UPS για Panasonic PT-AE900;

Reaction score
313
Εν όψη της επικείμενης μετακόμισης, λέω να προσθέσω, επιτέλους, ένα UPS.
Τί UPS να βάλω στον εν λόγω προβολέα;
Χαρακτηριστικά, προτεινόμενες μάρκες;

Μερσί! :smoking:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.174
Απάντηση: UPS για Panasonic PT-AE900;

Εν όψη της επικείμενης μετακόμισης, λέω να προσθέσω, επιτέλους, ένα UPS.
Τί UPS να βάλω στον εν λόγω προβολέα;
Χαρακτηριστικά, προτεινόμενες μάρκες;

Μερσί! :smoking:
Στο Ευρετήριο της κατηγορίας, στην περιοχή των Άρθρων, θα βρεις αυτό που θέλεις.

Reaction score
62
Θα σου πρότεινα Berklin ή APC. Καλό είναι να σκάσεις κάτι παραπάνω να πάρεις Shine wave UPS και όχι απλό φτηνό, γιατί την είχα πατήσει κι εγώ με ένα τέτοιο και είχα προβλήματα με τον προβολέα!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.174
Απάντηση: Re: UPS για Panasonic PT-AE900;

Θα σου πρότεινα Berklin ή APC. Καλό είναι να σκάσεις κάτι παραπάνω να πάρεις Shine wave UPS και όχι απλό φτηνό, γιατί την είχα πατήσει κι εγώ με ένα τέτοιο και είχα προβλήματα με τον προβολέα!!
Πράγματι αυτό (δηλ. η ημιτονοειδής έξοδος) είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει.

Reaction score
1
Εάν δεν τσιγκουνεύεσαι τα χρήματα που ζητούν, πάρε ένα 800VA από τη σειρά Pulsar Evolution της MGE. Φοβερά μηχανάκια, καθαρόαιμα sine wave και με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Βγαίνουν είτε σε μορφή tower, είτε σε μορφή φέτας για να τα τοποθετήσεις στο ρακ.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Έχω το tower οχτακοσάρι της σειράς στον BenQ 8700+ ακριβώς 17 μήνες. Σήμερα μόλις το ξανατσεκάρισα, γιατί αγόρασα ένα καινούριο ups για το HTPC και ήθελα να τα τσεκάρω παρέα, πώς θα συμπεριφερθεί δηλαδή το setup του HTPC με τον προβολέα, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Έβαλα μια ταινία να παίζει και κατέβασα τον διακόπτη του ρεύματος. Μετά από τρία λεπτά περίπου, το MGE έδειχνε ακόμα φορτίο στις μπαταρίες 100%, δεν είχε πέσει καν στο 75%! Και να σκεφτείς ότι όταν το είχα μόλις αγοράσει, έπεφτε από το 100% στις μπαταρίες στο 75% ακριβώς μετά από τεσσεράμισι λεπτά τροφοδοσίας του προβολέα! Αυτό για μένα δείχνει άριστη ποιότητα κατασκευής των μπαταριών, με μεγάλη αντοχή στη φθορά του χρόνου.
<o:p> </o:p>
Το μόνο μειονέκτημά τους είναι η στάθμη του θορύβου του ανεμιστήρα τους, σε απόλυτα ήσυχο περιβάλλον είναι πιθανόν να σε ενοχλήσει. Από την άλλη μεριά όμως, δεν μπορείς να αποφύγεις τη παρουσία του ανεμιστήρα, όλα τα καθαρόαιμα sine wave ups που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον, έχουν ανεμιστήρα. Το 800VA Pulsar Evolution ενεργοποιεί τον ανεμιστήρα του ακριβώς για είκοσι δευτερόλεπτα κάθε πέντε λεπτά, οπότε μετά από λίγο καιρό θα το έχεις συνηθίσει, δεν θα αντιλαμβάνεσαι καθόλου την παρουσία του! :cool_4:

