Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Συγνώμη αλλά οι φωτό με τους πιγκουίνους είναι τελείως αφύσικες, καθότι θα έπρεπε το σώμα των πουλιών να ήταν άσπρο και όχι μπλε, και μη μου πείτε ότι αντανακλά τον ουρανό γιατί εάν ήμαστε εκεί θα το βλέπαμε άσπρο το πουλί κάτασπρο!!!! IMHO
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Το rainbow δεν ηταν απλα ελαχιστο στον benq 5000... ηταν σχεδον ανυπαρκτο... και αυτο γιατι τελικα ειναι διαφορετικο να εχεις 3 χρωματα επι 2 στον τροχο... και αλλο να εχεις 6 διαφορετικα χρωματα... Το ματι χανει αυτη την RGB σκια που κανουν οι "απλοι" dlp γιατι μπερδευεται με τα αλλα 3... CYM... Πραγματικα οχι μονο δε με κουρασε... αλλα ζητημα αν το ειδα σε 2-3 σκηνες ολη την ωρα που τον χαζευα... γιατι πραγματικα ειχα κολλησει!...
Σε σύγκριση με τον optoma 80 πιστεύεις πως ειχε λιγότερο rainbow ο BenQ;<o:p></o:p>
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.643
Reaction score
9.215
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Ευτυχώς (!!!) η εικόνα που είδα στο (υπέροχο) πανί από τους προβολείς ήταν πολύ διαφορετική από τις εικόνες που είδα στο μόνιτορ του
υπολογιστή μου. Στην πράξη ο Epson κοκκινίζει πολύ λιγότερο, το δε μαύρο του είναι αισθητά καλύτερο, ο Sanyo μπλεδο-κιτρινίζει επίσης
λιγότερο, ο δε BenQ πρασίνιζε ελάχιστα (και οπωσδήποτε πολύ λιγότερο απ' ότι στις φωτο που βλέπω στο μόνιτορ μου).
Συνάδελφε χρόνια πολλά!

Έχεις ρυθμίσει την οθόνη σου; Είναι μια ενέργεια απαραίτητη για να μπορείς να βλέπεις έστω στοιχειωδώς σωστά χρώματα. Η σωστή ρύθμιση περιλαμβάνει τρία βήματα:
1) Βάζεις στο μενού της οθόνης τη θερμοκρασία χρώματος στους 6500K (πιθανόν η δική σου οθόνη να το αναφέρει κάπως αλλιώς). Στην απίθανη περίπτωση που δεν έχει τέτοια επιλογή η οθόνη, μπορείς να κάνεις την αντίστοιχη ρύθμιση από την κάρτα γραφικών.
2) Φορτώνεις το χρωματικό προφίλ της οθόνης. Αυτό ουσιαστικά κάνει αυτόματα το κατάλληλο calibration στην κάρτα γραφικών, ώστε τα χρώματα στον συγκεκριμένο τύπο οθόνης να αποδίδονται σωστά. Πρόκειται για ένα αρχειάκι με κατάληξη συνήθως .icm και το βρίσκεις στο CD που συνόδευε την οθόνη ή στο δικτυακό τόπο του κατασκευαστή της οθόνης. Η εγκατάστασή του γίνεται πανεύκολα από τις Ιδιότητες Οθόνης -> Ρυθμίσεις -> Για Προχωρημένους -> Διαχείριση Χρωμάτων.
3) Ρυθμίζεις τη φωτεινότητα και την αντίθεση. Ειδικά η πρώτη είναι κεφαλαιώδους σημασίας, καθώς χαμηλή τιμή της προκαλεί υπερκορεσμό των χρωμάτων, δηλαδή τα δείχνει πιο έντονα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το pattern του zoglair ή οποιοδήποτε άλλο (πχ Νokia Test).

Παρότι είμαι ο πρώτος που υποστηρίζω ότι μια φωτογραφία δε μπορεί να αποδόσει το 100% αυτού που βλέπεις στην οθόνη, η φωτογραφική ομάδα καταβάλει πάντα κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταφέρει στα μέλη του AVsite όσο γίνεται πιστότερη εικόνα. Νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει και αυτή τη φορά σε ικανοποιητικό βαθμό, δηλαδή κατά τη γνώμη μου:
  • O Epson είχε όντως εικόνα που κοκκίνιζε έντονα (σημειωτέον ότι έπαιζε στο καλύτερο mode του). Προσωπικά βρήκα τα χρώματά του χειρότερα από αυτά του TW1000 (στα καλά του modes).
  • Ο Benq είχε μια έντονη γαλαζοπράσινη χροιά στην εικόνα του. Ειδικά στο Happy Feet αυτό ήταν προφανέστατο, καθώς το χιόνι ήταν τελείως τυρκουάζ, σε αντίθεση με το Sanyo που το έδειχνε λευκό. Δε σου κρύβω ότι κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη μήπως πέσαμε σε προβληματικό κομμάτι: πέραν του χρωματικού προβλήματος, είχε και οφθαλμοφανέστατη ανομοιογένεια στο φως, με ολόκληρη την κάτω αριστερή γωνία να είναι πολύ σκοτεινή. Το πρόβλημα αυτό ήταν μάλιστα ανεξάρτητο της θέσης της ίριδας.
  • Ο Sanyo είχε επίσης κάπως έντονα χρώματα, αλλά αρκετά πιο ισοροπημένα από τους υπόλοιπους.
Βέβαια δεν ξέρω αν τα μηχανήματα έπαιξαν με τις ίδιες ρυθμίσεις και στο συγκριτικό της Δευτέρας, γιατί διάβασα κάποια σχόλια από τους φίλους που παραβρέθηκαν σε αυτό, ότι ο Benq είχε καλύτερα χρώματα από τον Sanyo στο Happy Feet. Αυτό δε συμβαδίζει καθόλου με αυτό που εγώ είδα την πρώτη μέρα. Για την ακρίβεια δε θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο το αντίθετο, αφού και την Παρασκευή, συνέχεια ζητάγαμε από το Βαγγέλη να αλλάξει κάποια ρύθμιση -απορώ πως μας άντεξε ο άνθρωπος!
Οι υπόλοιποι που παραβρέθηκαν στο συγκριτικό της Παρασκευής, τι έχουν να πουν περί της χρωματικής απόδοσης των προβολέων;
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
καποια στιγμη σχολιασα στον Αντρεα οτι οι φωτο απο τον κηπακο του Μποντ στους δυο LCD ηταν λιγο διαφορετικες απο αυτο που βλεπαμε,αλλα τωρα που τις ξαναβλεπω νομιζω οτι καπως ετσι ηταν τα πραγματα...τα χρωματα για εμενα ηταν σχετικα ικανοποιητικα μονο στον ΣΑΝΥΟ και ειναι ο βασικος λογος που τον εβγαλα καλυτερο.
 

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.695
Reaction score
277
Ευχάριστα νέα.
Εχθές έλαβα ένα τηλέφωνο απο τον αντιπρόοσωπο της BenQ, τον κ.Βεζυργιάννη που με ενημέρωσε οτι ο προβολέας δεν έχει πρόβλημα στο CMS.

Παρόλα αυτα που μου είπε ο κ.Βεζυργιάννης κρατούσα τις επιφυλάξεις μου διότι πίστευα οτι είχα ελέγξει αυτη τη μέθοδο προσέγγισης, που δεν ήταν καμία ιδαίτερη και δύσκολη αλλά θα έλεγα λίγο ανορθόδοξη σε οτι μας έχουν συνηθίσει οι κατασκευαστές.

Σήμερα λοιπόν το απογευμα μόλις γύρισα απο μια εγκατασταση ανοιξα τον προβολέα και επιβεβαιώνω τον κ.Βεζυργιάννη οτι όντως το CMS δουλεύει!

Για να είμαι λοιπόν εντάξει με τον ευατό μου και σωστός με το μηχάνημα θα επαναρυθμιστεί και θα τεσταριστεί απεναντι με τον Sanyo, που νομίζω οτι σταθηκε πιο αξιοπρεπής απο τον Epson.

Ετσι θα έχουμε πιστεύω καλύτερη "εικόνα" για το τι κάνουν τα οικονομικά 1080p

Θα παρακαλούσα τον συν-συντοντονιστή μου, τον Ανδρέα, το φωτογραφικό team μας και τον MaxHeadroom μόλις τελειώσω με τις επαναρυθμίσεις να συγκεντρωθούμε για να κάνουμε κανούργια αξιολόγηση. :cool_1:
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.643
Reaction score
9.215
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Σε σύγκριση με τον optoma 80 πιστεύεις πως ειχε λιγότερο rainbow ο BenQ;<o:p></o:p>
Να μια καλή ερώτηση! Εσείς που βλέπετε τον ΗD80 τακτικά, τι γνώμη έχετε;
 

Μηνύματα
1.541
Reaction score
5
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Δε θα τον συγκρινα με κανεναν αλλο DLP τον Benq 5000 στο θεμα του rainbow... Οπως ανεφερα, θα ηταν ο μονος DLP που θα μπορουσα να αγορασω... (ΟΚ και ο maranz που ειχαμε -τοτε- στην εκθεση τα ιδια μου ειχε αφησει αλλα τον εχω βγαλει απο το μυαλο μου με τα χρηματα που ειχε)
 

Μηνύματα
14
Reaction score
0
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

επειδη την δευτερα πηγα και εγω στο συγκριτικο ωφειλω να γραψω δυο τρια πραγματακια.
1.μπραβο στον βαγγελη και στον αντρεα για αυτο που εχουν φτιαξει και προσωπικη γνωμη παιδια χωρις παραξηγηση, απο την στιγμη που μας βοηθανε να δοθμε-να διαλεξουμε και προσφερουν το χωρο τους που εχει παει ο κουκος αηδονι να μην τους ξεχναμε οταν προκειτε να στησουμε η να αγορασουμε κατι.(επαναλαμβανω τελειως προσωπικη γνωμη).εκτός τ
2.οσο αφορα το τεστ αν και πιστευω οτι ο sanyo και ο benq ηταν αρυθμιστοι θα καταληξω στο συμπερασμα μετα απο αυτο που ειδα σε αυτο που λει συνεχεια καποιος εδω¨ γιατί δεν παίζουν οι lcd (μαζι και ο Ζ2000) όπως οι dlp ρε γμτ...????
 

Μηνύματα
1.541
Reaction score
5
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Για αρχη, θα ηθελα να πω συγχαρητηρια σε Ανδρεα και Βαγγελη...
Μπαινοντας στον χωρο απλα μενεις αφωνος βλεποντας τη δουλεια που εριξαν, το μερακι, την προσοχη στις λεπτομερεις, την ποιοτητα αυτης και την αγαπη γενικα για αυτο που κανουν!
Μπραβο παιδια! Αν και η κουραση δεν θα ειχε προηγουμενο, λογω γιορτων, λογο ωραριου, λογο μεταφορας και λοιπων που δε μπορω να γνωριζω... αυτο που ετοιμασατε, ειναι οτι καλυτερο εχω δει σε εξωτερικο και ελλαδα. ΑΛΛΑ με τη ζεστασια του σπιτιου ΜΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ! Respect...

Τωρα... το συγκριτικο... καταρχην θα ξεκινησω λεγοντας... δε προσπαθω να πισω καποιον με τη γνωμη μου... γιαυτο μην προσπαθησετε να κανετε το ιδιο σε μενα... Ειναι προσωπικη μου γνωμη, με τα δικα μου ματια, τα δικα μου οπτικα νευρα και τον δικο μου εγγεφαλο και μπορει να μην ταιριαζει με κανενος, αυτη, αλλα λιγο εχει σημασια γιατι ποτε δε θα δω οπως εσεις και τουμπαλιν... :crazy_1:

Ξεκιναω λεγοντας οτι ΟΛΑ τα μηχανακια παιζουν πολυ καλα... και μονο η συγκριση μπορει να κανει καποιον να ξεχωρισει καποια προβληματα... πλην του μαυρου του σανυο που ειναι χειροτερο απο τον epson tw600 που (ξανα)εχω σπιτι μου, και καποιας ανομοιομορφιας των LCD που ειναι λαχειο...

Sanyo z2000:
Καλο προβολι. Μπραβο σανυο, καλουτσικη προσπαθεια... αρχιζει και φτανει τους αλλους κατασκευαστες. Το προβλημα ευκρυνιας των LCD ειναι στο οτι εχουν αυτους τους φακους με 2.1 ζουμ και χανουν πολυ σε σχεση με τους σχεδον σταθερους των dlp με 1.15 ζουμ. (μας τα ειπε αναλυτικα ενας επαγγελματιας φωτογραφος τη Δευτερα). Η σανυο η εχει βαλει καλυτερο φακο απο την επσον, και ετσι φαινετε μια πραγματικα ελαχιστη καλυτερη ευκρινεια απο τον επσον ή απο default το sharpness στο 0 να ειναι ενα κλικ πιο τσιμπιμενο απο το sharpness της επσον... Δε το καναμε προβα, δε γνωριζω... αλλα η διαφορα ειναι τοσο μικρη που δε θα ελεγα οτι ειναι πιο καθαρος, διοτι αν ηταν σε 2 διαφορετικα δωματια δε θα το βλεπαμε αυτο με το ματι... Ειχε ενα κακιστο μαυρο, και τα λευκα του ηταν λιγο καμενα... Σε αρκετες σκηνες χαναμε κλαρια απο το εντονο γκρι (για μαυρο) και χαναμε ουρανο απο τα καμενα λευκα... πως αυτο τον κανει να εχει καλυτερο contrast (ανσι ξε ανσι) μου φαινετε περιεργο... Τι να το κανω το καλυτερο κοντραστ οταν χανω πληροφορια και στα μαυρα και στα λευκα? Οκ, ηταν καλυτερος χρωματικα, αλλα το πρωτο που μου τι δινει σε προβολι ειναι να χανω πληροφορια... οποτε μενω εκει, κλεινω το αυτοματο πορτακι και παω σε καποιον που δε κανει "τρυκ" για να με ξεγελασει με την εικονα του.

Εpson tw2000:
Λιγο καλυτερο προβολι απο τον παραπανω. Τελειο μαυρο που με την ιριδα στο αυτοματο χτυπουσε τον dlp στο δυνατο του σημειο. Η εικονα ειχε χασει λιγο στην φωτεινοτητα της αλλα με τετοιο μαυρο χαιρεσε να βλεπεις ταινια και οχι να φωτιζεις τους τοιχους του σπιτιου με φως. Η ευκρινεια μπορει να ηταν λιγο χειροτερη, αλλα ισως το πιο aggressive sharpness του Σανυο (η δικη μου θεωρια) να κανει τη δουλεια και επειδη μου αρεσει λιγο ετσι η εικονα θα τον ανεβαζα 3-4 κλικ για να τον φερω στα ιδια επιπεδα. (ειτε απο την πηγη ειτε απο τον προτζ.) Ειχε μια κοκκινιλα γενικη, αλλα με το που ριξαμε το skin tone καποια στιγμη μειωθηκε αρκετα, οποτε δεν ειναι κατι τοσο τρομερο τελικα. Το κομματι που βλεπαμε ειχε ενα προβλημα ανομοιομορφιας στη μεση αριστερα λες και ειχε ενα πορτοκαλι τουλι μπροστα του, αλλα αυτο το ζαρι το παιζεις με ολους τους LCD...

Διπλα διπλα, ο σανυο κερδιζε σε πιο φυσικα χρωματα προσωπων, αλλα ο επσον τον εκανε να μοιαζει με λαμπατερ χωρου. Απο τους δυο, χωρις κανενα ερωτημα ο Σανυο ειναι εκτος συζητησης γιατι λαμπατερ χωρου με 2.500 δεν θα αγοραζα ποτε... και ριχνοντας ή την φωτεινοτητα, ή την ενταση της λαμπας για να μπορεσω να δω ταινια χωρις ασπρες λουριδες πανω κατω θα εχανα και ολα του τα προτερηματα... Ειχαν δικιο στο γερμανικο φορουμ... το μαυρο του σανυο ειναι της χρονιας των LCD 720p... Νικητης και με διαφορα: Εpson tw2000.

Ετσι ανοιξε ο Aνδρεας τον Benq 5000:
Μπορω να πω οτι απο το σπιτι μου και σε ολη τη διαδρομη ελεγα μεσα μου... "Αχ να μην φαινεται το rainbow"... Η benq μιλαει για μειωση λογω του νεου τροχου και λογο της νεας λαμπας... Οι γερμανοι ελεγαν οτι υπαρχει τρελη μειωση, και εγω ευχομουν επιτελους να υπαρξει dlp που να μη με ζαλισει... Ετσι και εγινε... Η εικονα του ειναι μια η αλλη με εναν HD80, W9000 οσο μπορει να θυμαται ο εγγεφαλος μιας και δεν ηταν διπλα διπλα, δηλαδη πολυ καλη! Ειδαμε αρκετη ωρα HD (και εμενα αυτο με ενδιαφερει γιατι πλεον δεν παιζει κατι αλλο το προβολι μου) και μπορω να πω οτι το rainbow εκτος το οτι δε φαινεται (παρα σε μια σκοτεινη σκηνη στο Bond με ενα αυτοκινητο που πηγαινει σε ενα κηπο - τα φωτα του) δεν ενοχλει ΚΑΘΟΛΟΥ γιατι δεν αφηνει την αισθηση του εντονου RGB αλλα απλα βλεπεις λιγο κοκκινακι πριν το ασπρο... ειναι ενα περιεργο ΑΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ γεγονος... το rainbow μπορει να εξαφανιστει! Ο τροχος 6 διαφορετικων χρωματων κανει παραπλανηση στο ματι και εξαφανιζει το RGB effect! Θα ηθελα πολυ να δω το εκκρεμες να δω τι ακριβως κανει απο περιεργεια αυτη η τεχνολογια στο οπτικο νευρο! ΜΠΡΑΒΟ Benq! Παει αυτο, η εικονα, εκπληκτικη, το contrast φανταστικο, το μαυρο τελειο (περιεργως ηταν ιδιο με του epson!!!) αλλα η φωτηνοτητα τουλαχιστο διπλασια... Τα χρωματα του μου αρεσαν, υπηρχε το πρασινακι, οχι στο μεγεθος τον screenshot αλλα μονο στους πιγκουινους φανηκε και οπως σας ειπε παραπανω ο Βαγγελης θα τον ξαναρυθμισει οποτε θα μειωθει ή εξαφανιστει τελειως.

Η κινηση σε ολους ηταν τελεια, καμια διαφορα. Ο infocus με ζαλισε για ακομη μια φορα με το rainbow και την κινηση του. Χαζευα συνεχως τον BENQ 5000 οποιον και να ειχε διπλα του. Ο σανυο με απογοητευσε με αυτα που ειχα ακουσει απο την παρασκευη αλλα δικαιωσε τους γερμανους που τον εχουν βγαλει τελευταιο στους entry level 1080p '08.

Αντι να βγαλω μονο πρωτο, δευτερο κλπ, θα δωσω βαθμολογιες οπως τον παλιο καλο καιρο με αριστα του συγκριτικου: 100 (με 5-6 κατηγοριες που μπορω να ξεχωρισω με το ματι ως χομπυστας). Ετσι για να δωσω μια καλυτερη ιδεα του τι ειδαν τα ματια ΜΟΥ.

Benq:
Ευκρινεια: 100 (το καλυτερο του συγκριτικου)
Contrast: 100 (-||-)
Κινηση: 100 (-||-)
Rainbow: 90 (το -10 απλα γιατι φανικε, οχι οτι ειναι προβλημα)
Χρωμα: 70 (ειμαι σιγουρος θα ερθει στο 100 μετα την παρεμβαση στο πρασινο απο τον Βαγγελη)
Ανομοιομορφια: 90 (κατι σκουριτσες κατω αριστερα)
Overall εικονα: 100 (το καλυτερο του συγκριτικου)
Αποδοση/τιμη: 100 (οτι καλυτερο υπαρχει στην αγορα με αυτα τα λεφτα για τα ματια μου)

Epson:
Ευκρινεια: 50 (με τσιμπιμενο το sharpness θα φτασει τον Σανυο)
Contrast: 70
Κινηση: 100
Rainbow: 100
Χρωμα: 60 (κοκκιναδα που φευγει με παρεμβαση στο skin tone)
Ανομοιομορφια: 60 (πορτοκαλαδα)
Overall εικονα: 70 (με καλυτερο κοματι ισως εφτιαχνε η κοκκιναδα και η ανομοιομορφια)
Αποδοση/τιμη: 50 (φως επσον, περισσοτερο φως, καταταλλα ο καλυτερος LCD)

Sanyo:
Ευκρινεια: 60
Contrast: 50 (και πολυ του εβαλα με τετοιο μαυρο και καμενα συννεφα)
Κινηση: 100
Rainbow: 100
Χρωμα: 70 (σωστα χρωματα αλλα λιγες διαβαθμησεις)
Ανομοιομορφια: 80 (δεν υπηρχε προβλημα, για 3LCD καλος)
Overall εικονα: 50 (και πολυ πηρε)
Αποδοση/τιμη: 0 (η εικονα του μου θυμησε τον tw1000 που εχει τα μισα λεφτα)

1ος BENQ - 81.25 (θα ανεβει κιαλλο αν: φτιαξει το πρασινο)
2ος Epson - 70 (θα ανεβενε κιαλλο αν: πετυχαινατε καλυτερο κοματι)
3oς Sanyo - 63.75 (θα ανεβαινε κιαλλο αν: εβγαζαν αλλο μοντελο)

ΥΓ. Ξεκινηστε τις τοματες! )(
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

Καποια από αυτά που εγραψες δεν τα εγραψα για να μην φανω κακος , αλλα αφου σε σενα αρεσει να εισαι κακος…. τοτε όλα καλα..:happy_6:
<o:p> </o:p>
Μερικα από αυτά που δεν εγραψα για τους παραπάνω λογους αλλα αναφέρεις εσυ είναι …
<o:p> </o:p>
... πλην του μαυρου του σανυο που ειναι χειροτερο απο τον epson tw600 που (ξανα)εχω σπιτι μου
Μιλάμε για dejavu , μια και με τον εξακοσαρη έζησα 13 μηνες .
<o:p> </o:p>
Σε αρκετες σκηνες χαναμε κλαρια απο το εντονο γκρι (για μαυρο) και χαναμε ουρανο απο τα καμενα λευκα... πως αυτο τον κανει να εχει καλυτερο contrast (ανσι ξε ανσι) μου φαινετε περιεργο...
<o:p> </o:p>
Σου φαίνετε περιεργο γιατι πολύ απλα κατι τέτοιο δεν στεκει.
Με αυτης της ποιότητας μαύρου δεν γινετε να μιλάμε για καλύτερο contrast.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Η κινηση σε ολους ηταν τελεια, καμια διαφορα. Ο infocus με ζαλισε για ακομη μια φορα με το rainbow και την κινηση του. Χαζευα συνεχως τον BENQ 5000 οποιον και να ειχε διπλα του.
<o:p> </o:p>
Ο benQ ξεχώριζε από τους δυο lcd με ιδιαίτερη ευκολια.
Εξαίρεση η ανομοιομορφία φωτος που ηταν αρκετα μεγαλη και μάλλον θα οφείλεται σε ελαττωματικό κοματι ( δεν μπορω να πιστεψω πως θα συμβαίνει σε ολους) και τα προβλήματα κίνησης που σε εμενα ηταν ενοχλητικά <o:p></o:p>
 

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.695
Reaction score
277
Game Over!

Μόλις τελειώσα τις ρυθμίσεις και στα 2.

Κολαση!
Αξιζει να τα ξαναδείτε, πραγματικά αξίζει.

Με το sharpness στον Sanyo στο +4 (δυστυχώς Παναγιώτη δεν "βλέπετε" ΠΟΥΘΕΝΑ πιο κάτω απο το 4) και με καλύτερη ισορροπία στην ένταση του κόκκινου, μιλάμε για μηχανημα ΟΛΚΗΣ.
Εξαιρόντας την @#^ανομοιομορφία που δεν χωνεύετε με τίποτα.

Oσο για τον W5000, μιλάμε για Απίστευτο ΧΡΩΜΑ και ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ. Όμως το θέμα με τη πτώση φωτεινότητας στις γωνίες, ιδιαίτερα στην κάτω αριστερη παραμένει σε όλες τις θέσεις του Lens shift & Zoom. Δυστυχώς!
Εγώ επιλέγω BenQ hands-down αλλά και ο Sanyo ζωγραφίζει.

Τώρα μιλάμε για πραγματική ΜΑΧΗ !:bravo:
Τελικά όπως λέει ο σοφός λαός.....Το καλό το πραγμα αργεί να γίνει.....

Για πείτε πότε Νίκο, Δημήτρη και η περιφέρεια....
 

Μηνύματα
14
Reaction score
0
Απάντηση: Συγκριτικό: Epson EMP-TW2000, Sanyo PLV-Z2000, BenQ W5000

σταματα βαγγελη.μην ερθω και τωρα..........
 


Μηνύματα
2.611
Reaction score
13
Τόσες μέρες διαβάζω και περιμένω...:happy_9:
Και επειδή ξέρω τι βλέπω περίμενα να έρθει η στιγμή που θα πεί κάτι και ο Βαγγέλης πέρα από την ατάκα " ο καλύτερος lcd " που έχει ήδη πεί..
Δεν με νοιάζουν οι μάρκες και προς Θεού δεν έχω κόλλημα... Αλλά έπρεπε με κάποιο τρόπο να υπερασπιστώ όχι την αγορά μου ( θέστηκα , δεν αγόρασα και σπίτι :happy_9: ) , αλλά αυτό που βλέπω ..
Τελείως ερασιτεχνικές φωτογραφίες αλλά ενδεικτικές...
Και καλή σύμπτωση με το που μπήκα μέσα να δώ το σχόλιο του Βαγγέλη..
 

Attachments


Μηνύματα
2.611
Reaction score
13
Νο2..

έχει ενδιαφέρον η τέταρτη φωτογραφία..

Το sharpness σε όλες το έχω στο +4 ,όπως και στη καθημερινή θέαση..
 

Attachments


Μηνύματα
2.632
Reaction score
1
Βαγγελη, εαν γινει την Παρασκευη, ισως να μπορεσω να εχω την μηχανη (δεν την εχω δωσει ακομα πισω, θα το τρεναρω λιγο ακομα). Εαν ειναι για πιο μετα, δυστυχως δεν θα την εχω.
 


Μηνύματα
7.140
Reaction score
4
Περιμενα και εγω αυτες τις μερες να γραψω 1-2 εντυπωσεις και περιμενα γιατι την παρασκευη δεν ημουν αλλα ημουν στο συγκριτικο και εχτες ημουν αλλα δεν ημουν παλι :cool_11:(μην προσπαθησετε να καταλαβετε,, χανετε τον χρονο σας)

Στο ψητο αμεσως και με οσο μπορω λιγοτερα λογια.

Η αποκαλυψη του συγκριτικου για εμενα και η μεγαλη εκπληξη προηλθε απο τον Sanyo.
Πραγματικα δεν περιμενα ποτε να μπερδεψω εναν LCD με ενα DLP και οντως το επαθα. Η εικονα του ηταν απο τις πιο καθαρες και ζωντανες εικονες που εχω δει και σε τετοιο σημειο που μονο ενας DLP νομιζα μεχρι τωρα οτι μπορει να βγαλει.
Με καταπληκτικο contrast και απλετο φως χωρις ιχνος πεπλου.
Βασικα το μηχανακι διψαει για HD και ΜΟΝΟ (και καλα κανει) αφου σε SD αρχιζει να κανει "παραχωρησεις" αλλα παραχωρησεις εχουμε κανει και εμεις ΗΔΗ βαζοντας σε εναν 1080αρι να παιξει SD.
Οποτε δεν θα ασχοληθω καθολου να το κρινω στο SD κομματι.
Οταν βαλαμε το Happy Feet και επιασα τον εαυτο μου να μην βλεπει διαφορες αναμεσα στον SANYO-BENQ αλλα αντιθετως οσο περνουσε η ωρα να γερνω προς στον Sanyo που φαινοταν πολυ πιο φυσικος , ε τοτε με επιασαν τα γελια.
Δεν το περιμενα ποτε αυτο απο εναν LCD και προσωπικα και μονο μπορω να μιλαω για αυτον σαν το κορυφαιο προβολεα αυτης της τεχνολογιας που εχω δει.
Οποιος θελει LCD για τους γνωστους λογους και θελει την εικονα ενος DLP , η αποκτηση του Sanyo ειναι μονοδρομος.
Το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να τον αποκτησω.

Τον Benq τον εχω δει 2 φορες (τον 9αρι) και ηξερα τι να περιμενω.
Πραγματικα πολυ καλος σε σημειο που οποιος τον αποκτησει θα εχει κανει μια εγγυημενη αγορα και θα τον καταευχαριστηθει.
Αντιθετα απο τον Epson δεν περιμενα πολλα και δικαιωθηκα.
Δεν ξερω γιατι αλλα δεν με τραβαει καθολου η εικονα τους σε σημειο που δεν μπορω ουτε καποια απο τα στανταρτ (μαυρο) θετικα τους να αναγνωρισω.
Στα ματια μου ειναι πολυ μετριος και μετριος χωρις φως γινεται πικρος.

Αυτα τα ολιγα

 

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.695
Reaction score
277
Η ώρα είναι 23:56 και πατάω το Power off στους προβολείς.

Απλά πραγματα...μετα τις νέες ρυθμίσεις και με το sharpness +4 πέφτει άγρια μάχη για επικράτηση.
Το απόλαυσα.
 

Μηνύματα
50
Reaction score
0
Να ρωτήσω κάτι...οφ τοπικ.....(μην προσβληθείτε οι σκληροπυρηνικοί ε?)
Πιστεύετε ότι η ποιότητα-ανάλυση της εικόνας των προβολέων που είδαμε είναι η ίδια ή καλύτερη από την ποιότητα τηλεοράσεων hd - full hd?
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.718
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top