NuForce IA-7

Reaction score
13
Και τωρα που εσβησε η ενταση, και το μονο που εμεινε ειναι το σημαδι απο την γομολαστιχα, ας πουμε και μια αληθεια .....

.... ο χαρακτηρισμος 100 πανισχυρα Watt κ.Κογια ειναι βασιμος και τα ονομαστικα Watt στα 8 Ohm ενος μηχανηματος δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικη του δυναμη..
....Φυσικα ξερω οτι αυτα τα γνωριζετε ηδη !

Δεν ειχα προθεση να εμπλακω καθως οι εμπορικες αψιμαχιες δεν με αφορουν αμεσα, αλλα ....

Τα Βαττ ειναι Βαττ

Τα Βαττ ειναι Ηλεκτρικο μεγεθος σαφως προσδιορισμενο.
Δεν υπαρχουν λιγοτερο ή περισσοτερο δυνατα Βαττ.
Εχουν αμεση και μονοσημαντη σχεση με την πραγματικη δυναμη ενος Ενισχυτη.
Δηλαδη δεν υπαρχει αλλο μεγεθος που να περιγραφει την δυναμη ενος Ενισχυτη.
Φυσικα τα Βαττ που ανακοινωνονται ειναι μετρημενα με βαση συγκεκριμενες συνθηκες. (στην Χ Αντισταση φορτιου, στην Ψ συχνοτητα, και στο Ζ ποσοστο παραμορφωσης).

Φυσικα ξερω οτι αυτα τα γνωριζετε ηδη!

Εγω λοιπον τα γνωριζω οπως τα λεω παραπανω.

Φοβαμαι οτι εχετε εμπειρικη προσεγγιση πανω στο θεμα Βαττ, την οποια αναγορευετε σε "απο τα μεσα απο την πιατσα του Super-Hyper-Kara-Hi-End".
Και αναγορευετε καθε αλλον σε ξενερωτο-ασχετο που βρισκεται εξω απο την οικονομιστικη ουσια που εχετε ενσωματωσει και διαδιδετε σαν γνησιο Hi End.

Η αντιληψη της διαφορετικης ικανοτητας οδηγησης που σωστα εχετε σχηματισει, ειναι προιον μιας υπαρκτης διαφορας που ομως δεν εχει σχεση με τα Βαττ.
Διοτι ως γνωστον τα Βαττ ειναι Βαττ

Λοιπον τα 100 watt του Nuforce δεν εχουν καμια σχεση με τα 100 watt π.χ. του Consonance...
O Nuforce ειναι μοναδικος σαν σχεδιαση και πατενταρισμενος με συντελεστη αποσβεσης (damping factor) 4000!
Για παραδειγμα ο φιλτατος Νικος Κορακακης στο τελευταιο High Fidelity στο τεστ ενος πραγματικα μεγαλου ενισχυτη της Burmester αναφερει damping factor 1000..Οποτε καταλαβαινετε.

Εσεις τι καταλαβαινετε σαν διαφορα αναμεσα σε DF=4000 και DF=1000 ?

Ο συντελεστης Αποσβεσης περιγραφει την δυνατοτητα του Ενισχυτη να μην πασχει απο σοβαρες απωλειες Ισχυος οταν η Αντισταση του φορτιου (οπως εμφανιζεται στην Εξοδο του Ενισχυτη) πεσει κατω απο την ονομαστικη τιμη, πχ 8Ω.

Συντελεστης Αποσβεσης 4000 δεν εχει KANENA νοημα να αναφερεται σαν ουσιαστικο πλεονεκτημα.
Ποσο μαλλον εκει πανω να χτιζουμε μια διαφημιστικη εκστρατεια.
Το οποιο πλεονεκτημα που εχει σε σχεση με αλλον (πχ 1000), ειναι ΑΜΕΛΗΤΕΟ, οταν μεσολαβει 3 μετρα διπολικο καλωδιο μεταξυ Ενισχυτη και Ηχειου.

Τα πραγματα εχουν ως εξης

Συντελεστης αποσβεσης 4000 αναφερομενος σε φορτιο 8Ω σημαινει οτι η Αντισταση Εξοδου του Ενισχυτη ειναι 8/4000 = 0.002 Ω.
Συντελεστης Αποσβεσης 1000 αντιστοιχα σημαινει Αντισταση Εξοδου του Ενισχυτη = 0.008 Ω.
Συντελεστης Αποσβεσης 40 σημαινει αντιστοιχα Αντισταση Εξοδου = 0.2 Ω.