Reaction score
0

Εάν δεν τσιγκουνεύεσαι τα χρήματα που ζητούν, πάρε ένα 800VA από τη σειρά Pulsar Evolution της MGE. Φοβερά μηχανάκια, καθαρόαιμα sine wave και με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Βγαίνουν είτε σε μορφή tower, είτε σε μορφή φέτας για να τα τοποθετήσεις στο ρακ.
<o:p></o:p>
Έχω το tower οχτακοσάρι της σειράς στον BenQ 8700+ ακριβώς 17 μήνες. Σήμερα μόλις το ξανατσεκάρισα, γιατί αγόρασα ένα καινούριο ups για το HTPC και ήθελα να τα τσεκάρω παρέα, πώς θα συμπεριφερθεί δηλαδή το setup του HTPC με τον προβολέα, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Έβαλα μια ταινία να παίζει και κατέβασα τον διακόπτη του ρεύματος. Μετά από τρία λεπτά περίπου, το MGE έδειχνε ακόμα φορτίο στις μπαταρίες 100%, δεν είχε πέσει καν στο 75%! Και να σκεφτείς ότι όταν το είχα μόλις αγοράσει, έπεφτε από το 100% στις μπαταρίες στο 75% ακριβώς μετά από τεσσεράμισι λεπτά τροφοδοσίας του προβολέα! Αυτό για μένα δείχνει άριστη ποιότητα κατασκευής των μπαταριών, με μεγάλη αντοχή στη φθορά του χρόνου.
<o:p></o:p>
Το μόνο μειονέκτημά τους είναι η στάθμη του θορύβου του ανεμιστήρα τους, σε απόλυτα ήσυχο περιβάλλον είναι πιθανόν να σε ενοχλήσει. Από την άλλη μεριά όμως, δεν μπορείς να αποφύγεις τη παρουσία του ανεμιστήρα, όλα τα καθαρόαιμα sine wave ups που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον, έχουν ανεμιστήρα. Το 800VA Pulsar Evolution ενεργοποιεί τον ανεμιστήρα του ακριβώς για είκοσι δευτερόλεπτα κάθε πέντε λεπτά, οπότε μετά από λίγο καιρό θα το έχεις συνηθίσει, δεν θα αντιλαμβάνεσαι καθόλου την παρουσία του! :cool_4:

Παναγιώτη επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, πού το πουλάνε το μηχάνημα και πόσο?

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

NIX

Reaction score
0

Πράγματι αυτό (δηλ. η ημιτονοειδής έξοδος) είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει.
Δεν θα συμφωνησω οτι ειναι απο τα βασικοτερα.Κατα τη γνωμη μου δεν παιζει απολυτως κανενα ρολο.
Το ups θα τροφοδοτήσει με ρευμα τον προβολεα μονο σε περιπτωση διακοπης του ρευματος.

Αν καποιος ειναι υπερευαισθητος με τι ρευμα ταΐζει τον προβολεα του,μπορει να ειναι βεβαιος οτι στα 3 λεπτα που θελει για να ψυχθει η λαμπα δεν προκειται να παθει απολυτως τιποτα ασχετως τι τυπου ups εχει αγορασει.Ο προβολεας λειτουργει με οπουδήποτε ups.

Πολλες φορες θελουμε να κανουμε τα πραγματα πιο πολυπλοκα απ`οτι ειναι.

HV

Reaction score
0
Βασικα δεν ειναι τυχαιο που τα πολυ καλα Line Interactive UPS τα χρησιμοποιουν για server ωστε να μην χαθουν δεδομενα. Σε προβολεα και ενα UPS των 150ε θα κανει τελεια δουλεια.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.174

Δεν θα συμφωνησω οτι ειναι απο τα βασικοτερα.Κατα τη γνωμη μου δεν παιζει απολυτως κανενα ρολο.
Το ups θα τροφοδοτήσει με ρευμα τον προβολεα μονο σε περιπτωση διακοπης του ρευματος.

Αν καποιος ειναι υπερευαισθητος με τι ρευμα ταΐζει τον προβολεα του,μπορει να ειναι βεβαιος οτι στα 3 λεπτα που θελει για να ψυχθει η λαμπα δεν προκειται να παθει απολυτως τιποτα ασχετως τι τυπου ups εχει αγορασει.Ο προβολεας λειτουργει με οπουδήποτε ups.

Πολλες φορες θελουμε να κανουμε τα πραγματα πιο πολυπλοκα απ`οτι ειναι.
Βρε καλώς τον... tegoNIX! :happy_9:
Συνιστάς λοιπόν ανεπιφύλακτα να συνδέσουμε τον προβολέα μας σε UPS με τετράγωνο παλμό;

NIX

Reaction score
0

Εσενα σου αρεσει μου φαινεται να μου βγαζεις παρατσουκλια. :cool_11:

Ναι,συνιστω ανεπιφυλακτα να συνδεσουμε τον προβολεα σε UPS με τετράγωνο παλμό που δεν θα εχει φουρφουρι καθε πεντε λεπτα να κανει βζιιιινννν. :happy_8:

Ποια η διαφορα Δημητρη? Ποιος ο λογος για ημιτονο?
Οπως εγραψα στο προηγουμενο post,το ups ενεργοποιειται και αλλαζει το παλμο μονο σε περιπτωση διακοπης ρευματος.Οποτε...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.979

Συμφωνώ κι εγώ με τον ΝΙΧ.
Το UPS το χρησιμοποιούμε μόνο για περίπτωση διακοπής ρεύματος, ώστε απλώς να έχει ρεύμα ο προβολέας για να τον κλείσουμε κανονικά και να ψυχθεί η λάμπα του.
Δεν το βάζουμε για να συνεχίσουμε την προβολή.
Με 50 - 60 ευρώ έχει πολλά UPS Line Interactive χωρίς ανεμιστήρα, αθόρυβα και την δουλειά τους την κάνουν μια χαρά.
Άλλωστε τα Line Interactive τροφοδοτούν με το ρεύμα της ΔΕΗ κανονικά την όποια συσκευή.
Μόνο όταν αυτό κοπεί, τότε δίνουν το ρεύμα από τις μπαταρίες τους.

HV

Reaction score
0
Δεν θα πηγαινα τοσο χαμηλα οσο 50-60ευρω...Εχω δοκιμασει πολλα UPS και σε αυτα τα λεφτα τα περισσοτερα οταν πεφτει το ρευμα δε αντισταθμιζουν και ετσι κλεινουν και ανοιγουν οι συσκευες...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.979

Αυτά που σήμερα έχουν 50- 60 ευρώ παλιότερα είχαν 100 - 130.
Κι όμως τη δουλειά τους την κάνουν μια χαρά.
Έχω 2 Mustek 800VA και δεν είχαν καθόλου προβλήματα σε όσες (αρκετές) διακοπές συνέβησαν.
Το ένα το έχω 4 χρόνια και το άλλο 3.
Μέχρι τώρα άψογα.
Αν χρειαστούν μπαταρίες απλά παίρνεις ένα καινούργιο.

HV

Reaction score
0
Εγω χρησιμοποιω 2 AEG 1000VA Protect A Series. 1 το εχω στο Home Cinema και 1 στο PC. Και τα 2 ειναι μακραν τα καλυτερα που εχω χρησιμοποιησει ποτε. Βεβαια τα 150ε που κοστιζει το καθενα για μερικους ισως να ειναι πολλα αλλα δεν νομιζω.

Reaction score
62
Το θέμα των UPS είχε συζητηθεί κι εδώ, ύστερα απο ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα εγώ με ένα φτηνό UPS που είχα στον προβολέα μου!! Απο τη στιγμή που τον έβγαλα απο το συγκεκριμένο, ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Απο αυτό βγάζω το συμπέρασμα ότι δεν κάνουν όλα τα UPS για τους προβολείς μας...

Reaction score
0

Τελικά (ξανα)-μπερδεύτηκα τελείως με το συγκεκριμένο θέμα! Διίστανται οι απόψεις και έχουν και όλες έχουν και βάση και αλήθεια...
Θα δοκιμάσω λοιπόν το υπάρχον Mustek 800VA που χρησιμοποιώ σε ένα από τα pc μου και βλέπουμε. Ελπίζω Dimitri k. να μην πάθω κάτι από αυτά(?) που έπαθες εσύ. Όσο για τις μπαταρίες του συγκεκριμένου UPS, παληά τις έφερνε ο Γερμανός σε καλή τιμή φίλε Μιχάλη, τώρα τελευταία δεν το έχω ψάξει...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.979

Όσο για τις μπαταρίες του συγκεκριμένου UPS, παληά τις έφερνε ο Γερμανός σε καλή τιμή φίλε Μιχάλη, τώρα τελευταία δεν το έχω ψάξει...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.
Μα με τόσο λίγο που κοστίζουν, τόσα χρόνια τα έβγαλαν τα λεφτά τους.
Πόσο να κάνουν οι μπαταρίες αφού πλέον καινούργιο έχει 60 ευρώ.

Όταν έρθει η ώρα θα το αλλάξω με ένα καινούργιο και το παλιό θα το κάνω εφεδρικό φωτισμό στο σπίτι.
Με μια λάμπα από LED κρατάει πάνω από 2 ώρες.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.174

Τα UPS με τετραγωνική έξοδο δεν πρέπει να συνδέονται σε συσκευές που το τροφοδοτικό τους δεν είναι διακοπτικό (switching). Το λέει όποια σοβαρή πηγή κοιτάξουμε, το γράφουν και τα UPS στο εγχειρίδιό τους (τουλάχιστον αυτό που έχω εγώ στον υπολογιστή μου).

Το γεγονός ότι -υπό κανονικές συνθήκες τροφοδοσίας- τα line interactive UPS δεν παρεμβαίνουν (πολύ) στην κυματομορφή του ρεύματος, είναι φυσικά γνωστό. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι είναι σωστό να συνιστούμε την αγορά ενός UPS με τετραγωνική έξοδο, για σύνδεση σε ένα προβολέα αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ. Η διαφορά στο κόστος είναι συγκριτικά πάρα πολύ μικρή και η οικονομία μπορεί να γίνει από αλλού.

Όποιος συμβουλεύει ανεπιφύλακτα το αντίθετο, πρέπει να μας πει και που θα στέλνουμε το λογαριασμό, για κάθε ενδεχόμενο!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.105
Members
38.651
Νεότερο μέλος
Gver1