Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Μηνύματα
460
Reaction score
0
Παιδιά χίλια μπράβο για το εκπληκτικό συγκριτικό αλλά και για τον πολύ όμορφο χώρο.
Δυστηχώς δεν μπόρεσα να έρθω αλλά οι περιγραφές σας είναι πολύ κατατοπιστικές!

Θέλω μόνο να εκφράσω την εντύπωση οτι χρωματικά τουλάχιστον απ'ότι βλεπω απο τις δημοσιευμένες φωτό (και πάντα με τις ρυθμίσεις της οθόνης του laptop μου) έχω την αίσθηση οτι έχουμε δει καλύτερους προβολείς με ανάλυση 720p (χρωματικά τουλάχιστον).
Είναι ιδέα μου?
Δεν μπορω να πω οτι θα έδινα αυτά τα ποσά που ζητούν οι εν λόγω προβολείς για μια τέτοια εικόνα.
Εντάξει η ανάλυση μπορεί να είναι super στα 1080p αλλά δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο.
Να πω για μια ακόμη φορά οτι ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ να τους δω live οπότε τα συμπεράσματά μου είναι πολύ "εύθραυστα".

Περιμένω τις γνώμες όσων ήταν εκεί.....
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Η αντιπροσωπία της Θεσσαλονίκης γυρισε σημερα το πρωι αλλα όπως βλεπω αν δεν πέσει το απογευματινό καφεδάκι στο τραπεζι δεν πρόκειται να γράψει κανεις.
<o:p> </o:p>
Ας αρχισω λοιπον εγω πρωτος με δυο λογια σχετικά με τον νέο χώρο του Βαγγελη .
Εχει πεσει πολύ δουλειά και μερακι για να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα καλούδια.
Οι τέσσερις αίθουσες που υπαρχουν για κάθε λογής γούστα στο ισόγειο και στον πανω όροφο είναι ενα χάρμα οφθαλμών
Πολλα συγχαρητήρια για την τόλμη που έδειξε ο Βαγγέλης ώστε να διαθέσει τοσα χρήματα για την πραγματοποίηση αυτό του ονείρου.
Ονείρου δικου του ,που μοιράζεται μαζι μας.
<o:p> </o:p><o:p></o:p>
Ας έρθουμε τωρα στα των εντυπώσεων αν και σε πολλά από αυτά που θα γράψω παρακάτω με εχει καλύψει ηδη ο Δημήτρης ( MaxHeadroom)<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Αρχίζοντας από τους lcd του συγκριτικού θα θελα να κάνω μερικές επισημάνσεις σχετικα με τους βιντεοπροβολεις της Epson και Sanyo.
Τα τελευταία χρονια οι δυο αυτοι κατασκευαστές μονοπωλούν το ενδιαφέρον στην τεχνολογία των LCD προσφέροντας κατά πρωτο λογο οικονομικά μοντελα και κατά δεύτερον αξιοπρεπή απόδοση για τα χρήματα που ζητουν.
Από τα ματια μου εχουν περάσει οσον αφορα τους Epson οι W200 , W600, o Χιλιαρης ( ο πρωτος 1080) και τωρα ΤW2000, ενώ από Sanyo ο Z4 , Z5 και τωρα Ζ2000.
Αυτό που εχω συμπεράνει κοιτωντας τη διαδρομή των μοντελων των δυο εταιριών είναι πως εχουμε να κανουμε με ξαδερφακια για να μην πω αδερφάκια.
Και οι δυο με τα ιδια ελαττώματα , και οι δυο με τις ιδιες αδυναμίες , με τον έναν να εχει ένα θετικο η ένα αρνητικό που το ισοφαρίζει ο άλλος με επίσης ένα άλλο θετικο και αρνητικό σημείο.
<o:p> </o:p>
Την ιδια εντύπωση μου εδωσε και η χθεσινή τους σύγκριση με πολλα κοινα σημεία αλλα με σημαντικές αδυναμίες αυτή τη φορα οσον αφορα τον Sanyo.
<o:p> </o:p>
Στην αντιπαράθεση των δυο lcd τα κοινα στοιχεια τους ηταν η ανομοιομορφία και το ιδιο επίπεδο ευκρίνειας.
Ο Epson πορτοκάλιζε σε μεγαλο βαθμο πραγμα που έγινε αντιληπτό αργότερα και με το Sanyo όταν μπηκε σε αντιπαράθεση με τον BenQ.
Εδώ να πω πως ολοι οι προβολείς δεν ηταν χρωματικά σωστοι. καθως οι lcd από την μια κοκκίνιζαν ενώ ο dlp πρασίνιζε.
Δανειζόμενος μια φράση του Βαγγελη που ειπε χαριτολογώντας πως ο Espon για να ρυθμιστεί χρωματικα θελει διπλό μεροκάματο, θα προσθεσω πως και ο Sanyo όπως και ο BenQ θελουν μισο επιπλεον μεροκάματο για να ρθουν χρωματικά.
Υπο αυτές τις συνθηκες και καθως χρειαζόταν περισσότερος χρονος για την μέγιστη ρύθμιση των χρωμάτων δεν θα ηθελα να κανω κάποιο σχολιο γιατι θα ηταν άδικο και για τους τρεις προβολείς.
Και τα τρια μοντελα είναι υπερπλήρεις σε ρυθμιστικά ώστε να ρθουν χρωματικά εστω και δύσκολα ακομα και αν βρίσκονται στην χειρότερη θεση ερχόμενοι με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
<o:p> </o:p>
Στην φωτεινότητα ο Sanyo εδειχνε πιο φωτεινός από τον Espon αλλα εχει αξια να αναφερθεί πως έπαιζε με την ιριδα του τερμα ανοιχτη ( δηλαδή στο φουλ των δυνατοτήτων του ) εν αντιθέσει με τον Epson που ήταν ρυθμισμένος στην "μεσαία σκαλα".
Αυτό ειχε ως συνέπεια να γραφει καλύτερα στα σκοτεινά μεγεθύνοντας την αντίθεση του.
Περιμενα πως με το κλείσιμο τις ιριδας του Sanyo το μαύρο του θα βελτιωνόταν παρολα αυτά το πέπλο παρέμεινε , όχι μονο σε θεαση HD αλλα και σε dvd όπου εκει οι διαφορές πλεον ηταν χαοτικές υπερ του Epson που πέρασε με σχετικη ευκολια τις σκηνες του Van helsing εκει που ο Sanyo παρουσίασε ένα ομιχλώδες φλατ έκτρωμα εικόνας.
Το μαύρο του Sanyo ηταν πραγματικα απογοητευτικό και η αποτύπωση των σκοτεινών του μου θυμισε προβολέα περασμένων ετων .
<o:p> </o:p>
Και εκει που θα περίμενε κανεις το επόμενο συγκριτικό μεταξυ των BenQ και Epson , ο Sanyo εξακολούθησε να παραμενει αναμενος ώστε να συγκριθεί με τον dlp ...:-?
Επρεπε ομως να το περιμενω με τοσους Sanyoακηδες μαζεμένους , Zoglair , Giorgio.n και τον νοσταλγό Nix. "happy_1"

Αυτό βεβαια ειχε ως αποτελσμα να βρει την ευκαιρια ο Καφατος να αρχίσει το δούλεμα στους θαμώνες υποστηρικτές του Sanyo.
Και όχι τιποτα άλλο αλλα ειχε και δικιο:pc:

Ο Beng μπροστα στον Sanyo με την πρωτη ματια έδειχνε την κλάση του , αλλα δεν ειχε και κανενα δυσκολο εργο για αυτό και πιστεύω πως η σύγκριση μεταξύ του Epson ηταν απαραίτητη καθως με καλύτερο μαυρο θα μας εδινε την ευκαιρια να βγαλουμε πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα.<o:p></o:p>
<o:p></o:p><o:p></o:p>
Στις παραπανω φωτο που παραθετει ο MaxHeadroom είναι φανεροί οι λογοι της ευκολίας του BenQ απεναντι στον Sanyo. ( πολύ καλο Δημήτρη - πιστεύω πως πρέπει να καθιερωθούν αυτες οι φωτο και σε μελλοντικά test)<o:p></o:p>
<o:p></o:p><o:p></o:p>
Ο Beng εξωτερικά δείχνει μεγαλειώδης και αυτοκρατορικός.
Σου δινει την εντύπωση πως προκειται για ποιοτική κατασκευή σε σχεση με την εικονα που σου δινουν οι πλαστικουρες Epson και Sanyo και το μονο που σε χαλαει από αυτόν είναι οι παράξενοι θορυβοι που ακούγονται κατα το άνοιγμα και κλεισιμο της ίριδας ( είναι πταίσμα ο αντίστοιχος θόρυβος που βγαζει ο optoma 80 ) .<o:p></o:p>
Φωτεινός οσο χρειάζεται και ισως λιγο παραπάνω από τον sanyo ακομα και αν αυτός ειχε την ίριδα τερμα ανοιχτή .
Παρολα αυτά αρνητική εντύπωση προκάλεσε η ανομοιομορφία φωτος που υπηρχε σε μεγαλύτερο βαθμο στα αριστερά και ευκολα θεατή ακομα και στην αναπαραγωγή βιντεο.
<o:p> </o:p>
Στο τομεα ευκρίνεια ως μονοτσιπος ηταν καλύτερος από τον Sanyo αλλα μετα από παρέμβαση του Giorgion και τσιμπώντας το Sharpness από +2 - +4 η απόσταση μεταξυ των δυο μειώνονταν σημαντικά χωρις να δημιουργείται ειδωλο ( εκτος αν ανέβαζες παραπάνω το Sharpness)
<o:p> </o:p>
Για να πω την αμαρτία μου περιμενα περισσότερα από τον Beng .
Ισως η εξωτερική του εμφάνιση ισως του ότι ο sanyo χωρις να είναι φοβερός, στα φωτεινά τον εβλεπε στα ίσια , ισως γατι ο Epson εβγαλε πολύ καλο μαύρο , έμεινα με ανάμικτα συναισθήματα και για τις τρεiς συσκευές του συγκριτικού.<o:p></o:p>
Από την άλλη ισως θα επρεπε να το περιμένω καθως εχουμε να κάνουμε με ιδια κατηγορια τιμης και για τους τρεις προβολείς.
Λεπτομέρειες οσον αφορα τις τιμες τους , δεν γνωρίζω αλλα εάν θα τους έβαζα σε μια κατάταξη με αυτά που ειδα , θα ήταν:
Benq αλλα με σημαντικό αρνητικό την έλλειψη Shift ( hor) και zoom που τον κανει ακατάλληλο για πολλα νοικοκυριά που δεν διαθέτουν μεγαλους χώρους
Epson
Sanyo<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Από τα παραλειπόμενα του συγκριτικού: ο... πιγκουιΝΙΧ, που έκλεψε την παράσταση!
Κάθε λίγο πεταγόταν να κάνει ένα σχόλιο -πρέπει να μας χάλασε τουλάχιστον μισή ντουζίνα φωτογραφίες! :crazy_1:
Εδώ το βλέπετε να συνομιλεί με έναν άλλο πιγκουίνο, στην οθόνη του Ζ2000. :lol:



Παρεμπιπτόντως, η λήψη είναι μετά την αύξηση της οξύτητας που έκανε ο giorgio-n, προς το τέρμα της παρουσίασης. Μπορεί μερικοί να έχουν τις δικαιολογημένες ενστάσεις τους, αλλά στα κινούμενα σχέδια πάντως, είχε πολύ θετική επίδραση στην εικόνα.

Ο ΝΙΧ είχε φέρει το φωτόμετρό του και μέτραγε ανομοιομορφίες φωτεινότητας στους προβολείς του τεστ. Σε μια τουλάχιστον περίπτωση υπήρχε μεγάλο πρόβλημα -αλλά περισσότερα θα σας πει φαντάζομαι ο ίδιος...
 

Attachments


ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Πως γουσταρω να ακουω διαφορετικες αποψεις σε ενα συγκριτικο, δεν λεγεται:prof:

Αντε, παμε και οι υπολοιποι.
Ημασταν παρα πολλοι, ετσι δεν ειναι?
 

Μηνύματα
2.611
Reaction score
13
Είναι τελείως λάθος να μιλάμε για μαύρο από sd σε προβολέα που αποδίδει κυρίως σε 1080p hd...απορώ για την επιλογή όπως και οι μισοί που βγήκαν έξω όταν μπήκε ένα ελεινό dvd για τεστ...
Βέβαια είναι κάτι που πρέπει κάποιος να λάβει υποψιν του στην επιλογή προβολέα..Αν θέλεις 1080 για να βλέπεις Σπέτσος φιλμ παραγωγή σε 5άρι dvd ή 1080 high definition...:happy_9:
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Είναι τελείως λάθος να μιλάμε για μαύρο από sd σε προβολέα που αποδίδει κυρίως σε 1080p hd...απορώ για την επιλογή όπως και οι μισοί που βγήκαν έξω όταν μπήκε ένα ελεινό dvd για τεστ...
Βέβαια είναι κάτι που πρέπει κάποιος να λάβει υποψιν του στην επιλογή προβολέα..Αν θέλεις 1080 για να βλέπεις Σπέτσος φιλμ παραγωγή σε 5άρι dvd ή 1080 high definition...:happy_9:
Αυτο ακριβως συζητουσαμε μετα την παρουσιαση.
Για το εαν αλλαζει, και κατα ποσο, η αποδοσεις δυο βιντεοπροβολεων κατα sd και HD...

Υ.Γ.Οι υπολοιποι που πηγαν βρε σεις?
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
169
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Εχω αρχισει και ζηλευω.Πολυ ομως ε.Διαβαζω εδω και χανω τον υπνο μου σιγα σιγα.Για να δουμε ποσο θα αντεξω.
Συνεχιστε.....
 

Μηνύματα
1.590
Reaction score
335
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Καταπληκτικός χώρος , μπράβο Βαγγέλη και καλές δουλειές.
Όσο αφορά το συγκριτικό να πω δυο λογάκια αφού είχαμε και την ευκαιρία να ξαναδούμε το δίδυμο Benq-Sanyo την επομένη βγάζοντας κάποια επιπλέον συμπεράσματα.
Η κόντρα των LCD, Epson vs Sanyo έφερε εξαρχής τις πρώτες διαφοροποιήσεις γνώμεων , αφού από τις απόψεις των μελών μάλλον το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο.
Βέβαια εμένα μου άρεσε περισσότερο ο Sanyo αφού τον βρήκα πιο ευκρινή.
Η ανομοιομορφία φυσικά δεν έλειπε και από τους 2 αλλά αυτό που κυριολεκτικά με πείραξε στον Epson ήταν το σχεδόν πουά από τους λεκέδες Panel.
Δεν είναι δυνατόν να μην παίρνουνε κάποια μέτρα για να καταπολεμήσουνε το φαινόμενο αυτό,τόσο ακριβά είναι τα σφραγισμένα οπτικά ?
Επόμενη κόντρα Benq vs Sanyo και τα στρατόπεδα χωριστήκαν!
Από την πρώτη εικόνα ο Benq έδειξε ότι δεν άφηνε περιθώρια στον Sanyo να αμφισβητήσει την κυριαρχία του σε όλους τους τομείς.
Το μαύρο του για μένα έκρινε την κόντρα.
Χρωματικά έδειξαν ότι δεν ήταν τέλεια στημένοι και οι δύο, αφού ο sanyo ρόδιζε ενώ ο benq πρασίνιζε .
Στο πείραμα που κάναμε βάζοντας λίγο sharpness στον sanyo , το μηχανάκι ενέβηκε κατηγορία και κοντράρισε τον Benq σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν ξέρω αν αυτό δημιουργήσει άλλα επιμέρους προβλήματα στην εικόνα .
Σαν λάτρης την τεχνολογίας dlp και μη βλέποντας Rainbow στον Benq , μπορώ να πω πως ήταν ο τελικός νικητής στο συγκριτικό.(να διευκρινήσω ότι έχω προβολέα lcd!!).
Δυστυχώς για μένα το δίδυμο μαύρο-contrast παίζει μεγάλο ρόλο
(χρωματικά δεν θα υπολογίζω αφού κανένας από τους 3 δεν με ικανοποίησε).
Βέβαια δεν ξέρω αλλά επειδή παίζαμε συνέχεια με τις ρυθμίσεις των μενού και δεν αφήσαμε τις αρχικές ρυθμίσεις , αυτό δημιούργησε κάποια σύγχυση με το τι βλέπαμε προσπαθώντας να πάρουμε το ‘’κάτι’’ επιπλέον.
Ρε παιδιά μην τον αφήνετε άλλη φορά να πάρει τα χειριστήρια , είναι το βίτσιο του.(ξέρετε για ποιόν μιλάω, παίζει και στο Happy feet!!):cool_11: :happy_4:
Γυρίζοντας πίσω στη θεσ/νίκη και σκεπτόμενος τις περιπέτειες μας το δίημερο αυτό της παρουσίας μας εκεί ,μπορώ να πω πως το συγκριτικό περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού τελικά η παρουσία μας στον νέο χώρο και η επικοινωνία με τους ανθρώπους που μοιραζόμαστε πράγματα έστω και μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή και έχουμε την ίδια τρέλα με το αντικείμενο, ήταν αυτή που τελικά μέτρησε.
Βαγγέλη και Ανδρέα ευχαριστούμε , είσαστε καταπληκτικοί οικοδεσπότες και ωραίοι άνθρωποι.
Ευχαριστώ όλους όσους μας ανέχτηκαν το διήμερο αυτό και συγγνώμη σε όσους ταλαιπωρήσαμε, ξέρετε εσείς. :cool_1: :respect:
Θα το ξανακάνουμε!!!!:crazy_1::crazy_3:
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Γυρίζοντας πίσω στη θεσ/νίκη και σκεπτόμενος τις περιπέτειες μας το δίημερο αυτό της παρουσίας μας εκεί ,μπορώ να πω πως το συγκριτικό περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού τελικά η παρουσία μας στον νέο χώρο και η επικοινωνία με τους ανθρώπους που μοιραζόμαστε πράγματα έστω και μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή και έχουμε την ίδια τρέλα με το αντικείμενο, ήταν αυτή που τελικά μέτρησε.
Βαγγέλη και Ανδρέα ευχαριστούμε , είσαστε καταπληκτικοί οικοδεσπότες και ωραίοι άνθρωποι.
Ευχαριστώ όλους όσους μας ανέχτηκαν το διήμερο αυτό και συγγνώμη σε όσους ταλαιπωρήσαμε, ξέρετε εσείς. :cool_1: :respect:
Θα το ξανακάνουμε!!!!:crazy_1::crazy_3:
+ μερικες χιλιαδες....:bravo:
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
αισιως τελειωσε και το δευτερο μερος του συγκριτικου,ειμασταν λιγοι λογω ημερας και ωρας.
Ο χωρος που εφτιαξαν Βαγγελης και Ανδρεας ειναι εντυπωσιακος,τεσσερα δωματια φτιαγμενα με γουστο ,μερακι και την τελευταια λεξη των αυτοματισμων.Ενας χωρος για ολους,και τους χομπιστες αλλα και αυτον που θα δωσει μεγαλυτερη σημασια στο διακοσμητικο στοιχειο(γυναικες) και το μοντερνο σχεδιασμο.Πολυ καλα φτιαγμενα ολα.

Επι του συγκριτικου τωρα.Επειδη λιγο-πολυ εχουν ειπωθει ολα, θα πω απλα πως μου φανηκαν εμενα χωρις να αναφερθω σε δυνατοτητες ρυθμισεων η οτιδηποτε αλλο.
Ο Epson ειχε καλυτερο μαυρο απο τον ΣΑΝΥΟ αλλα μονο αυτο.Ο ΣΑΝΥΥΟ ειναι πιο φωτεινος με καλυτερο κοντραστ,καλυτερη ευκρινεια για μενα(νομιζω ολοι οι αλλοι διαφωνουν σαυτο) και πιο σωστα χρωματα,το μαυρο μπλεδιζε, ναι, αλλα δεν με ενοχλησε οσο το κοκκινισμα του Epson.Συνολικα μου αρεσε καλυτερα ο ΣΑΝΥΟ.

Ο BENQ ως μονοτσιπος εχει καλυτερη ευκρινεια απο τους LCD,το μαυρο καλυτερο απο τον Epson.Αυτο που μου αρεσε ιδιαιτερα ειναι οτι εβλεπα πολυ λιγο ραιηνμποου,με αποτελεσμα να κατσω να βλεπω πολλη ωρα αυτον τον προβολεα χωρις ιδιαιτερο προβλημα.Το προβλημα του BENQ οπως αναφερθηκε ειναι η οτι περιεργως δεν λειτουργουν οι ρυθμισεις και εχει μια πρασινωπη χροια που χαλαει αρκετα το συνολικα πολυ καλο αποτελεσμα.

Ακολουθως αναψαμε τον Infocus82.Ο Ινφοκους εχει πολυ καλυτερο λευκο και καλυτερη φωτεινοτητα με αποτελεσμα διπλα του ο BENQ να μοιαζει σκοτεινος και πρασινος και να φαινεται και λιγη η διαφορα χρηματων.Ωστοσο για μενα ο BENQ ηταν καλυτερος μισο κλικ σε ευκρινεια και κοντραστ απο τον Ινφοκους,αλλα ολοι οι αλλοι εβλεπαν το αντιθετο.Απλα το αναφερω και ας κρινει ο καθενας μονος του.


Συνολικα αν επρεπε να αγορασω εναν απο τους τρεις μονομαχους θαπαιρνα τον ΣΑΝΥΟ.Το μαυρο του ειναι πολυ μετριο ως κακο αλλα συνολικα μου ηταν πιο ξεκουραστος απο τους αλλους.
O BenQ εναι πολυ τιμιο μηχανακι και δινει μια εξαιρετικη εικονα για τα λεφτα του αλλα με ενοχλησαν τα προβληματακια του,ωστοσο παιρνει το βραβειο απο μενα συμπαθητικου DLP απο ενα ατομο που ακουω DLP και τρεχω.

αυτα και χαρηκα που συμμετειχα σ'αυτο το συγκριτικο.:cool_4:
 

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Κρίμα που δεν μπόρεσα να έρθω ρέ γ@@το!!! πιό πολύ για τον χώρο, και μετά για τους προβολείς!
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Φωτό εκτός διαγωνιστικού

Φωτογραφικός επίλογος
Ορίστε και μερικές τελευταίες φωτογραφίες εκτός διαγωνιστικού. Πρόκειται για φωτό όπου δεν έχουμε την πλήρη τριάδα, οπότε δε μπορεί να γίνει απ'ευθείας αντιπαράθεση. Θεωρήσαμε όμως σκόπιμο να τις παραθέσουμε κι αυτές, γιατί είναι αντιπροσωπευτικές κάθε μηχανήματος.

W5000
Πρόκειται για δύο φωτό από το Blu-Ray Happy feet, όπου ο W5000 αντιπαρατάχθηκε με τον Z2000.
Κάτι το απαράδεκτο τυρκουάζ χρώμα του χιονιού στο W5000, κάτι το ανέβασμα του Sharpness στο Z2000, κάτι η έλλειψη σκοτεινών σκηνών (το αδύνατο σημείο του Sanyo) και ο Benq δέχτηκε ταπεινωτική ήττα σε αυτήν την ταινία...
Βέβαια, σε άλλες σκηνές που είχαμε δει νωρίτερα στο Casino Royale, η ευκρίνεια και το ANSI contrast του Benq, τον έφερναν πιο μπροστά.



 

Attachments


MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Απάντηση: Φωτό εκτός διαγωνιστικού

TW2000
Στην πρώτη φωτό διακρίνεται το μόνο ουσιαστικό πλεονέκτημά του, που είναι το βελτιωμένο μαύρο. Βέβαια, μη φανταστείτε κάτι ανεπανάληπτο -ευτυχώς που δεν υπήρχε κρεμασμένος στο ταβάνι και κανένας Dila, γιατί αν άκουγε on/off 50.000:1, μάλλον θα είχε ξεκολλήσει από τα γέλια! :lol:
Απλά, ο W5000 ήταν μέτριος (για σύγχρονος DLP) και ο Ζ2000 κάτω του μετρίου, με επιπλέον μειονέκτημα την απώλεια πληροφορίας στα σκοτεινά...

Κατά τα άλλα το μηχάνημα που είδαμε, δυστυχώς με απογοήτευσε. Ούτε φως είχε ούτε σωστά χρώματα ούτε ευκρίνεια...
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί να δώσει κανείς μερικές εκατοντάδες ευρώ παραπάνω από αυτά που ζητάει ο TW1000 (τον οποίο γνωρίζω αρκετά καλά και απ'ότι πληροφορήθηκα θα συνεχίσει να διατίθεται σαν εισαγωγικό μοντέλο της Epson στα 1080)...



 

Attachments


MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Φωτό εκτός διαγωνιστικού

Ζ2000
Ο Ζ2000 είναι ένα τίμιο μηχάνημα:
  • Τα χρώματά του είναι αρκετά καλά.
  • Τα οπτικά του είναι αποδεκτής ποιότητας.
  • Η αίσθηση του ANSI contrast είναι ικανοποιητική, για LCD.
  • Υποστηρίζει 24p και HDMI 1.3, άρα και τα ηλεκτρονικά του είναι σύγχρονα (και όχι κάτι που αγόρασε κοψοχρονιάς η Sanyo από την αποθήκη κάποιου Ταϊβανού).
  • Η τοποθέτησή του είναι πανεύκολη σε οποιοδήποτε χώρο
  • Όντας 3LCD, είναι απαλλαγμένος ακόμα και από τα μικρο-ίχνη RBE που είδα πχ στον W5000.
  • Και η τιμή του, η χαμηλότερη των τριών...
Δεν είναι όμως τέλειο:
  • Χάνει σημαντικά στο μαύρο, με επιπλέον μειονέκτημα την απώλεια πληροφορίας στα σκοτεινά. Και αυτά τα προβλήματα δε φάνηκαν να διορθώνονται με αλλαγές στην ίριδα και στο γάμμα.
  • Το κομμάτι που είδαμε, έπασχε επίσης από χρωματική ανομοιομορφία. Το κακό είναι ότι ήταν αρκετά ενοχλητική, όχι τόσο γιατί ήταν έντονη, όσο γιατί ήταν κοντά στο κέντρο της εικόνας και σαφώς οριοθετημένη.
  • Η απόκλιση των πάνελ ήταν και εδώ παρούσα, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα διόρθωσής της στον προβολέα. Ευτυχώς δεν ήταν έντονη.
  • Το φως του -τέλος- δεν είναι αυτό ακριβώς που θα λέγαμε "άφθονο", κάτι που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα όσοι έχουν στο μυαλό τους μεγάλες οθόνες. Την κατοστάρα του τεστ τη φώτισε υποφερτά, αλλά μην ξεχνάμε ότι η λάμπα ήταν ολόφρεσκη, η ίριδα σχετικά ανοιχτή και το gain της οθόνης 1,3...
Παρόλα αυτά, από τα μηχανήματα που είδαμε, αυτός ο Sanyo ήταν το μηχάνημα με την πιο ισορροπημένη απόδοση.
Γι 'αυτό, έστω και διστακτικά, προσωπικά του αποδίδω τον τίτλο του νικητή του τεστ... :happy_4:






(Off topic: Η πρώτη από τις φωτό είναι με το Sharpness στο μηδέν, ενώ στη δεύτερη είναι ανεβασμένο. Η διαφορά νομίζω ότι φαίνεται ακόμα και σε αυτές τις υποβαθμισμένης ανάλυσης εικόνες [800Χ350 pixels]. :cool_4:

Tο Sharpness είναι "κακό", μειώνει την παρεχόμενη πληροφορία αντί να την αυξάνει, δημιουργεί είδωλα κλπ. Σωστά, αλλά ο εγκέφαλος έχει κάποια όρια στην ικανότητα πρόσληψης και επεξεργασίας πληροφορίας. Ένα μικρό σπρώξιμο είναι κάποιες φορές χρήσιμο, για μπορέσει να έχει καλύτερη αντίληψη. Αρκεί να μην το παρακάνουμε με το σπρώξιμο, γιατί ακολουθεί... τούμπα! :happy_9:

Όσοι έχετε προβολέα LCD οδηγούμενο από HTPC και παραπονιέστε για την ευκρίνεια του, κάντε το εξής: βάλτε το Media Player Classic και εφαρμόστε δύο shaders. Αυτόν του zoglair για διόρθωση της απόκλισης και το "Sharpen complex" του Jim Ro, που είναι ουσιαστικά ένα ήπιο και "έξυπνο" Unsharp mask. Δε θα πιστεύετε στα μάτια σας! :shock:)
 

Attachments


Μηνύματα
1.122
Reaction score
0
Δεν ξερω τι λετε για sanyo epson και τα ρεστα, ολοι μονοι τους καλα παιζουν αλλα οταν αναψε ο benq οι αλλοι εδειχναν τουλαχιστον θολοι. Η ευκρινεια ειναι 2 σκαλες πισω στους LCD και το θεωρω μεγιστο μειονεκτημα σε εποχες 1080p....τι να την κανεις την αναλυση αμα δεν μπορεις να τη δεις...

Απο την μαχη των LCD ασυζητητει epson οχι γιατι ειναι τρομερο μηχανημα αλλα επειδη εχει πολυυυ καλυτερο μαυρο και προσωπικα δεν ειδα την φοβερη ευκρινεια του sanyo για να υπαρξει συζητηση ποιον θα διαλεγα απο τους 2.

Τωρα για μενα οποιος δε βλεπει rainbow, και με τις τιμες στο +-10% δε βλεπω λογο αγορας LCD , οι DLP (αυτη τη φορα ετυχε να ειναι ο benq w5000 , δεν τον θεωρω κανενα μηχανακι αναφορας, οποιος dlp 1080p και να ηταν την ιδια διαφορα στην ευκρινεια θα βλεπαμε) προσφερουν καλυτερο contrast καλυτερο μαυρο και καλυτερη ευκρινεια, δε μενει να ζητησεις τιποτα αλλο. Ακομα και καλυτερο μαυρο να πιασει ενας LCD που ειναι δυνατον με ρυθμισεις και πολυ κλειστη ιριδα, η μαχη στο contrast ειναι πολυ ανιση και ο LCD αυτος θα ειναι απλα πολυ σκοτεινος και ακαταλληλος για θεαση ολων των ειδων ταινιων.

Τελος βαλαμε και τον Infocus διπλα στον benq (δε θα ειχε και κανενα νοημα να τον δουμε με τους lcd). Πολυ καλο μηχανημα, και ειχε αυτο το punch με τη δωτεινοτητα του χωρις να θυσιαζει το μαυρο του. Διπλα του ο BenQ εδειχνε σκοτεινος. Εντυπωσιακος προβολεας! Ωστοσο οταν με ρυθμισεις τον φεραμε πιο κοντα στον benq δεν ειδα σημαντικη διαφορα που να δικαιολογει την διαφορα τιμης. Με τελικες ρυθμισεις βεβαια ισως παλι να ηταν οπως στην αρχη, αριστα φωτεινα πλανα αριστα σκοτεινα και τα 2 πακετο! Καποιοι παρατηρησαν και προβληματακια στην κινηση του, εγω οχι κατι σημαντικο.

Συμπερασμα? DLP να'ναι και οτι να΄ναι , θα προτεινα ακομα και 720p για οποιον δεν εχει το budget , αρκει να μη βλεπει rainbow! Παντως ο Energy που ηταν παρον και εχει ενα θεματακι με το rainbow ειπε οτι ο συγκεκριμενος του εδειξε ελαχιστο...θα σας τα πει ακι ο ιδιος.

Αφησα για το τελος τον χωρο. Πραγματικα υπεροχος, με ανετο παρκαρισμα, 2 οθονες ετοιμες για συγκριτικα , τις συνδεσεις να ειναι πανευκολες, ολα πολυ προσεγμενα! Οταν δε αρχισε το συγκριτικο και με το τηλεκοντρολ εκλεισε η κουρτινα ταυτοχρονα με το παντζουρι για να σκοτιστει ο χωρος, εμεινα μαλακας!

Ευγε! και επονται ακομα καλυτερα!
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Οταν ξεκιναμε να παρακολουθησουμε μια αντιπαραθεση βιντεοπροβολεων πρεπει να εχουμε δυο βασικα κριτηρια στο μυαλο μας:
α)δεν υπαρχει τελειος βιντεοπροβολεας σημερα
β)δεν υπαρχει κακος βιντεοπροβολεας σημερα

Με τα παραπανω τονιζω την υπαρξη μιας ποικιλιας μηχανηματων στην αγορα μεσα απο την οποια μπορει να επιλεξει ο επιδοξος αγοραστης διχως να εχει το αγχος εαν αγορασε το καλυτερο.Ολα καλα ειναι.
Απλα αλλο υπερεχει εδω , αλλο αλλου.
Και καπου εδω ξεκινουν τα υποκειμενικα κριτηρια...

Καθησα μαζι με τον Βαγγελη ενω ρυθμιζε και διεκρινα συγχρονως με αυτον τα υπερ και τα κατα των τριων διαγωνιζομενων.
Μηχανακια με πολλα καλα αλλα και με καποια ελαττωματα, διαλεγεις και παιρνεις.
Σε αυτη την κατηγορια χρηματων ειδικα μην τα περιμενετε ολα τελεια, τα ειπαμε και στην αρχη ετσι δεν ειναι?

Η γνωμη μου για τους τρεις προβολεις ουδολως αλλαξε απο το πριν εως το μετα της ρυθμισης και της λεπτομερειακης αναλυσης των καλων/κακων σημειων που διαθετει ο καθενας τους.

Περα απο τα αστεια που συνηθως κανουμε θεωρω την συγκριση LCD vs DLP αδικη σε αυτα τα επιπεδα τιμων.
Δεν μπορουν οι πρωτοι, πως να το κανουμε?
Ολα ωραια και καλα οταν τους βλεπεις μεταξυ τους αλλα μετα ανοιγεις τον μονοτσιπο, σου φευγουν τα ματια απο το ansi contrast και το συγκριτικο τελειωνει καπου εκει.

Τεχνικως θεωρω πως τα γραφομενα του Βαγγελη, αλλα και των υπολοιπων προλαλησαντων, με καλυψαν 100%

Προσωπικη μου εκτιμηση και σειρα καταταξης:
1.Benq W5000
2.Sanyo PLV-Z2000
3.Epson TW 2000

Υ.Γ. Ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω σε οσους μας τιμησαν και ειδικα σε αυτους που ταξιδεψαν απο τοσο μακρυα.Να ειστε καλα ολοι σας!
 

Μηνύματα
186
Reaction score
0
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Είμαι και εγώ από αυτούς που παρεβρέθησαν στο δεύτερο μέρος του συγκριτικού και φυσικά θα πω και εγώ την γνώμη μου για όσα είδα
στον πραγματικά εκπληκτικό χώρο που δημιούργησαν οι κ.κ. Β.Λ. κ Α.Κ. (παιδιά εύγε!!! και καλές δουλειές...).

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την πρόσκληση και την υπέροχη φιλοξενία!

Επί του προκειμένου τώρα:

1) Ευτυχώς (!!!) η εικόνα που είδα στο (υπέροχο) πανί από τους προβολείς ήταν πολύ διαφορετική από τις εικόνες που είδα στο μόνιτορ του
υπολογιστή μου. Στην πράξη ο Epson κοκκινίζει πολύ λιγότερο, το δε μαύρο του είναι αισθητά καλύτερο, ο Sanyo μπλεδο-κιτρινίζει επίσης
λιγότερο, ο δε BenQ πρασίνιζε ελάχιστα (και οπωσδήποτε πολύ λιγότερο απ' ότι στις φωτο που βλέπω στο μόνιτορ μου).

2) Τα δύο LCD "ξαδερφάκια" τελικά ήταν πολύ κοντά σε απόδοση με τις επί μέρους διαφορές τους όμως υπαρκτές, δηλ την κακή χρωματική
ισορροπία και το καλύτερο μαύρο του Epson, απέναντι στην λίγο καλύτερη ευκρίνεια (ίσως λόγω καλύτερου φακού?) και στην καλύτερη
φωτεινότητα του Sanyo. Όμως προσωπικά δεν με έπεισαν. Κατά την άποψή μου "παίζουν" λιγότερο από τα ~2500 γιούρια που ζητάνε, και
αυτό φάνηκε με το "άνοιγμα" του DLP: επί τόπου χάθηκαν στην μετριότητά τους και φάνηκαν απελπιστικά λίγοι, (χλωμοί, θολοί και ανεπαρκείς για την ανάλυση που (ισχυρίζονται οτι) διαθέτουν), απέναντι σε ένα μηχάνημα που ο Βαγγέλης το "έψελνε" γιατί κάτι δεν λειτουργούσε στα μενού του και δεν μπορούσε να "φέρει" σωστά τα χρώματά του (φαντάσου και να τόκανε ...θα έκανα εβδομάδες να ξαναανοίξω τον "ταπεινό" (πλην όμως αξιοπρεπέστατο για τα λεφτά του!) TW700 που έχω στο σπίτι).

3) Ήταν άδικη τελικά η σύγκριση των παραπάνω μηχανημάτων που είναι μεν στην ίδια κατηγορία τιμής αλλά σε εντελώς διαφορετική κατηγορία απόδοσης λόγω σαφέστατης υπεροχής της DLP έναντι της LCD τεχνολογίας, το ξανατονίζω: σε αυτήν την κατηγορία τιμής.
Πιστεύω ότι η Epson πρέπει να επιστρέψει πάραυτα στο τραπέζι του Research and Development, και μέχρι να μας δείξει κάτι ανταγωνιστικό, ας μειώσει τουλάχιστον τις τιμές! Θα ήταν πολύ πιο τίμιο και αντιπροσωπευτικό της αξίας-απόδοσης να αγοράζαμε LCD 720p με 600-800, LCD 1080p με 1300-1600, και DLP κατηγορίας-τεχνολογίας BenQ 5000 στην τιμή που είναι. Ότι έχει να κάνει όμως να το κάνει γρήγορα γιατί στην Ευρώπη (και εντός ολίγου και στο Γιουνανιστάν(!)) παίζει και ο (DLP) Optoma 800 στα 1500-1600 ευρώπουλα......

4) Ο BenQ 5000 κουβαλάει πάνω του νέες τεχνολογίες, που έχουν ήδη αναλύσει προλαλήσαντες και περισσότερο ειδικοί από εμένα, και κατά την άποψή μου έπαιξε πάρα πολύ καλά για την κατηγορία τιμής του. Εικόνα ζωντανή, φωτεινή καθαρή, με όχι σωστά χρώματα (μέχρι να βρεθεί ο τρόπος ρύθμισής του...) αλλά καθ' όλα αξιοπρεπής. Φυσικά έχασε στην άμεση αντιπαράθεση με τον "βασιλιά " Infocus In82"!, αλλά πολύ λιγότερο από την διαφορά τιμής τους. Κι όταν σκαλίσαμε (λίγο) προς το χειρότερο τον Infocus, ο μικρός BenQ, του "έτριξε" τα δόντια: οι δυό εικόνες πλησίασαν πάρα μα πάρα πολύ... και ειλικρινά πολύ θα ήθελα να δω αυτά τα δύο μηχανήματα σε άμεση αντιπαράθεση, αλλά πολύ προσεκτικά ρυθμισμένα.
Όσο για το RBE του, επειδή εγώ δεν το βλέπω με τίποτα, σας παραθέτω τη γνώμη του energy που τον ταλαιπωρεί άσχημα το φαινόμενο:ελάχιστο!!!, μπορούσε άνετα να δει ταινία.

Τώρα όσοι από εμάς δεν μπορούμε να παρκάρουμε τη ...merchedes στο γκαράζ μας, έ, ας πάρουμε κάτι μικρότερο!

5) Μάλλον δεν χρειάζεται να βάλω κατάταξη...

Και πάλι ευχαριστώ τους κ.κ Β.Λ. κ Α.Κ. για την πρόσκληση, τους δε υπόλοιπους παρευρισκομένους για την θαυμάσια παρέα!!!


Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.
 

Μηνύματα
10.188
Reaction score
62
ΓΜΤ!!! Έχασα πρώτο πράμα...wall_1
Μπράβο παιδιά για την ακόμα καλύτερη δουλειά, που, όχι απλά συγκρίνεται με επαγγελμαική, στη λήη εικόνων, αλλά είναι και καλύτερη!!:bravo:
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να έρθω, λόγω πυρετού, (ξέρω είμαι γαϊδούρι δεν ειδοποίησα :pc: )
 

Μηνύματα
1.541
Reaction score
5
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Μιας και γραφετε για μενα και το rainbow θα πω δυο γρηγορα πραγματα μεχρι να γραψω την αποψη μου για εχθες...
Το rainbow δεν ηταν απλα ελαχιστο στον benq 5000... ηταν σχεδον ανυπαρκτο... και αυτο γιατι τελικα ειναι διαφορετικο να εχεις 3 χρωματα επι 2 στον τροχο... και αλλο να εχεις 6 διαφορετικα χρωματα... Το ματι χανει αυτη την RGB σκια που κανουν οι "απλοι" dlp γιατι μπερδευεται με τα αλλα 3... CYM... Πραγματικα οχι μονο δε με κουρασε... αλλα ζητημα αν το ειδα σε 2-3 σκηνες ολη την ωρα που τον χαζευα... γιατι πραγματικα ειχα κολλησει!...
O infocus απο την αλλη ειναι για μενα ενα απαραδεκτο μηχανακι που και να μου το χαριζαν θα το πουλουσα επιτοπου... απλα δεν υπαρχει ασπρο... υπαρχει ενα rainbow που προσπαθει να πουληθει για ασπρο... και μαλιστα ΑΚΡΙΒΑ!
Συνεχεια το απογευμα...
 

Μηνύματα
143
Reaction score
0
Γεια σας και απο μενα.
Θα προσπαθησω να ειμαι συντομος για να μην κουρασω και μιας και οι υπολοιποι λιγο πολυ με καλυψαν. Να πω καταρχας οτι ηταν η πρωτη μου εμπειρια απο προβολεις 1080ρ και δε μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα τοσο πολυ. Τα περιμενα καλυτερα τα πραγματα. Οσο αναφορα τους Sanyo και Epson οι διαφορες τους ηταν περισσοτερο εμφανεις απο οτι το περιμενα. Ο Sanyo περισσοτερο ευκρινης και πιο απαλος χρωματικα. Ο Epson καλυτερος στα μαυρα πλανα κατι που φανηκε στο SD υλικο στο οποιο αντιπαρατεθηκαν. Ο Epson γενικα χρωματιζε πολυ και υποψιαζομαι οτι αυτο μπορει και να ειναι θεμα ρυθμισεων.
Οσα αναφορα τον BenQ που αντιπαρατεθηκε με τον Sanyo φανηκε να υπερεχει σαφως τοσο σε ευκρινεια (κυριως εκει) οσο και σε χρωματικη αποδοση. Εκει που απεδωσε αρκετα χειροτερα του Sanyo ηταν στην cartoon ταινια το οποιο αν μη τι αλλο δημιουργει καποια ερωτηματικα για την τελικη και καθαρη νικη του BenQ. Προσωπικα εγω θα ηθελα να τους ξαναδω ολους κατα προτιμηση με αλλο υλικο (και ρυθμισεις?) πριν βγαλω τελικα συμπερασματα.

Θα ηθελα και γω τελος μα την σειρα μου να ευχαριστησω τον Βαγγελη και τον Ανδρεα για τη φιλοξενεια τους ελπιζοντας και σε αλλες εφαμιλλες παρουσιασεις και στο μελλον.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.691
Μηνύματα
2.870.061
Members
37.943
Νεότερο μέλος
belg1960
Top