Η αντισταση φορτιου που βλεπει ενας Ενισχυτης ειναι το αθροισμα της Αντιστασης του Ηχειου σε δεδομενη συχνοτητα (πχ 8Ω) ΣΥΝ την αντισταση του καλωδιου συνδεσεως (πχ 0.2 Ω )

Με τετοιο καλωδιο ο Damping Factor 4000 του Ενισχυτη μετατρεπεται σε DF του συστηματος Ενισχυτης -καλωδιο 8/0.2 + 0.002 = 39.6
Αντιστοιχα για DF 1000 εχουμε DF συστηματος = 38.5.
Τελος για DF 40 εχουμε DF συστηματος = 20

Που σημαινει οτι με το παραπανω καλωδιο ενας Ενισχυτης με FET και DF 4000 (39.6) εχει στην πραξη ανυπαρκτη διαφορα απο ενα DF 1000 (38.5), και μονο διπλασια αναισθησια στις διακυμανσεις της Αντιστασης του Ηχειου απο ενα καλο Ενισχυτη Λυχνιων (20).
Υποψιν οτι και το Χαιενδεστερο των καλωδιων δεν ειναι καλυτερο σε Αντισταση απο αυτο που ανεφερα.

Στοιχηματιζω οτι οσα χρονια και να εχετε περασει ματσαροντας συστηματα δεν θα ειχατε σαφη αντιληψη απο κατι τετοιο (οπως και πολλα αλλα δηλαδη)

Γι αυτο παρακαλω αφηστε τις ενθουσιωδεις αναφορες στα χαρακτηριστικα και τις Τεχνοκρατικες ερμηνειες.

Τελος, ολα τα παραπανω δεν θα εμπαινα στον κοπο (και χασιμο πολυτιμου χρονου εργασιας) να τα αναφερω εαν δεν παραδιδατε αυταρεσκα μαθηματα Φυσικης.
Λοιπα θεματα που εχετε με αλλους δεν με αφορουν.

Reaction score
0
Φιλε εγω δεν βλεπω να λες τιποτα διαφορετικο.....

Συμφωνεις μαζι μου οτι η διαφορα υπαρχει!

Ποτε δεν ειπα οτι τα 100 watt στα 8ohm του ενος δεν ειναι 100 watt στα 8 ohm του αλλου. Τα ιδια ειναι σαφως! Το θεμα ειναι οταν μιλαμε για αντισταση ηχειου μιλαμε για ενα συνεχως μεταβλητο μεγεθος, πραγμα που φυσικα το γνωριζεις..Ποτε δεν μενει στασιμο στα 8 ohm οταν παιζει μουσικη..Αρα που καταληγουμε? Σε αυτα που λεω εγω.

Τωρα οσον αφορα για τον συντελεστη αποσβεσης του ενισχυτη σαφως και παιζει ρολο και ειναι σημαντικο μεγεθος. Ωραιες οι εξισωσεις σου αλλα αλλο το 1 και αλλο το 4...δηλαδη τετραπλασιο.

Δεν παραδιδω μαθηματα φυσικης και ουτε φιλοδοξω να το κανω. Τωρα αν θες πιο ενδελεχη αναλυση μπες απλα στο site της Νuforce που εχουν ενα ωραιο θεματακι για την ενισχυτικη τεχνολογια.

Εκτος αν τα ξερεις καλυτερα...

Reaction score
0
Κ.Κογια να σαι βεβαιος για αυτο!!!

Ο Albert ειναι η αδυναμια μου και ο ιδιος το γνωριζει. Μαλιστα μου διαβιβασε τα συγχαρητηρια του για το συστημα που ειχαμε στην εκθεση. Ημουν ισως ο πρωτος Ελληνας που αγορασε το original VR4 πισω στο 1996, και το υπεραγαπουσα. Το ειχα για 7 χρονια σπιτι μου με ολα τα υπολοιπα να αλλαζουν πολλες φορες!

Τελος η Graaf επισης ειναι μια απο τις μεγαλες μου αγαπες, ειδικα ο GM20 και ο GM100.

Αλλα για να μην μιλαω μονο για τα δικα μου, εταιριες που σεβομαι ειναι επισης οι εξης: Lamm, Mark Levinson, Wilson, Weiss, Audio Research, Burmester, MBL, Reimyo.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Τότε κ. Θεοφιλάκο, αν είναι μεγάλοι ο von Schweikert και ο Mariani, τί είναι ο Tesla, ή ο William Shockley; Θεοί;

Reaction score
0
Αγαπητε Νικο Κορακακη,

Σε ευχαριστω επισης για τα ευγενικα σου λογια και ανταποδιδω.

Reviewers σαν και σενα συνεβαλαν τα μεγιστα ωστε το hifi και το high end να ξεπερασουν την κριση που τα μαστιζε στην χωρα μας, και να βρισκονται τωρα σε καλα επιπεδα με δυνατοτητα νεας ανθοφοριας.

Αυτο δεν ειναι τυχαιο σε καμια περιπτωση! Σε διακρινει σοβαροτητα, κυρος, σεβασμος για τα μεγαλα ονοματα του χωρου και πανω απο ολα ειλικρινης και αγνη ΑΓΑΠΗ για το High End!

Reaction score
0
Ο Tesla ηταν μια απο τις μεγαλυτερες αν οχι Η μεγαλυτερη διανοια του 20ου αιωνα, πραγμα αναμφισβητητο για μενα.

Βεβαια ηταν παρεξηγημενος μοναχικος και περιεργος οπως ολες οι ιδιοφυιες.

Απλα δεν μπορω να κατανοησω τον συνειρμο σας και την ακολουθια των σκεψεων σας κ.Κογια..

Τι σχεση εχουν το ενα με το αλλο?

Εν πασει περιπτωσει δεν θελω να ανοιξουμε φιλοσοφικη συζητηση επι του προκειμενου γιατι δεν εχω και τον απαιτουμενο χρονο. Δυστυχως πρεπει να κλεισω σε λιγο..

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Αγαπητε Νικο Κορακακη,

Σε ευχαριστω επισης για τα ευγενικα σου λογια και ανταποδιδω.

Reviewers σαν και σενα συνεβαλαν τα μεγιστα ωστε το hifi και το high end να ξεπερασουν την κριση που τα μαστιζε στην χωρα μας, και να βρισκονται τωρα σε καλα επιπεδα με δυνατοτητα νεας ανθοφοριας.

Αυτο δεν ειναι τυχαιο σε καμια περιπτωση! Σε διακρινει σοβαροτητα, κυρος, σεβασμος για τα μεγαλα ονοματα του χωρου και πανω απο ολα ειλικρινης και αγνη ΑΓΑΠΗ για το High End!
Για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις.
Αλλο το μελος "nickolas" και αλλο το "Korakakis Nickolas"

Reaction score
1
Λες να είναι ο άλλος μου εαυτός;;; :crazy_1:

Λες να έχω γραφτεί δύο φορές για να κάνω λαμογιές;;;

Όπως και να έχει, τα εισέπραξα τα κομπλιμέντα μου και αύριο πρωί πρωί θα πρέπει να πάω στην Alpha Bank για να καταθέσω τη "μίζα" στον λογαριασμό του Γιώργου.

Υ.Γ.: Γιώργο, θα βάλω και κάτι παραπάνω για να ξεκινήσουμε τις δόσεις του Von Schweikert. :respect:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: NuForce IA-7

Λες να είναι ο άλλος μου εαυτός;;; :crazy_1:

Λες να έχω γραφτεί δύο φορές για να κάνω λαμογιές;;;

Όπως και να έχει, τα εισέπραξα τα κομπλιμέντα μου και αύριο πρωί πρωί θα πρέπει να πάω στην Alpha Bank για να καταθέσω τη "μίζα" στον λογαριασμό του Γιώργου.

Υ.Γ.: Γιώργο, θα βάλω και κάτι παραπάνω για να ξεκινήσουμε τις δόσεις του Von Schweikert. :respect:
"happy_1" εσυ το von,εγω το kharma :crazy_3:

γιωργο ειμαι ο νικος απο αμαλιαδα, ο "λαμπακιας" :cool_11:

ο γιωργος ειναι ενας επαγγελματιας και σαν επαγγελματιας (οπως και ολοι οι συναδελφοι του) πρεπει να ζησει απο αυτο που κανει.
δεν ειναι ο φυλακας-αγγελος των αδαων (οπως κανενας συναδελφος του δεν ειναι), ειναι ομως ενας επαγγελματιας που δεν θα σε κρεμασει.

ομως, απο οσο τον εχω γνωρισει ειναι και ενας ανθρωπος που δεν θα σου "φορεσει" ντε και καλα κατι ασχετο, αλλα θα φαει το χρονο του για να καταλαβει τι ειναι αυτο που ψαχνεις.
ετσι θα τον χαρακτηριζα ως ενα καλο και θετικο "βοηθο", στην αναζητηση μας...

θυμαμαι, πριν μερικα χρονια, μπηκα στο μαγαζι του ψαχνοντας για ηχεια και κατεληξα να δοκιμαζω ενισχυτες, ηχεια, και πολλα αλλα.
μαλιστα ηταν αυτος που με "εισηγαγε" στη μαγεια της 300B εχοντας καταλαβει απο αυτα που του ελεγα και απο τα ακουσματα που μου εβαζε το τι θα μου εκανε κλικ.

ασε που τα προιοντα που φερνει, ειναι γενικα "ψαγμενα".

χωρις να ειναι θεσφατο αυτο που θα πω, λεω οτι το musiclover ειναι "εγγυηση" για οποιον συναδελφο ασχολειται με την υψηλη πιστοτητα καθως η πληθωρα των προιοντων και το μερακι του γιωργου ειναι αρωγοι στο ψαξιμο μας.

καλη μας μερα :happy_4:

Reaction score
0
Αγαπητοι φιλοι σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια και τους δυο και σας ευχομαι και χρονια πολλα για την ονομαστικη σας εορτη εστω και ετεροχρονισμενα

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: NuForce IA-7

Κ. musiclover, με μία απλή αναζήτηση θα βρείτε thread για πολλές συσκευές που αντιπροσωπεύετε.

Aυτό δεν θα έπρεπε να σας εκπλήσσει. Απλοί χομπίστες είμαστε που κάνουμε την τρέλα μας, κι ας είναι δύσκολο να το πιστέψουν μερικοί...
(Δεν αναφέρομαι μόνο σε εσάς... Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα. Πάντως αν ο Α λέει πως τον κράζεις ενώ προστατεύεις τον Β και ο Β σε κατηγορεί για το ανάποδο, μάλλον είσαι αντικειμενικός.)

Είναι ξέρετε και η εύκολη λύση όταν μας κάνει κάποιος κριτική να την αποδίδουμε σε σκοτεινούς κύκλους που θέλουν το κακό μας (η Μαφία που δεν θέλει τον Αλέφαντο κλπ. :mrgreen:).
Έτσι δικαιολογούμαστε στον εαυτό μας, πρώτα από όλους, για να αγνοήσουμε την κριτική και να συνεχίσουμε το "βιολί" μας.

Επί του θέματος τώρα, μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε σε αυτό το thread για τη βελτίωση στην απόδοση των Reference 9SE από την αναβάθμιση σε Version 2;
Αν έχετε κάνει την ανάλογη σύγκριση βέβαια.

Reaction score
93
Μετά από την αγορά του ενισχυτή NuForce IA-7 από την Μusic Lover και τον κο Γ.Θεοφιλακο και ύστερα από δύο μήνες ακροάσεων θα ήθελα να καταθέσω την αποψή μου για τον συγκεκριμένο ενισχυτή .
Είναι ενα απίστευτο μηχανημα με oντος 100 πανίσχυρα watt όπως αναφέρεται με εκπληκτική ανάλυση για την κατηγορία του και απίτευτα άμεσος και γρήγορος κάτι που τον καθιστα ιδανικό για τις rock - metal ακροάσεις μου , χωρίς να του υπολέίπεται η μουσικότητα στα classical music έργα .
Αξιζε 1000 φορές η απόσυρση του Icon stereo 60 - μηχάνημα αρκετά υψηλότερης κατηγορίας τιμής για την απόκτηση του Nu Force .
Και να σκεφτείτε οτι τον λειτουργώ με τα Harbeth 7ES 2 που θεωρώ οτι δεν εκμεταλεύονται όλες τις δυνατότητές του και δεν του πολυταιριάζουν ....
Τhanx George ....

D

deleted user 10898

Guest
Μετά από την αγορά του ενισχυτή NuForce IA-7 από την Μusic Lover και τον κο Γ.Θεοφιλακο και ύστερα από δύο μήνες ακροάσεων θα ήθελα να καταθέσω την αποψή μου για τον συγκεκριμένο ενισχυτή .
Είναι ενα απίστευτο μηχανημα με oντος 100 πανίσχυρα watt όπως αναφέρεται με εκπληκτική ανάλυση για την κατηγορία του και απίτευτα άμεσος και γρήγορος κάτι που τον καθιστα ιδανικό για τις rock - metal ακροάσεις μου , χωρίς να του υπολέίπεται η μουσικότητα στα classical music έργα .
Αξιζε 1000 φορές η απόσυρση του Icon stereo 60 - μηχάνημα αρκετά υψηλότερης κατηγορίας τιμής για την απόκτηση του Nu Force .
Και να σκεφτείτε οτι τον λειτουργώ με τα Harbeth 7ES 2 που θεωρώ οτι δεν εκμεταλεύονται όλες τις δυνατότητές του και δεν του πολυταιριάζουν ....
Τhanx George ....
ευχαριστω πολυ μπαμπις! πρωτο ποστ που ασχολειτε λιγο με την ουσια και οχι με κοντρεσ κλπ
ειμαι μεταξυ αυτου και του Cambridge audio 840a.
θα παω να τον ακουσω...
θενκσ

Reaction score
0
Τhanx George ....

Αυτα τα αφιερωνω σε μερικους.....δυσπιστους οσον αφορα τις διαφημιστικες μου καταχωρησεις. Σε ευχαριστω πολυ φιλε Babi! Δεν ηξερα οτι γραφεις κι εσυ εδω.. Με μια απλη σου αναφορα κατεριψες ολα τα ειρωνικα σχολια και σαθρα επιχειρηματα καποιων για το τι....μπουρδες γραφει ο musiclover κτλ...Οταν σπερνεις καλο σπορο κι οταν το προσεχεις το χωραφι σου και ΔΕΝ πετας μπουρδες, ουτε πουλας φουμαρα για μεταξωτες κορδελες, καποια στιγμη αυτο θα σε ανταμοιψει!!!:cool_4:
[SIGPIC][SIGPIC]

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Υπ'οψιν οτι ο εν λογω ICON 60 εχει παρει βαθμολογια.....4,78 απο τον συνηθη υποπτο ΗΧΟ!
Η ηχητική ποιότητα μιας συσκευής δεν μπορεί να μετράται ούτε με δεκαδικά ψηφία ούτε με πεντοχίλιαρα. Όσοι την μετράν με τον έναν ή άλλο τρόπο είναι το ίδιο αδαείς...

Reaction score
855
O Κώστας Φ. είχε παλαιότερα ποστάρει ένα λινκ για ένα συγκριτικό ψηφιακών ενισχυτών του stereo mojo το οποίο πάντα χρησιμοποιεί την 'τυφλή' μέθοδο.

Μπορεί να το ανεβάσει να το ξαναθυμηθούμε ;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

O Κώστας Φ. είχε παλαιότερα ποστάρει ένα λινκ για ένα συγκριτικό ψηφιακών ενισχυτών του stereo mojo το οποίο πάντα χρησιμοποιεί την 'τυφλή' μέθοδο.

Μπορεί να το ανεβάσει να το ξαναθυμηθούμε ;
Digital Amp Shootout 2007 - Integrated

:cool_4:

Reaction score
0
Σπύρος Μπλάτσιος vbmenu_register("postmenu_588999", true);
Super Moderator

Quote:
Originally Posted by musiclover
Υπ'οψιν οτι ο εν λογω ICON 60 εχει παρει βαθμολογια.....4,78 απο τον συνηθη υποπτο ΗΧΟ!

Η ηχητική ποιότητα μιας συσκευής δεν μπορεί να μετράται ούτε με δεκαδικά ψηφία ούτε με πεντοχίλιαρα. Όσοι την μετράν με τον έναν ή άλλο τρόπο είναι το ίδιο αδαείς...

Κανεις δεν μετρησε την ηχητικη ποιοτητα με τα πεντοχιλιαρα. Το κειμενο ηταν σαφες και αφορα τα επωνυμα μηχ/τα της αγορας (οχι DIY κι αλλα συναφη):

To ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ high end ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ απο τα 5000 ευρω για ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ της ηχητικης αλυσιδας (πηγη, ενισχυτης, ηχεια, καλωδια), κι αυτο ΔΕΝ ειναι και ΣΙΓΟΥΡΟ. Μιλαμε μονο για τις ΣΩΣΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ (οι οποιες παρεπιπτοντως προσθετω οτι ειναι και λιγοστες)!

Τα βιαστικα συμπερασματα που αθελα η ηθελημενα παραποιουν την πραγματικοτητα και μαλιστα με ειρωνικο και περιπαικτικο τροπο πολυ ευκολα καταριπτονται

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.076
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494