη συγχέετε το αισθητικά ωραίο με το τεχνολογικά επαρκές. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, τελείως ανεξάρτητα μεταξύ τους. Το αντικείμενο της συζήτησης είναι αμιγώς τεχνολογικό, έχει άρρηκτη σχέση με τα Γράμματα, και ελάχιστη, ή καμιά σχέση με τις Τέχνες.

Reaction score
1
Εμένα δεν με ενοχλεί αν κάποιος δεχθεί ή όχι την άποψη μου. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι κατά καιρούς εμφανίζονται κάποιοι τσάμπα μάγκες με ψευδώνυμα και σκορπίζουν από εδώ και από εκεί τις προσβολές και τις ειρωνείες τους.

Αυτό είναι που με πειράζει και φυσικά με ενοχλεί που το forum δεν φροντίζει έτσι ώστε να προστατέψει τα μέλη που έχουν το θάρρος να συμμετέχουν με το όνομα τους.

Η συμμετοχή μου λοιπόν θα κριθεί από το ενδιαφέρον των συζητήσεων και φυσικά από το αν θα συμμετέχουν επώνυμα μέλη ή μέλη με ψευδώνυμο που όμως τα γνωρίζω προσωπικά.

Υ.Γ.: Brother το 801 αντικαταστάθηκε από το Reference 207.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Υ.Γ.: Brother το 801 αντικαταστάθηκε από το Reference 207.
Να σου πω την αλήθεια κάτι πήρε το αυτί μου από την αρχικουτσομπόλα αλλά είπα να μην καρφωθώ... :happy_9:

- Και γιατί παρακαλώ δεν μας έχεις πει ακόμη πως παίζει ε? ΕΕΕΕΕΕ???? :mad_3:

p.s. Καλοτάξιδα φίλε!

...

Reaction score
0
Κάπου στο 1410, δυο Φλαμανδοί, αδέρφια, αποφάσισαν να ξεφύγουν από τα γνωστά «Γράμματα» της ζωγραφικής (ακουαρέλα, τέμπερα) και πειραματίστηκαν στην «Τέχνη» της ζωγραφικής με λάδι, ψυχρό ή βρασμένο.
Συνδύασαν ρητίνη και χρωστικές ύλες, κατάφεραν να ξεσηκώσουν τον κόσμο των «Γραμμάτων» με αναφορές όπως «μολύνουν» την «Τέχνη», η «Τέχνη» δε χωράει πειραματισμούς κλπ…

Σήμερα, μετά από 600 χρόνια υπάρχουν δύο είδη: Τα λάδια σπουδής και τα επαγγελματικά (αρτίστικα)…

Αν σκεφτώ αυτή την ιστορία ως παράδειγμα, τα «Γράμματα» και η «Τέχνη» πολλές φορές συγκρούονται!

Το θέμα είναι στο «όνομα» του καθενός να μην υπερβάλλουμε αφορίζοντας το άλλο.

Ούτε οι… «Χάι Εντάδες», ούτε οι «απλοί» ακροατές πρέπει να αφορίζουν.

Ειδικά, αν συζητάμε για κάτι που το κάνουμε από ευχαρίστηση, δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης για την επιβίωσή μας, είναι ένα χόμπι (υποτίθεται) και εμείς το έχουμε κάνει σημείο οικονομικών διαφορών!

Αν υπάρχει διάθεση για δοκιμές και όχι αφορισμοί γιατί είναι φθηνό ή ακριβό, η ζητούμενη μέση λύση και η αλληλοκατανόηση επίσης θα υπάρχει.

Δε νομίζω κανείς να αρνήθηκε σε κανένα την επίδειξη ενός ακριβού συστήματος ή την αντιπαράθεση «ακριβού» και «φθηνού» συστήματος…

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.056
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp