κασέττες VCR σε CD

Reaction score
19
Η πιο εύκολη περίπτωση για να μην μπλέκεις με PC, κάρτες και encodings...

Αγοράζεις ένα VCR, ένα DVD-R επιτραπέζιο, τα συνδέεις μεταξύ τους και καθάρισες.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Εγώ είχα αντιμετωπίσει το θέμα αγοράζοντας ένα combo VCR-DVD recorder (της LG). Αντιγραφή καλής ποιότητας και εύκολη γιατί όλη η δουλειά γίνεται μέσα στην ίδια συσκευή. Μετέφερα όλες μου τις κασέτες και μου έμεινε και το DVD recorder...

Δεν ξέρω βέβαια αν κυκλοφορούν πλέον...

Reaction score
5
Μόνο μην βιαστείτε να πετάξετε τις κασέτες γιατί δεν ξέρετε αν τα dvd θα παίζουν και μετά από 5-10 -15 χρόνια ;-)

Reaction score
19
Μόνο μην βιαστείτε να πετάξετε τις κασέτες γιατί δεν ξέρετε αν τα dvd θα παίζουν και μετά από 5-10 -15 χρόνια ;-)
Σωστό.
Ή τουλάχιστον κάθε 2-3 χρόνια να τα ξαναγράφετε από το dvd στο επόμενο dvd. Νομίζω δεν είναι κόπος για υλικό ιστορικό και οικογενειακό.

Reaction score
180
Επισης ειναι καλο, μολις τελειωσεις την μεταφορα απο τις βιντεοκασετες, να κανεις και ενα αντιγραφο απο καθε dvd.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
DVD και μετά όλα σε έναν εξωτερικό σκληρό αφιερωμένο αποκλειστικά στα προσωπικά και οικογενειακά...

(Εδώ βέβαια θα εκφράσω τον προβληματισμό μου, on-off topic: οι παλαιότερες φωτογραφίες στην οικογένειά μου έχουν "ηλικία" περίπου 80 χρονών. Μια φορά τις εμφάνισε ο φωτογράφος, και πάει τελείωσε. Μετά από άλλα 80 χρόνια, θα υπάρχουν τα σημερινά μας DVD, οι σκληροί δίσκοι, οι κασέτες, οι ψηφιακές εκτυπώσεις, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο? Ή θα πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να μεταφέρουμε το υλικό σε άλλα μέσα, χωρίς ποτέ να είμαστε βέβαιοι ότι τελικά θα το σώσουμε για τις επόμενες γενιές?)

Reaction score
3
Απάντηση: κασέττες VCR σε CD

Αν πάλι δεν έχεις κάρτα τηλεόρασης για PC ή αντίστοιχο USB TV, μπορείς να πάρεις μια που να έχει είσοδο video audio από εξωτερική πηγή και έτσι να περάσεις τις κασέτες μέσω του PC σε DVD.
H AverMedia μάλιστα έχει αρκετά τέτοια μοντέλα, όπως το AverMedia Hybrid FM Volar. Αυτό μάλιστα γράφει και απευθείας σε Mpeg-2, έτοιμο για DVD Authoring.

Reaction score
4
αν έχεις καμμιά VideoCamera Digital8 'η DV το πιθανότερο είναι να μετατρέπει το αναλογικό σήμα των εισόδων Video σε ψηφιακό στην Firewire έξοδό της.
Οπότε χρησιμοποιείς τα ηλεκτρονικά της VideoCamera για Analog -> Digital και το PC για capturing/editing κτλ κτλ.
Αυτο τον τρόπο χρησιμοποιώ και εγώ για εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: κασέττες VCR σε CD

Αν πάλι δεν έχεις κάρτα τηλεόρασης για PC ή αντίστοιχο USB TV, μπορείς να πάρεις μια που να έχει είσοδο video audio από εξωτερική πηγή και έτσι να περάσεις τις κασέτες μέσω του PC σε DVD.
H AverMedia μάλιστα έχει αρκετά τέτοια μοντέλα, όπως το AverMedia Hybrid FM Volar. Αυτό μάλιστα γράφει και απευθείας σε Mpeg-2, έτοιμο για DVD Authoring.
κέρδισες, θα σε προτιμήσω :cool_1: από όλες τις γνώμες.(ευχαριστώ όλους όσους είχαν την ευγενή καλοσύνη:crazy_3:) .Κώστα έχω δύο επιλογές, η μία είναι κάρτα τηλεόρασης με είσοδο audio-video και η άλλη μια κάρτα με εισόδους audio-video? Υπάρχουν κάρτες μόνο με εισόδους audio-video?

Reaction score
19
Εδώ βέβαια θα εκφράσω τον προβληματισμό μου, on-off topic: οι παλαιότερες φωτογραφίες στην οικογένειά μου έχουν "ηλικία" περίπου 80 χρονών. Μια φορά τις εμφάνισε ο φωτογράφος, και πάει τελείωσε. Μετά από άλλα 80 χρόνια, θα υπάρχουν τα σημερινά μας DVD, οι σκληροί δίσκοι, οι κασέτες, οι ψηφιακές εκτυπώσεις, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο? Ή θα πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να μεταφέρουμε το υλικό σε άλλα μέσα, χωρίς ποτέ να είμαστε βέβαιοι ότι τελικά θα το σώσουμε για τις επόμενες γενιές?
Είναι πραγματικότητητα ότι και τα ψηφιακά μέσα δεν είναι αθάνατα.
Πρώτα σε θνησιμότητα μάλιστα είναι μάλλον οι σκληροί δίσκοι. Και υπερευαίσθητοι σε κακουχίες αλλά και υποψήφιοι για αστοχία υπό κανονικές συνθήκες.
Το προφανές είναι ότι όσο αλλάζουν τα μέσα, τόσο θα μετακομίζουν και τα δεδομένα μας. Απλά, για τα δεδομένα που θέλουμε να μείνουν για πάντα, πρέπει 1) να είμαστε ενήμεροι για το μέσο όρο ζωής του μέσου και 2) να φροντίζουμε για τακτά αντίγραφα.

Reaction score
1.847
Απάντηση: Re: Απάντηση: κασέττες VCR σε CD

κέρδισες, θα σε προτιμήσω :cool_1: από όλες τις γνώμες.(ευχαριστώ όλους όσους είχαν την ευγενή καλοσύνη:crazy_3:) .Κώστα έχω δύο επιλογές, η μία είναι κάρτα τηλεόρασης με είσοδο audio-video και η άλλη μια κάρτα με εισόδους audio-video? Υπάρχουν κάρτες μόνο με εισόδους audio-video?
Υποθέτω εννοεί κάρτα γραφικών με εισόδους video, οι λεγόμενες VIVO (video in - video out).
Σκέτες κάρτες με εισόδους για υπολογιστή δεν ξέρω. :-(

Reaction score
3

Όχι engexpert, δεν γνωρίζω αν υπάρχουν κάρτες μόνο με εισόδους A/V.
Πάντως αυτό που λέει ο NikosK, για μετατροπή μέσω βιντεοκάμερας, (αν βέβαια έχεις κάποια που να έχει αυτή τη δυνατότητα), είναι ακόμα καλύτερη λύση και φυσικά χωρίς κόστος.
Αν πάλι καταλήξεις σε κάρτα τηλεόρασης, μετά την μετατροπή των κασετών σε DVD, θα σου μείνει και η κάρτα να βλέπεις TV.
Εγώ πάντως θα συνιστούσα να είναι εξωτερική (USB), για να μην έχεις τυχόν προβλήματα με άλλο PC που τυχόν πάρεις στο μέλλον.

Reaction score
0

Όχι engexpert, δεν γνωρίζω αν υπάρχουν κάρτες μόνο με εισόδους A/V.
Πάντως αυτό που λέει ο NikosK, για μετατροπή μέσω βιντεοκάμερας, (αν βέβαια έχεις κάποια που να έχει αυτή τη δυνατότητα), είναι ακόμα καλύτερη λύση και φυσικά χωρίς κόστος.
Αν πάλι καταλήξεις σε κάρτα τηλεόρασης, μετά την μετατροπή των κασετών σε DVD, θα σου μείνει και η κάρτα να βλέπεις TV.
Εγώ πάντως θα συνιστούσα να είναι εξωτερική (USB), για να μην έχεις τυχόν προβλήματα με άλλο PC που τυχόν πάρεις στο μέλλον.
έχω μια VIDEOCAMERA αλλά έχει ΙN/OUT μόνο RCA,δυστυχώς. Μήπως υπάρχει τρόπος με GREEK PATENTA?wall_1

Reaction score
40

Οι περισσοτερες καρτες tv εχουν και s-video και rca. Δεν θα εχεις προβλημα με την συνδεση της. Αλλα γενικα να σε ενημερωσω μιας και εχω ασχοληθει πολυ με το θεμα θεωρω πολυ καλυτερη λυση το επιτραπεζιο DVD-R γιατι και καλυτερη ποιοτητα στο αποτελεσμα θα εχεις απο μια μετρια καρτα tv αλλα και εξαιρετικα λιγοτερη σκοτουρα θα εχεις.

Στο pc συνδεεις,επιλεγεις εφαρμογη ευχρηστη για εσενα, επιλεγεις φορμα εγγραφης (codec) , αναλυση, bandwidh συμπιεσης, και γραφεις realtime.Μετα χωριζεις σε chapters εαν θες κανεις την μετατροπη του αρχειου σε vob (αυτοματα γινεται αλλα θελει κανα 3ωρο με ενα σχετικα δυνατο pc)

Στο DVD-R συνδεεις, επιλεγεις ποσοστο συμπιεσης και γραφεις. το μονο που μενει ειναι ενα finalise. Ασε που εχει καλυτερο capture ακομα και απο την pinnacle που εχω στο pc.

Για αυτο εφοσον εχεις καμερα και video φανταζομαι παρε ενα φθηνο dvd-r κοντα στα 140-160 Ευρω πχ philips, lg κτλ και εισαι μια χαρα.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: κασέττες VCR σε CD

έχω μια VIDEOCAMERA αλλά έχει ΙN/OUT μόνο RCA,δυστυχώς. Μήπως υπάρχει τρόπος με GREEK PATENTA?wall_1
Αν κατάλαβα δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης firewire;
Για να μη μπλεχτείς, όπως λέει κι ο graphist83, ίσως είναι καλύτερα να δοκιμάσεις τη λύση DVD recorder. Με αυτό σίγουρα θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Άλλωστε δεν θα χάσεις τίποτα, αφού θα σου μείνει για να γράφεις και τηλεοπτικό σήμα, αντικαθιστώντας τα βίντεο.

Reaction score
3

Κωνσταντίνε, έχω ένα Aver TV Box 9, που δέχεται S-Video σαν είσοδο αλλά πως το κάνεις capture στο σκληρό σου δίσκο?

Reaction score
3

Δεν ξέρω ezervoud τι μπορεί να κάνει το Aver TV Βοx 9 που έχεις.
Λογικά αν συνδέεται και με PC θα μπορεί να κάνει capture το σήμα που θα δεχθεί από το S-video που διαθέτει.
Εδώ θα πρέπει να σε βοηθήσει περισσότερο κάποιος που θα το έχει, για να σου πει στα σίγουρα αν μπορεί να κάνει capture.

Reaction score
3

Δεν ξέρω ezervoud τι μπορεί να κάνει το Aver TV Βοx 9 που έχεις.
Λογικά αν συνδέεται και με PC θα μπορεί να κάνει capture το σήμα που θα δεχθεί από το S-video που διαθέτει.
Εδώ θα πρέπει να σε βοηθήσει περισσότερο κάποιος που θα το έχει, για να σου πει στα σίγουρα αν μπορεί να κάνει capture.
Είναι ένα εξωτερικό κουτί που παίζει και χωρίς τη χρήση υπολογιστή αλλά μπορεί και να συνδεθεί με ένα. Ως εκ τούτου δεν συνοδεύεται από κάποιο λογισμικό. Αρα κανείς θα πρέπει να κάνει χρήση third party λογισμικού που θα μπορεί να εκμεταλλευτεί την ύπαρξη του tuner.
Παρ' όλα αυτά ας μην κολλήσουμε στο συγκεκριμένο προϊόν. Εσύ τι θα πρότινες για τη μεταφορά των ταινιών σε υπολογιστή?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.472
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO